HWSW Informatikai Kerekasztal: F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // ( Codemasters )

#241 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 28. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 09. 28. 09:40

azt remélem tudod h a nehézségi szintek csak pre set-ek és ha a difficulty-n nyomsz egy A-t (enter-t) akkor testre tudod szabni. be volt kapcsolva a tire simulation? nálam esőben irányíthatlanul cúszkáltak a gumik amíg eső gumit nem tettem fel. megnőtt a féktáv is és folyton elszálltam.

amúgy kuala lumpur-ban nekem vmiért nem sikerül időmérőn utolsónál előrébb végezni. melbourne-ben egy relatíve szar idő elég volt jó helyre, itt meg már kívülről vágom a pályát és mindig utolsó leszek. külön vicc a webber 1:51-gyel nyerte az időmérőt idén, én meg 1:41-gyel utolsó voltam mert az ati 1:30-akat fut. nem látom hol tudnék 11 mp-vel gyorsabbnak lenni. ráadásul versenyen simán előzöm őket. hasonló tapasztalat?

minden asaist off kivéve abs, ai difficulty professional, tire simulation on, fuel off

én experten, minden lószart ki és bekapcsolva, malajziában esőben 2,5 s-et adtam Webbernek.
ezen a játékon a "nehézségi szintek" állítgatása sem segít. valóságalapja nincs. az autók geometriája sem olyan, mint a valós autóké. ha visszajátszásban megnézitek észre veszitek, hogy még a modellezés sem sikerült+úgy mozognak az autók, hogy jobb nem is nézni... :) minél többet játszom ezzel, annál tisztábban látom, hogy ez minden porcikájában hibás/rossz/bugos.

szerk: abs-t kapcsold ki, 1-2 s-et jelenthet, a fuel meg tök mindegy, mert neked versenyre úgyis telibeb@ssza a tankot, csak az AI megy üressel. :)

Szerkesztette: norb 2010. 09. 28. 10:38 -kor

#242 Felhasználó inaktív   Rapid81 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 28. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 09. 28. 09:40

azt remélem tudod h a nehézségi szintek csak pre set-ek és ha a difficulty-n nyomsz egy A-t (enter-t) akkor testre tudod szabni. be volt kapcsolva a tire simulation? nálam esőben irányíthatlanul cúszkáltak a gumik amíg eső gumit nem tettem fel. megnőtt a féktáv is és folyton elszálltam.

amúgy kuala lumpur-ban nekem vmiért nem sikerül időmérőn utolsónál előrébb végezni. melbourne-ben egy relatíve szar idő elég volt jó helyre, itt meg már kívülről vágom a pályát és mindig utolsó leszek. külön vicc a webber 1:51-gyel nyerte az időmérőt idén, én meg 1:41-gyel utolsó voltam mert az ati 1:30-akat fut. nem látom hol tudnék 11 mp-vel gyorsabbnak lenni. ráadásul versenyen simán előzöm őket. hasonló tapasztalat?

minden asaist off kivéve abs, ai difficulty professional, tire simulation on, fuel off

Én Kuala Lumpur-ban bill-el futottam 1:33-1:35ös köröket, aztán előszedtem a kormányt és simán futottam az 1:26:800-as köröket. Középső és 3. szektorban lehet iszonyat sokat veszíteni, de aztán csak belejöttem.

A kocsi beállításai meg igenis számítanak. Ha "neutral"-on mentem, akkor Melbourne-ben 3-4 mp-kel voltam lassabb, mint mikor teljesen jobbra kitoltam a "Quick Car Setup"-ban a beállítást. Plusz "Fast"-ra vettem a motorbeállítást. És nem is játszogattam az egyedi autóbeállításokkal, csak az alappal, amit dob a gép. Full száraz beállításokkal meg alig lehet közlekedni esős időben, mert belőttem 20%-os eső előrejelzésnél csutkán száraz beállításra, aztán leszakadt az ég és megőszültem, hogy egyáltalán az úton tudjam tartani a kocsit esős gumikkal. :D Én akkor is azt mondom, hogy a hibáitól eltekintve, még mindig ez az utóbbi sok év legjobb F1-es játéka.

Szerkesztette: Rapid81 2010. 09. 28. 11:08 -kor

#243 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 11:20

Költői kérdés: Miért van az, hogy a magukat hardcore szimulátorosnak tartó játékosok csak azokat a játékokat tartják szimulátornak, ami vagy ISI motoros (rFactor, SimBin játékok), vagy Live for Speed, vagy netKar PRO (beleértve a Ferrari Virtual Academy-t), vagy iRacing, a többi meg árkád fos? Akinek nem inge, ne vegye magára, de ha igen, miért kell lenézni azokat, akik más játékokat is szimulátornak tartanak? És főleg: miért kell az adott játék rajongóit leplezetlenül hülyének nézni?

#244 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 28. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 28. 11:20

Költői kérdés: Miért van az, hogy a magukat hardcore szimulátorosnak tartó játékosok csak azokat a játékokat tartják szimulátornak, ami vagy ISI motoros (rFactor, SimBin játékok), vagy Live for Speed, vagy netKar PRO (beleértve a Ferrari Virtual Academy-t), vagy iRacing, a többi meg árkád fos? Akinek nem inge, ne vegye magára, de ha igen, miért kell lenézni azokat, akik más játékokat is szimulátornak tartanak? És főleg: miért kell az adott játék rajongóit leplezetlenül hülyének nézni?

nem tartjuk magunkat HC-nak.
akinek nem inge...ha úgy érzed lehülyézünk a te bajod, viszont nekünk ez nem szándékunk. ha nekem van egy 1.4-es toyotám, nem kezdek el meggyőzni senkit, hogy márpedig ez mclaren. nem nézünk le, azért mert szerinted az F1 2010 szimulátor, csak figyelmeztetünk, hogy nem az. pláne amikor sokan kérdezősködnek, hogy ez és ez miért nem működik, hogyan állítsam be stb. sehogy. felesleges. el kell dönteni, hogy gyönyörködni akarsz vagy izzadságszagúan éjfélkor az asszony mellé feküdni. az F1 2010 szemfényvesztés, semmi több.

tegnap megvettem a netKar Pro-t, besza-behúúúúúúú! eszméletlen! na, ez egy igazi HC sim! ez kell nekem! :drive:
szerk: miután megvettem, olvastam a neten, hogy a Ferrari Virtual Academy is ezt az autó/pálya/felfügg/aero/gumi fizikát használja.:)

Szerkesztette: norb 2010. 09. 28. 11:54 -kor

#245 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 12:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 09. 27. 12:12

Van valami lista ahol meg lehet nezni hogy mivel kompatibilis? Asszem ilyenunk van (egyetlen egyszer lattam dobozan kivul az utobbi par evben), gondolom akkor felejtsem el:
Kép
Formula van rairva szal jonak kellene lennie, nem? :Đ

XP SP3 és tökéletesen működik ezzel a kormánnyal a játék,
"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#246 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

beállításokhoz:

basic
advance
futómű

az F1 2010-ben, ezek közül kb. semmit nem lehet állítani. :)

#247 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: -=Tiger=- - Dátum: 2010. 09. 27. 18:59

Ugyan ilyen kormánnyal próbáltam... És sajnos nem ment... :(

A bibi az hogy win 7 alatt nem megy... a kalibrálója nem látja... feltettem az Sp3-as XP-t...szépen bekalibráltam ésatöbbi... elindítottam a game-t és csak rángatta ide oda a kormányt, de játékon belül kormányt nem lehetett kiválasztani. :(

nem kiválasztani kell, hanem a custom-nál beállítani, hogy melyik legyen a gáz fék stb

#248 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2010. 09. 27. 17:58

Így van. Pl. én az alulkormányzott, stabilabb hátsót eredményező setupokat szeretem, vipi meg a túlkormányzottat. Mikor setupot cseréltünk csak kóvájogtunk egymáséival a pályán, messze elmaradtunk a számunkra megszokott, ideálisnak nevezhető setuppal elért köridőnkhöz.

Jaja. Persze az még hozzá tartozik az igazsághoz, hogy te a sajátoddal is kóvályogni szoktál! :Đ :Đ :Đ

Üzenet megtekintéseIdézet: -=Tiger=- - Dátum: 2010. 09. 27. 18:59

Ugyan ilyen kormánnyal próbáltam... És sajnos nem ment... :(

A bibi az hogy win 7 alatt nem megy... a kalibrálója nem látja... feltettem az Sp3-as XP-t...szépen bekalibráltam ésatöbbi... elindítottam a game-t és csak rángatta ide oda a kormányt, de játékon belül kormányt nem lehetett kiválasztani. :(

Először nálam sem látszott a kormány a game-ben, ki volt szürkítve. Csak billes setupot tudtam beállítani.
Aztán bementem a sima billes setupba és elkezdtem beállítgatni:
Brake: megnyomtam a fékpedált, Accel: gázpedál... stb... bevette ugyanúgy, mint a bill setupolást és mikor kimentem a menüből akkor már a többi, kormányos menü is aktív volt.

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 09. 28. 11:34

én experten, minden lószart ki és bekapcsolva, malajziában esőben 2,5 s-et adtam Webbernek.
ezen a játékon a "nehézségi szintek" állítgatása sem segít. valóságalapja nincs. az autók geometriája sem olyan, mint a valós autóké. ha visszajátszásban megnézitek észre veszitek, hogy még a modellezés sem sikerült+úgy mozognak az autók, hogy jobb nem is nézni... :) minél többet játszom ezzel, annál tisztábban látom, hogy ez minden porcikájában hibás/rossz/bugos.

szerk: abs-t kapcsold ki, 1-2 s-et jelenthet, a fuel meg tök mindegy, mert neked versenyre úgyis telibeb@ssza a tankot, csak az AI megy üressel. :)

Én az ütközéses vidnél láttam először ezt, hogy nagyon furán mozognak a gépek külső nézetből.

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 28. 12:20

Most mi a gond?
Leírták már 5-en 5-ször fejenként, hogy:
1. Senki nincs hülyének nézve
2. Csak ez nem egy reális fizikájú játék
3. És mivel kérdezted 3x, hogy miből tudják(tudjuk) mi a reális, stb... akkor ezt is szépen megválaszolták
4. Ill. tanácsolták, hogy próbáld ki, ha te is meg akarod érezni és érteni a különbséget

Erre most goto a 0. pontba, hogy miért hülyéznek és miért néznek le téged/az arcade játékokat??? Kik? Hol???

Én is leírom a lényeget még egyszer:
Különböző realitású játékok léteznek... nem csak autósban. FPS-ben is van amivel széthenteled a világot és soha nem halsz meg,meg olyan is, aminél 1 lövéstől véged van. Ez az arcade vs szim is kb. ilyen...
- A valós nehezebb
- Ha nincs rá ideje az embernek akkor még nehezebb (a nehéz fps-ben is lelőnek a francba kellő gyakorlás nélkül, ha elég 1 lövés)
- De ettől még mindkettő jó lehet, csak más a lényege. Más (játékélmény, szórakozás?) miatt játszik az egyikkel az ember és más (realitás, kihívás?) miatt a másikkal.
Ettől magában még egyik sem szar. Csak akkor ha a másiknak akarják beállítani!

#249 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 09. 28. 10:51

nem tartjuk magunkat HC-nak.
akinek nem inge...ha úgy érzed lehülyézünk a te bajod, viszont nekünk ez nem szándékunk. ha nekem van egy 1.4-es toyotám, nem kezdek el meggyőzni senkit, hogy márpedig ez mclaren. nem nézünk le, azért mert szerinted az F1 2010 szimulátor, csak figyelmeztetünk, hogy nem az. pláne amikor sokan kérdezősködnek, hogy ez és ez miért nem működik, hogyan állítsam be stb. sehogy. felesleges. el kell dönteni, hogy gyönyörködni akarsz vagy izzadságszagúan éjfélkor az asszony mellé feküdni. az F1 2010 szemfényvesztés, semmi több.

Nem feltétlenül rád vagy a többiekre értettem, nem is célozgattam senkire, de ettől függetlenül az érződik, hogy lenézed ezt a játékot, ami szíved joga - ahogy nekem is az, ha próbálom védeni egy kicsit. A párhuzamod pedig rossz. Egyrészt azért olvasni feljebb másoktól, hogy mégiscsak vannak különbségek a beállítások között, másrészt én inkább úgy hasonlítanám, hogy ha a S.Z.I.M.U.L.Á.T.O.R.-ok mondjuk a McLaren, akkor az F1 2010 szerintem megüti a Lotus szintjét. Lehet, hogy nincs F-csatornája és diffúzorba vezetett kipufogója, de attól még Forma-1-es autó, nem pedig egy 1.4-es Toyota.
És egy apróság: Csak én érzem ellentmondásosnak ezen kijelentéseidet:

Idézet: norb

ezzel szemben egy f1-es pilóta 1 szezonban 7 órát!!!!!!!! tölt egy pályán maximum, nincs ideje annyit gyakorolni.

és

Idézet: norb

nekem pedig volt szerencsém Wéber G.-al és Michelisz N.-el körözgetni. Ők bevallották, hogy verseny előtt a WTCC-vel gyakorolnak.

Szóval a túraautó-bajnokság résztvevői sokat gyakorolnak szimulátoron, míg a Forma-1 pilóták nem? :think:

vipi:
Nem nehéz a felfogásom, csak - mint azt mondtam már - védem a játékot egy kicsit. Túlzónak érzem leárkádozni ezt, ennyi. Ezen talán lehet vitatkozni, nem? ;) Nem érzem magam lehülyézve, én sem hülyéztem le közületek senkit, de mintha némi arrogáns lenézést éreznék a profi szimesek véleményéből az F1 2010 iránt. Csupán ennek miértjét firtatom, semmi több. Én sem azt mondom, hogy az F1 2010 ugyanolyan szimulátor, mint az LFS vagy a Race sorozat (mert mint azt már párszor említettem, játszottam ezekkel, talán nem is annyira keveset), de egy Need for Speed-hez vagy Split/Second-höz hasonlítani, ezt túlzásnak gondolom. Pont erre akarok rámutatni, nem csak fekete-fehér létezik a világon, hanem ott van a szürke is, több árnyalatban.

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 09. 28. 12:47 -kor

#250 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 28. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 28. 12:29

Szóval a túraautó-bajnokság résztvevői sokat gyakorolnak szimulátoron, míg a Forma-1 pilóták nem? :think:

a Forma-1-ben átlagban 2 hetente rendeznek futamokat, míg a WTCC-ben 1 havonta.

Szerkesztette: norb 2010. 09. 28. 12:54 -kor

#251 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 09. 28. 13:50

a Forma-1-ben átlagban 2 hetente rendeznek futamokat, míg a WTCC-ben 1 havonta.

azt gondolom te sem gondolod, hogy az F1 pilóták nem ülnek szimulátorba a futamok közt?!

Szerkesztette: Dispose 2010. 09. 28. 13:02 -kor

#252 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Dispose - Dátum: 2010. 09. 28. 13:02

azt gondolom te sem gondolod, hogy az F1 pilóták nem ülnek szimulátorba a futamok közt?!

egy szóval nem mondtam ilyet. nem ez volt a kérdés, nem erre válaszoltam.

én meg kezdem úgy érezni, járnak ide páran, akik csak kötekedni jönnek...

#253 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 09. 28. 14:05

egy szóval nem mondtam ilyet. nem ez volt a kérdés, nem erre válaszoltam.

nem kötekedek elhiheted, csak ne legyen félreértés ;)
(és mielőtt írtam volna elolvastam az egész topicot)
Rudi és vipi is megmondhatja, hogy nem vagyok olyan aki kötekszik, hisz együtt nyomtuk régen még rFactort is :)

Szerkesztette: Dispose 2010. 09. 28. 13:10 -kor

#254 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Dispose - Dátum: 2010. 09. 28. 13:09

nem kötekedek elhiheted, csak ne legyen félreértés ;)
(és mielőtt írtam volna elolvastam az egész topicot)
Rudi és vipi is megmondhatja, hogy nem vagyok olyan aki kötekszik, hisz együtt nyomtuk régen még rFactort is :)

szívesen látlak a pályán, Rudi mesterrel már úgy is lezsíroztam egy "randit"... :laugh:

#255 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 09. 28. 14:13

szívesen látlak a pályán, Rudi mesterrel már úgy is lezsíroztam egy "randit"... :laugh:

Az a baj, hogy Rudi-t reggelire szoktam enni, és már nem kihívás :Đ

(persze csak viccelek, ezer éve nem mentem autósversenyt, csak most az F12010-el :) )

#256 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 09. 28. 12:05

Most mondjam azt, hogy ez fordítva is állhat? ;) Nem mondom, mert nem balhézni akarok. :Đ Inkább kicsit másként fogalmaznék ezen kérdéskörrel kapcsolatban:
Adottak az árkád játékok, mint az NFS és társai, valamint adottak a profi szimulátorok, mint az rFactor és társai. Ha valaki az árkád oldalról jön, de a profi szimulátor még nehéz neki, akkor szerintem az F1 2010 egy egészséges kompromisszumot jelenthet neki. Ha tetszik, amit a játékban lát, az akár előszoba is lehet a profi szimek felé, mert elkezd rájönni bizonyos dolgokra. Ugyanígy ha valaki a profi szimek világából jön, könnyed kikapcsolódást jelenthet neki ez a lightosabb játék. Erre próbálok kilyukadni.

#257 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:38

Akkor a F1 2010 szerinted szimulator vagy arcade? Esetleg arcade-sim?
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#258 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Dispose - Dátum: 2010. 09. 28. 14:17

Az a baj, hogy Rudi-t reggelire szoktam enni, és már nem kihívás :Đ

(persze csak viccelek, ezer éve nem mentem autósversenyt, csak most az F12010-el :) )

:Đ :D ;)

Na ha minden régi motoros elővette és leporolta a kormányát, akkor lehetne tolni valamit :)

#259 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2010. 09. 28. 13:38

:Đ :D ;)

Na ha minden régi motoros elővette és leporolta a kormányát, akkor lehetne tolni valamit :)

csak mondjátok a helyet és az időt! :drive:

#260 Felhasználó inaktív   p.balou 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 28. 12:25

Most mondjam azt, hogy ez fordítva is állhat? ;) Nem mondom, mert nem balhézni akarok. :Đ Inkább kicsit másként fogalmaznék ezen kérdéskörrel kapcsolatban:
Adottak az árkád játékok, mint az NFS és társai, valamint adottak a profi szimulátorok, mint az rFactor és társai. Ha valaki az árkád oldalról jön, de a profi szimulátor még nehéz neki, akkor szerintem az F1 2010 egy egészséges kompromisszumot jelenthet neki. Ha tetszik, amit a játékban lát, az akár előszoba is lehet a profi szimek felé, mert elkezd rájönni bizonyos dolgokra. Ugyanígy ha valaki a profi szimek világából jön, könnyed kikapcsolódást jelenthet neki ez a lightosabb játék. Erre próbálok kilyukadni.

Na véééégre! SityiSXT megmondta a tutit :p amugy jó kézikönyvet csináltatok :D
Original nick: p.balou
Kép
Ez a 3. xboxom! Összesen eddig: 4 3LED.

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14