HWSW Informatikai Kerekasztal: Témarombolás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (98 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Témarombolás Mit lehet tenni, ha valaki témarombolást lát? Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 16. 11:09

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 01. 15. 20:00

... De mindenesetre a fórummal nem csak én foglalkozok és van még szerintem néhány ember, aki foglalkozna vele. ...

Minden tisztelet azoknak, akik megpróbálnak összehozni egy kis csapatot, nonprofit, mások hülyeségeit kezelendő. Manapság nekem meg ritka az olyan nap, hogy be ne nézzek ide, a fórumba, még akkor is, ha nincs semmi pofáznivalóm. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#582 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 12:00

Szerintem pár (5-6 ember) önkéntes és megbízható őstagnak adni kell admin jogot, aztán ha van spam topik, meg egyéb durvulás, majd ők törlik a topikokat / stb és nem kell várni, hogy majd valaki valamikor törli. Azért kell legalább 5 ember, hogy ha 4 hétvégén éppen nyaral/telel, 1 azért hátha elérhető ilyen ügyekben.

Ha úgy is itt van hagyva "nekünk" a fórum, akkor legalább már mi magunk moderáljuk, nem?
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#583 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 01. 15. 19:01

Kedves Scaurus és Coppermine!
Csak a tisztább álláspontok kialakításáért szeretném elmondani nektek, hogy gyakorlatilag én egyedül vagyok moderátor. Renwick adminisztrátorként bár szintén moderál-ha épp ő van jelen, vagy én nem lépek időben, többnyire én intézem a jelentéseket. A mai napomat nagyrészt horgászattal töltöttem (remélem, szombaton érthető, hogy nem vagyok napközben itt, ahogy Renwick sem valószínű, hogy a szerkesztőségen kívül a HWSW-vel akar foglalkozni), és bár 17 nem fogadott hívásom is azt mutatja, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, én mégis szeretném a hétvégéimet munkától távol tölteni, és nem más emberek problémáival foglalkozni, hanem a sajátjaimmal. Igen, Scaurus, délelőtt voltam fórumon, de amennyiben ez a ficsőr is arra jó, hogy ész nélkül számon kérjék az embert miatta, akkor inkább rejtve fogok belépni, egyszerűen értsd meg, hogy az itt jelenlévő tagként jelzett állapotom nem jelent mást, mint azt, hogy a böngészőm meg van nyitva. Ettől még dolgozhatok mellette, de akár itt is hagyhattam a gépet egész napra, olykor periodikus frissítést is használva egy-egy oldalon. Nem, nem tudok a potencianövelő témakörről, mert magam is csak ott olvasok, ahol érdeklődési köröm van, ezen túlmenően rá vagyok utalva a jelzés gombra. Arra kérlek, hogy az adott témát légyszíves, jelezd nekem ilyen módon. A mai két, kb. fél hétkor jelzett delikvenst eltávolítottam, az előző napiakat Renwick kezelte le valószínűleg.
Remélem, sikerült válaszolnom néhány feltett kérdésre, ha bármiben tudok még segíteni, csak bátran kérdezzetek.

Didyman teljes mértékben egyetértek Veled.

Viszont ha emlékeim nem csalnak - és javítsatok ki - akkor a legtöbb fórum-szekcióban meg voltak az adminok, akik felügyelték a dolgokat. Takarítottak, spamtopicot zártak, stb. Ez valahol mára eltűnt, vagy legalábbis én nem tapasztalom ezt, főleg most, hogy ezt írtad.
Szerintem vissza kell(ene) hozni azt a rendszert, amiben szekciókra volt lebontva a moderatúra (persze a globál modok mindig szükségesek), mert így nem hárul az egész komplett hwsw fórum moderációja egy-két emberre. Érthető, hogy így akadoznak a megoldások a lowskilled userek eltávolítására meg a spam topicok bezárására.ű

De legalább van még, aki próbálja ezt is elintézni, ez is becsülendő.

-C0pp3rM!n3-

#584 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 01. 17. 15:39

...
Szerintem vissza kell(ene) hozni azt a rendszert, amiben szekciókra volt lebontva a moderatúra ...

Mármint ahol az egyes témáknak saját házigazdái voltak? (kicsit emlékszem ilyesmire)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#585 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 01. 17. 16:11

Mármint ahol az egyes témáknak saját házigazdái voltak? (kicsit emlékszem ilyesmire)

Az egyes szekcióknak voltak házigazdái.

#586 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 17. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2011. 01. 16. 12:00

Azért kell legalább 5 ember, hogy ha 4 hétvégén éppen nyaral/telel, 1 azért hátha elérhető ilyen ügyekben.

És ha 5 van aki éppen nyaral/telel?
Make love not Wor.

#587 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 17. 18:49

1 éve is működött, amikor hárman voltunk kvázi csak aktívak, most is működne. :-) Kérdés, hogy érdemes-e bármilyen energiát fektetni az egészbe vagy roló le és az egyes userek nyernek napi 10-120 perc szabadidőt.

#588 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 01. 17. 19:09

1 éve is működött, amikor hárman voltunk kvázi csak aktívak, most is működne. :-) Kérdés, hogy érdemes-e bármilyen energiát fektetni az egészbe vagy roló le és az egyes userek nyernek napi 10-120 perc szabadidőt.

Te csak ne akarj jótékonykodni a nyúzerekkel!
Nem divat manapság az osztogatás...
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#589 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 17. 18:49

Jó, hát akkor éppen spec nem lenne moderátor, de akkor is jobb lenne annál, mint ami most van. Mármint több eséllyel lenne mindig 1 valaki résen.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#590 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 22:00

Didyman mindig résen van, csak nem mindig az ittenin.

:Đ

#591 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 22:03

1 éve kb. 3-an voltatok, 6-7 éve hányan?

#592 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 22:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 01. 17. 22:03

1 éve kb. 3-an voltatok, 6-7 éve hányan?

Én 5-6 éve kezdtem kb., akkor 6-8. Mondjuk akkor a Szigeten az első 50 topicban volt aznapi vagy előző napi post...

#593 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 01. 17. 22:15

Én 5-6 éve kezdtem kb., akkor 6-8. Mondjuk akkor a Szigeten az első 50 topicban volt aznapi vagy előző napi post...

Volt annál jóval hosszabb moderátori névsor is, tizenegynéhány névvel (beleértve a "fő-fő" adminokat is), s egyes főbb fórumrészeknek 2-3 moderátora is volt.

Aztán amikor többen közülük nem, vagy alig mutattak aktivitást, akkor írták ki az üzemeltetők a "jelentkezz házigazdának" felhívást, amelynek keretében te és még mások is moderátorok lettek.

(Ha emlékeim nem csalnak. :-) )
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#594 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 18. 12:02

Volt annál jóval hosszabb moderátori névsor is, tizenegynéhány névvel (beleértve a "fő-fő" adminokat is), s egyes főbb fórumrészeknek 2-3 moderátora is volt.

Aztán amikor többen közülük nem, vagy alig mutattak aktivitást, akkor írták ki az üzemeltetők a "jelentkezz házigazdának" felhívást, amelynek keretében te és még mások is moderátorok lettek.

(Ha emlékeim nem csalnak. :-) )

A névsor 15+ főt számlált még egy éve is, 5 éve meg 30+-at. Persze aktív nem volt ennyi.

Emlékeid csalnak, én nem annak keretében lettem házigazda. ;-)

#595 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 18:46

Humm…er…

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#596 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 19:22

Didyman és Renwick munkáját nagyon meglehetne könnyíteni a bolhapiacon ha lenne rá egy jó szabályzat hogy mit szabad hirdetni és milyen feltételekkel.
Vagy esetleg egy ellenőrzött hirdetési felület amit kinevezett bolhapiac moderátor jóváhagy.
Itt elkerülhetőek lennének a tiltott haditechnikai eszközök(most van egy) és a különböző adóval kapcsolatos utalványok újabb és újabb megjelenése.
Illetve az illegális tevékenységet folytatók hirdetései.
Sajnos én is azok közé tartozok akiket már egy kicsit lehangol a fórum haldoklása, és az ellenőrzés hiánya. (sajnos kevés olyan ember van már akire ezt rá lehetne bízni.)
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#597 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 01. 18. 12:16

A névsor 15+ főt számlált még egy éve is, 5 éve meg 30+-at. Persze aktív nem volt ennyi.

Emlékeid csalnak, én nem annak keretében lettem házigazda. ;-)

Hát ez már a "múlt ködébe vész". :-) Voltak kijelölt házigazdák is, arra is emlékszem.

Mindenesetre elnézve például ezt: https://forum.hwsw.h...gkari-problema/ a topic-ot elgondolkodom, hogy egyáltalán minek erre a fórumra moderátor!? :think:

Abban a topic-ban tavaly július óta jópár hozzászólás született, de csak és kizárólag kérdés... Megválaszolatlanul azóta is. :rolleyes:

Azon pedig el lehet gondolkodni, hogy vajon azért nincsen "Multimédia" szekció (és az össze többi, régen aktív szakmai főtéma), mert ilyen gyatra a hozzáértők, sőt egyáltalán a fórumozók jelenléte, vagy azért, mert ezeknek a jól bevált fórumrészeknek a végleges bezárása és "archiválása" végképp elüldözött mindenkit, aki még hajlandó volt ezen a fórumon kommunikálni a többi fórumtaggal?

Én az utóbbira tippelek.

#598 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 18. 20:53

...
Azon pedig el lehet gondolkodni, hogy vajon azért nincsen "Multimédia" szekció (és az össze többi, régen aktív szakmai főtéma), mert ilyen gyatra a hozzáértők, sőt egyáltalán a fórumozók jelenléte, vagy azért, mert ezeknek a jól bevált fórumrészeknek a végleges bezárása és "archiválása" végképp elüldözött mindenkit, aki még hajlandó volt ezen a fórumon kommunikálni a többi fórumtaggal?

Én az utóbbira tippelek.

Az utóbbiból következik valahol az előbbi.

#599 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 20. 10:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 01. 18. 21:35

Az utóbbiból következik valahol az előbbi.

Igen. Arra gondoltam én is, hogy nem azért kellett archiválni a bizonyos fórumrészeket, mert teljesen megcsappant a látogatottságuk. A fórum szerkezetének átalakítása előtt, még viszonylagos aktivitás volt azokon a fórumrészeken.

Tehát az átalakulás vezetett oda, hogy az ott még jelenlévő fórumtagok is "elpályáztak" máshová. Ebből is látszik, hogy hibás lépés volt a fórum szerkezetének átalakítása.

#600 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 26. 19:48

Vissza…

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (98 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.