HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutató: nem okoz csalódást az olcsó Intel SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutató: nem okoz csalódást az olcsó Intel SSD Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 02. 14:06

Az SSD, kétségtelenül az elmúlt évek egyik slágertémája, mivel a PC-kben évtizedek óta egyeduralkodó merevlemezeket igyekszik kiváltani. A HWSW olvasóinak többsége azonban nyilvánvalóan tisztában van vele, mi a merevlemezek legnagyobb problémája: borzalmasan lassúak.
https://www.hwsw.hu/...o-sebesseg.html

#2 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 02. 14:06

SSD-t minden háztartásba!
hwsw staff

#3 Felhasználó inaktív   Positive 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 02. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: helloszabi - Dátum: 2010. 04. 02. 15:06

SSD-t minden háztartásba!

Akkor igazán felvehetnék a Nemzeti Digitális Közmű programba.
Amelyik párt megigéri, arra szavazok! :)

#4 Felhasználó inaktív   webdev 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 02. 15:13

Én még mindig azt mondom: kevés. Dupla ekkora kapacitást feláron, és akkor már érdemes lesz beruházni - és még az is elmarad a hdd-ktől. Amíg ezen az áron 6 hdd-t veszek ugyanabban a kapacitásban, addig inkább cserélgetem évente/félévente a rendszermeghajtómat. Ez az SSD őrületnek kezd egy kicsit hype szaga lenni, az pedig mindig büdös...

#5 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 02. 15:17

@webdev: a planet earth 1080p-s verzióját külön vinyón tárold, minden másra jó a (mastercarddal kifizetett) ssd. lemondasz a kapacitásról a rendszered gyorsaságáért cserébe.
hwsw staff

#6 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 16:17

@webdev: A nagy kapacitás nem oldja meg a sebességproblémát. Ha lassú az autód, akkor sem az a megoldás hogy veszel egy még nagyobbat, nemde?

#7 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 02. 17:07

Részemről énis inkább a sebeségre voksolnék, de 40gb-ért kiadni 100-t sztem még mindig pazarlás, de fele annyiért mennék rögtön venni egyet mert rendszernek tökéletes lenne.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#8 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 17:10

@lordrolee: te miről beszélsz? az Intel X25-V kb. 30 ezer forintba kerül....

#9 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 17:12

@Bodnár Ádám: 100 euro-t írtam, csak úgylátszik, hogy a kommentező motor vmiért nem jeleníti meg azt a karaktert.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#10 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 17:15

@lordrolee: ok, my bad... :)

#11 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 17:26

Idézet

az X25-V csak 40 GB, valójában 37 GB adatot tud tárolni.
ez mit jelenthet? nem ertem.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#12 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 04. 02. 18:26

ez mit jelenthet? nem ertem.

formázás után csak ~37,2 GB adat fér rá. a maradék terület (~2,8 GB) a tartalékterület (spare area).

btw jók ezek a grafikonok, de az emberek még mindig nem tudják megérteni, hogy miről is szól az SSD (láthatjuk itt a topikban is). az SSD-re jelenlegi formájában nem adattárolóként kell tekinteni, hanem egy fejlesztési lehetőségként. pl. vehetsz a gépbe SSD-t ahelyett, hogy több ramot vagy több magos procit vennél. már tapasztalatból tudom, hogy jobban megéri (kivéve persze ha melós gépről van szó).

#13 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 02. 17:32

formázás után csak ~37,2 GB adat fér rá. a maradék terület (~2,8 GB) a tartalékterület (spare area).

btw jók ezek a grafikonok, de az emberek még mindig nem tudják megérteni, hogy miről is szól az SSD (láthatjuk itt a topikban is). az SSD-re jelenlegi formájában nem adattárolóként kell tekinteni, hanem egy fejlesztési lehetőségként. pl. vehetsz a gépbe SSD-t ahelyett, hogy több ramot vagy több magos procit vennél. már tapasztalatból tudom, hogy jobban megéri (kivéve persze ha melós gépről van szó).

És néhány ember még mindig nem érti meg, hogy míg egy RAM-modul, vagy erősebb CPU, mint fejlesztési opció fele-negyedannyiba kerül, mint egy SSD, addig nem fogunk úgy tekinteni rá, mint kérdés nélküli lehetőség, és nem azért, mert kétséges, hogy megéri, hanem mert egy havi magyar átlagfizu harmada-negyede.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#14 Felhasználó inaktív   BYpsilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 17:51

Az SSD rendszer meghajtónak jó. A rendszer és program indítások lényegesen gyorsabbak. Akinek a kapacitás számít, annak HDD kell mellé.
Én kb egy éve ilyen formában használom. Egy 32GB-s Silicon Power SSD és 500GB-s WD HDD. Előbbin a rendszer, a programok és doksik. Utóbbin a nagy méretű file-k.
Természetesen SSD esetén Win7 kell vagy mazochistáknak Vista. Az XP teljesen felejtős, akár lassab us lehet vele az SSD.
Asus P5QL-EM, Intel Core 2 Duo E7300, 2*1GB DDR2 800MHz TwinMOS, 64GB Corsair Nova SSD, 500GB WD SATA2, NEC 7200S DVD író, Gainward ATI Radeon HD4670 512MB, Aerocool M40 HTPC ház + Corsair VX450W táp, Benq G2200W - 22" TFT

http://www.websitete...7afa237a520a023

#15 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 02. 18:32

formazas utan?? de hat a tartalekterulet nem latszik a formazas tekinteteben sem. nem lehet elotte-utana meretrol beszelni.. nem keveritek itt a metrikus mertekegysegeket?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#16 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 18:24

mar en is regota tervezem, hogy beszerzek egyet rendszerlemeznek - viszont nekem ehhez min 64, de inkabb 128g meretu kellene normalis sebesseg mellett. ha ezt fogjak tudni egy atlagos vinyo araert, akkor veszek egyet. sajna ebbol ketto (raidben), meg mindig min 2xese, a celnak :(

anandon amugy van raides teszt: impressziv, csak az ara nem az igazi meg mindig.
http://anandtech.com...x25m-g2-for-250

neweggen volt 98 dollcsiert :)

#17 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 02. 18:46

És néhány ember még mindig nem érti meg, hogy míg egy RAM-modul, vagy erősebb CPU, mint fejlesztési opció fele-negyedannyiba kerül, mint egy SSD, addig nem fogunk úgy tekinteni rá, mint kérdés nélküli lehetőség, és nem azért, mert kétséges, hogy megéri, hanem mert egy havi magyar átlagfizu harmada-negyede.

attól függ milyen ramról és milyen prociról van szó. a proci sem kérdés nélküli lehetőség, csak berögzült. az emberek többsége azért vesz gyorsabb procit, mert érzésre gyorsabb gépet szeretne, holott pont ez az a terület, ahol egy SSD-vel jobban járnának.

btw a kutyát nem érdekli a magyar piac és a magyar fizetések, az SSD-gyártók nem a magyar piacra szabják az árakat (mint látszik :D). az SSD sosem lesz a vinyókkal egy árszinten, mert az SSD lényegében memória, míg egy vinyót össze tudsz rakni a szeméttelepről összeguberált, bemágnesezett szemétből, csak technológia kell hozzá. :D

egyébként a 30000-es X25-V nincs kétszer annyi, mint egy fejlesztési lehetőségként felmerülő processzor, legalábbis sztem nem a 15e-es procira kéne fejlesztési lehetőségként tekinteni. :) (bár tény, hogy én nemrég egy 12e-es procira "fejlesztettem" a gépemet :D, az SSD közrejátszott a döntésben)

Szerkesztette: fLeSs 2010. 04. 02. 18:50 -kor

#18 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 04. 02. 19:09

formazas utan?? de hat a tartalekterulet nem latszik a formazas tekinteteben sem. nem lehet elotte-utana meretrol beszelni.. nem keveritek itt a metrikus mertekegysegeket?

OK, akkor a következő megfogalmazás a pontos
1. 40 GB-osként van eladva
2. de csak 37 GB adat fér rá, mert
3. a maradék a tartalék, amit a júzer nem lát (de az SSD vezérlője igen, és használja is)

a 64 GB-os SSD-ket egyik gyártó 64 a másik meg 60 GB-osként árulja. valójában mind2 64 GB-os, de csak ~60 GB (vagy még annyi sem) a júzer számára látható terület.

#19 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 04. 02. 19:24

mar en is regota tervezem, hogy beszerzek egyet rendszerlemeznek - viszont nekem ehhez min 64, de inkabb 128g meretu kellene normalis sebesseg mellett. ha ezt fogjak tudni egy atlagos vinyo araert, akkor veszek egyet. sajna ebbol ketto (raidben), meg mindig min 2xese, a celnak :(

anandon amugy van raides teszt: impressziv, csak az ara nem az igazi meg mindig.
http://anandtech.com...x25m-g2-for-250

neweggen volt 98 dollcsiert :)

én is leteszteltem raidben, és az iops-okon túl nincs előnye az egymagában álló x25-v-hez képest, márha az asztali használatot nézzük, szerveres felhasználásra, több egyidejű lekérdezéssel terhelve más a téma, de oda nem x25-v-t fognak venni. még annyiból jó, hogy a szekvenciális írás duplájára gyorsul.
az átlagos vinyó árról sztem ne álmodozzál.

Szerkesztette: fLeSs 2010. 04. 02. 19:00 -kor

#20 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 02. 19:48

OK, akkor a következő megfogalmazás a pontos
1. 40 GB-osként van eladva
2. de csak 37 GB adat fér rá, mert
3. a maradék a tartalék, amit a júzer nem lát (de az SSD vezérlője igen, és használja is)

a 64 GB-os SSD-ket egyik gyártó 64 a másik meg 60 GB-osként árulja. valójában mind2 64 GB-os, de csak ~60 GB (vagy még annyi sem) a júzer számára látható terület.

Azt nem írták, hogy pót-terület volna ... szerintem inkább a GB-GiB átváltás lehet, mint a HDD-k esetében (pl. azt mondják, hogy 1 TB-os HDD, közben csak 0,91 TiB)

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó