HWSW Informatikai Kerekasztal: Pro/Engineer - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pro/Engineer Értékeld a témát: -----

#21 Guest_BassLine_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 03. 23. 22:42

Hi All!

Ati27: A PowerMill-ről alkotott véleményeddel teljesen egyetértek. Kép Kicsit kiegészíteném azzal, hogy aki szereti nem elszurni a megmunkálást az ezt használja. Kép

PowerShape: Az igazat megvallva első körben SolidWorks-el dolgoztam, aztán merültem el a PS-ben. Szerintem ha gyártmánytervezésről van szó, akkor nagyon tuti a dolog. Én főleg fröccsszerszámoknak a formabetétjének tervezésében működtem közre, és ott nagyon bevált. Főleg ugye a PM-el, hiszen igy a 0,01-0,4 hibák nem is érdekelnek senkit, amitől a solid modellezők fejre állnak rögtön. Kép Tulképp a legjobb benne, hogy nincs megkötve a kezed, ha valamit nem tudsz megcsinálni, vagy a program adott rutinja nem csinálja meg, akkor van másik 5 módszer amivel nekiláthatsz. Ha kell manuálisan szerkeszted szabadon a felületek határgörbéit, ami nagyin hasznos tud lenni. Ezenkívül egyre jobban fejlesztik benne a solid részt is, mely tulajdonképp csak néhány műveletet leegyszersít, hisz felületekkel mindent meglehet csinálni. (Mondjuk pl szerszámlapoknál a furatokat nem célszerű felületesen csinálni, ilyenkor 1xüen átrakod testbe azt furat, ha kell akkor vissza felületekbe.) Érdekességképen megjegyezendő, hogy a PS kicsit másképp értelmezi a testet, nem ugy mint a hagyományos solid modellezők, számára akár egy sik is lehet test Kép.

Ha gondolod el küldök neked egy utolsó modellt. Ha pedig Bpi vagy, akkor nagyon szívesen meg is mutatom ha kiváncsi vagy rá, főleg ha PM-el marogatok Kép Dobj egy mailt ha bővebben érdekel a dolog.

Minden jót.

BassLine

#22 Guest_ati27_*

Elküldve: 2001. 03. 23. 23:42

Ha gondolod el küldök neked egy utolsó modellt. Ha pedig Bpi vagy, akkor nagyon szívesen meg is mutatom ha kiváncsi vagy rá, főleg ha PM-el marogatok Kép Dobj egy mailt ha bővebben érdekel a dolog.

Minden jót.

Szia!
Köszönöm kedvességed.Sajnos nem pesti vagyok, de egyszer megoldható a dolog, mivel kiváncsi vagyok rá, majd küldök mailt, abban részletesen megbeszéljük!Melyik verziót használod PM-ben?Nekem utoljára a 2500-ös verzióhoz volt szerencsém.Nekem tetszett. Állitólag a 3-s verzió is nagyon korrekt mind sebességben mint biztonságilag.Sajnos még nem volt a kezeim között de remélem jobb késöbb mind soha szindroma fog bejönni! Modellezésben ettől függetlenül az ideas, vagy a pro-e ban szeretnék gondolkodni, Mert ugyan igaz a power-shape Power mill nyerő páros szerszámkészitésben, csak az a shape ppel a gond amit eddig láttam, hallotam ha véletlen más rendszer alá kell vele dolgozni, akkor gáz van.Mivel ha jól értelmeztem amit a kolegáim kigolyóztak, hogy a belső türése nagyságrendekkel pontatlanabb mint a többi Cad rendszeré, és bizony ezen dobnak egy hátast, mármint a többi rendszer.De lehet ebben tévedek, ha igen akkor bocs! KépA biztonság, hát igen ebben egyetértünk! Belemarással most ha jobban belegondolok csak egyszer találkoztam volna, ha nem veszem észre a képernyőn.De az nagyon sulyos volt.Egyszerüen a maropályák átmentek a felületen.De tényleg ilyet csak egyszer láttam.A másik hiba azzal talán kétszer háromszor találkoztam, azt nehéz igy leirni de megprobálom.Szoval sarkokban mikor több felület, melyek majdnem merölegesek a z tengelyre (belső sarkok) ha nagyobb átmérőjű körlapkás szerszámokkal nagyolsz akkor néha nem megy ki a szerszám teljesen a sarokig hanem hagy benn egy kicsit majd két három fogás után meg ujra kimegy."alámar" De nem megy bele a fazonba, tehát belemarás még igy sem keletkezik, de néha lepattognak a lapkák.Én ezt ugy szoktam kiküszöbölni, mivel normál esetben a nagyolásnál általában én 0.5 0.7 mm benthagyok és 0.1 0.2 türéssel számoltatom a pályát, mivel felesleges finommabban, mivel legroszabb esetben mondjuk 0.5 ráhagyásnál 0.2 toleranciával is marad 0.3mm.Egyrészt nagyságrendekkel gyorsabban számol, másrészt az nc program is jóval kisebb lesz.Ugye nem kell részletesebben ecsetelnem. Mondjuk egyszer ebből a hibából adodóan volt egy szerszmtörés, egy 35-ös körlapkás hagyta el a "nyelét", ez viszont egy viszonylag"sekélyebb fazonnál volt de itt is olyan helyen ahová a szerszm fokozatosan nem fért be, és a program elszámolt valamit mivel 3-4 fogás után ismét kiment a helyes értékig, de mivel ez 1.5mm fogással ment és kb fél szerszámátmérőt jelentett előtolás irányban és fogásmélységben kb 6 mm, ráadásul elég nagy előtolással és fordolattal,háát nincs háború halott nélkül. De hangsulyozom itt sem történt a fazonba magában belemarás.Bocs hogy kicsit hosszu voltam és, lehet elég zagyva de ha véletlen te is találkoztál vele akkor érted ha meg nem akkor szerencséd van! De mondom nagyon ritka!Na üdv mindenkinek!

#23 Guest_SuMMeR_*

Elküldve: 2001. 04. 06. 09:01

ati27:
Végre megjelent a CP különszáma és gyorsan rácsaptam... Kép
Sajna, hogy az I-DEAS csak NT/W2K környezetbe telepíthető, így egy kicsit elmarad a kipróbálása Kép
(Munkahelyemen nem akarom kipróbálni, otthon pedig Win98 van)

Mit szóltok a Pro/E 2001-hez? Tulajdonképpen a bemutató filmecske nem mutat sokat, és sok olyat is bemutat ami már régen nem újdonság.
Tetszik viszont az elemkönyvtár, tényleg hasznos lehet.

#24 Felhasználó inaktív   szatyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 06. 11:46

Sziasztok!

Éltek még? Én is ProE-n dolgozom 2 éve, 2000i-n ű. Van 2001 is, de nem igazán próbáltam még megszokni, sokkal lassabb az én kis 600-as celeronomon 128 megával. Most jön az új, wildfire, állítólag ott már javítottak a felületimporton, ami nektek általában gondot okoz. Én csak nagyobb összeállításokat tervezek, hegesztett szerkezet, meg lemezmunka és összeszerelés van nálunk. A végeselemezést COSMOS designstarban csináltam egyszer-kétszer, amíg működött a korlátozott verziónk :( Statikára jó volt, rezgésanalízist kellett volna csinálni egy viszonylag bonyolult rendszerre, na abba beletört a bicska.

[ 2002. december 06.: szatyi szerkesztette a hozzászólást ]

#25 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 14. 08:37

Hi!
Nekem magyar nyelvu leirasra, konyvre lenne szuksegem. (Lehetoleg elektronikus formaban)
Tudnatok segiteni?
Sínen fekvő ember mosolya nem mindíg őszinte.

#26 Felhasználó inaktív   szatyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 12. 15. 14:36

Az nincs. Tudtommal az egyetlen magyar nyelvü ilyesmi, az az öntanitó, nem sokmindere jó az sem, az alapokat mutatja meg csak. De még angolul sem tudok elektronikus formában hozzáférhetö könyvet. Papir alapút lehet rendelni sok helyröl, de tizenezer forintokról van szó +szállitás az usa-ból. Még egy ötletem van,talán meg kellene kérdezni a BME-n, vagy a Miskolci Egyetemen. Az ME-n a szerszámgépek tanszéken Velezdi Károlyt keresd, ő tanitja a ProE-t. Talán segit. Három éve még nem volt irott jegyzet, de azóta változhatott a helyzet.

szatyi

#27 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 15. 20:06

idézet:
Ezt írta szatyi:
Az nincs. Tudtommal az egyetlen magyar nyelvü ilyesmi, az az öntanitó, nem sokmindere jó az sem, az alapokat mutatja meg csak. De még angolul sem tudok elektronikus formában hozzáférhetö könyvet. Papir alapút lehet rendelni sok helyröl, de tizenezer forintokról van szó +szállitás az usa-ból. Még egy ötletem van,talán meg kellene kérdezni a BME-n, vagy a Miskolci Egyetemen. Az ME-n a szerszámgépek tanszéken Velezdi Károlyt keresd, ő tanitja a ProE-t. Talán segit. Három éve még nem volt irott jegyzet, de azóta változhatott a helyzet.

szatyi
[/quote]

En az ME-re jarok, es Takacs Gyorgyot kerestem emiatt, de o nem tudott segiteni. Majd megpobalom akkor Veledinel. Koszi!

#28 Felhasználó inaktív   szatyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 12. 16. 08:57

Közben eszembe jutott, nem Károly, hanem György a Velezdi. Úgy emlékszem. Ha sikerült valamit intézni, értesíts, kérlek. Nekem is vannak cimboráim, akikkel lusta vagyok egyenként leülni, és tanfolyamot tartani nekik.

szatyi

#29 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 16. 09:15

OK. Majd irok, hogy mit inteztem.

#30 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 20. 09:15

Sajnos nem ertem el Velezdit, ugyhogy legkozelebb mar csak januarban.

#31 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 03. 13:41

Szisztok. SAJNOS új munkahelyem miatt Catia után el kellett kezdenem megtanulni a ProE-t, teljesen nullán vagyok, ezért előre is bocsi a hülye kérdésekért. Jelen problémám is egy teljesen egyszerű feladat. A képen látható test 2 felfelé irányuló "fülére" kell átmenő furatot raknom, de sehogy nem tudom a furat helyét pozícionálni. (Az A12 tengelyen kell mennie, vagy ha úgy tetszik a PNT0 pontból kell indulnia) Miért olyan nehéz feladat az a ProE-nak, hogy ehune a felület, amiből induljon a furat, és ehune egy pont a felületen, ahonnan induljon. Na mind1, mit kell beállítanom?

Csatolt fájl:

#32 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 13:46

Remélem tudtok segíteni

Szerkesztette: bopeti 2008. 08. 03. 13:47 -kor

#33 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 13:32

Ez valami újabb Pro/E? Sose láttam ilyen felületet, bár elég régóta nem dolgoztam vele, talán a 2000i2 óta.

#34 Felhasználó inaktív   V_Attila 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 17:46

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 13:41

Szisztok. SAJNOS új munkahelyem miatt Catia után el kellett kezdenem megtanulni a ProE-t, teljesen nullán vagyok, ezért előre is bocsi a hülye kérdésekért. Jelen problémám is egy teljesen egyszerű feladat. A képen látható test 2 felfelé irányuló "fülére" kell átmenő furatot raknom, de sehogy nem tudom a furat helyét pozícionálni. (Az A12 tengelyen kell mennie, vagy ha úgy tetszik a PNT0 pontból kell indulnia) Miért olyan nehéz feladat az a ProE-nak, hogy ehune a felület, amiből induljon a furat, és ehune egy pont a felületen, ahonnan induljon. Na mind1, mit kell beállítanom?

Beszúrás - Furat
Elhelyezés:
Elsődleges alá sárga mezőbe katt. - válaszd ki a felületet
Sárga mezővel egy vonalba lenyíló menüből egytengelyűt kell választani.
Másodlagos referencia - katt, majd válaszd ki a tengelyt.

Felső menüsorból válaszd a lenyíló menüből az átmenő furat szimbólumát.

Kész.

Remélem tudtam segíteni

Attila

#35 Felhasználó inaktív   dennisnol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 11:47

Sziasztok.

Már lassan egy éve használom a ProE-t, de még mindig van mit tanulnom...
Mostanság abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan lehet ütközésvizsgálatot csinálni mozgás közben?
A mozgás már meg van (nagy nehezen ), de ha minden igaz egy .pbk fájlt kellene valahigy létrehoznom és ezután azt visszatölteni, de még nem sikerült. (persze lehet, hogy rosszul gondolom).
Ha tudtok adjatok léccci tanávsot. Ha tudok ígérem segítek...

Jólét

#36 Felhasználó inaktív   ibor37 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 06:49

Találtam néhány segítséget (főleg kezdőknek):
1., http://rapidshare.co.../proe2000i2.rar
(Magyar! nyelvű könyv.)
2., http://rapidshare.co...nito_ProE20.rar
(Ez még a régi 20-as verzióhoz van, mottó: Egy újszülöttnek minden vicc új. A HLP és a PDF fájlok használhatók benne. )

#37 Felhasználó inaktív   ibor37 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 12:21

Találtam még egy segítséget 2000i2-hez:
Könyv 1. rész
Könyv 2. rész

#38 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:55

Sziasztok!
Hogyan lehet élt (vagy felületet) levenni ProE-ben?

#39 Felhasználó inaktív   sassz7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 17:04

Szasztok!
Lenne 1 kis gondom a proe wildfire 3.0val. Föltelepítem, a patchelésnél elakadok. Pedig sztem úgy csinálok mindent, ahogy írja:
next for pro/engineer:
(if u didnt install the complete package, u get "missing file" errors, accept or bleed)
.run ptc.pro engineer.wildfire.3.0.generic-patch.exe, point to <installdir>\i486_nt\obj folder
.edit <pro/e installdir>\bin\proev.bat
  change "%start_cmd% "%CGTECH_JRE%\bin\javaw" -Xms16m -Xmx64m -Xss4m -classpath "%CGTECH_CLASSES%;%CGTECH_CLASSES%\CGTech.jar" Vericut %argstr%" in
        "%start_cmd% "%CGTECH_JRE%\bin\javaw" -Xms16m -Xmx64m -Xss4m -classpath "%CGTECH_CLASSES%;%CGTECH_CLASSES%\CGTech.jar" Vericut %argstr% PTC_KEY=0"
(add PTC_KEY=0)

Valaki értelmezze nekem ezt, mer úgy érzem vmit nagyon félreértek!
Előre is köszi

#40 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 17:25

Sziasztok

Nekem a "Variable Section Sweep"-pel akadt problémám. Az lenne a feladat, hogy egy íven kéne végigsöpörni egy egyenest, de nem "hagyományos" módon, hanem közbe forgatva, így egy spirál-felületet kapok....illetve kapnék. Hogy lehet ezt megcsinálni?

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó