Ki milyen filmet látott a héten?
Elküldve: 2004. 03. 08. 17:30

Elküldve: 2004. 03. 08. 17:36
Csak ennyit:
GiTS INNOCENCE O.S.T [2004.03.03]
VICL-61294
bitrate: CBR 320k MP3
Tracklistet nem rakok be, mert abban ugyebár japó betűk volnának...képeket is nyomok fel mindjárt valahova.
Elküldve: 2004. 03. 08. 22:29

Elküldve: 2004. 03. 09. 16:51
Elküldve: 2004. 03. 10. 15:12

Elküldve: 2004. 03. 10. 16:16
Szerintem a passion egy tok foloslegesen megcsinalt film. Miert?
Aki hivo azt csak felkavarja feleslegesen. Nem biztos, hogy ilyeneket kell nekik mutatni.
Aki meg nem hivo annak meg nem tul erdekes, sot unalmas. Egy embert ostoroznak a filmben aztan meg keresztre feszitik. Horrornak nem az, nincs benne semmi felelmetes, csak egy szerencsetlent utnek. Keresztre feszites meg divat volt akkoriban. Ha jol emlekszem Spartacus es kis csapatat egyessevel feszitettek meg az ut menten momentonak..
Ha nem lett volna akkora por felverve korulotte meg sem neztem volna, igy megneztem es azt mondom tok folosleges volt.
Elküldve: 2004. 03. 10. 17:27
Előre leszögezem, hogy én még nem láttam a filmet, ugyanis kishazánkban még nem ért el.../najó, a Püspöki Kar már látta magánvetítésen./
Az általad felállított katagóriákból én a hívőbe esem, szal ilyen szempontból toom értékelni a filmet. Ami sztem egyáltalán nem felesleges. Miért?
Aki meg akarja nézni, az tisztában lehet vele, hogy megrázó képsorokat tartalmaz. A lényeg itt amúgyis a hiten van, ha ismered, márpedig történelemből is ismerheted Jézus történetét, akkor megértheted, hogy itt nem egy tucat keresztrefeszítésről van szó, hanem arról, hogy Jézus tudatosan vállalta a kereszthalált, mindannyiunkért.
Az újítás pedig az, hogy itt aztán mindent bemutatnak, úgy, ahogy az a legnagyobb valószínűség szerint történt. Ez új dolod, hiszen az eddigi filmek csak azt mutatták, hogyha valakit megostoroznak, az fáj, és ordít, de itt azt is, hogy fájni igaz fáj, de az már csak azután van, miután szétverik a hátad, amiből ömlik a vér. Sztem ez egy kicsit ilyen szempontból helyére teszi a dolgokat. Aki nem bírja, ne nézze.
A film hatásáról pedig hagy idézzek egy nálam valószínűleg bölcsebb embert Daniel Lapin rabbit:
"Én egy ortodox rabbi vagyok, aki ősi zsidó bölcsesség alapján három jóslatot kívánok mondani a Passióról. Egy: Mel Gibson és az Icon Productions rengeteg pénzt fog keresni. Azok a forgalmazók, akik a zsidó szervezetek nyomására lemondtak a terjesztésről, verhetik a fejüket a falba. A terjesztő Newmarket Films nevetve mehet a bankba.
Kettő: a Passió sikeres lesz, és mint a legfontosabb és legalapvetőbb bibliai tárgyú alkotás vonul be a filmtörténelembe. Már ma is az a kultúresemény, amiről a legtöbbet beszélnek.
Harmadik jóslatom pedig az, hogy a keresztények millióinak hite buzgóbb lesz a Passió lélekemelő, inspiráló hatására. A Passió hitehagyott embereket arra fog ösztönözni, hogy rátaláljanak a kereszténységre. A filmet egy nap majd úgy tekintik majd, mint Amerika harmadik nagy vallásos újjászületésének előfutárát. Azok a zsidó szervezetek, amelyek pénzt és időt nem sajnálva támadták a filmet, nem lehetnek büszkék magukra. Mindenben kudarcot vallottak. Remélték, hogy tönkreteszik Gibsont, ehelyett gazdaggá tették. Remélték, hogy elhallgattatják a filmet, ehelyett reklámot csináltak neki. Végül remélték, hogy segítenek a zsidóknak, ehelyett ártottak nekik."
Forrás: Heti Válasz, IV. évfolyam, 9. szám, Az utolsó tizenkét óra c. cikk
Maximálisan egyetértek a rabbival, bár néhány jóslata egy kicsit nagyvonalú szvsz. Azt pedig végképp nem értem, hogy akkor ki is támadja a filmet antiszemitizmussal, ha egy rabbi nem?
Elküldve: 2004. 03. 10. 20:16

Elküldve: 2004. 03. 10. 21:44

Elküldve: 2004. 03. 10. 22:05
egyébként most hogy is van ez az egész a nyelvvel meg a felirattal? nem minden lesz még feliratozva sem?

Elküldve: 2004. 03. 10. 22:11
Nos azt hiszem az a bolcsebb, ha hallgatok leven en 2-es kategorias vagyok. Az, hogy ettol a filmtol eszembe jutott volna, megkeresztelkedni kicsit allat modon meresz. En azert vagyok olyan amilyen vagyok mert bekesen kivulrol akarom es szemlelem azokat az embereket akik vakhituek ill. egymast gyozkodik mar-mar gusztustalan modon. Szamomra a legvisszataszitobb amikor valaki "terites" cimen be akar rangatni egy szektaba. Tok mindegy melyikbe. A papoknak regen nagy befolyasuk volt mindenhol, ma mar nincs annyira es ez igy van rendjen. A vilag alakul folyamatosan nem lehet megallitani. Mindazon altal soha nem mondtam senkinek se a hitere egy rossz szot se es nem is all szandekomba. Mindenki abban hisz amiben akar.
Orulok, hogy olyan szolalt meg a temaban aki erintettebb, kivancsi leszek a velemenyedre miutan megnezted!!!
Elküldve: 2004. 03. 10. 22:22

Elküldve: 2004. 03. 10. 22:23
Igazad van abban, hogy manapság már ez a direkt térítés nem igazán jön be, nekem is felfordul tőle a gyomrom...emiatt vált is amúgy a katolikus egyház, és vallja, hogy a legjobb "módszer" a térítésre a jó példával való előljárás. Szal, hogy megmutatod az embereknek, hogy lehet így is élni, és szabadon döntenek, hogy nekik melyik " jön be".
Oks, majd megírom...
Elküldve: 2004. 03. 10. 22:29
akkor a pedofil papos hajcihőket felfoghatjuk egyfajta reklámkampánynak is

Elküldve: 2004. 03. 11. 01:53
Elküldve: 2004. 03. 11. 16:00
Erre most hadd ne mondjak semmit, ok?
cash: én úgy toom, hogy a Lotr Rotk 380 millió dollár, a Passion meg 20 millióval kevesebb eddig.
Elküldve: 2004. 03. 11. 19:32
ez csak természetes, de nem lehetett kihagyni ezt a magaslabdát. bocs.
viszont az első felében említett jelenség és az egyház kapcsolatáról azért érdekelne a véleményetek (ha már így szóba hoztam) . nem kellene az enyészetté válnia annak a bizonyos cölibátus nevű marhaságnak?

Elküldve: 2004. 03. 12. 19:12