Idézet: didyman - Dátum: 2011. 01. 15. 19:01
Kedves Scaurus és Coppermine!
Csak a tisztább álláspontok kialakításáért szeretném elmondani nektek, hogy gyakorlatilag én egyedül vagyok moderátor. Renwick adminisztrátorként bár szintén moderál-ha épp ő van jelen, vagy én nem lépek időben, többnyire én intézem a jelentéseket. A mai napomat nagyrészt horgászattal töltöttem (remélem, szombaton érthető, hogy nem vagyok napközben itt, ahogy Renwick sem valószínű, hogy a szerkesztőségen kívül a HWSW-vel akar foglalkozni), és bár 17 nem fogadott hívásom is azt mutatja, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, én mégis szeretném a hétvégéimet munkától távol tölteni, és nem más emberek problémáival foglalkozni, hanem a sajátjaimmal. Igen, Scaurus, délelőtt voltam fórumon, de amennyiben ez a ficsőr is arra jó, hogy ész nélkül számon kérjék az embert miatta, akkor inkább rejtve fogok belépni, egyszerűen értsd meg, hogy az itt jelenlévő tagként jelzett állapotom nem jelent mást, mint azt, hogy a böngészőm meg van nyitva. Ettől még dolgozhatok mellette, de akár itt is hagyhattam a gépet egész napra, olykor periodikus frissítést is használva egy-egy oldalon. Nem, nem tudok a potencianövelő témakörről, mert magam is csak ott olvasok, ahol érdeklődési köröm van, ezen túlmenően rá vagyok utalva a jelzés gombra. Arra kérlek, hogy az adott témát légyszíves, jelezd nekem ilyen módon. A mai két, kb. fél hétkor jelzett delikvenst eltávolítottam, az előző napiakat Renwick kezelte le valószínűleg.
Remélem, sikerült válaszolnom néhány feltett kérdésre, ha bármiben tudok még segíteni, csak bátran kérdezzetek.
Didyman teljes mértékben egyetértek Veled.
Viszont ha emlékeim nem csalnak - és javítsatok ki - akkor a legtöbb fórum-szekcióban meg voltak az adminok, akik felügyelték a dolgokat. Takarítottak, spamtopicot zártak, stb. Ez valahol mára eltűnt, vagy legalábbis én nem tapasztalom ezt, főleg most, hogy ezt írtad.
Szerintem vissza kell(ene) hozni azt a rendszert, amiben szekciókra volt lebontva a moderatúra (persze a globál modok mindig szükségesek), mert így nem hárul az egész komplett hwsw fórum moderációja egy-két emberre. Érthető, hogy így akadoznak a megoldások a lowskilled userek eltávolítására meg a spam topicok bezárására.ű
De legalább van még, aki próbálja ezt is elintézni, ez is becsülendő.
-C0pp3rM!n3-