HWSW Informatikai Kerekasztal: Témarombolás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (98 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Témarombolás Mit lehet tenni, ha valaki témarombolást lát? Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 13. 22:06

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 01. 13. 21:09

legyen inkább egy hwsw csoport fészbúkon? :Đ

Asszem van.....

És igen :p

http://www.facebook....gid=28490520544

Szerkesztette: e-lias 2011. 01. 13. 22:19 -kor

#562 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 22:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 13. 21:28

Na igen. Az utóbbi 1-2 évben már igencsak ritkán látogattam a fórumot 1-2 "Sziget"-es témát leszámítva. Most, hogy némi új hardverrel sajnálatos módon gondjaim adódtak, a szakmai részekbe ismét "visszamerészkedtem", s meg kell mondjam lehangoló, amit ott látok.

Egy-két népszerűbb téma van szekciónként, de azokba is ugyanaz az öt-hat ember ír. Ha valaki feltesz egy kérdést csak úgy "ad hoc" jelleggel, akkor nagy valószínűséggel nem kap rá választ, maximum a nagyobb "gyűjtő topic"-okban.
(Amikor egy "újonc", Core i rendszerrel kapcsolatos kérdésére nekem kell válaszolnom az ilyen hardverek terén szerzett "óriási" tapasztalatommal, akkor ott gond van. :Đ )

De még azokban is előfordul, hogy 1-2-3 hétig nem szól hozzá senki a legutóbb feltett kérdéshez. Ez szomorú szerintem.

Ha belegondolok azokba az időkbe, amikor a fórumon egyszerre több ezer felhasználó volt aktívan jelen, s bárkinek a hardverekkel kapcsolatos problémáját maximum fél napon belül oldotta meg nem egy, nem kettő, hanem 10-15 ember... már-már "online chat" módjára működő fórumos beszélgetés szintjén, s nem utolsó sorban magas színvonalon...

Ráadásul nekem személy szerint nagyon hiányzik a régi fórumstruktúra. Nagyon rossz ötlet volt archiválni komplett fórumrészeket, amelyeknek helye lenne a fórumon.

Jobban örülnék annak, ha ez a fórum a régi lenne. S nem - kedves Renwick -, ezt még véletlenül sem lehet arra fogni, hogy "öregszünk, s változunk". Akkor számos más portál miért tud változatlan formában üzemelni immár nagyon rég óta?

S hogy lehet-e még olyan, mint régen?

Szerintem ez a fórum már túljutott azon a ponton, amikor ez a folyamat visszafordítható. (Aztán tessék rácáfolni a kijelentésemre!)

Tudom miről beszélsz. Mikor regisztráltam, akkor kb 1 óra alatt megoldódott a problémám. És tényleg úgy pörögtek a témák, hogy namég. Bár én azért nem zárnám ki az öregedést (vagy inkább az idő múlását) a dolgokból. Ha magamat nézem, akkor nem csak az van a nem idelátogatás mögött, hogy nem érzek rá késztetést, hanem időm/energiám nincs igazából (saját üzemeltetésű fúrumomba alig nézek be....)

A régi struktúra tényleg jó volt. De a régi, akkor aktív, nagy tudással és tapasztalattal rendelkező fórumtársak tették azzá. Meg az, hogy ha nem értettem pl a wlan-hoz, nekikezdtem a wlan topicnak, és kb 1-2 óra múlva már be tudtam konfigolni egy AP-t. Hogy ma ez így lenne e, nem tudom. De ahogy itt olvasom, elég sokat kéne mazsolázni a lényegi infók után. (annó minden kb 20-30. hsz volt off.)

Na mindegy, remélem feltámad a fórum, én kívánom neki. Nekem tulképp a portál híreivel sincs bajom, igaz a HW részhez nem kapcsolódok szorosan, ami meg nekem "szakmába"/teendőbe vág, és infó kell róla, azt úgy is külföldi szaklapokban blogokban találom meg javarészt.
Annyival azért javítanám a megítélést, hogy ha mostanság gondom volt, akkor a PHP programozás topicban korrektül segítettek. És ezért még mindíg max. respect :respect: .

#563 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 22:34

Szerintem ez a népi kezdeményezés késett egy évet, már beállt a klinikai halál állapota a fórumon, mindenki elhúzott aki tehette, csak az maradt itt, aki nem tud hova menni mert nem talált másik fórumot még. Nem lehet már visszacsábítani azokat akik végleg eltűntek, szóval a régi már sose lesz a fórum. De talán lehet olyan fórumot csinálni ami újra élhet, még ha nem is ugyanazokkal az emberekkel akikkel régen.

#564 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 22:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2011. 01. 13. 22:34

Szerintem ez a népi kezdeményezés késett egy évet, már beállt a klinikai halál állapota a fórumon, mindenki elhúzott aki tehette, csak az maradt itt, aki nem tud hova menni mert nem talált másik fórumot még. Nem lehet már visszacsábítani azokat akik végleg eltűntek, szóval a régi már sose lesz a fórum. De talán lehet olyan fórumot csinálni ami újra élhet, még ha nem is ugyanazokkal az emberekkel akikkel régen.

Tény, újat kell építeni. De az ilyen "animációdizájner" félék nem igazán támogatják a szakmaiságot.

#565 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 09:18

Ezt nem lehet az öregedésre fogni. Szinvonalas fórumra jön utánpótlás is, csak ugye itt meg a GK-t kellett beolvasztani pár ezer userért, hogy hátha, aztán persze nem...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#566 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 18:06

ki akarja farbatoszatni magát? :D
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#567 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 13. 21:28

... ezt még véletlenül sem lehet arra fogni, hogy "öregszünk, s változunk". ...

Ez utólagos legyintés, elfogadása annak, ami ellen nem tettünk semmit. Elfogadni pedig az ilyesmit bárki tudja. Tenni már nehezebb. Vajon melyik éri meg jobban? :smoker: Szóval szerintem sem utólag kéne kimondani, hogy "ez van, így adta a gép", hanem gondoskodni arról, hogy adja másképp.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#568 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 01. 14. 18:06

Spammol rendesen!
Már a másvilágba is belopózott...

Valaki farbatoszhatná!
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#569 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 01. 14. 18:06

Aztabüdös! Kell egy sexuális témakör is, úgy látom. Pákó mikor jön ide kocsogoskodni?

#570 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2011. 01. 14. 18:31

Spammol rendesen!

Valaki farbatoszhatná!

...meg a szigetre...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#571 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 01:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2011. 01. 14. 18:31

Meghalt?

#572 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: FakeJack - Dátum: 2011. 01. 15. 01:19

Meghalt?

remélem...
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#573 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2011. 01. 13. 22:34

nemtom, én jó pár másik fórumra is beregeltem annó, de valahogy mindig is ezt találtam a legszínvonalasabbnak (a konkurencia fórumát pl ki nem állhatom, egyszerűen szerintem ocsmány az egész).
az tény, hogy manapság már jóval kevesebb őslakos bukkan fel, de azért szerintem még a keménymagból sokan itt vannak. sajnos az embernek ilyen-olyan dolgai miatt kevesebb idő marad a fórumozásra, de én arra biztos nem fognám az erőteljes "leépülést", hogy mert dizájnváltás történt... egyszerűen van aki megunja, van akinek más dolga akad, stb.
mindenesetre a bolhás változtatás tényleg nem volt jó ötlet, jobb volt a "dobozos" felépítés, szerintem. aztán lehet, hogy mindennek meg van az oka...

-C0pp3rM!n3-

#574 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 17:07

Kis híján azt hittem, T2K újra köztünk van.
Sajnos, csak egy spammer szemelte ki a néhai topikot. https://forum.hwsw.h...115#entry294115
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#575 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 15. 19:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 01. 15. 13:41

nemtom, én jó pár másik fórumra is beregeltem annó, de valahogy mindig is ezt találtam a legszínvonalasabbnak (a konkurencia fórumát pl ki nem állhatom, egyszerűen szerintem ocsmány az egész).
az tény, hogy manapság már jóval kevesebb őslakos bukkan fel, de azért szerintem még a keménymagból sokan itt vannak. sajnos az embernek ilyen-olyan dolgai miatt kevesebb idő marad a fórumozásra, de én arra biztos nem fognám az erőteljes "leépülést", hogy mert dizájnváltás történt... egyszerűen van aki megunja, van akinek más dolga akad, stb.
mindenesetre a bolhás változtatás tényleg nem volt jó ötlet, jobb volt a "dobozos" felépítés, szerintem. aztán lehet, hogy mindennek meg van az oka...

-C0pp3rM!n3-

Kedves Scaurus és Coppermine!
Csak a tisztább álláspontok kialakításáért szeretném elmondani nektek, hogy gyakorlatilag én egyedül vagyok moderátor. Renwick adminisztrátorként bár szintén moderál-ha épp ő van jelen, vagy én nem lépek időben, többnyire én intézem a jelentéseket. A mai napomat nagyrészt horgászattal töltöttem (remélem, szombaton érthető, hogy nem vagyok napközben itt, ahogy Renwick sem valószínű, hogy a szerkesztőségen kívül a HWSW-vel akar foglalkozni), és bár 17 nem fogadott hívásom is azt mutatja, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, én mégis szeretném a hétvégéimet munkától távol tölteni, és nem más emberek problémáival foglalkozni, hanem a sajátjaimmal. Igen, Scaurus, délelőtt voltam fórumon, de amennyiben ez a ficsőr is arra jó, hogy ész nélkül számon kérjék az embert miatta, akkor inkább rejtve fogok belépni, egyszerűen értsd meg, hogy az itt jelenlévő tagként jelzett állapotom nem jelent mást, mint azt, hogy a böngészőm meg van nyitva. Ettől még dolgozhatok mellette, de akár itt is hagyhattam a gépet egész napra, olykor periodikus frissítést is használva egy-egy oldalon. Nem, nem tudok a potencianövelő témakörről, mert magam is csak ott olvasok, ahol érdeklődési köröm van, ezen túlmenően rá vagyok utalva a jelzés gombra. Arra kérlek, hogy az adott témát légyszíves, jelezd nekem ilyen módon. A mai két, kb. fél hétkor jelzett delikvenst eltávolítottam, az előző napiakat Renwick kezelte le valószínűleg.
Remélem, sikerült válaszolnom néhány feltett kérdésre, ha bármiben tudok még segíteni, csak bátran kérdezzetek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#576 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 01. 15. 19:40

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 01. 15. 19:01

Kedves Scaurus és Coppermine!
...

Kedves didyman!

Tiszteletre méltó, hogy legalább te foglalkozol a fórummal, és köszönet is érte!
Pláne úgy, hogy egyedül, szabadidődben csinálod azt, amit több embernek, folyamatosan kellene csinálnia.

Elég régóta látogatom a hwsw fórumot (mégha nem vagyok oszlopos/meghatározó tagja), emlékszem arra, hogy 2000' évek elején milyen aktívan (és szerintem helyesen) volt moderálva a fórum, nemhogy az ilyen köcsög spammereket, de még az ismételt témafelvetéseket is rögtön zárták/zártátok.
Ehhez képest érdekes, hogy akár 1 hétig itt virít egy szemét.
Nyilván változik a fórum, változna maguk fórumozok, az üzemeltetők, és mindezek elvárásai igényei.

Számomra a fórumozás szórakozás/szabadidős (bár annak eléggé elbaszott) időtöltés, így valójában nekem édesmindegy, hogy ki hogyan tesz tönkre/hagy tönkretenni egy fórumot.
Sajnálnám ugyan ha a fórum eljutna odáig, hogy ne legyen érdemes benézni (mint ahová pl a solaria.hu fóruma jutott), netán megszűnne, de őszintén szólva lelki törést/hiányérzetet sem okozna.

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#577 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 15. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2011. 01. 15. 19:40

Kedves didyman!

Tiszteletre méltó, hogy legalább te foglalkozol a fórummal, és köszönet is érte!
Pláne úgy, hogy egyedül, szabadidődben csinálod azt, amit több embernek, folyamatosan kellene csinálnia.

Elég régóta látogatom a hwsw fórumot (mégha nem vagyok oszlopos/meghatározó tagja), emlékszem arra, hogy 2000' évek elején milyen aktívan (és szerintem helyesen) volt moderálva a fórum, nemhogy az ilyen köcsög spammereket, de még az ismételt témafelvetéseket is rögtön zárták/zártátok.
Ehhez képest érdekes, hogy akár 1 hétig itt virít egy szemét.
Nyilván változik a fórum, változna maguk fórumozok, az üzemeltetők, és mindezek elvárásai igényei.

Számomra a fórumozás szórakozás/szabadidős (bár annak eléggé elbaszott) időtöltés, így valójában nekem édesmindegy, hogy ki hogyan tesz tönkre/hagy tönkretenni egy fórumot.
Sajnálnám ugyan ha a fórum eljutna odáig, hogy ne legyen érdemes benézni (mint ahová pl a solaria.hu fóruma jutott), netán megszűnne, de őszintén szólva lelki törést/hiányérzetet sem okozna.

Üdv: scaurus

Szerintem elég oszlopos tag vagy, de semmi esetre sem olyan, akinek a véleménye ne számítana pont annyit, mint bármelyikőnké. Lesz most egy várhatóan elég nagy horderejű változás, aztán meglátjuk, mennyire volt nagy a szánk :-) . De mindenesetre a fórummal nem csak én foglalkozok és van még szerintem néhány ember, aki foglalkozna vele. Remélem, hogy egy héten belül konkrétabban is tudunk beszélni erről.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#578 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 20:38

A mai napomat nagyrészt horgászattal töltöttem [..]

De jó neked! :-) Merre jártál, mit fogtál?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#579 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 00:38

A mai két, kb. fél hétkor jelzett delikvenst eltávolítottam, az előző napiakat Renwick kezelte le valószínűleg.

Ez érdekes, ha jól látom, azokat pont én küldtem. Ezt csak azért sejtem, mert a fórum is lehalt alattam és ezt meg is írtam.
Ezek szerint a többiek inkább ide vagy más topikokba írtak róla, mint hogy simán csak nyomtak volt egy jelzést a spammerekről?

#580 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 01. 16. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 01. 16. 00:38

...Ezek szerint a többiek inkább ide vagy más topikokba írtak róla, mint hogy simán csak nyomtak volt egy jelzést a spammerekről?

Igen.
Általában én is a [Jelzés] gombot nyomom, de most a témában elküldtem/elküldtük a spammer-t a meleg éghajlatra, s kisebb nosztalgiázás alakult ki, hogy "bezzeg-a-régi-szép-időkben-már-rég-törölték-volna-a-modok,-egyébként-is-vannak-e/hol-vannak-a-modok". :laugh:
S mindezt úgy, amiért korábban jómagam is figyelmeztetést kaptam volna... :p
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

Téma megosztása:

• (98 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.