Idézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 16:53
Nem kötekedésképp, de hadd kérdezzek vissza: és egy szimes honnan tudja? Lehet én tudom rosszul, de az egyetlen igazi
F1 szim az rFactor Pro, csak hát az nem elérhető a nagyközönség részére. Szkeptikus vagyok ezekkel a dolgokból azon okból kifolyólag, mert ha azt nézzük, hogy mik az aktuális pályacsúcsok az egyes pályákon és ezeket hogyan döntögetik meg egyre-másra szimekben, az pont a szim hitelességét kérdőjelezi meg nálam. Elvégre ezen pályacsúcsokat olyan sportemberek állították fel, akiknek ez a szakmájuk, és számomra fura, ha valaki az íróasztala mellett hobbiszinten űzve a sportot képes így megelőzni őket.

Hozzáteszem, ismerek egy Forma-3 versenyzőt, akivel már beszélgettem erről, ő azt mondta, hogy szerinte az LFS Formula XR autója az, ami tökéletesen visszaadja azt, amit ő vezet. Ezzel nem a többi modot akarom lealacsonyítani, mert Enrico a SimCo-tól is leírta már, ők milyen adatokkal dolgoznak, én meg készséggel el is hiszem. Ugyanakkor én csupán annyit vitatok, hogy - és javítsatok ki, ha tévednék - az utolsó igazi
F1-es telemetrián alapuló játék az
F1 Challenge 99-01 volt, azóta "mindössze" ez jött ki, hivatalos adatokra támaszkodva, melyik modról mondható el ugyanez? (A CTDP-t már említettétek, de ez megfelel akkor ennek?)
Valamint hozzáfűzném azt is, hogy Stephen Hood nyilatkozta azt a játékról, amikor szim mivoltát kérdezték, hogy ha az rFactor 10/10, akkor az
F1 2010 8/10. Ezekszerint ez a -2 ennyire érződik?
Onnét, hogy nagyjából tudja, hogy hogy kellene viselkednie egy autónak. Mikor kell megcsúsznia, hogy kellene kipörögnie, stb, stb. Ha állítok a setupon akkor érződik-e annak a hatása az autón, vagy inkább csak inkább dísznek van. Érződik-e túlkormányozottság vagy alulkormányozottság az autón és ezeket visszaadja-e az FFB-s kormány.
Anno külön beállításom volt időmérőre, 1 körre kihegyezett nagyon agresszív setuppal, amin a gumi, motor, fékek 1 igazán gyors kört bírtak, többet nem, mert utána elmelegedtek, elvesztették tapadásukat. Versenyre meg másik, lágyabb, nem gumizabáló setup kellett nagyobb hűtőkkel, ha nem akartál 3 körönként kereket cserélni meg 2 kör után elfüstölni, vagy az egyenes közepén nekiállni fékezni, ha be akartál venni egy kanyart, mert annyira elmelegedtek a fékek.
F1 2010-ben ezeknek kb. nyomai sincsenek. Minden segítség kikapcsolva, de nem tudod kipörgetni a kerekeket, folyamatosan visszavesz a gázból mondjuk egy tempós padlógázas kanyarban, mintha TC be lenne kapcsolva. Satuféknél meg nem akar blokkolni, mintha ABS be lenne kapcsolva. De minden ki van kapcsolva, de mégsem úgy viselkedik az autó, ahogy akarom, ahogy elvárnám.
Ha én is kiadnék egy játékot és megkérdeznék, hogy szerintem milyen lett, akkor jó eséllyel én sem köpném le a saját termékemet. Ennyit Hood 8/10-es pontjáról
Nem kötekedésképp írom, hogy próbáljatok ki egy rendes szimet, nem egy szimnek mondott csicsás valamit, aztán majd meg tudod ítélni, hogy melyik van közelebb a valósághoz.
Vannak modok, ahol eltúlozzák pl. a motorerőt, vagy az aszfalt tapadását, ezért vannak néha sokkal jobb köridők, mint a valóságban. De attól még az autó fizikája 1000x közelebb van a valósághoz, mint egy árkád játéknak.