HWSW Informatikai Kerekasztal: F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // ( Codemasters )

#221 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 27. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: First Aye - Dátum: 2010. 09. 27. 16:14

Csak nekem tűnik itt úgy, hogy a vérszimesek lenézik az árkádon nevelkedett puhapöcsöket? (Mondjuk egyébként is, mi máson tudna egy gyerek nevelkedni. 7 évesen már futóművet állítgasson és telemetriai adatokat bogarásszon?)

Szimesek megnézték ezt a gamét, lehúzták a fizikáját, ennyi. Árkádosok meg itt nyáladzanak, hogy hádde miért, miért miért, hisz olyan szép, hogy csak na és milyen jókat lehet vele játszani fizika nélkül is.

És amikor visszakérdeznek, hogy de hát honnét tudod, hogy rossz a fizika, mert úgysem vezettél még F1-es autót, na akkor kezd el mosolyogni a szimes. :) Vagy elfogadod, hogy szar a fizikája, vagy tessék kipróbálni egy szimet, kicsit belemélyedni, tekergetni a beállításokat, menni vele, aztán majd nem kell magyarázgatni, hogy mi a különbség.

Ettől függetlenül jókat nyomathattok vele, csak ne gondoljátok, hogy ez egy szim, mert nem az. Ez egy tömegeknek gyártott F1-es árkád játék, semmi több. Pont az ilyeneknek készült, akik nem akarnak könyékig turkálni a beállításokban és azok tesztelgetésében, hanem csak menni egy F1-szerű játékkal. Erre tökéletes lesz (ha kijavítják azt a bughalmazt, ami benne vannak a 1.0-ban). Szimesek meg max lazításként előveszik ezt gyönyörködni, de veretni továbbra is rfactorban, iRacingben és a többi valódi szimulátorban fognak.

#222 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 15:53

Nem kötekedésképp, de hadd kérdezzek vissza: és egy szimes honnan tudja? Lehet én tudom rosszul, de az egyetlen igazi F1 szim az rFactor Pro, csak hát az nem elérhető a nagyközönség részére. Szkeptikus vagyok ezekkel a dolgokból azon okból kifolyólag, mert ha azt nézzük, hogy mik az aktuális pályacsúcsok az egyes pályákon és ezeket hogyan döntögetik meg egyre-másra szimekben, az pont a szim hitelességét kérdőjelezi meg nálam. Elvégre ezen pályacsúcsokat olyan sportemberek állították fel, akiknek ez a szakmájuk, és számomra fura, ha valaki az íróasztala mellett hobbiszinten űzve a sportot képes így megelőzni őket. :think:
Hozzáteszem, ismerek egy Forma-3 versenyzőt, akivel már beszélgettem erről, ő azt mondta, hogy szerinte az LFS Formula XR autója az, ami tökéletesen visszaadja azt, amit ő vezet. Ezzel nem a többi modot akarom lealacsonyítani, mert Enrico a SimCo-tól is leírta már, ők milyen adatokkal dolgoznak, én meg készséggel el is hiszem. Ugyanakkor én csupán annyit vitatok, hogy - és javítsatok ki, ha tévednék - az utolsó igazi F1-es telemetrián alapuló játék az F1 Challenge 99-01 volt, azóta "mindössze" ez jött ki, hivatalos adatokra támaszkodva, melyik modról mondható el ugyanez? (A CTDP-t már említettétek, de ez megfelel akkor ennek?)
Valamint hozzáfűzném azt is, hogy Stephen Hood nyilatkozta azt a játékról, amikor szim mivoltát kérdezték, hogy ha az rFactor 10/10, akkor az F1 2010 8/10. Ezekszerint ez a -2 ennyire érződik?

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 09. 27. 16:00 -kor

#223 Felhasználó inaktív   Daveout 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 13:05

No offense (és nem flamewar-t akarok indítani), de a nagy szimulátorosoktól tisztelettel kérdeznék pár dolgot:
1.) Az rFactor F1 modjai mennyire hasonlíthatnak a valóságra? Ha jól tudom, néhány lelkes modder készíti őket a saját fantáziájukra hagyatkozva, míg a Codemasters a gyári csapatokkal dolgozott együtt (plusz Anthony Davidsonnal), hogy reális legyen... Amik hiányoznak belőle szimuláció terén, azok a mechanikai meghibásodások, illetve a kasztni deformálódása.
2.) Biztos, hogy rendesen beállítottátok a játékot? Custom nehézségi fokon, minden segítség ki volt kapcsolva, illetve az üzemanyag- és gumiszimuláció bekapcsolva, valamint az AI Legend-re állítva? Úgy azért kicsit más élmény vezetni...
Vannak hibái a játéknak, nem mondom, de azt kaptuk, amit ígértek - szerintem.

Ezt én sem írtam volna szebben!!! Köszönöm!

#224 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 14:05

2.) Biztos, hogy rendesen beállítottátok a játékot? Custom nehézségi fokon, minden segítség ki volt kapcsolva, illetve az üzemanyag- és gumiszimuláció bekapcsolva, valamint az AI Legend-re állítva? Úgy azért kicsit más élmény vezetni...
Vannak hibái a játéknak, nem mondom, de azt kaptuk, amit ígértek - szerintem.

a fuel simulation-t én inkább nem kapcsolnám be a patch-ig mert csak a te saját autódra van hatással, az AI olyan tempóban megy végig mintha üres tankja lenne.

#225 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 27. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 15:23

Nekem is ez a sanda gyanúm, ezért kérdeztem rá. Mondom ezt úgy, hogy azért a Race-szel eltöltöttem jópár kellemes órát (az rFactorral meg kellemetleneket, mert az F1 modokat nem bírtam normálisan vezetni, de tudom, hogy igen nagy valószínűséggel bennem van a hiba)...

semmi gond nincsen ezzel, csak amikor eljutunk arra a szintre, hogy egy codemasters játékot hasonlítunk vérszimhez, az elég erős.
rengeteget játszottam NFS-el annak idején és imádtam őket, de a szim kategóriától nagyon, nagyon messze állnak. James írta a minap, hogy ez kb. olyan, mint a COD-ot kormánnyal játszani. :)

8-10 óra meló után, + a napi teendők elvégzése, ide menni, oda menni, haza, vacsora, asszony. olyan 10 körül kezdődik az élet, akkor kezdenek dübörögni a motorok. :)

#226 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 16:53

Nem kötekedésképp, de hadd kérdezzek vissza: és egy szimes honnan tudja? Lehet én tudom rosszul, de az egyetlen igazi F1 szim az rFactor Pro, csak hát az nem elérhető a nagyközönség részére. Szkeptikus vagyok ezekkel a dolgokból azon okból kifolyólag, mert ha azt nézzük, hogy mik az aktuális pályacsúcsok az egyes pályákon és ezeket hogyan döntögetik meg egyre-másra szimekben, az pont a szim hitelességét kérdőjelezi meg nálam. Elvégre ezen pályacsúcsokat olyan sportemberek állították fel, akiknek ez a szakmájuk, és számomra fura, ha valaki az íróasztala mellett hobbiszinten űzve a sportot képes így megelőzni őket. :think:
Hozzáteszem, ismerek egy Forma-3 versenyzőt, akivel már beszélgettem erről, ő azt mondta, hogy szerinte az LFS Formula XR autója az, ami tökéletesen visszaadja azt, amit ő vezet. Ezzel nem a többi modot akarom lealacsonyítani, mert Enrico a SimCo-tól is leírta már, ők milyen adatokkal dolgoznak, én meg készséggel el is hiszem. Ugyanakkor én csupán annyit vitatok, hogy - és javítsatok ki, ha tévednék - az utolsó igazi F1-es telemetrián alapuló játék az F1 Challenge 99-01 volt, azóta "mindössze" ez jött ki, hivatalos adatokra támaszkodva, melyik modról mondható el ugyanez? (A CTDP-t már említettétek, de ez megfelel akkor ennek?)
Valamint hozzáfűzném azt is, hogy Stephen Hood nyilatkozta azt a játékról, amikor szim mivoltát kérdezték, hogy ha az rFactor 10/10, akkor az F1 2010 8/10. Ezekszerint ez a -2 ennyire érződik?

Onnét, hogy nagyjából tudja, hogy hogy kellene viselkednie egy autónak. Mikor kell megcsúsznia, hogy kellene kipörögnie, stb, stb. Ha állítok a setupon akkor érződik-e annak a hatása az autón, vagy inkább csak inkább dísznek van. Érződik-e túlkormányozottság vagy alulkormányozottság az autón és ezeket visszaadja-e az FFB-s kormány.

Anno külön beállításom volt időmérőre, 1 körre kihegyezett nagyon agresszív setuppal, amin a gumi, motor, fékek 1 igazán gyors kört bírtak, többet nem, mert utána elmelegedtek, elvesztették tapadásukat. Versenyre meg másik, lágyabb, nem gumizabáló setup kellett nagyobb hűtőkkel, ha nem akartál 3 körönként kereket cserélni meg 2 kör után elfüstölni, vagy az egyenes közepén nekiállni fékezni, ha be akartál venni egy kanyart, mert annyira elmelegedtek a fékek.

F1 2010-ben ezeknek kb. nyomai sincsenek. Minden segítség kikapcsolva, de nem tudod kipörgetni a kerekeket, folyamatosan visszavesz a gázból mondjuk egy tempós padlógázas kanyarban, mintha TC be lenne kapcsolva. Satuféknél meg nem akar blokkolni, mintha ABS be lenne kapcsolva. De minden ki van kapcsolva, de mégsem úgy viselkedik az autó, ahogy akarom, ahogy elvárnám.

Ha én is kiadnék egy játékot és megkérdeznék, hogy szerintem milyen lett, akkor jó eséllyel én sem köpném le a saját termékemet. Ennyit Hood 8/10-es pontjáról :Đ

Nem kötekedésképp írom, hogy próbáljatok ki egy rendes szimet, nem egy szimnek mondott csicsás valamit, aztán majd meg tudod ítélni, hogy melyik van közelebb a valósághoz.

Vannak modok, ahol eltúlozzák pl. a motorerőt, vagy az aszfalt tapadását, ezért vannak néha sokkal jobb köridők, mint a valóságban. De attól még az autó fizikája 1000x közelebb van a valósághoz, mint egy árkád játéknak.

#227 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 27. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 15:53

ezt írtam, de nem figyeltél. CTDP és MMG, az ami valós adatok alapján készült. a pályacsúcsot a játékban nagyon nehéz -lehetelen- megfutni, ez vagy az autó fizikájának vagy a track fizikájának módosításával lehetséges. ezzel szemben egy F1-es pilóta 1 szezonban 7 órát!!!!!!!! tölt egy pályán maximum, nincs ideje annyit gyakorolni. (én belgiumban kb. 15.000 kört mentem az évek alatt!!!)
nekem pedig volt szerencsém Wéber G.-al és Michelisz N.-el körözgetni. Ők bevallották, hogy verseny előtt a WTCC-vel gyakorolnak. (mindketten európabajnokok) ugyan azt az időd futották, amit pár nappal később a valóságban és olyan k...va gyorsak voltak, hogy nem bírtuk őket utol érni.
a 8/10-es osztályzatról: alapszabály, hogy nem szarunk oda, ahol eszünk. :)
rengeteg szim létezik, próbálgasd ki őket: rFactor, netKar, iRacing, LFS és a SimBin-es cuccok. értem, hogy nem vagy mérnök, és időd sincsen, de legalább az alap dolgokról lesz némi fogalmad.
ha az F1 2010 8/10, akkor az általam felsorolt simek: végtelen billió csillió pontszám. :)

#228 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 16:41

Köszi a válaszokat. Így már világos. Mint már mondtam, toltam én a Race-t is, az LFS is megvan, de valószínűleg a kevés játékóra miatt, amit ezekkel játszottam, nem tűnik fel akkora különbség. Én sem vitatom, hogy az F1 2010 kevésbé szim, mint ezek, csak annyit, hogy azért ennyire nem árkád, mint amennyire ti beállítjátok. ;) Ehhez azért ragaszkodnék... :Đ

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 09. 27. 16:46 -kor

#229 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 27. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2010. 09. 27. 16:23

Onnét, hogy nagyjából tudja, hogy hogy kellene viselkednie egy autónak. Mikor kell megcsúsznia, hogy kellene kipörögnie, stb, stb. Ha állítok a setupon akkor érződik-e annak a hatása az autón, vagy inkább csak inkább dísznek van. Érződik-e túlkormányozottság vagy alulkormányozottság az autón és ezeket visszaadja-e az FFB-s kormány.

Anno külön beállításom volt időmérőre, 1 körre kihegyezett nagyon agresszív setuppal, amin a gumi, motor, fékek 1 igazán gyors kört bírtak, többet nem, mert utána elmelegedtek, elvesztették tapadásukat. Versenyre meg másik, lágyabb, nem gumizabáló setup kellett nagyobb hűtőkkel, ha nem akartál 3 körönként kereket cserélni meg 2 kör után elfüstölni, vagy az egyenes közepén nekiállni fékezni, ha be akartál venni egy kanyart, mert annyira elmelegedtek a fékek.

F1 2010-ben ezeknek kb. nyomai sincsenek. Minden segítség kikapcsolva, de nem tudod kipörgetni a kerekeket, folyamatosan visszavesz a gázból mondjuk egy tempós padlógázas kanyarban, mintha TC be lenne kapcsolva. Satuféknél meg nem akar blokkolni, mintha ABS be lenne kapcsolva. De minden ki van kapcsolva, de mégsem úgy viselkedik az autó, ahogy akarom, ahogy elvárnám.

Ha én is kiadnék egy játékot és megkérdeznék, hogy szerintem milyen lett, akkor jó eséllyel én sem köpném le a saját termékemet. Ennyit Hood 8/10-es pontjáról :Đ

Nem kötekedésképp írom, hogy próbáljatok ki egy rendes szimet, nem egy szimnek mondott csicsás valamit, aztán majd meg tudod ítélni, hogy melyik van közelebb a valósághoz.

Vannak modok, ahol eltúlozzák pl. a motorerőt, vagy az aszfalt tapadását, ezért vannak néha sokkal jobb köridők, mint a valóságban. De attól még az autó fizikája 1000x közelebb van a valósághoz, mint egy árkád játéknak.

arról nem is beszélve, hogy egyedi, testhezálló setupot készíthetsz, mert mindenkinek más a vezetési stílusa.

#230 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 09. 27. 17:43

arról nem is beszélve, hogy egyedi, testhezálló setupot készíthetsz, mert mindenkinek más a vezetési stílusa.

Így van. Pl. én az alulkormányzott, stabilabb hátsót eredményező setupokat szeretem, vipi meg a túlkormányzottat. Mikor setupot cseréltünk csak kóvájogtunk egymáséival a pályán, messze elmaradtunk a számunkra megszokott, ideálisnak nevezhető setuppal elért köridőnkhöz.

#231 Felhasználó inaktív   zoenn 

• Törzsvendég
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 09. 27. 17:05

Teszt megírva. Hamarosan olvashatjátok! Nem apróztam el.

#232 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 17:13

A legjobbtól jön a teszt. ^^, Várom.
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#233 Felhasználó inaktív   arshavin23 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: zoenn - Dátum: 2010. 09. 27. 18:05

Kíváncsian várjuk :D

#234 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 17:21

Üzenet megtekintéseIdézet: zoenn - Dátum: 2010. 09. 27. 16:05

:up:

#235 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 17:26

A simesek kerüljék el, a félsim/arcade userek meg jót játszanak vele, nem kell ezt túlbonyolítani :)
Érdekesség, hogy Force India-Mercedes-el megyek a karrierben, és az időmérőn a Spanyol Nagydíjon kb 2 tized eltérés van az én időm, és Sutil valós 2010-es ideje között :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#236 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 09. 27. 12:12

Van valami lista ahol meg lehet nezni hogy mivel kompatibilis? Asszem ilyenunk van (egyetlen egyszer lattam dobozan kivul az utobbi par evben), gondolom akkor felejtsem el:
Kép
Formula van rairva szal jonak kellene lennie, nem? :Đ

Ugyan ilyen kormánnyal próbáltam... És sajnos nem ment... :(

A bibi az hogy win 7 alatt nem megy... a kalibrálója nem látja... feltettem az Sp3-as XP-t...szépen bekalibráltam ésatöbbi... elindítottam a game-t és csak rángatta ide oda a kormányt, de játékon belül kormányt nem lehetett kiválasztani. :(
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#237 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 27. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: -=Tiger=- - Dátum: 2010. 09. 27. 17:59

Ugyan ilyen kormánnyal próbáltam... És sajnos nem ment... :(

A bibi az hogy win 7 alatt nem megy... a kalibrálója nem látja... feltettem az Sp3-as XP-t...szépen bekalibráltam ésatöbbi... elindítottam a game-t és csak rángatta ide oda a kormányt, de játékon belül kormányt nem lehetett kiválasztani. :(

próbáld meg a controllersnél a custom lehetőséget.

#238 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 09. 27. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: zoenn - Dátum: 2010. 09. 27. 18:05

Erre nagyon kíváncsi vagyok!
(meg majd a kommentekre is :)
Kép
Kép
Kép

#239 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 08:34

Tegnap tesztelgettem tovább a gamét (ismét) expert fokozaton, végképp rákerült a full arcade pecsét, ez még félsimnek sem megy el.

Toltam esőben minden segítség nélkül, hát nem akart kipördülni a segge 2-esben parkettánál kanyarból kigyorsításkor. Féktávok kb ugyanott vannak, mint szárazon..

Másik teszt: próbaképp idióta módon setupoltam be az autót, mindenből az ellentétes végletet állítottam be (max hasmagasság elöl, minimum hátul, max szárny elöl minimum hátul, fékerőelősztás maxra hátul, súlyelosztás maxra elöl, stb, stb.). Nem tudom, hogy meglepődik-e valaki, de simán röhögve lehetett karikázni vele minden különösebb probléma nélkül zéró segítséggel :Đ :Đ

Nagyon nagy kár, hogy az expert fokozatnak sincs semmi köze a valósághoz. Többi fokozat lehetne árkád, de aki komolyabban venné a gamét, annak is lenne lehetősége jókat menni vele expert fokozaton. De nem, ez a fokozat is 8 éves gyerekeknek készült, ez is bolondbiztos, sínautós akármilyen beállítás, akármilyen időjárás mellett. És ezért igen-igen nagy kár.

#240 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 09:40

azt remélem tudod h a nehézségi szintek csak pre set-ek és ha a difficulty-n nyomsz egy A-t (enter-t) akkor testre tudod szabni. be volt kapcsolva a tire simulation? nálam esőben irányíthatlanul cúszkáltak a gumik amíg eső gumit nem tettem fel. megnőtt a féktáv is és folyton elszálltam.

amúgy kuala lumpur-ban nekem vmiért nem sikerül időmérőn utolsónál előrébb végezni. melbourne-ben egy relatíve szar idő elég volt jó helyre, itt meg már kívülről vágom a pályát és mindig utolsó leszek. külön vicc a webber 1:51-gyel nyerte az időmérőt idén, én meg 1:41-gyel utolsó voltam mert az ati 1:30-akat fut. nem látom hol tudnék 11 mp-vel gyorsabbnak lenni. ráadásul versenyen simán előzöm őket. hasonló tapasztalat?

minden asaist off kivéve abs, ai difficulty professional, tire simulation on, fuel off

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.