HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Linuxos netbook negyvenezer forintért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Linuxos netbook negyvenezer forintért Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#21 Felhasználó inaktív   dark100 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 27. 08:15

Szerintem azok fanyalognak a netbookokra akiknek nincs. Meg aki vett egyet anelkul hogy tudta volna mi az. A netbook nem helyettesit, hanem kiegeszit. Apro es kunnyu, emiatt magaddal viheted barhova, Ha meg otthon van, akkor file szerver es hasonlo dolgokra kivalo, ugyanis kis fogyasztasa olcso uzemeltetest jelent. Ja hogy videot nem erdemes vele tomoriteni? Hat akinek csak ez az egy gepe van az meg is erdemli...
Az élet szép. Vagy nem.

#22 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 27. 08:52

@midnight coder: fél éve még arról ömlengtél, hogy te milyen programokat futtatsz a saját netbookondon, emlékeim szerint még a visual studiot is emlegetted. Amúgy meg a sokmagos, sokmemóriás asztali gépeimen is az első két kiegészítő, amit telepítek, az a flashblock meg az adblockplus, nehogy már egy netbookon ne ez legyen. Ettől függetlenül az adobe igazán megerőltethetné magát, hogy egy gyorsabb flash plugint adjon ki linuxra.

#23 Guest_laTOR2_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 27. 08:54

@dark100: Két dolog: az egyik, hogy az átlagfelhasználó , Pistike, nagyon-nagyon messze van a tömörítéstől, a videotömörítéstől pedig még messzebb van, örül, ha egy .zip-et KI tud bontani, nemhogy még BE tömöríteni bármit is. A másik pedig, hogy én 4-5 éve már igenis tömörítettem videót, 1600-as P4-esen 256 mega rammal, a DVD-Shrink nevű progival, akkor mitől ne tudnék egy ilyen gépen videot BEtömöríteni, amiben szintén van 1,6-os proci , 1 GIGA RAMMAL ???

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 27. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Petesejt - Dátum: 2010. 03. 26. 21:38

@midnight coder: Nem sorolnám, mi mindenre jó egy netbook, napi szinten használom munkához. Egy mobilnettel pölö...- bejelentkezhetsz bármilyen szerverre, konfigurálhatod- routert állíthatsz be- telefonközpontot programozhatsz fel

Nekem ezekre nem jött be, kicsi a kijelző és kész. Levelezni, meg adhoc jelleggel valamit megnyomni jó, de amint lehe tmonitort dugtam rá, hogy lássak is valamit. Nekem már sshnál is kicsik a betűk, vagy éppen nem fért ki a monitorra. Bár én alapban állat vagyok, szinte amúgy is csak dualmonitorral tudok gyorsan/hatékonyan melózni.
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 27. 10:59

Üzenet megtekintéseIdézet: dark100 - Dátum: 2010. 03. 27. 08:15

Apro es kunnyu, emiatt magaddal viheted barhova, Ha meg otthon van, akkor file szerver es hasonlo dolgokra kivalo, ugyanis kis fogyasztasa olcso uzemeltetest jelent.

Kevés HDDvel, meg lassú hálózattal ja. Meg tegyünk rá Linuxot. Akkor már NAS-féle, vagy kis Atomos vagy egyéb PC, amit bővíteni is lehet. Látszik Te sem egészen tudod, hogy mire való.
Make love not Wor.

#26 Felhasználó inaktív   hexyking 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 12:07

Nem tudom minek itt a szánkat tépni mert itt nem lehet majd kapni! SE a közelben. Nem hiszem hogy a szürkeimport megéri mondjuk tájföldről is, bár lehet. Mire idáig elér hivatalosan remélhetőleg csökken a netbook hájp és még reálisabb áron lehet majd hozzájutni.Kiegészítőnek feltétlenül jó de komolyabb munka alatt (memzabáló firefox, egy kis world, excel, ppoint, vmi DB, esetleg egy vmilyen messenger, plusz egy VM egyszerre nyitva és ne feledkezzünk meg a háttérben minimum futó apps-okról :virusirtó, tűzfal) már tuti kevés.Egyébként erre való a CULV platform. Hordozható de még elég gyors.És ugyanmár bírjunk "elcipelni" egy pár kilót."The Simmtronics Simmbook will be available in South Africa, India, Thailand and Vietnam. Other countries will have it sometime in the future as well. And who knows it might even reach the U.S. and other developed countries as well."

#27 Felhasználó inaktív   hexyking 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 12:11

ja és sztem ez a (30-40 ropi) REÁLIS árkategória egy ilyen gépért és technológiáért.

#28 Guest_flashdesignor_*

Elküldve: 2010. 03. 27. 13:19

@Jahno: http://wiki.eeeuser.com/list:games itt találsz egy listát a teljesség igénye nélkül, hogy mely játékok futnak , az egyik legelső netbookon, ami minden tekintetben gyengébb teljesítményű, mint a cikkben szereplő Simmbook.Én pedig el tudom neked mondani, szintén a teljesség igénye nélkül, hogy mire használom és mik futnak rajta:- először is 2 OS van rajta: Windows XP SP2, valamint egy ubuntu netbook remix 9.10, ez utóbbi egy 4 gigás SD kártyán, és úgy fut vele a Compiz, hogy szerintem te még olyat 4 gigaherces és magos gépen se láttál, az "okos" (átlaglúzer) hozzászólásaidból ítélve.a belső 20 gigás SSD, ami az összes tárhelyem is egyben jelenleg, pedig a következő dolgok történnek :3DS MAX 2010 (átlagosan 350ezer poligont képes 30 fps mellett kezelni) , Blender, Flash, Photoshop, FlatOut, Linuxon: szintén Blender, Gimp, Wine, Böngészők mindkét OS-en: Chrome, Firefox, OperaEzen kívül van néhány giga truecrypttel titkosított file-rendszerem is. Akinek pedig kicsi a kijelzője annak bátran ajánlok egy hemüveget, vagy inkább kőccsön 200ezret a balek jó drága laptopra ! További szép napot !

#29 Felhasználó inaktív   galedki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 13:35

20 rugóért Windows 6.0 CE-s navi, kicsit kisebb képernyővel, viszon érintős. wifi is van benne tán, ez a kritikus (anélkül sz-t se...) most kezd billenni a piac, asszem. :) (térkép persze nincs, de minek, nem arra használnám). nyárra tána a helyére kerülnek a dolgok. nyálcsorgáshoz meg el kell mászni az alibaba.com-ra. ott van a sok kinai kütyü, nagykeres forgalomba persze. csak néz az ember, hogy mik vannak :)

#30 Guest_flashdesignor_*

Elküldve: 2010. 03. 27. 13:43

@galedki: létezik még egy nagy rakás (Ultra Mobil PC, ami akár Windows XP futtatására is képes, érintőkijelzős stb.. ilyenek pl. az OQO, Samsung Q1, Eking stb.. csakhogy ezeket csillagászati árakon tolják, 150-200 Ft környékén, annyiért meg inkább kenjék a hajukra.

#31 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesignor - Dátum: 2010. 03. 27. 13:19

Ezen kívül van néhány giga truecrypttel titkosított file-rendszerem is.

Nana! Arról volt szó, hogy mindent RAR-ral titkosítasz. Mire fel ez a fejlődés?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#32 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 16:04

@Petesejt: A mérete nekem is tetszik. Második - harmadik, negyedik - gépnek tökéletes. De azért fő gépnek igen szomorú lennék ha ezt kellene használnom.@Rankor: A Compiz speciel nálam is műxik. Picit lassú, de jó. És azért van fenn Pl. a legújabb mono, monodevelop, lazarus. Volt már fenn rajta Visual Studio, Code:Blocks, Netbeans. A Studióhoz és a Netbeans-hoz picit lassú, ez utóbbihoz a 1024x600 px is kevés kicsit. Nem mondom, el lehet vele lenni ha nagyon muszáj, de azért szomorú lennék ha ez lenne a fő gépem amin naponta dolgoznom kell.

#33 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 23:08

@Soós Tibor: a 200e-s laptopot nem feltétlenül nevezném drágának, de az Eee-n futó Blenderen és Photoshopon jót mulattam...

#34 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 18:10

Jónak hangzik, kíváncsi vagyok mennyire lesz kapós.

#35 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 01:19

@Soós Tibor: Azert ne essunk tulzasokba:) Jo a netbook, de azert vannak hatarai. Egyszeruen az altalad felsorolt programok nem fernek bele 1024x600-ba:)A regi T23-asomon is elfut a VS 2008 es a C&C Zero Hours, na de valljuk be, nem az igazi:)

#36 Felhasználó inaktív   bereg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 10:46

@midnight coder: napi szinten használok munkára netbookot. Az integrált video teljesen jó, mert soha nem kellett 3D-t számolnia, ugyanis nem játszom a gépen. Böngészőben szűrve vannak a reklámok, flash-t szinte csak akkor látok, ha direkt akarok. Az időm 1/3-ában kell csak asztali gépet bekapcsolnom, és azt is sokallom, mert hangos, és helyhez kötött, nem szeretem.

#37 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: bereg - Dátum: 2010. 03. 30. 11:46

@midnight coder: napi szinten használok munkára netbookot.

Ez is olyan dolog, hogy ki mit ért munka alatt. :-)

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó