HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#621 Felhasználó inaktív   Myko Alto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 01:48

Hogy bírsz ilyen kupiban számítógépezni? Kép Kép

#622 Felhasználó inaktív   Masther 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 09. 16:52

Na ez azért túlzás.Én egy SZgép szervibe dolgozok és ott sem néznek ki igy a dolgok.KépKépPedig nálunk legalább kétszerennyi kábel van.

#623 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 11. 19:34

Idézet

Hogy bírsz ilyen kupiban számítógépezni? Kép Kép
Ez bizony a hordozhatóság átka. Van 2 USBs mobilrackom, az kapásból +4 kábelt jelent a rengetegben. Ha felteszem az asztalra a hordozható gépemet akkor még egypár kábel, hozdozható nyomtató, egér, satöbbi, ésígytovább. Nem tudok ellene tenni sajnos.Kép

#624 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 28. 15:24

Max 60e Ft-ig, de inkább 50e-ig kéne nekem AMD proci+alaplap konfig. A többit már meg tudom venni, de ehhez kellene nekem segítség. Mármint nem beszerzésben egyenlőre, hanem hogy mi a jó...Lényeg: Nvidia chipsetes ne legyen, legalább 2000mHz, legalább 4 PCI slot. Persze van több kritérium is, de ezek a fő dolgok. Szívesen venném a hozzászólásokat. Köszi!

#625 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 16:09

Idézet

Max 60e Ft-ig, de inkább 50e-ig kéne nekem AMD proci+alaplap konfig. A többit már meg tudom venni, de ehhez kellene nekem segítség. Mármint nem beszerzésben egyenlőre, hanem hogy mi a jó... Lényeg: Nvidia chipsetes ne legyen, legalább 2000mHz, legalább 4 PCI slot. Persze van több kritérium is, de ezek a fő dolgok. Szívesen venném a hozzászólásokat. Köszi!
Az egész gépet kompletten cseréled? Mert ha nem akkor szerintem elég sok kérdés maradt nyitott: 64bit vagy 32bit,AGP vagy PCI-E, milyen memória, stb. Szóval tessék pontosítani Kép.
Amúgy mi a baj az Nvidia chipsettel?

Én is mostanában fogok váltani, viszont nem akarok mindent cserélni, szóval az alaplapot nekem is elég körültekintően kellett kiválasztanom, bár addig nem lesz ez sem végleges, míg meg nem veszem.Kép
"Let's take our sanity, let's take compassion, and be responsible for every action!"

#626 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 18:27

Idézet

Idézet

Max 60e Ft-ig, de inkább 50e-ig kéne nekem AMD proci+alaplap konfig. A többit már meg tudom venni, de ehhez kellene nekem segítség. Mármint nem beszerzésben egyenlőre, hanem hogy mi a jó... Lényeg: Nvidia chipsetes ne legyen, legalább 2000mHz, legalább 4 PCI slot. Persze van több kritérium is, de ezek a fő dolgok. Szívesen venném a hozzászólásokat. Köszi!
Az egész gépet kompletten cseréled? Mert ha nem akkor szerintem elég sok kérdés maradt nyitott: 64bit vagy 32bit,AGP vagy PCI-E, milyen memória, stb. Szóval tessék pontosítani Kép.
Amúgy mi a baj az Nvidia chipsettel?

Én is mostanában fogok váltani, viszont nem akarok mindent cserélni, szóval az alaplapot nekem is elég körültekintően kellett kiválasztanom, bár addig nem lesz ez sem végleges, míg meg nem veszem.Kép
Igen, az egészet cserélni szeretném, kivéve a VGA-t és a merevlemezt. Tehát AGP. Hogy hány bit, hát ezt majd meglátjuk, ártól függ. RAM: 2*512MB@400mHz.
NVidia chipsetről csak rosszat hallottam eddig,d e győzz meg az ellenkezőjéről...

#627 Felhasználó inaktív   InGen 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2006. 03. 28. 18:51

Idézet

retném, kivéve a VGA-t és a merevlemezt. Tehát AGP. Hogy hány bit, hát ezt majd meglátjuk, ártól függ. RAM: 2*512MB@400mHz.
NVidia chipsetről csak rosszat hallottam eddig,d e győzz meg az ellenkezőjéről...
Az elég furcsa, lévén AMD-hez az egyetlen értelmes chipset. És egyébként kibaszott jó. De még Intelhez is.

#628 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 18:56

Idézet

Idézet

retném, kivéve a VGA-t és a merevlemezt. Tehát AGP. Hogy hány bit, hát ezt majd meglátjuk, ártól függ. RAM: 2*512MB@400mHz.
Az elég furcsa, lévén AMD-hez az egyetlen értelmes chipset. És egyébként kibaszott jó. De még Intelhez is.
Akkor ezekszerint engem informáltak félre.

#629 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 19:03

Idézet

Igen, az egészet cserélni szeretném, kivéve a VGA-t és a merevlemezt. Tehát AGP. Hogy hány bit, hát ezt majd meglátjuk, ártól függ. RAM: 2*512MB@400mHz.
A memória milyenségénél arra gondoltam, hogy DDR1, DDR2, stb. Kép.
Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy mire fog kelleni, bár gondolom játék, film, stb. Kép.
Az ÉN véleményem, hogy akkor az AMD A64 valamelyike illene ide (ez is pénztárcától függő, de akkor már Socket 939-es a későbbiekre való tekintettel (X2 Kép)).
Az alaplapnál meg manapság már első tényező, hogy kinek melyik márka fekszik jobban. Valaki Asus, Abit vagy épp MSI párti, kinek mi jön be. Utána lehet turkálni az adott tényezők közt...
Meggyőzni nem foglak, az nem az én stílusom (van más aki megteszi ezt helyettem Kép), egyébként még nincs ilyen lapom, szóval tapasztalatom sincs benne.
"Let's take our sanity, let's take compassion, and be responsible for every action!"

#630 Felhasználó inaktív   InGen 

• Senior tag

Elküldve: 2006. 03. 28. 19:04

Idézet

A memória MILYENségénél arra gondoltam, hogy DDR1, DDR2, stb. Kép.
Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy mire fog kelleni, bár gondolom játék, film, stb. Kép.
Az ÉN véleményem, hogy akkor az AMD A64 valamelyike illene ide (ez is pénztárcától függő, de akkor már S939 a későbbiekre való tekintettel (X2 Kép)).
Az alaplapnál meg manapság már első tényező, hogy kinek melyik márka fekszik jobban. Valaki Asus, Abit vagy épp MSI párti, kinek mi jön be. Utána lehet turkálni az adott tényezők közt...
Meggyőzni nem foglak, az nem az én stílusom (van más aki megteszi ezt helyettem Kép), egyébként még nincs ilyen lapom, szóval tapasztalatom sincs benne.
Alaplapból MSI.

#631 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 19:06

Na igen, InGen megteszi helyettem KépKép. Ha már itt tartunk, nekem az Asus lapok jönnek be, ilyenem volt és nagy a valószínűsége hogy ilyenem is lesz.
Amúgy szerinted miért jobb az MSI? (no offense)

#632 Felhasználó inaktív   fojesz 

• Senior tag

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:04

Nekem is kéne egy kis tanács, én VGA-t szeretnék venni kb. 40-45 rongyig. Nvidia legyen lehetőleg, AGP-s és természetesen ezen az áron belül a legjobb. Előre is köszi.

#633 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:12

A gépen semmi extrát nem csinálok. Játszani nem szoktam.
Weblapkészítés, kép szerkesztés, TV-tuner, DVD írás, DC++, ilyesmik.
A jelenlegi gépem viszont szarráment már, 1 DVD-t 1 óra alatt tudpok megírni, DC mellett már fagy a böngésző és a TVtuner egyszerre.
A 939-es socket elég drága prociban, bár tény, hogy lapból nagyobb a választék.
RAM-okat nem nagyon vágom, igazából DDR2-es lapot alig találok.

#634 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:12

6600GT? Az 30-35k körül van asszem és elég jó cucc, ha nem gond, hogy "mainstream" (szép magyar szó). Amúgy én majd 7600GT-t tervezek, bár az 55k körül van és AGP-s nemtom van-e.

#635 Felhasználó inaktív   fojesz 

• Senior tag

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:13

Idézet

6600GT? Az 30-35k körül van asszem és elég jó cucc, ha nem gond, hogy "mainstream" (szép magyar szó). Amúgy én majd 7600GT-t tervezek, bár az 55k körül van és AGP-s nemtom van-e.
Még egy kérdés: láttam 40-en belül egy 7800LE-t... az nagyon butított? Tehát inkább 6600gt?

#636 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:22

Idézet

A gépen semmi extrát nem csinálok. Játszani nem szoktam.
Weblapkészítés, kép szerkesztés, TV-tuner, DVD írás, DC++, ilyesmik.
A jelenlegi gépem viszont szarráment már, 1 DVD-t 1 óra alatt tudpok megírni, DC mellett már fagy a böngésző és a TVtuner egyszerre.
A 939-es socket elég drága prociban, bár tény, hogy lapból nagyobb a választék.
RAM-okat nem nagyon vágom, igazából DDR2-es lapot alig találok.
Ha régi gépből akarod átmenteni akkor valószínűleg DDR1ed van, az viszont tény, hogy egyelőre kevesebb DDR2es lapocska van.
Amúgy akkor már, hogy teljes legyen a kép, leírhatnád hogy most mid van/volt Kép.

#637 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:28

Idézet

Még egy kérdés: láttam 40-en belül egy 7800LE-t... az nagyon butított? Tehát inkább 6600gt?
Zoennek van 6600GT-je pontosabb infókért őt lehet zaklatni két Oblivion kör közt. 7800LE-ről nem tudok semmit.

Szerintem az alap kérdés itt az, hogy meddig akarod a kártyát magadnak. Ha kijön (télleg mikor is jön??) a Dx10, akkor cserélsz egyből (ekkor most nem kellene szerintem drága kártya) vagy vársz valami jobbra (viszont akkor most kellene valami jobbat beújítani).

(Indítok már valami Gépfejlesztés Helpdesk by Drago-t KépKép)

#638 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:33

Nostehát. Jelenleg egy AMD 2000+-os procim van Abit KD7-E lapocskában DDR1 2*256MB@333mHz RAM-mal. Leadtek Winfast A250 VGA kártya, 19 colos LG monitor, jelenleg 1*160GB EIDE winyó.

Ami marad: monitor, VGA, winyó, plusz lesz EIDE 250GB.

Ahol jeleleg állok (amit szeretnék):
AMD Athlon64 3200+ 33.600Ft
2*Samsung 512 MB DDR1 400MHz 16.400Ft
Illetve lap ezek közül 939-esek (vélemények?):
Abit UL8 14.900Ft
MSI K8T Neo2-F 18.600Ft
Abit AV8 20.300Ft

#639 Felhasználó inaktív   lewton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 13:09

a proci nagyon jó választás a memória szintén, alaplapból, pedig az MSI a jó választás

#640 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 15:42

Na fejlemények. A 64-esről mindenki lebszélt, merthogy szar. Illetve még nem kiforrott ezért sok a gond vele.
Jelenleg itt tartok:
AMD Sempron 3000+ 18.200Ft
Alaplapok:
Abit NF8-V2 14.700Ft
Abit KV8 Pro 15.000Ft
ASUS K8V-X 13.200Ft
ASUS K8N 14.300Ft
Ebben kéne döntenem. Léygszi ne csak azt írjátok hogy ez, hanem azt is hogy miért. Hasraütni én is tudok.
Köszi!

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.