HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#2221 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:05

Idézet

Idézet

Szerintetek, h érdemes új gépet venni?
Veszek egy meglévő konfigurációt, vagy
Magam rakom össze a gépet.

Én az utóbbit tartom előnyösebbnek, mert akkor legalább tanulnék is valamit, de a másik része meg az, h nem valamelyik alkatrész nem szereti a másikat.
Hát ez 2in1-ben kérdésre válasz :Đ.Különben az hogy nem szeretik 1mást az sztem nagyon nagy marhaság,esetleg nem ajánlott..Válassz ki 1 alaplapot olvass utánna nézz olyan konfogot ahol a kiválasztott alaplapod szerepel vagy ha AtI vagy NVIDIA párti vagy akk állítsd úgy össze a gépet hogy AMD/ATI,INTEL/NVIDIA.
nem tudom h mennyit akarsz ko"lteni de ha mondjuk egy alap pc akarsz akkor bele'po" vagy ko"ze'pszintu" vidkaribool csak ati vegye'l mert sokkal jobbak e's olcsobbak mint az Nvidia'k.. ha viszont valami komolyabbat akarsz akkor szinte mindegy (izle's dolga)... ami me'g nagyon fontos e's sokak figyelm't elkeru"li aza ta'p. Az a fo" hogy ne legyen noname e's hogy bo'ven birja el a konfigod.. mondjuk ke'so:bb me'g bedobsz pa'r vinyo't. ha gondolod O''szeiirhatok neked pa'r konfigot, ha meg nem akkor jool!! ne'zz meg mindent, a vga rol ne'zz teszteket mondjuk vgaspeed.hu stb stb.

#2222 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:07

Idézet

Idézet

Kész konfigok olcsóbbak, cakkpakk garit kapsz rá, meg ingyen szervízt. Ha nem értesz a hardwerekhez, ez az előnyösebb választás.
Egyedileg öszeállított vas lehet erősebb és drágább is lesz.
Soxor van pl vita itt a konzolosok és a PC-sek közt, hogy PC-t mennyiért lehet fejleszteni. Sokan mondanak itt olyan hülyeségeket, hogy két konzol árából (~90e) olyan PC-t raknak össze ami csúcs. Butaság. Jövő héten tervezek bővíteni. Csak alaplap, VGA, RAM, és Chip. Semmi periféria, semmi táp, ház, winyó stb.... Cska a legszükségesebbek. 140e köül lesz, és ez nem a highend kategória egyik cuccból sem. Csak a középkategória teteje.
Szóval....
Durván 90 ezer forint a ,,Warhead gép" ami magas felbontáson high-on viszi a játékot és úgy is fantasztikusan néz ki.Mit tervezel?Hol akarod venni, mit akarsz venni?
a VESZKOMP-ban tervezet vásárolni, norb segítségével. Az árlistájuk nem friss, de az árak valszeg csak csökkentek azóta. Szemezgetve:
Intel Gigabyte GA EP43-DS3L 21.500
P4 CORE 2 DUO 3,2/1333 E8500 56.000
DDR II 2048RAM/1066MHz (2x) 15.000
PCIE GeForce 9800GT 1024MB 44.500
Szummaszummárum, ez 137.000
Kép
Kép
Kép

#2223 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:10

Idézet

a VESZKOMP-ban tervezet vásárolni, norb segítségével. Az árlistájuk nem friss, de az árak valszeg csak csökkentek azóta. Szemezgetve:
Nekem így 4 perc alatt kb 116e jött kiXD.
Ja meg annyi hogy az atinál a HD 4770 es 1 picit többet tud és az kb 30e körül van.

#2224 Guest__*

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:10

Idézet

Szeintem érmesebb magadnak összerakni egy konfigot. Mondjuk persze attól függ, hogy hol rakod/rakatod össze, de általában még olcsóbban kijössz.
Ja, és szerintem, ha vacillálnál, hogy "szereti-nemszereti" egyik harver a másikat, akkor, ha beírod, biztosan kapsz jó tippeket/ötleteket.
Nem tudom merre laksz, de Pesten és Veszprém-megyében is tudok jó kis boltot, ahol korrektek és olcsók. Tehát ha godnolod, megírod mennyit költenél gépre (kell monitor, vagy nem stb) és mennyi a maximális összeg, amit ki tudsz érte adni, akkor akár én is tudok neked segíteni.
Majd csak nyár végén lesz esedékes, csak én már most elkezdtem beleélni magam. Ha majd kell valami akkor majd biztos szólokKép

#2225 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:13

Idézet

Idézet

Kész konfigok olcsóbbak, cakkpakk garit kapsz rá, meg ingyen szervízt. Ha nem értesz a hardwerekhez, ez az előnyösebb választás.
Soxor van pl vita itt a konzolosok és a PC-sek közt, hogy PC-t mennyiért lehet fejleszteni. Sokan mondanak itt olyan hülyeségeket, hogy két konzol árából (~90e) olyan PC-t raknak össze ami csúcs. Butaság. Jövő héten tervezek bővíteni. Csak alaplap, VGA, RAM, és Chip. Semmi periféria, semmi táp, ház, winyó stb.... Cska a legszükségesebbek. 140e köül lesz, és ez nem a highend kategória egyik cuccból sem. Csak a középkategória teteje.
Szóval...
Va'lasz: Hogy lenne olcsobb a ke'sz konfig....??? Az u"zletbe az iparosok nem ingyen dolgoznak na meg ott van az a'r re's ergo ra'pakolnak egy rendet. Ha magad rendeled olyan amilyet akarsz ingyen o"sszerakod magadnak minden alkatre'szre garancia s csak a sza'liita'se'rt kell valami minima'lisat fizess ha joo helyro"l rendelsz. Nekem pl a cuccaim 400km-et utaztak potom 2000 Ft-e'rt... Viszont abba igazad van hogy e'rteni kell hozza' s ha valami gebasz van nem te to"ko"lo"d hosszan a napot.

#2226 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:17

Idézet

Idézet

Idézet

Szóval...
Va'lasz: Hogy lenne olcsobb a ke'sz konfig....??? Az u"zletbe az iparosok nem ingyen dolgoznak na meg ott van az a'r re's ergo ra'pakolnak egy rendet. Ha magad rendeled olyan amilyet akarsz ingyen o"sszerakod magadnak minden alkatre'szre garancia s csak a sza'liita'se'rt kell valami minima'lisat fizess ha joo helyro"l rendelsz. Nekem pl a cuccaim 400km-et utaztak potom 2000 Ft-e'rt... Viszont abba igazad van hogy e'rteni kell hozza' s ha valami gebasz van nem te to"ko"lo"d hosszan a napot.
:Đ Kész konfig olcsóbb. Ez tény. Az egy dolog, hogy össze is kell rakniuk...de épp ez a lényeg. Ők mondják meg mit tesznek bele, s ezért nagyobb kezdezményt tudnak adni rá. Olyan ez mint az építőiparban a projektár. :-D Valszeg azért tudnak ilyent csinálni, mert a raktártermékeiket így tudják elsütni kevesebb buktával. És még ingyen is szerelik az egész konfigot garanciaidőben.
Kép
Kép
Kép

#2227 Felhasználó inaktív   Ragnarök 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:19

Idézet

Idézet

Nekem így 4 perc alatt kb 116e jött kiXD.
Ja meg annyi hogy az atinál a HD 4770 es 1 picit többet tud és az kb 30e körül van.
CSak az nVidia-t kicsit jobban szeretik a játékok. Kép De egyébként az Ati tényleg jobban megéri.

#2228 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:21

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Szóval...
:Đ Kész konfig olcsóbb. Ez tény. Az egy dolog, hogy össze is kell rakniuk...de épp ez a lényeg. Ők mondják meg mit tesznek bele, s ezért nagyobb kezdezményt tudnak adni rá. Olyan ez mint az építőiparban a projektár. :-D Valszeg azért tudnak ilyent csinálni, mert a raktártermékeiket így tudják elsütni kevesebb buktával. És még ingyen is szerelik az egész konfigot garanciaidőben.
Akkor joo helyen laksz e'n me'g ilyen opciooval ge'pne'l nem tala'lkoztam:P Igy mondjuk te'nyleg neked van igazad.. csak attol fu"gg hogy vane ilyen leheto"se'g

#2229 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:28

James én 130510 Ft-ért összedobtam neked egy gépet.

ORE 2 DUO E8500 3,17/1333 45.000
BFG GeForce GTX260 OC MAXCORE 896MB 49.010
Szummaszummárum, ez 130.510Ft

Infó: Árgép.hu

A kártyát még te is be tudod rakni a gépbe.Ha én 14.15 éves koromban képes voltam rá, akkor te boldogulsz vele.Ez véleményem szerint egy high-end gép.

#2230 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

hohohhóóóóóó Dcrysis hol az üzented?
no mindegy...
Lehet hogy innen-onnan olcsóbb lenne a vásárlás, DE!
Ebben a boltban akár 2-3 év garit is adnak. Másrészt netes boltok nem játszanak, mivel céges számlára akarok vásárolni. Egy tételben utalással.
Itt veszprémben is sok bolt olcsóbb egy kicsivel (no vannak drágábbak is) de ezen már túlvagyok norbbal. Ennél maradtam.
Viszont az a GeForce GTX260 az tényelg faja lenne! :Đ
Amúgy 5leteket még várok, mivel ha meg tudok takarítani 10-20eFt-ot, annak nem vagoyk ellenére.
Kép
Kép
Kép

#2231 Guest__*

Idézet

SZÁMÍTÁSTECHNIKA | Alkatrész | Processzor | Intel | 775 | Intel Core2 Duo 3,2GHz 6MB Socket 775 E8500 OEM
Itt 44e, azaz 12e-el olcsóbb!

#2232 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:30

Rövidítettem.Kép

#2233 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:31

Idézet

A kártyát még te is be tudod rakni a gépbe.Ha én 14.15 éves koromban képes voltam rá, akkor te boldogulsz vele.Ez véleményem szerint egy high-end gép.

Tényleg nagyon jó konfig. Csak ilyen "árgép" sajna nem játszik az elébb leírtak miatt. És igazad van, én is össze tudok rakni egy gépet, köszi hogy kinézel ennyit belőlem egy évnyi rendszergazdai múlttal :Đ
De ez a konfig is valljuk be "csak egy felső-közép kategóriás gép. Az elérhető, megfizethető cuccokból a lehető legjobb. De HighEndnek azért köznyelven ezt nem nevezném. se nem DDR III, se nem 1333MHz, se nem Core 4 ésatöbbi...

De tényleg ütős konfig ! ! ! El fogok gondolkodni rajta!

Kép
Kép
Kép

#2234 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:43

esetleg, ha videokártya és ram választásra kerül a sor, ott is figyeld a gyártót, számtechboltok hajlamosak csak annyi infod adni, hogy geforce 9800, meg hasonlók. pl nemszívesen tennék bele a gépembe galaxy, inno3d és hasonló csodás vga-kat, de pl ramból se vennék samsungot és kingmax féle csodákat

#2235 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:51

Idézet

Idézet

Tényleg nagyon jó konfig. Csak ilyen "árgép" sajna nem játszik az elébb leírtak miatt. És igazad van, én is össze tudok rakni egy gépet, köszi hogy kinézel ennyit belőlem egy évnyi rendszergazdai múlttal :Đ
De ez a konfig is valljuk be "csak egy felső-közép kategóriás gép. Az elérhető, megfizethető cuccokból a lehető legjobb. De HighEndnek azért köznyelven ezt nem nevezném. se nem DDR III, se nem 1333MHz, se nem Core 4 ésatöbbi...

szerintem me'g szemezz 1 picit egy Q 8200-al .. lassan divatba jo"n a 4 mag. Igy ma'r nagyon high end szaga lessz.

#2236 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:51

Idézet

esetleg, ha videokártya és ram választásra kerül a sor, ott is figyeld a gyártót, számtechboltok hajlamosak csak annyi infod adni, hogy geforce 9800, meg hasonlók. pl nemszívesen tennék bele a gépembe galaxy, inno3d és hasonló csodás vga-kat, de pl ramból se vennék samsungot és kingmax féle csodákat

Jogos, természetesn ezeket is szemmel fogom tartani! Mert X kártya ára is bizony nemcsak eladótól, hanem gyártótól függően is változhat! De nem mindig az ár az első. Nekem is most elsősorban minőség kell. A fejlődés üteme egyre lassul azért. Kb 4-5-6 évente újítom a gépet. Először a 486DX2-ről P2-re. Az hatalmaz ugrás volt. Aztán P2-ről P4-re. Ez azért már nem volt annyira nagy. Most 6 év után P4-ről CORE 2-re. Nagy ugrások ezek, de azért a különbségek egyre csak kissebbek. Ja és jozzá teszem, hogy ez a konfig BIZTOSAN elég lesz megint 6 évig. 100% Mert nem játékhoz veszem...de az oprendszerek sem fognak többet kívánni, sem a tervezőprogramok. Legalábbis az általam használtak bizonyosan nem.
Szóval egyre ritkábban kell fejlesztenem :Đ Úgyhogy nem 10.000Ft a lényeg, hanem a minőség.

Kép
Kép
Kép

#2237 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:53

Idézet

szerintem me'g szemezz 1 picit egy Q 8200-al .. lassan divatba jo"n a 4 mag. Igy ma'r nagyon high end szaga lessz.
Óóóó lassú folyamat lesz azért az, hogy divatba jöjjön. Ráérek azzal még 1-2 évet. Aztán akkor is tudok majd venni procit külön! :Đ Most még Sokkal drágább mint a 2magos....és nem lenne okom a különbözet miatt azt venni.
Kép
Kép
Kép

#2238 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:57

Idézet

Idézet

szerintem egy Q8200 jobb választás lenne az E8500 helyett.Aquaban olcsóbb is,és itt van HD4890 1GB 52K-ért ami azért alázza a GTX260-at.Persze ha ez neked igy megfelel nem szóltam,így is brutális a konfig.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#2239 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet

Idézet

Óóóó lassú folyamat lesz azért az, hogy divatba jöjjön. Ráérek azzal még 1-2 évet. Aztán akkor is tudok majd venni procit külön! :Đ Most még Sokkal drágább mint a 2magos....és nem lenne okom a különbözet miatt azt venni.
egy a'rban van a keme'nyebb dualokkal de ve'gu"lis a te ge'ped:) e'n csak aze'rt mondtam mert aszthittem hogy hosszu ta'vra va'sa'rolsz nem 1 2 e'vre.

#2240 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag

Idézet

Idézet

Nincs igazad...Egy E8600 vagy 500 majdnem teljesen egy árban van egy 4 magossal.
Mondjuk Én akárhogyis , de a 2 magosat ajánlom neked, mert a 4magos teljesen felesleges...
Am örülök, hogy végre gépen is játszani fogsz:) Majd Co-Op Ozunk:)
RiG:
Mobo: ASUS P5KPL-AM-In-Roem-Si
CPU: Core 2 Quad Q9550 Stock 2.8Ghz 12Mb cache 1333MhZ
VGA: Gigabyte GTX550Ti Oc 1GB GDDR5 + ASUS GTX 260 [Just in Case]
RAM: Kinston 4GB DDR2 800MhZ
HDD: 2TB Samsung & 250GB Maxtor

Kép

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110