Windows 7 telepítése Flash drive-ra
#1 Guest_flashdesigner_*
Elküldve: 2010. 03. 14. 09:30
Tud-e valaki megoldást, vagy a Windows 7 , az XP és az ubuntu után már nem képes SD kártyáról/pendrájvról elindulni?
Elküldve: 2010. 03. 14. 09:40
Mi ez a pálfordulás? Múltkor még azt mondtad, hogy a legnagyobb trójai a W7 https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/biggrin_2.gif Vigyázz, mert ha véletlen elindul, akkor cionizál, pajeszod nő és körülmetélődsz

Elküldve: 2010. 03. 14. 09:42
Idézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 14. 09:30
Tud-e valaki megoldást, vagy a Windows 7 , az XP és az ubuntu után már nem képes SD kártyáról/pendrájvról elindulni?
Aktívvá van téve az az SD-kártya? A kártyaolvasó hajlandó INT13h alá bemászni és indítható területet keresni?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
#4 Guest_flashdesigner_*
Elküldve: 2010. 03. 14. 09:43
#5 Guest_flashdesigner_*
Elküldve: 2010. 03. 14. 09:46
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 14. 09:42
Aktívnak aktív, hogyne, korábban egy ubuntu bootolt róla, a ghost pedig MBR-estül felülírta az egészet, mivel Disk-to-Disk másolást végeztem. A bootmgr-je be is töltődik, és az írja ki, hogy a továbbiakban nem tud töltődni.
Mindjárt újrabootolok és megnézem a hibakódot. De már most gyanítom, hogy nem is támogatja ezt a fajta médiumot, mint boot eszközt.
Elküldve: 2010. 03. 14. 09:54
#7 Guest_flashdesigner_*
Elküldve: 2010. 03. 14. 10:03
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 03. 14. 09:54
Akkor mégis mire föl ez a nagy dírrel-dúrral való reklámozás, ha még egy ilyen egyszerű dologra sem képes? ubuntu simán megy róla...

Elküldve: 2010. 03. 14. 10:06
Idézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 14. 10:03

Akkor azt kell használni.
#9 Guest_flashdesigner_*
Elküldve: 2010. 03. 14. 10:07
Elküldve: 2010. 03. 14. 10:40
Idézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 14. 10:03

Hát mert egy ATA kompatibilis eszközről, eszközre még ennél is egyszerűbb.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
#11 Guest_flashdesigner_*
Elküldve: 2010. 03. 14. 12:09
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 14. 10:40
Hm... ez mind szép és jó, de mások pont azzal jönnek, verve a mellüket, hogy a Windows 7 így meg úgy, milyen korszerű és a támogatja a legújabb eszközöket, meg a "fejlődés irányába megy" , meg hogy hú de trendi...
manapság a net- és notebookok korában, kit érdekelnek az ATA eszközök, már megbocsássatok?
Mindenki ott próbálja meg lecserélni az izgő-mozgó alkatrészekből álló egységeket, winyókat, elektronikus cuccokra ahol csak lehet. SSD-k, pendrájvok ezeké a jövő. A Windows 7 pedig valahol nagyon el lett b*szva, ha még ennyit SE tud, ami a legutolsó pisitke féle házilag hegesztett linuxnál is az alapoknál is alapabb.

Elküldve: 2010. 03. 14. 12:16
Idézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 14. 12:09
manapság a net- és notebookok korában, kit érdekelnek az ATA eszközök, már megbocsássatok?
Mindenki ott próbálja meg lecserélni az izgő-mozgó alkatrészekből álló egységeket, winyókat, elektronikus cuccokra ahol csak lehet. SSD-k, pendrájvok ezeké a jövő. A Windows 7 pedig valahol nagyon el lett b*szva, ha még ennyit SE tud, ami a legutolsó pisitke féle házilag hegesztett linuxnál is az alapoknál is alapabb.

Azért, mert az USB eszközök adatátviteli technológiájánál az AT Attachment sokkal alkalmasabb rendszer számára háttértárként. A netbook-ban is ATA szabványú a merevlemez/SSD, és a továbbiakban is az marad, ez független attól, hogy mozgó alkatrészes, vagy flash alapú, tehát rajtad kívül továbbra is mindenkit érdekel az ATA. Ami ATA-ra megy, az pedig lehet akármi, a Win7 telepedni fog rá. Pendrive elsősorban nem rendszernek való, hanem adathordozónak, bár erre éppen tud települni a 7 is, ha nagyon akarod, de a kártyaolvasók mások, mint korábban írtam, sok közülük mindenféle szabvány alatt/mögött jár, egyszerűen mert nem arra találták ki, hogy oprendszert butulj róla (kivétel a CF).
#13 Guest_flashdesigner_*
Elküldve: 2010. 03. 14. 12:52
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 14. 12:16
Miért ne lenne alkalmas ? Bár igaz, amikor a Windows 7-et elkezdték fejleszteni, még nem volt szó USB3-ről...
Az ubi is kiválóan és gyorsan elfut, SD kártyáról, igaz, nem a leglassabbat kell alátenni, hanem egy ExtremeII-es vagy UltraIII-as Sandisket, és így 20-30 mega/sec is lehet az IO-R/W , de ez butaság, hogy nem alkalmas, sokkal inkább más oka lehet , hogy nem támogatja ezeket a lehetőségeket a Win 7. Mind1 , amúgy nem emiatt fogom magam beleölni a berettyóba, hanem szépen végleg és örökre elfelejtem a Windows7-et...
Elküldve: 2010. 03. 14. 13:10
Idézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 14. 12:52
Az ubi is kiválóan és gyorsan elfut, SD kártyáról, igaz, nem a leglassabbat kell alátenni, hanem egy ExtremeII-es vagy UltraIII-as Sandisket, és így 20-30 mega/sec is lehet az IO-R/W , de ez butaság, hogy nem alkalmas, sokkal inkább más oka lehet , hogy nem támogatja ezeket a lehetőségeket a Win 7. Mind1 , amúgy nem emiatt fogom magam beleölni a berettyóba, hanem szépen végleg és örökre elfelejtem a Windows7-et...
Majd nézz meg egy I/O teljesítménygörbesereget, és meglátod. a 20-30MB/s az majd ott kezd nevetséges lenni, amikor a fájlméret csökkenni kezd és esetleg egyszerre két-három kérés is érkezik a kártyához.
Elküldve: 2010. 03. 14. 14:52
Az XP-t annó meghekkelték és úgy lehetett telepíteni USB-s eszközre. De csak abba a gépbe és abba a portba volt életképes a dolog ahol a telepítés történt.
Wiszont ODD hiányában lehet a telepítőt legalább 4 Gigás USB eszközre pakolni. Ehhez az MS adott ki ingyenes programot. Netframe2 és legális Win kell a progi használatához. Ez átpakolja a DVD boot részét az USB-s kütyüre és a többi fájlt is.
Az oroszok is csináltak hasonló progit, de annó mikor próbálni akartam a vírusírtóm közbelépett. Nem tudom most hol tart. Az is lehet, ém szedtem le rossz helyről.
Szerkesztette: RaidX 2010. 03. 14. 14:53 -kor
Elküldve: 2010. 03. 14. 17:43
Idézet: RaidX - Dátum: 2010. 03. 14. 14:52
Az XP-t annó meghekkelték és úgy lehetett telepíteni USB-s eszközre. De csak abba a gépbe és abba a portba volt életképes a dolog ahol a telepítés történt.
Wiszont ODD hiányában lehet a telepítőt legalább 4 Gigás USB eszközre pakolni. Ehhez az MS adott ki ingyenes programot. Netframe2 és legális Win kell a progi használatához. Ez átpakolja a DVD boot részét az USB-s kütyüre és a többi fájlt is.
Az oroszok is csináltak hasonló progit, de annó mikor próbálni akartam a vírusírtóm közbelépett. Nem tudom most hol tart. Az is lehet, ém szedtem le rossz helyről.
Az USB eszközre telepíthetőség gátja abban volt, hogy a Windows az USB eszközöket boot során leválasztja és újracsatlakoztatja, annak megfelelően, ahogy az illesztőprogram betöltődik.
Fenti folyománya, hogy az XP-t nem azért hekkelték, mert nem települhetett USB-ről/re, hanem mert a Windows server 2008-ban lévő USB kezelés már ezt lehetővé tette, és a txtsetup.sif-ben némi módosítással (boot során betöltött illesztők) a dolog elintézhető lett a telepítéskor is.
A Windows 7 USB-ről telepítéséhez semmi speciális dolog nem kell, csak aktívvá kell tenni lemezkezelőből a céleszközt, és a DVD teljes tartalmát rámásolni. Igen, a rendszerindítóterület és minden egyéb spéci program és babra nélkül.
Elküldve: 2010. 03. 15. 01:46
Elküldve: 2010. 03. 15. 06:40
Elküldve: 2010. 03. 15. 08:45
Idézet: BoGyesz - Dátum: 2010. 03. 15. 01:46
Az a baj, hogy itt nagyságrendi eltérések vannak, és a memóriakártyák nem nagyon használnak klf technológiákat a wear leveling egyenletessé tételére (=semmit), ez az SSD-k területe már. Lapozófájl kikapcsolható, prefetch-nek/töredezettségmentesítésnek nincs is értelme, tehát az is, de a Windows ettől még naplózni fog és állandóan gyártani az átmeneti fájlokat, amiket pl. RAM területre mozgatni (ramdrive) sem egy nagyon jó ötlet. Egyes beágyazott XP-s megoldások léteznek direkt ilyen irányú használatra, erősen redukált írással.
#20 Guest_flashdesigner_*
Elküldve: 2010. 03. 15. 16:45
Idézet: BoGyesz - Dátum: 2010. 03. 15. 01:46
Nem úgy van, hogy a memóriakártyák és az SSD-k is , alapvetően SLC vagy MLC-sek .. wear levellinggel a memóriakártyák is felszerelhetők, a vásárláskor várható élettartam pedig gyak. hosszabb mint egy manapság vásárolható merevlemeznél, nem is véletlenül ad a Sandisk egyes kártyáira ÉLETTARTAM garanciát, de van olyan kártyájuk is amire "csak" 10 év garit vállalnak.
Szerintetek , ha nem tesztelték volna őket sz*rrá a Sandisk szorgos munkatársai, OS-eket telepítve rájuk és így kínozva őket , akkor mernének rá ilyen időtartamú garanciákat vállalni?