HWSW Informatikai Kerekasztal: F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // ( Codemasters )

#581 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 08. 14:37

a szimulátor precizitásra, fegyelemre, türelemre, kitartásra NEVEL, (mint a makettezés vagy a sportágak bármelyike, rádférne) és magadtól rákényszerülsz arra, hogy az ismereteidet bővítsd, olvass, TANULJ. ezért tömörülnek ligákba, csoportokba, ahol nem a grafikai ficsőrökről beszélgetnek és nem verik a nyálukat, hogy mutasd magad a hungaroringen. ezek az emberek nagyon is jól ismerik egymást, figyelnek, tanulnak -egymástól, azért, hogy a versenyhétvégék alkalmával a lehető legjobban szórakozzanak, kikapcsolódjanak. NEM GÖRCSÖLNEK. ezek az emberek, festők, orvosok, közgazdászok, zsidó rabbik, ügyvezetők, műszaki szaki egyetemisták, építészek, hentesek, autószerelők, hivatásos versenyzők, katonák ésatöbbi. (akikkel csak én kapcsolatban állok) ha ügyes vagy, a kapcsolatépítés sem éppen hátrány. maradjunk annyiban, hogy nem hülyegyerekek, márcsak azért sem mert átlagéletkor bőven 30 felett van. akinek ez görcs, az nem simezik mert vagy gyerek még, vagy műszaki antitalentum, vagy egyszerűen nem érdekli. azért mert a kedvenc hádéeres formula EGYES! játékodat bukott egyetemisták programozták, nem kell ide jönni és eljátszani a "ki a fasza gyerek"-et. járd végig azt az utat, amit mi és belátod, hogy egy mezei, vasárnapi vezető, játékos vagy. minden egyes reakció ellenreakciót vált ki, pláne amikor te akarod megmagyarázni, hogy a simulátor nem szimulátor, mert nincsen olajnyomás a gépemen. ekkora ostobaságot azóta sem hallottam. (megy a napiszarra ez is :))
én most azt érzem, hogy megsértődtél. következtetésképpen te sem mentél még sim-el csak a szád jár. kitartás, precizitás, türelem az, ami belőled hiányzik. játsz a kedvenc autós JÁTÉKODDAL, és semmi többet ne akarj tőle, okosabb nem leszel :)

Ha nem vetted volna észre én végig az ellen voltam, hogy valaki ilyen agresszíven támadjon másokat akik nem állnak be junkie-nak a szimulátorozás terén.
Te egy öntelt pojáca vagy aki azt hiszi magáról, hogyha szimulátorozik akkor sokkal több másoknál. Ha valaki szimulátorozni akar akkor tegye és ne azt bizonygassa másoknak, hogy mekkora looserek mert nem azt szeretik amit te.
Megkérdem, ha a barátnődet szebbnek tartod az enyémnél, akkor is megakarnál győzni, hogy inkább használjam a tiédet?:glare:

#582 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 08. 14:41

meg akarod dugni Jamest? :)

Szerintem te szeretnél végre egyet dugni és ha lehet végre egy igazi nővel és nem egy szimuláltal.

#583 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 08. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 14:50

Ha nem vetted volna észre én végig az ellen voltam, hogy valaki ilyen agresszíven támadjon másokat akik nem állnak be junkie-nak a szimulátorozás terén.
Te egy öntelt pojáca vagy aki azt hiszi magáról, hogyha szimulátorozik akkor sokkal több másoknál. Ha valaki szimulátorozni akar akkor tegye és ne azt bizonygassa másoknak, hogy mekkora looserek mert nem azt szeretik amit te.
Megkérdem, ha a barátnődet szebbnek tartod az enyémnél, akkor is megakarnál győzni, hogy inkább használjam a tiédet?:glare:

az én menyasszonyom téged levegőnek sem tekintene, úgyhogy ezt a kérdést hanyagoljuk.

senki nem bizonygatta senkinek, hogy mekkora looser vagy. ez te képzeled hozzá ahhoz, amit írunk. :)

Szerkesztette: norb 2010. 11. 08. 15:04 -kor

#584 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 15:08

[quote name='norb' date='2010. 11. 08. 15:04' timestamp='1289225041' post='6833803']
az én menyasszonyom téged levegőnek sem tekintene, úgyhogy ezt a kérdést hanyagoljuk.

Miért van?

#585 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 08. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 14:56

Szerintem te szeretnél végre egyet dugni és ha lehet végre egy igazi nővel és nem egy szimuláltal.

létezik simulált nő? :) stip-stop halle barry! :laugh:

#586 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 08. 15:09

létezik simulált nő? :) stip-stop halle barry! :laugh:

Tudod arra gondoltam aki a szimulátor verseny rajtrácsán tartja föléd a napernyőt vagy esernyőt.

#587 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 08. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 15:12

Tudod arra gondoltam aki a szimulátor verseny rajtrácsán tartja föléd a napernyőt vagy esernyőt.

ekkora luxust nem engedhetünk meg magunknak, kis ktsg.-ű csapat vagyunk.

#588 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 11. 08. 14:07

Naja, csak nálam 30-ról esett 17-re (igaz, én felcsavartam tökig az eyecandyt ;) ). Ezzel a trükkel viszont visszakaptam a pocsolyáimat, és az fps is maradt 30.
És még egy érdekesség: a beépített benchmark szerkeszthető. Szerintem nem a száraz Silverstone a legjobb a méricskélésre, hanem az esős Monaco. A következő a teendő: a játék mappájában van egy example_benchmark.xml, ebben kell átírni a "silverstone"-t "monaco"-ra, a weather értékét pedig 4-re. Na itt lett nekem a hack után 30 fps, míg a másik fix esetében a száraz Silverstone-on 17...

Nekem erre nem csinál semmit. Lehet, hogy az a baj, hogy nekem két magos a procim(E7400)?

#589 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 14:36

Nekem erre nem csinál semmit. Lehet, hogy az a baj, hogy nekem két magos a procim(E7400)?

Én a workerMap2Core.xml-t szerkesztettem, és nálam bejött. Ezek szerint nem mindenkinél működik...

#590 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 11. 08. 15:45

Én a workerMap2Core.xml-t szerkesztettem, és nálam bejött. Ezek szerint nem mindenkinél működik...

Hát én visszatettem a " track_info_system type="gpu" " bejegyzést, így most 20/15 fps-t ír ki, de aproci is visszament 80-86% közé és memoriria(2Gb) is stabilan 75%-on állt Monaco, heavy rain benchmarkon.
Viszont gyanús, hogy 33/25 fps-ről való visszaesésnél nem észlelni semmiféle negatív hatást a sebességben, ami azért jó és van újra víz a pályán is. :)

#591 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 09. 06:51

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 08. 13:45

semelyikbe.

Felhasználási feltételek, fórumszabályzat 5. pont. Nem hiszem el, hogy képtelen észrevenni az a két-három személy magát, akik rendre lenullázzák értelmes vita címszó alatt a témát felesleges személyeskedéssel. Nem engem zavar, én nem járok ide rendszeresen, hanem azokat, akik érdemi beszélgetést szeretnének folytatni, ehelyett oldalakon keresztül szájkaratét olvashatnak néhány embertől. Nem azzal van baj, hogy olykor kicsúszik egy fasz a szájból, hanem azzal, amikor ezt már oldalakon keresztül rágjátok.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#592 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 09. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 09. 06:51

--URL::cea5a5c03ddc159a2a1fdb1f07f1d56e-- Felhasználási feltételek, fórumszabályzat 5. pont. Nem hiszem el, hogy képtelen észrevenni az a két-három személy magát, akik rendre lenullázzák értelmes vita címszó alatt a témát felesleges személyeskedéssel. Nem engem zavar, én nem járok ide rendszeresen, hanem azokat, akik érdemi beszélgetést szeretnének folytatni, ehelyett oldalakon keresztül szájkaratét olvashatnak néhány embertől. Nem azzal van baj, hogy olykor kicsúszik egy fasz a szájból, hanem azzal, amikor ezt már oldalakon keresztül rágjátok.

ez bizony jó lenne. ezt próbálom jó pár hete elpofázni, hogy a gyerekek menjenek az oviba, a felnőttek meg a kocsmába. :cool2:

Szerkesztette: norb 2010. 11. 09. 08:08 -kor

#593 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 09. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 09. 06:51

--URL::6f842cfb76cacf162b19b3e15b639a50-- Felhasználási feltételek, fórumszabályzat 5. pont. Nem hiszem el, hogy képtelen észrevenni az a két-három személy magát, akik rendre lenullázzák értelmes vita címszó alatt a témát felesleges személyeskedéssel. Nem engem zavar, én nem járok ide rendszeresen, hanem azokat, akik érdemi beszélgetést szeretnének folytatni, ehelyett oldalakon keresztül szájkaratét olvashatnak néhány embertől. Nem azzal van baj, hogy olykor kicsúszik egy fasz a szájból, hanem azzal, amikor ezt már oldalakon keresztül rágjátok.

Azért ehhez hozzátenném, hogy nem volt itt semmiféle érdemi beszélgetés amíg mi a Norbbal el nem kezdtünk csevegni.

#594 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 10. 13:15

Mivel úgy látom, hogy semmi érdemi beszélgetést nem zavarok meg, talán most nem törli ki senki a hsz-emet.
Csak azt szeretném, elmondani, hogy rendes körülmények között nem szoktam 12 évesekkel leállni vitatkozni, de ez az arrogáns kis kölyök felhúzott mindig. Remélem mindenkinek leesett, hogy a Norb kb. 12 éves +- egy-két év. Ezt abból gondolom, hogy állandóan a 8 évesekkel jön, mert aki elérte ezt a 12-14 éves kort az tekint úgy egy nyolc évesre mint kisgyerek. A másik pl. a múltkori megjegyzése a 30 év körüli szimulátorosokról. Ez is sajátossága a 12 év körüli gyerekeknek, hogy a harmincasokat már öregnek tartják. A felnőttek már nem emelnék ki külön a 8 éveseket, hanem csak egyszerűen kölyöknek titulálják. És a felnőttek már azt is tudják, hogy a kor nem érdem, hanem állapot.

A másik meg az, hogy a szimulátor elnevezés nem minősítés csak a programfajta megjelölése. Úgymint repülőszimulátor, versenyszimulátor vagy például a Sims is szimulátor, életszimulátor. Mert ugye a repülőszimulátor is szimulátor annak ellenére, hogy nem lehet vele repülni. Az F1 2010 is szimulátor, a teljes Forma 1 idényt szimulálja a pilóta szemszögéből. Vagy még lehetne rá azt is mondani, hogy First Person Driver. És ez választ is adna egy pár felvetett kérdésre, hogy miért nem lehet más pilóták szemszögéből nézni a versenyt, például. Van benne karrier szimuláció, amit azt jelenti, hogy végig lehet menni egy 3, 5 vagy 7 éves karriert, hogy eljussunk a csúcsra. Szimulálja még az egész F1 2010 idényt résztvevőkkel, pályákkal lebonyolítási rendszerrel.

Szóval amire az un. szimulátorosok hivatkoznak az a félreértés abból származik, hogy amit ők helyesen szimulátornak neveznek az egy másik ága a szimulátoroknak, mégpedig a vezetési élmény minél valóságosabb megoldása digitális platformra. Jelen esetben PC-re. Viszont ezek a szimulátorok szinte csak online versenyzésre alkalmasak, mert csak néhány autóra lett hangsúly fektetve és természetesen néhány pályára, amik időröl időre bővülnek. Nem kellett ezekben semmi féle AI-t megoldani, mert nincs bennük. Itt gondolok elsősorban a NetKar, az iRacing és az LFS nevü programokra, ezek jelenleg a legelismertebbek. Az rFactort, a GTR, Race-eket is elismerik szimulátorként de ezek már közelebb vannak az arcade szimulátorokhoz és van bennük single- és multplayer mód is. A motorjuk se nagyon változott már elég régóta. Személy szerint én a GTR2-t jobb programnak tartom, mint az rFactort de ez természetesen izlés kérdése és nem vita tárgya. Itt azért tudni érdemes, hogy az ISI(rFactor) és a SimBim(GTR és RACE sorozat) is ugyan arra a motorra építi a játékaikat. És ők már nagyobb közönséghez tudják eljuttatni. Természetesen sok dolgot kihagytam, de nem is az volt a célom, hogy minden szimulátort fesoroljak csak az, hogy egy ideje már én is a vita kedvéért belementem az adok kapokba, de azért tudom, hogy mi a külömbség, modjuk az LFS és az F1 2010 között. Másrészről a Codemasters képviselője mondta a fejlesztés során azt, hogy ha az rFactor egy tízes skálán 10 akkor az F1 2010 egy 8-as. És még véletlenűl se, modjuk a NetKarhoz hasonlította.

Szóval arra akartam kilyukadni, hogy a továbbiakban nem fogok ebben a témában vitába szállni senkivel, mert tulajdonképpen valahol mindenkinek igaza van. Amúgy meg tényleg jólesett néha a kis arrogáns pöcsnek oda mondogatni, amit természetesen a jövőben többé nem teszek. És ha az építőjellegű Hsz-ekre akarunk a jövőben koncentrálni javaslom, ne a hozzászólásokat szüntessük meg, inkább próbáljunk meg ne reagálni az ilyen fajta provokációkra. Mert csak arra ment ki a játék. Nem hiszem, hogy érdekelte őket ez az egész szimulátor és arcade vita csak provokálni akartak itt mindenkit. Még abban se vagyok biztos, hogy egyáltalán szimulátoroznak, mert elég sokszor a sok helyen olvasható szimulátoros közhelyeket pufogtatták. Mert itt végre vitapartnernek voltak tekintve, amiről én is tehetek, mert először én se vettem észre, később meg én is dagasztottam, még nagyobbra. Szóval bocsi mindenkitől, legközelebb csak akkor írok Hsz-t, ha az F1 2010-zel kapcsolatban valami kérdésem vagy ötletem van.

#595 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 10. 14:16

Kép
Kép
Kép
Kép

kérdés: a beillesztett képeket, hogyan lehet méretezni?

Szerkesztette: norb 2010. 11. 10. 14:21 -kor

#596 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 10. 15:26

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 10. 14:16

kérdés: a beillesztett képeket, hogyan lehet méretezni?

Minek? Ezek így jók, helytállóak ahogy vannak :cool:

#597 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 10. 16:12

Egy nájsz videó a világklasszis AI-ról :Đ :Đ

És egy hasonló, ami azt is mutatja, hogy körökig ott maradtak az AI autók, sőt dagadt a sor :Đ

Szerkesztette: Rudi 2010. 11. 10. 16:14 -kor

#598 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 10. 17:14

:Đ
De most őszintén: ha nem tetszik a játék, miért jártok ide fikázni? Azt már tudjuk, hogy nektek nem zsáneretek az F1 2010. Mi lenne, ha hagynátok, hogy azok beszélgessenek, akiknek tetszik? Bár azt hiszem, sikerült már jópár embert elüldöznötök innen. Akár lakatolható is a topic, mert érdemleges társalgás úgyse folyik itt...

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 11. 10. 17:33 -kor

#599 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 10. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 11. 10. 17:14

De most őszintén: ha nem tetszik a játék, miért jártok ide fikázni? Azt már tudjuk, hogy nektek nem zsáneretek az F1 2010. Mi lenne, ha hagynátok, hogy azok beszélgessenek, akiknek tetszik? Bár azt hiszem, sikerült már jópár embert elüldöznötök innen. Akár lakatolható is a topic, mert érdemleges társalgás úgyse folyik itt...

szép szép, de te sem ismered az rFactort. :) ez ugyanis nem a program hibája, hanem az elcseszett -magyar- modderé. :)

még mielőtt ismét elkezdenétek a szájkaratét -amiért elhúztak innen az emberek (szerintem nem is jöttek, akik meg igen, azok beböfögtek ide valamit)- azt tisztázzuk le, hogy mi CSAK a szimulátoros beütésekre reagálunk. mi egyetlen egy fals infót nem közöltünk, illetve az autó beállításaihoz is nyújtottam segítséget, amit sajnos nem vettetek. ott van, mind a mai napig, hogy nem szúrja ki a szemeteket. egyszerűbb támadni és olyan dolgokat feszegetni, aminek nem sok köze van a valósághoz. ezt olyan emberek teszik, akiknek a heréi még leszállóágban vannak, vagy ha nem, akkor a veséit cirógatják. ez nem pöcsméregetés. az más oldalakon menő, ahová a kristóf is jár. ilyennel beszennyezni a fórumot, gusztustalan.

beszélgess az F1 2010-ről, érezd jól magad, nyomjátok online, játsz az F1 2010-el, ne az rFactorral, ne az iRacinggel, ne a NkPro-val, csak az F1 2010-el. hidd el, észre sem fogjuk venni egymást az oldalon. mindaddig, amíg ez így marad.

Szerkesztette: norb 2010. 11. 10. 18:08 -kor

#600 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 10. 18:45

Nem tisztáztál semmit. Ha figyelmesen végigolvasod a topicot, egészen addig nyugi volt, amíg el nem kezdtél hőbörögni, plusz mindenféle nem feltétlenül pozitív jelzőkkel illetni embereket. És nem tűnik fel a viselkedésed még akkor sem, amikor Didyman a szabályzatra hívja fel a figyelmed. Könyörgöm: ez csak egy játék, ahogy az rFactor, netKar, stb. PC-n a nagyközönség számára hozzáférhető módon fellelhető verziói is azok. JÁTÉKOK, és most tökmindegy, hogy szim vagy árkád.
Tudom, már egyszer mondtam, hogy itthagyom ezt a témát, de adtam még egy esélyt. Kár volt. Okos enged. Királykodj itt, ha akarsz, én nem asszisztálok hozzá.
(És nem sértődtem meg véletlenül sem. Egyszerűen beláttam, hogy vitatkozni csak olyanokkal lehet, akik képesek a saját látókörükön túllépni és megérteni, elfogadni a vitapartner álláspontját is (de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy egyetérteni is), mindezt kulturáltan, nem a másikat óvodás módon csúfolva)

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 11. 10. 18:46 -kor

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.