HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#641 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 16:07

Idézet

Na fejlemények. A 64-esről mindenki lebszélt, merthogy szar. Illetve még nem kiforrott ezért sok a gond vele.
Ez nekem új. Ki mondta ezt és mire alapozza?
"Let's take our sanity, let's take compassion, and be responsible for every action!"

#642 Felhasználó inaktív   InGen 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2006. 03. 29. 16:08

Idézet

Na fejlemények. A 64-esről mindenki lebszélt, merthogy szar. Illetve még nem kiforrott ezért sok a gond vele.
LOÁL! Nem tudom neked milyen hardvertanácsadóid vannak, de én ilyenekre nem hallgatnék. Az A64 jelenleg a leggyorsabb, legkiforrottabb és legmegbízhatóbb processzor, ráadásul keveset fogyaszt és alig melegszik.

Amiket ide írtál alaplapok meg a proci már röhejesen régiek és elavultak, ha most veszel ilyet akkor hülye vagy.

#643 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 16:11

Egy ilyen mondat és egyből harapunk rá. Kép
"Let's take our sanity, let's take compassion, and be responsible for every action!"

#644 Felhasználó inaktív   Halfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 16:49

Valaki rendelt már az olcsopc.hu-ról? Elég kedvezően hangzik a 1 GB DDR Ram 400 MHz Kingmax-SuperRam 14820 Ft-ért. Egyik haverom hallott negatív dolgot is erről az üzletről, azért kérdezlek titeket, hátha nektek is van tapasztalatotok.

#645 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 17:41

Hát a furcsa az, hogy 2 számtech boltban dolgozó ember egymástól függetlenül ugyanazt írta.
Több program lefagy vele.

"Pl. nincs 64 bites platform alá kiforrott windows, mert gondolom nem fogsz unixot használni :Đ A notikkal is van gond amiben 64 bites proci van. Igazából nem is nagoyn használnád ki."

"Egyik kollégának van AMD64-es procija és csak szív vele, mivel egy csomó proginak nincs még 64 bites változata. Az meg csak elmélet hogy az op. rendszer elfedi az alkalmazás elől a hardware-t. Úgy fagynak le nála az install-ok hogy öröm nézni. Amelyik progi meg fut rajta, az sem használja ki igazán. Szerintem pár évet még érdemes várni a 64bites procival."

"A 64 bites proci felesleges. szerintem a semptron sem rossz. nem nagyon tudom elképzelni, hogy olyan alkalmazásokat hasaználsz, ami nem megy el egy 3000+ os AMD-n, arról nem is beszélve, hogy a semptron olcsó. a barton valóban jobb valamivel, csak nem lehet kapni.

nekem ottnon java + sql + apache fejlesztőkörnyetem van, és 3000+os semptron AMD-n van. ha erre elég, akkor szerintem neked is elég lesz, és még pénzed is marad motorozni:)

egyenlőre 2*1GB RAM többet ér, mint egy 64 bites proci:) "

#646 Felhasználó inaktív   InGen 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2006. 03. 29. 20:42

Attol még hogy nincsen rendes 64 bites Windows, meg programok alá kit érdekel? Jo a 32bites Win, a proci ugyis gyorsabb: több regiszter, modernebb feldolgozók stb, és nem kell majd 3 hónap múlva cserélned. Ráadásul kábé alig drágább mint a régi procik. Lamerság amiket ide írkáltak.

#647 Felhasználó inaktív   -callisto- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 20:48

nekem is 64bites notebookom van, és soha nem szivtam még vele, soha nem fagyott le. veszett minőségi kulonbséget én sem vettem észre, de az tuti, hogy a jövöben ebben az irányban mozdul el a piac, tehát nem jársz rosszul ha 64bitbe beruházol, kérdés, hogy valoban szukséged van e rá.

ingenyo, de meg finomabban a stilussal, mer szolok egy modnak!Kép
Keep it up, Rock 'n' Roll Good music save your soul!

#648 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:09

Hmm, egyre jobb, most ezt beírom oda :Đ
Össze kéne hozni a két fórumot :-D
Különben jó hogy ott 64 párti itt meg 32 párti nincs :-D

#649 Felhasználó inaktív   ekho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:20

Na kéremszépen idejövök osztani az észt kicsit.
Szóval adott egy X2 64bit ugyebár a lehetőségek:

1)sima xp

-hátrány: nem használja ki teljesen a tudását ezt aláírom,de ha pölö renderelni kell a winfos bekaphatja,semmi köze hozzá,simán 100%on pörög mindkettő proci.Alkalmazásfüggő ugyebár.
-előny:minden megy rajta rendesen általában (most nem leszámítva az amúgy is szar dolgokat)

2)xp64:

-hátrány: nagyon sok cucchoz nincs driver,illetve megfelelő plugin,namármost a lényeg,mit akarsz vele csinálni..
a)gamegamegame- akkor jó az xp64 tul képpen
b)wörk,wörk,game- általában TRÉÉÉÉÉ nagyon sok olyan dolog van amit nem fognak megcsinálni 64bit kompatibilisre

megoldás:ha munkára kell akkor az xp64el várni kell olyan 1,max 2 évet és addigra a cuccok 80%a szerintem befrissül

-előny : full kihasználja a 64bitet,kábé ennyi...

Hát remélem segítettem,amúgy ha csak játszani kell akkor egy húzós FX el többet érsz,ha meg komolyabb grafikai munkához,akkor nem kétség,hogy X2,illetve sima 64 bit...
A 64bit tényleg jó,de amíg nem csinálnak meg minden szart 64bitesre addig a sima xpn is elfog rötyögni a cucc.

Amúgy nekem simaxpm van (plugin okokból kifolyólag) és meg vagyok vele elégedve,már ha nem számítjuk,hogy amúgy mikrofos termék,nomeg a ki****tt nvidia drivert,hogy kapná be az nvidiaKép

Bocs a fentiért,de annyit szoptam miatta,hogy eszméletlen,Emi kolléga tanusíthatjaKép

Na kábé ennyi,most kaja.exeKép

jah ui:és 1-2 megjegyzés:

"Pl. nincs 64 bites platform alá kiforrott windows, mert gondolom nem fogsz unixot használni Kép A notikkal is van gond amiben 64 bites proci van. Igazából nem is nagoyn használnád ki."

Nem hiszem,hogy a gond az ön processzorában lenne....kihasználtságra meg..attól függ mire...én kihasználom a 64bites tulajdonságait...

"Egyik kollégának van AMD64-es procija és csak szív vele, mivel egy csomó proginak nincs még 64 bites változata. Az meg csak elmélet hogy az op. rendszer elfedi az alkalmazás elől a hardware-t. Úgy fagynak le nála az install-ok hogy öröm nézni. Amelyik progi meg fut rajta, az sem használja ki igazán. Szerintem pár évet még érdemes várni a 64bites procival."

Elfedi az alkalmazás elől a hardwaret?he??Az xp nem látja a procimat segítség,eheheheheheheheKépNa de komolyan nekem ilyen problémám eddig nem volt...Érdemes várni pár évet...Hát igen,megint csak attól függ mire és milyet...

"A 64 bites proci felesleges. szerintem a semptron sem rossz. nem nagyon tudom elképzelni, hogy olyan alkalmazásokat hasaználsz, ami nem megy el egy 3000+ os AMD-n.............................egyenlőre 2*1GB RAM többet ér, mint egy 64 bites prociKép "

Hjujjjj na jöjjön ide és mutatok én olyat ami megfingatja a régi húzott bartonomat.3400+ra volt felhúzva,és még ment volna,ha lett volna jó hűtés.A memória meg mindig jól jön...

Na mindegy ,azért nem árt egy számtekesnek azzal kezdenie a mondókáját,hogy attól függ mire kell a cuccmák!!!!!!EZ a lényeg kérem!

Na mentem enni végreKépKép
Bocsi,ha esetleg gázoltam volna befele lelkekbe,éhes hód,harapós hód...

#650 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:30

Már vagy 2 éve nem játszottam, nem erre kell. Hanem arra hogy egy DVD írás 4x-esen ne 1 óra legyen (komolyan ennyi, nem túlzok), plusz fusspon mellett egy TV-tuner, mert most behal. Tehát tulképp a lényeg hogy stabilan menjem pár közepes szintű alkalmazás. Nero, TV-tuner, DC++, Frontpage, Firefox. Ennyi.

#651 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:35

Amúgy csak így érdeklődés szinten:
- A meghajtókat más gépben is kipróbáltad, nem azokkal van gond?
- A winchester nem sérült meg? Másolás közben nincs gond vele?
- Win-reinstall volt?

#652 Felhasználó inaktív   ekho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:44

Idézet

Már vagy 2 éve nem játszottam, nem erre kell. Hanem arra hogy egy DVD írás 4x-esen ne 1 óra legyen (komolyan ennyi, nem túlzok), plusz fusspon mellett egy TV-tuner, mert most behal. Tehát tulképp a lényeg hogy stabilan menjem pár közepes szintű alkalmazás. Nero, TV-tuner, DC++, Frontpage, Firefox. Ennyi.
Nem hittem volna,hogy iylet mondok,de ha nem akarsz egy vagyont fizetni az X2 ért akkor intelt vegyél (Ht nem,nem az amd-s Ht:P)az jobban megbírkózik a feladattal.

Amúgy dragoman kérdései jogosak+memcsi van elég?

//nyami-nyami-zabaaa//

#653 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 22:29

Idézet

Amúgy csak így érdeklődés szinten:
- A meghajtókat más gépben is kipróbáltad, nem azokkal van gond?
- A winchester nem sérült meg? Másolás közben nincs gond vele?
- Win-reinstall volt?
3 winyó nem mehet tönkre egyszerre.
Sérülés nincs. Másolás közben lassúak, amúgy semmi.
Memóra 512MB ált 60%-os kihasználtsággal, tesztelve.

Haverom most AsRock lapot akar venni, azt mondja jókat olvasott róla. Esetleg itt vélemény?
Valszleg akkor AMD Athlon 64 3200+ proci lesz. 939-es.

#654 Felhasználó inaktív   -callisto- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 23:10

hehe, az asztali gépemben nekem is asrock alaplap van. azt hiszem az az asus leányvállalata. nekem semmi problémám nincsen vele, nagyon olcsó dolgokat csinálnak, és szerintem abszolut megbizhato, nem volt vele probléma. én azért vettem, mertlehet venni hozza egy modult, amibe ha már érdemes lesz venni 64bites prockot, akkor azt is bele lehet passzirozni.

ja a notebookom meg msi, és tényleg nagyon zsiráf, ugy tudom ök gyártják a legjobb minoségü alaplapokat is, szoval azzal csak jól járthatsz.

amugy most nézem, hogy itt szopozik az xp, mert a my computer tulajdonságainál azt irja ki hogy 800 Mhz es a proci, holott ennek a kétszerese. Ekho, erre értetted azt, hogy nem ismeri fel? vajh ez mitöl lehet?
Keep it up, Rock 'n' Roll Good music save your soul!

#655 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 23:18

Idézet

hehe, az asztali gépemben nekem is asrock alaplap van. azt hiszem az az asus leányvállalata. nekem semmi problémám nincsen vele, nagyon olcsó dolgokat csinálnak, és szerintem abszolut megbizhato, nem volt vele probléma. én azért vettem, mertlehet venni hozza egy modult, amibe ha már érdemes lesz venni 64bites prockot, akkor azt is bele lehet passzirozni.

ja a notebookom meg msi, és tényleg nagyon zsiráf, ugy tudom ök gyártják a legjobb minoségü alaplapokat is, szoval azzal csak jól járthatsz.

amugy most nézem, hogy itt szopozik az xp, mert a my computer tulajdonságainál azt irja ki hogy 800 Mhz es a proci, holott ennek a kétszerese. Ekho, erre értetted azt, hogy nem ismeri fel? vajh ez mitöl lehet?
Na ezt most nem vágom. Ebbe a lapba 64 bites proci való...

#656 Felhasználó inaktív   ekho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 23:25

Nem,nem erre értettem a dolgot,mindenesetre érdekes!Az alaplap felismeri rendesen???Ha igen akkor lehet,hogy kéne nézni amdnél drivert(bár azt most hirtelen nem tudom,hogy a sima A64hez is van-e driver,vagy sem.Mindenesetre nekem felismerte minden gond nélkül,semmi plusz driver nincs fent.)

#657 Felhasználó inaktív   QBU 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:44

Bajom van a videókártya hűtőjével, meg a Rack hűtőjével is. A videókártya már elég régi. Nem nagyon értek hozzá, de szeretném a gépemet egy kicsit feltuningolni.
A legjobb játék a szerepjáték!

#658 Felhasználó inaktív   JiM23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:27

Idézet

Bajom van a videókártya hűtőjével, meg a Rack hűtőjével is. A videókártya már elég régi. Nem nagyon értek hozzá, de szeretném a gépemet egy kicsit feltuningolni.
No de milyen a mostani kártyád ?? És milyet szertnél ati/geforce ? És mennyiért ?
CondemneD 4eveR

#659 Felhasználó inaktív   QBU 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:03

Idézet

Idézet

No de milyen a mostani kártyád ?? És milyet szertnél ati/geforce ? És mennyiért ?
Ha lehet, akkor Geforce, játékhoz kell és tűrhető áron.

#660 Felhasználó inaktív   QBU 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:08

Mennyi manapság egy 512-es memória?

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első