HWSW Informatikai Kerekasztal: F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // ( Codemasters )

#521 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 05. 15:40

itt: https://forum.hwsw.h...15-forma-1-xiv/

#522 Felhasználó inaktív   arshavin23 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 05. 15:06

nem tudom hol van a nem a játékkal kapcsolatos F1-es topik.

Itt is van egy. https://forum.hwsw.h...0/page__st__920

#523 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 04. 14:50

Nekem még soha nem fordult elő ilyen vagy hasonló hiba. Olyan se amire a link mutat a YouTube-on.
Nekem PC-m van, de még soha nem fordult elő semmilyen grafikai anomália se.

Nálam szépen következetes csinálja ezt, pontosan úgy, ahogy a videón látszik. Illetve nálam gyorsabban. 2-3mp és már el is tűnnek a pocsolyák a pályáról. Patch bevezette a fűtött pálya fogalmát.

És a másik óriási vicc a patch után, hogy akár FP-n akár qualin ha éles körön van az ellenfél és a közelébe érsz, akkor lehúzódik, elenged :D :Đ :s Gépnek ismételten fogalma sincs, hogy amit kirajzolt eléd AI autó az most mit csinál a pályán, kék zászlózás roppant hatékony a játékban..

Valamint a hang laggal sebességváltáskor semmit nem csináltak, nagyon zavaró hogy 1s-es késéssel követi a hang a fel-le váltásokat és az S3 idők szintén nem látszanak.

Szerkesztette: Rudi 2010. 11. 06. 10:22 -kor

#524 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 06. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2010. 11. 06. 10:21

Nálam szépen következetes csinálja ezt, pontosan úgy, ahogy a videón látszik. Illetve nálam gyorsabban. 2-3mp és már el is tűnnek a pocsolyák a pályáról. Patch bevezette a fűtött pálya fogalmát.

És a másik óriási vicc a patch után, hogy akár FP-n akár qualin ha éles körön van az ellenfél és a közelébe érsz, akkor lehúzódik, elenged :D :Đ :s Gépnek ismételten fogalma sincs, hogy amit kirajzolt eléd AI autó az most mit csinál a pályán, kék zászlózás roppant hatékony a játékban..

Valamint a hang laggal sebességváltáskor semmit nem csináltak, nagyon zavaró hogy 1s-es késéssel követi a hang a fel-le váltásokat és az S3 idők szintén nem látszanak.

Pedig ránézésre sokkal jobb géped van, mint nekem.

#525 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 06. 11:24

Pedig ránézésre sokkal jobb géped van, mint nekem.

A játék/patch xar, nem a gép.

#526 Felhasználó inaktív   Gt17 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 12:09

Xbox-ra érkeztek már a játékhoz patch ek?

#527 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2010. 11. 06. 11:54

A játék/patch xar, nem a gép.

Néha az az érzésem játék közben, hogy a Codemastersnél nem mindenki van tisztában az F1 szabályaival.

#528 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gt17 - Dátum: 2010. 11. 06. 12:09

Xbox-ra érkeztek már a játékhoz patch ek?

Igen.

#529 Felhasználó inaktív   Gt17 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 06. 13:14

Igen.

Az f*sza,köszi a választ.

#530 Felhasználó inaktív   pityubusa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 10:13

Sziasztok!
Az a gondom, hogy egy Thrustmaster kormányom van amit Guillemot Force feedback Racing Whellnek ismer az Xp-m, és az istenért sem tudom megoldani hogy a kanyarodás közben benézzen a kanyarba(helmet cam mód).
A játékon belül Customra van állitva az irányitásnál, és amúgy müxik minden, de már a többi játéknál megszoktam a helmetcam módot és nagyon jó lenne itt is igy vezetni.Ha tudtok segitsetek lécci!!!

#531 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 21. 16:04

:respect2:

én az oldalon találtam egy "setupolási" segédletet, amiből csak az aerodinamikára vonatkozó beállításokat olvastam el -tovább nem bírtam- de ebből kb. semmi nem vonatkozik az aero szerepére. "állítsd kisebbre a szárnyat, mert nagyobb lesz a végsebességed." a szárny annyira befolyásolja a végs.-et, mint a pilóta szemöldöke.
komolyan nem értem. hülyeségeket írnak, valószínűleg nem ez az egyetlen fórum, amit teli flémelnek és még ők verik ki a hisztit. gyerekek.

Azért ez így elég combos marhaság, ezt te is tudod.

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 21. 17:49

ezt minden simes tudja, hogy nem így van. :) azért köszi a felvilágosítást. :)
azt viszont magyarázd el nekem, hogy alacsony szögállásal miért megy egy F szériás versenyautó lassabban, mint a meredekebb szárnyálással? gondolok itt a váltóáttétel/nyomatékra (ki tudjátok számolni? )fenéklemez alatt áramló levegő által produkált erőre, a szárny dőlésszöge miatt fellépő plusz terhelésre a felfüggesztésen (Newtonban kifejezve ez mennyi? tudjátok? ), de elég ha egyszerűen megmondjátok mennyi egy Formula 1-es autó hátsó lengőrendszerének az optimális sajátfrekvenciája, mert amit össze-vissza beszéltek, az egy baromság, csak sajnos ezt képtelenek vagytok belátni. egyszerú válaszokkal megelégszem. :)

találós kérdés, mit olvastok le erről: (Ftarget Hockenheim)

--URL::f25b3a4f19cfa2ba095dd4326018bd64-- http://kephost.hu/im...CD_4CC0608C.jpg

Nekem ezekeről fingom sincs, de érdekelne a válasz(od), ne tartsd hát vissza a megfejtést, kérlek!

Egyébként jópár órányi körözgetés után sajnos azt kell mondanom, hogy az F1 2010, mint hivatalos F1-es játék egy hatalmas kupac SZAR.

Azt már a kezdetektől fogva sejteni lehetett, hogy nem az rFactor kihívója lesz a szimuláció terén a dolog, az első videók után meg egyértelműen be is bizonyosodott, hogy egy ARCADE cucchoz lesz szerencsénk. Nem kicsit, hanem kőkeményen. Valóban változik a kocsi viselkedése a beállítások módosításával és a körülmények változásától, de ettől még nem lesz "szimesebb", mint mondjuk a NFS Shift. A Split/Second és hasonszőrű játékokkal való összehasonlítás, mely arra ment ki, hogy nem is annyira arcade, egyszerűen nevetséges. El kell fogadni a tényt, hogy ez arcade játék, és kész. Ettől még persze lehetne jó játék, ahogy pl. a NFS5 is egy remek autós játék mind a mai napig, de sajnos nem az.
Megjegyzem egy hivatalos F1-es játéknak szerintem illett volna (vérbeli) szimulátornak lennie, vagy legalább ilyen opcióval rendelkeznie. Már csak a sport szellemisége miatt is.

Mivel sok félreértés, egymás mellett elbeszélés volt a topikban, leírom az én definíciómat a szimulátorral kapcsolatban: olyan szoftver, ami a lehetőségekhez (PC-k kapacitása) képest a lehető legjobban törekszik a valósághű irányítás, mozgás, viselkedés visszaadására, akár valós telemetria adatok alapján. Ez persze távolról sem azt jelenti, hogy bármelyik itt "istenített" szimulátor akár a közelébe is érne bármelyik, versenyzők által használt szimulációs eszköz képességeihez.

Az a kijelentés, hogy "tudom hogy kellene viselkedni egy F1-es autónak" (nem szó szerint), minimum megmosolyogtató. Egy erős sejtésünk lehet a személyautók volánjánál tapasztaltak és a TV-ben látottak alapján, de ez csak a szélsőségek felismeréséhez elég.
De elég is ennyi a szimulátor vs nem szimulátor kérdésről, ez nem az, de nem ez a fő baja a játéknak.

Hogy miért és egy szarkupac ez a hivatalos F1-es játék? Haladjunk sorban.

- A grafika, ami igenis egy fontos szempont, az teljesen rendben van, elképesztően gyönyörű és olyan baromi komoly gép sem kell hozzá. Azt hiszem senkinek nem lenne ellenére, ha mondjuk az rFactor, az iRacing vagy a netKar ilyennel büszkélkedhetne. A pályák modellezése is remek. (Marhaság kijelenteni, hogy innen vagy onnan lopták volna őket, max az adatok származhattak ugyanonnan - a valóságból -, ezért lehet a nagyfokú egyezés.) A dinamikusan változó időjárás is láványos, a száradó ideális ívvel és az arcunkba csapódó vízzel együtt. Habár - szimulációtól eltekintve - a látványon kívül olyan sokat nem számít.

- Az AI borzalmas. Még a patch után is. A fake AI dolog nekem annyira nem tűnt fel, gyanús volt a dolog, de eszembe sem jutott, hogy a látottak ennyire nincsenek összhangban a köridőkkel.
De ami ennél is nagyobb probléma, az a boxkiállás félautómata megoldása. Iszonyat gagyi. Hülyén is néz ki, ahogy az autó hirtelen az "ideális" ívre ugrik (illetve ahogy a boxba áll), másrészt baromi idegesítő is, hogy közben még lassít is, és már jóval a vonal előtt 150 körüli tempóval kell cammogni. A boxutcában ezzel szemben pedig 100-zal lehet repeszteni, holott ha jól emlékszem, 80 a limit a valóságban, helyenként 60. A nyalókás ember az összes kocsit elengedi, s ha neadjisten túlcsúszunk a boxon, akkor nem ám a szerelők ugranak odébb, hanem a kocsit tolják vissza. Nyílván ez utóbbit könnyebb volt animálni, de... így szar.

- A másik, AI-hoz kapcsolódó dolog az erősorrend. Pontszerző helyeken a HRT-k, Petrov a 2. helyen, miközben a többiek a fasorban sincsenek... Hozzá még a nehézség is nulla, egy HRT-vel is simán verem a mezőnyt... A szabályértelmezés és elég randomnak tűnik. Volt, hogy levittem a másiknak még az első kerekét is (amihez komoly ügyesség kell, de erről majd később), semmi retorzió. Volt, hogy éppen megkoccoltam a hátulját, és áthajtásos. Ugyanez a levágásoknál. Ráadásul korlátlanul el lehet játszani, holott ugye egy figyelmeztetés után legközelebb fekete zászló járna. Stop & Go nincs, csak áthajtásos illetve időbüntetés.

- A törésmodell egy vicc. (Megintcsak nem a szimulátoros megközelítést nézve.) Igen komoly ütközés kell, hogy egyáltalán megsérüljön az első szárny, a kereket kitörni már kifejezetten művészet. Ezen kívül a kocsin semmi sem sérül, egy téglát vezet az ember. A törés effektje is gyalázatos. Szemből telibe vered a falat. Egy pillanatig sértetlen a kocsi, aztán bumm, mintha felrobbanna az eleje, és minden esetben pontosan ugyanúgy repülnek a darabok. A defekt még egész jól is néz ki, de 2010-ben kicsit gáz, hogy nem szakad le a gumi, csak ide-oda fityeg, holott ezt már az ősrégi ToCA 3 is tudta. Ott ráadásul el is lehetett füstöltetni a gumit, ami itt lehetetlen, még csak egy kis füstfelhőt sem lehet produkálni. Ez még egy random autós játéknál is gáz, nem hogy egy F1-esnél, ami ráadásul hivatalos cucc.

- Az autók modelljei is tök egyformák, csak a szín más. Még arra sem vették a fáradtságot, hogy a kormány másképp nézzen ki az egyes autókban. Még az igencsak jellegzetes RBR kormányt sem sikerült modellezni. Max középen a logó változik.

- A technikai mütyűrök közül, amiket körrők körre állítanak/használnak a pilóták (F-duct, első szárny, fékerő, motorerő, ...) csak kettőt sikerült félgimeddig megvalósítani, ami elég szégyen.

- A HUD még csak véletlenül sem hasonlít arra, amit a TV közvetítések alatt látható, egyedül a (bugos) időmérő ablak néz ki úgy, ahogy kellene. Nem értem az okát, hogy egy hivatalos játékban miért nem lehetett a hivatalos HUD-ot használni. Ugyanígy kihagyták a főcímet is. A visszajátszásoknál is igazán megnézhették volna, hogy a TV-ben hogy csinálják, mert ez a folyamatosan mozgó kamera baromi idegesítő. A tetejében még elmenteni sem lehet.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tudok jókat körözgetni a pályán, de jónéhány hatalmas bug és a hivatalosság hiánya jócskány lerontják az értékelést.

Azt hiszem a CM leggyengébb (autós)játékához volt "szerencsénk", 4/10-et adnék rá, hatalmas jóindulattal.

Szerkesztette: _DooM_ 2010. 11. 07. 10:22 -kor

<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#532 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 10:19

...

Szerkesztette: _DooM_ 2010. 11. 07. 10:20 -kor

<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#533 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 10:49

Weather glitch javítás

#534 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 11. 07. 10:15

Azért ez így elég combos marhaság, ezt te is tudod.

egy versenyautó nem attól lesz gyors, hogy csökkenteni próbálod a futóművet a plusz súlyoktól. ez egy dolog. a setupolás korántsem merül ki ennyiben, tehát az állításom helytálló.

a grafikáról annyit, hogy az F1 2010-ben inkább hamiskás, a többi simben valós. a valóságban nincsen HUD, HDR és mindenféle nyálcsorgató grafikai csodaság, aki volt már versenypályán tudhatja, hogyan néz ki. aki nem volt annak üzenem, nem szép. korántsem szép.

Szerkesztette: norb 2010. 11. 07. 11:01 -kor

#535 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 11:03

nincs hud? na nemmondod.
JóSebesség

#536 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 11. 07. 11:03

nincs hud? na nemmondod.

ezért felesleges volt idejönnöd. :)

#537 Felhasználó inaktív   pityubusa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 11. 07. 11:49

Köszi ez hiányzott a javitás után.

#538 Felhasználó inaktív   pityubusa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: pityubusa - Dátum: 2010. 11. 07. 11:13

Sziasztok!
Az a gondom, hogy egy Thrustmaster kormányom van amit Guillemot Force feedback Racing Whellnek ismer az Xp-m, és az istenért sem tudom megoldani hogy a kanyarodás közben benézzen a kanyarba(helmet cam mód).
A játékon belül Customra van állitva az irányitásnál, és amúgy müxik minden, de már a többi játéknál megszoktam a helmetcam módot és nagyon jó lenne itt is igy vezetni.Ha tudtok segitsetek lécci!!!

Aki ebben tud segiteni, annak a neve belekerül az imámba!!!

#539 Felhasználó inaktív   hala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 12:40

Ha kormánnyal játszol nem udsz nézelődni viszont egy két analógos joyyal már tudnál nézelődni azt hiszem a jobb pöcökkel ugy hogy esetleg válts sisak nézetre.

#540 Felhasználó inaktív   pityubusa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: hala - Dátum: 2010. 11. 07. 13:40

Ha kormánnyal játszol nem udsz nézelődni viszont egy két analógos joyyal már tudnál nézelődni azt hiszem a jobb pöcökkel ugy hogy esetleg válts sisak nézetre.

Nem nézelődni akarok, a pilotafülkéből vezetek és mikor kanyarodom nem látom hogy hova.
Minden másik játéknál működik ez a funkcio itt nálam nem.Viszont láttam a youtubon hogy másnak megy:(((

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.