Idézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 22. 22:56
A moderatúra nem hullott szét.
Gabibácsinál máig nem tudom mivel húzta ki a gyufát így utolsó alkalommal. Így számomra érdekes, hogy az végzetes kivétel volt, ezt meg minden topikban olvasom:
Akármelyik statot megnézed, a Flash Player a világ számítógépeinek 99%-án ott van , Linuxon és Mac OSX-eken is. Az emberek nem kényszerből telepítik, hanem önszántukból, azért mert jó. Nem a Flash Player idegesíti őket, hanem a Flashben írt gagyi, bugosan és lassan, optimalizálatanul összehányt Flash kódok, reklámok, azokat viszont valóban sokan blokkolják egy cirka 200 k-s programmal , aminek a neve, nem fogod elhinni: FlashBlock, létezik Krómra és Fájörfokszra is. Opera natívban is tudja blokkolni a plugineket (igaz csak az összeset egyszerre). Safariban ClickToFlash a megfelelője, Internyet EXplórerben pedig alig 25 klikkeléles belül meg tudod oldani hogy az ÖSSZES FLASH-t letiltsad majd egyszerre, a böngésző (még jó hogy nem az egész OS) újraindítása után aktivizálódik is a letiltásod.
Az előző két hozzászólónak, pedig a Windows 7 újabb ajnározásáról:
Senkinek sincs szüksége 4 giga ramra, de még 2-re sem. Leszámítva persze egy-két kufárt akinek a Krájzisz 26-tól van erekciója, illetve 26 terrabájtos filmeket akar 20ezer-szer 20-ezer pixeles felbontásban megvágni. A Satás vinyókra pontosan a Microsoft féle szándékos lobbik miatt nincsen vagy AHCI driver, vagy BIOS SATA AHCI/IDE emuláció jónéhány Laptop gyártó BIOS-ában, az ilyeneket nagyívben el is szoktam kerülni, ahol 3 beállítás van a BIOSBAN: Boot Device Priority, System Time, meg a Startup Password.. az ilyen eszközöket, nyugodtan kenjék csak a hajukra, mikor egy 10 évvel ezelőtti DELL Latitude szériás Laptoban 7 oldalnyi BIOS beállítás közül mazsolázgathattunk, az automata felébredéstől kezdve a hálózaton keresztül való bootolási lehetőségeken át egészen a popókinyalós opciókig , nem beszélve az extra dokkolási opciókat egyes típusoknál.
XP-re is van SATA driver , integrálhatod a telepítőbe, illetve később a telepítés után is injektálható a driver.
Mivel a fenti két érvet kilőttük a Win7 mellett, a Direct2D megintcsak elég gyengécske érv önmagában, hogy csak amiatt telepítsek egy 10x-20x nagyobb gépigényű, a felhasználót és rendszergazdát is szivató , bármilyen erős gépet is a 400-as cerkává degradáló rendszert a kényelmes, megszokott, bejáratott és nem utolsósorban máig TORONYMAGASAN a legelterjedtebb OS, a WinXP helyett..
Hallod én komolyan szívesen segítek neked, belőni az XP-t nem szégyen ha nem tudod testreszabni, nekem is 3-4 évembe került mire megtanultam. Szerintem te még nem láttad a youtubera feltolt videóimat amiken 3D-zek és virtuálgépezek a 900-as celeroncson , linuxon egyszerre, plusz még fut vagy 26 kisebb alkalmazás, köztük a Skype, TrueCrypt, TOR, openoffice, egy komplett XP ablakban, nem is akármilyen hanem MACOSX-es szkinnel stb... ja meg a teljes képernyőt kepcsörölő program is. Ebben is 1 giga ram van, de egy 600 dpi-s kép szerkesztése nekem rutinfeladat ezen a gépen. Míg ugyanezen a gépen a "herélt" Windows7 tényleg semmi extrát nem nyújt (Windows Embed Compact-ra gondolok , még a gyári programokat sem lehet testreszabni) a "rendes" Windows7 pedig iszonyat brutál lassú, szaggatós, még 2 napi tweak-elés után is, szóval ennyit az SSD trim nevű Windows 7 fícsörről is. Arról nem is beszélve hogy ma már ennél lassabb netbookok keresve sem lehet találni, 1.6 Ghz Atom (nem, nem Celeron) a legalja , anno én szándékosan , energiatakarékosági és egyéb okokból választottem ezt a típust (és főleg pont azért mert értek a winXP-hez annyira, hogy rommá tudom tweakelni)
Szerintem ez a Windows 7 nagyobb tévút mint anno a Windows Millenium volt, mert abból legalább csak egy verziót adtak, ki, de a Microsoft a Vista kiadása és még saját maguk által is bevallott bukása után, tovább erőltették ugyazazt a bukott vonalat, ahelyett hogy visszább kanyarodtak volna a bevállt gyökerekhez, az XP-hez és azt kezdték volna el egy másik ágon tuningolni és pl. D2D-t vagy akár IE9-et fejleszteni rá.A véleményemet nagyjából tükrözi is a borzalmasan alacsony részvéte az OS piacon, azzal a kivétellel, hogy sokan nem önszántukból használják a Win7-et hanem több különböző lobbi összjátékának az eredményeként: ezek a már fent említettek: eleve csak azt kap az újonnan vásárolt notebookjához, illetve szándékosan nincs BIOS szinten IDE emuláció és/vagy egyéb driver XP-hez és a régebbi Windows-okhoz, holott technikailag kivitelezhető és erre 99%-ban rá is cáfol egy-két driver-hegesztő csapat a Microsoft szégyenszemére.
Nekem az XP az elejétől kezdve szimpatikus volt, és ma 9 évvel később, pedig hogy már álmomban, vasmacskán és trapézon is be tudom tvíkelni olyanra, hogy a 900-as cerkán renderelem le a srekk 5-öt vele , végképp nem tudok reális Mikroszoft alternatívát rá. A Viszta vonal viszont már az elejétől unszimpatikus volt és a kezdetektől integrált trójait sejtetett az indokolatlanul magas gépiGÁNY , ilyen gépigény mellett XP-n egy gagyibban megírt folyamatosan a háttérben szkrínsotokat készítő trojant is tudok prezentálni, úgy, hogy ugyanazon a gépen még több szabad taszkideje marad a lúzernak, mint egy "szűz" win7-esen. A Windows 7 pedig, hogyismondjam, olyan minha készítettek volna egy optimalizált verziót a visztás trojanból, hogy azért egy látványos parasztvakítás Aero mellett, némi lobbikkal , és pár megkent fórumhuszárral rávegyék az embereket a használatukra, hogy ez milyen jó nekik. Persze az állítást bizonyítani ugyan nem, de ugyanakkor cáfolni sem lehet, marad az alapos gyanú, ami alapán egyes bíróságok életfogytigra ítéltek és ítélnek embereket máig. Cáfolni csak a forráskód felnyitásával lehetNE, majd amikor a piros hó leszakad. Addig meg kiadják a Win8-at hátha az majd népszerűbb lessz. Az XP-ből kiherélt és félresikerült trójai megfigyelőrendszerük írmagját is megpróbálják kiirtani, mert az senkinek nem nyerő, hogy a lúzer csak úgy használgassa a gépét, még megfigyelni se lehet és a pcjét se lehet zombigéphálózatba befogni.. ja és persze jó eséllyel warezolta ... nem baj, majd adunk alá 250 tonna biztonsági rést, minden hónapban, SP3-at és pár újítást, amivel MEGPRÓBÁLJÁK feladni az utolsó kenetet is... az eredmény a mai nappal bezárólag még a fentebb említett TÉNYEK mellett is 3:1 az XP javában a félidőben. A folytatása következik.
Make love not Wor.