HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#2721 Felhasználó inaktív   ZERO88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 07. 10:25

Ez igy igaz:) De lehet valahol olvasin arrol hogy a DX11 Menyivel lessz jóbb mint a DX10.1?
És a Dirt-en kivül lesz mostanában játék ami használja?

#2722 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 08. 07. 10:56

minden flame nélkül, ati-t soha nem vennék (volt már, köszönöm, elég volt egy életre).
lehet, hogy olcsó, a tesztek szerint jó. ellenben érdemes felnézni a játékok "bugs and problems" fórum rovataira, rengetegen szívnak ati kártyákkal (persze vannak nvidia specifikus hibák is, de azért az nvidia és az ati driver készítő mérnök csapata között van egy leheletnyi különbség :Đ), crashek, grafikai hibák, egyik driver jó az egyik játéknak, másik a másiknak, and so on. persze több esetben nincs gond, de elég sok esetben szivatós (ati driverek suxxxxxx) csak pár játék, ahol szívások várhatóak (ezekkel játszom, ezeknek a fórumán vagyok jelen): gta4 (azonos gépen jóval lasabb, mint nvidiával, lockupok is jelentkeznek adott catalyst-al), arma2, fsx, no meg minden ami opengl (ha bármi opengl-es cucc esélyes, akkor totál felejtős az ati).

ez csak személyes vélemény és személyes tapasztalat, ill fórumokra való hagyatkozás.

edit: speciel most egyetlen egy ati kártyás gépem van, mint linuxos szerver üzemel. nos, arra nem is tettem fel ati drivert, mert állandóan crashel, totál random, még ha nem is nyúlok a géphez akkor is. szerver estén ez meg khm gázos, úgyhogy fut sima vesa driverrel, az legalább nem fagy szét totál random (a szervert eleve ati kártyával árulták, nem én tettem bele, ez r600)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#2723 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 08. 07. 11:03

Idézet

minden flame nélkül, ati-t soha nem vennék (volt már, köszönöm, elég volt egy életre).
lehet, hogy olcsó, a tesztek szerint jó. ellenben érdemes felnézni a játékok "bugs and problems" fórum rovataira, rengetegen szívnak ati kártyákkal (persze vannak nvidia specifikus hibák is, de azért az nvidia és az ati driver készítő mérnök csapata között van egy leheletnyi különbség :Đ), crashek, grafikai hibák, egyik driver jó az egyik játéknak, másik a másiknak, and so on. persze több esetben nincs gond, de elég sok esetben szivatós (ati driverek suxxxxxx) csak pár játék, ahol szívások várhatóak (ezekkel játszom, ezeknek a fórumán vagyok jelen): gta4 (azonos gépen jóval lasabb, mint nvidiával, lockupok is jelentkeznek adott catalyst-al), arma2, fsx, no meg minden ami opengl (ha bármi opengl-es cucc esélyes, akkor totál felejtős az ati).

ez csak személyes vélemény és személyes tapasztalat, ill fórumokra való hagyatkozás.
Na most ez lehet hogy hülyeség, de! Havernak ATI-ja van és neki is voltak ilyen hibák amiket te leírtál. Tele volt mindenféle programmal. Újrarakta a Windowst és csak a legszükségesebb progikat meg gamet. A hibák eltűntek. Tehát én levonok a következtetést, hogy rengeteg féle, program bekavarhat. Az én gépem sosem volt tele mindeféle szarral és volt már ATI-m régebben és azzal sem volt gond...

#2724 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 08. 07. 11:12

Idézet

Idézet

Na most ez lehet hogy hülyeség, de! Havernak ATI-ja van és neki is voltak ilyen hibák amiket te leírtál. Tele volt mindenféle programmal. Újrarakta a Windowst és csak a legszükségesebb progikat meg gamet. A hibák eltűntek. Tehát én levonok a következtetést, hogy rengeteg féle, program bekavarhat. Az én gépem sosem volt tele mindeféle szarral és volt már ATI-m régebben és azzal sem volt gond...
linux esetén nem nagyon zavar be, hogy mi van telepítve és mi nincs, ati saját bevallása szerint is egy gané a linuxos driverük.
windows esetében számít, nagyon sokat. de ez viszont már igaz az nvidia driverekre is. viszont ha alapból a 2 gyártó drivereit hasonlítod össze, nos ott az ati elvérzik, nagyon. számtalan játékhoz külön ati driver workaroundot kell kidolgozni a fejlesztőknek (főleg, ha az mondjuk *gl-es, nem kevés játékhoz van külön ati patch). persze ez nem általános, nem minden esetben, de azért igen szép nagy számban (tényleg érdemes felnézni a játékok "bugs & problems" fórumaira).
most sokat játszom pl egy mmo-val, és ott volt valami nagy peccs, mielőtt még elkezdtük. annyit tapasztalok az egészből, hogy azon cimborák, akik ati kártyások, 5-10 percenként crashelnek, van aki emiatt pihenőre is tette az egészet, ill van aki lecserélte a kártyáját (már nagyon sok trükkel próbálkoznak, van aki a drivert saját maga piszkálja), az nvidiások meg nagyon minimál szinten crashelnek (nekem közel 3 hét alatt volt 2 vagy 3 crashem). a cimborák értenek hozzá, eéggé, szal nem hinném, hogy pebkac (problem exists between keyboard and chair)

csak most jut eszembe, hogy azért az nvidia egyéb szolgáltatásai sem felejtősek (physix, cuda), bár ezek közül engem inkább a cuda érdekel (x-plane garázs projektem ugye, a digitális magyarország. no ott pl ati kártya ismét szivacsa (opengl-es cucu lévén), ill a konvertálásoknál ha nincs cuda, akkor a cpu számít. hiába erős a procim, a kis 9600gt jóval gyorsabban végez konverziót, mint a cpu (de gondolom photoshop és 3d studio és egyebek nvidia pluginjeit nem kell bemutatni, bár ez már inkább egy adott réteget érint)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#2725 Felhasználó inaktív   Remik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 12:20

Idézet

Ez igy igaz:) De lehet valahol olvasin arrol hogy a DX11 Menyivel lessz jóbb mint a DX10.1?
És a Dirt-en kivül lesz mostanában játék ami használja?
windows7!!:Đ
Hát különbség az lesz:
http://prohardver.hu...sszellator.html
http://prohardver.hu..._11_folyik.html

dareal:Hát linux-ra nem ati kell az biztos(driverek miatt),ha te meg szeretsz CUDA-val játszadozni akkor egyértelmű hogy melyik kártya kell neked.
Ati driverek honaponta jönnek és hát nem igen tudják őket ennyi idő alatt szuperul megirni bár a HD 4830 állandoan javul az uj drivereknél.
"...én osztom az észt. Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind acceptábilisak, dialógusunk kontinuitása így megszakad. Nem jön létre az argumentumok szintézise.
"szal ez azt jelenti h kibaszottkurva okos vagyok,amiket seggbaszó szavakba adom át neked te buzi, de te a kurva anyádat sem érted te foscsicska, ugyhogy a faszom beszélgessen veled gyökér.tehát bazd meg ennek ennyi."xD

#2726 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 07. 12:41

Szerintem most hogy eljön a Dx 11 ami geometry shaderekkel dolgozik amit az NV karik nagyon nem komáznak akkor 3 részre fognak bomlani a játékok fejlesztési szempontból, amiből kettő az Nvidiának fog kedvezni. Aaz első az, hogy a TWIMTBP gőzerővel robog, ami azt fogja jelenteni hogy a gammok dx9 ben lesznek megirva ami NV nek kedvez, csak bele lessz dobálva egy pár dx 11 es effect (ahogy a vistánál pl volt a Lost Planet vagy a Crysis). A második az OpenGl es osztály lessz, ahová tartozik Cramack bácsi( szerinte még bőven van potenciál a dx 9 ben, s ha valaki tudja hogy miről beszél akkor ő bistos igen). A harmadik osztály a nativ dx 10/11 es kategória lessz ahová az ATi befrkőzött, ez eddig is szűk kör volt s szerintem számottevően ezután sem fog kiterjedni mivel egy ilyen döntés komoly hatással lehet a játék eladásokra. Az Ati emelett azzal a gondal is kűzd, hogy annak ellenére hogy most ő az ár teljesiitmény bajnok, sokan elvesztették benne bizalmukat s ezt a bizalmat az ati nehezen szerzi vissza.

#2727 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 12:54

Idézet

Szerintem most hogy eljön a Dx 11 ami geometry shaderekkel dolgozik amit az NV karik nagyon nem komáznak akkor 3 részre fognak bomlani a játékok fejlesztési szempontból, amiből kettő az Nvidiának fog kedvezni. Aaz első az, hogy a TWIMTBP gőzerővel robog, ami azt fogja jelenteni hogy a gammok dx9 ben lesznek megirva ami NV nek kedvez, csak bele lessz dobálva egy pár dx 11 es effect (ahogy a vistánál pl volt a Lost Planet vagy a Crysis). A második az OpenGl es osztály lessz, ahová tartozik Cramack bácsi( szerinte még bőven van potenciál a dx 9 ben, s ha valaki tudja hogy miről beszél akkor ő bistos igen). A harmadik osztály a nativ dx 10/11 es kategória lessz ahová az ATi befrkőzött, ez eddig is szűk kör volt s szerintem számottevően ezután sem fog kiterjedni mivel egy ilyen döntés komoly hatással lehet a játék eladásokra. Az Ati emelett azzal a gondal is kűzd, hogy annak ellenére hogy most ő az ár teljesiitmény bajnok, sokan elvesztették benne bizalmukat s ezt a bizalmat az ati nehezen szerzi vissza.
szerintem már nem robog a TWIMTBP de csak azért nem fejlesztik annyira a dx11 et mert az nvidia pénzeli őket mert külömben dx10,10.1,11 ben esélye nicsen az ati ellen a dx9 vs dx11 ben hát igen van tartalék a ddx9 ben már mondtam a hasonlatot lehet egy trabantot(DX9) is tuningol meg egy ferrárit(DX11) is itt a fejlődés a cél de az nvidia az útjában áll

#2728 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 13:07

Idézet

Idézet

szerintem már nem robog a TWIMTBP de csak azért nem fejlesztik annyira a dx11 et mert az nvidia pénzeli őket mert külömben dx10,10.1,11 ben esélye nicsen az ati ellen a dx9 vs dx11 ben hát igen van tartalék a ddx9 ben már mondtam a hasonlatot lehet egy trabantot(DX9) is tuningol meg egy ferrárit(DX11) is itt a fejlődés a cél de az nvidia az útjában áll
és honnan veszed hogy leált a TWIMTBP??? van bizonyitékod? PL a Resident evil 5 most jön pcre a Street Fighter is nemrég és mindkettőn ott a logo. A másik dolog az hogy ha veszem a hasonlatodat Cramack nem járna Traguárral. A fejlesztés kell az tuti, csak nem mindegy milyen ütemben, pl ha most mindenki egyből Nativ DX 10 11 ben kezdene fejlesztgetni a gamerek több mint fele karácsonyra uj VGAt kellene vegyen) szerintem te is) ami nem fair. A várva várt fejlődés meg eljön csak nem hirtelen varázsütésre ahogyan azt a Microsoft szeretné.

#2729 Felhasználó inaktív   Remik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 14:21

Idézet

Idézet

Idézet

és honnan veszed hogy leált a TWIMTBP??? van bizonyitékod? PL a Resident evil 5 most jön pcre a Street Fighter is nemrég és mindkettőn ott a logo. A másik dolog az hogy ha veszem a hasonlatodat Cramack nem járna Traguárral. A fejlesztés kell az tuti, csak nem mindegy milyen ütemben, pl ha most mindenki egyből Nativ DX 10 11 ben kezdene fejlesztgetni a gamerek több mint fele karácsonyra uj VGAt kellene vegyen) szerintem te is) ami nem fair. A várva várt fejlődés meg eljön csak nem hirtelen varázsütésre ahogyan azt a Microsoft szeretné.
Talán azért van rajta a logo mert akkor áltak neki amikor volt ez a program, a másik meg az biztos hogy már nem igen lesz dx9-es játék mer akik most állnak neki játékot csinálni azok biztos hogy dx10 esetleg dx11-ben fogják.Ez azért lesz mert egyszerűen egyszerűbb megirni egy játékot dx10-ben mint dx9-ben.Carmack meg nagyon rossz példa mer lhet azt mondta amit mondott, de ő mindig is fejleszteni ujjítani szeret.Mikor megcsinálták a doom 3-at ha akkor kiadják vagyis 2002 ben akkor mindenki dobhatta volna el a kariját mer nem ment volna vele rendesen a játék.Egyébként is miért kéne eldobni a karit nv dx10 ati dx10.1 et is támogat mindegyiken menni fog a dx11 csak atinál képminőségromlás nv-nél meg sebesség is.
"...én osztom az észt. Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind acceptábilisak, dialógusunk kontinuitása így megszakad. Nem jön létre az argumentumok szintézise.
"szal ez azt jelenti h kibaszottkurva okos vagyok,amiket seggbaszó szavakba adom át neked te buzi, de te a kurva anyádat sem érted te foscsicska, ugyhogy a faszom beszélgessen veled gyökér.tehát bazd meg ennek ennyi."xD

#2730 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 10:19

Idézet

Idézet

Talán azért van rajta a logo mert akkor áltak neki amikor volt ez a program, a másik meg az biztos hogy már nem igen lesz dx9-es játék mer akik most állnak neki játékot csinálni azok biztos hogy dx10 esetleg dx11-ben fogják.Ez azért lesz mert egyszerűen egyszerűbb megirni egy játékot dx10-ben mint dx9-ben.Carmack meg nagyon rossz példa mer lhet azt mondta amit mondott, de ő mindig is fejleszteni ujjítani szeret.Mikor megcsinálták a doom 3-at ha akkor kiadják vagyis 2002 ben akkor mindenki dobhatta volna el a kariját mer nem ment volna vele rendesen a játék.Egyébként is miért kéne eldobni a karit nv dx10 ati dx10.1 et is támogat mindegyiken menni fog a dx11 csak atinál képminőségromlás nv-nél meg sebesség is.
Dee van bizonyiték hogy vége a TWINTBPnek? ha mutatsz elhiszem, csak tudod szeretem a pletykákat tisztázni. Attol még valami egyáltalán nem biztos hogy Pista bá oda löki csipőböl hogy annak bizony heloo

#2731 Felhasználó inaktív   T0mesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 11:19

Idézet

Idézet

Idézet

Év jővő nyáriszünet fele veszek egy 22"-es monitort , valami plexis neonos gépházat, nVIDIA GeForce gtx 300 szériát, új fülest, 4000 dpi-s Razer egeret, Logitech G15-öt vagy G19-et billentyűzetből, 4 magos Intel Quadot 2.8-ast vagy nagyobbat, RAM-ból vagy 2x 2GB-os Kingston 1030MHz-es HyperX-et és még 2x 1GB-os at az is 1030Mhz-es HíperX, lehetmég egy 7200 RPM 320 GB-os vinyót és az Xbox 360-os controllert, PC-re a FIFA-hoz meg a PES-hez :DDKép addig még gyűjtök. Az ára összesen ugy 200-250e lessz meg eladom a mostanit, az alaplapot meghagyom...Kép
volt ilyen kérdés?
ja meg okos ötlet meghagyni az alaplapot;> kalapáccsal biztos belemegy a c2q
szerintem se kérdezték meg mér most váasztod ki az alkatrészeket ki tudja mi lesz 1 év múlva hol lesz akkor már a ddr2
ja meg igen lehet, hogy már jövőre nem lesz ez olyan jó, de aránylag nézem majd a gépeket mega cuccokat hozzá h ez jó az jó full grafon viszie bőven a játékot, ilyesmi Kép
Microsoft Windows XP Professional Szerizcsomag 3
VGA: Gainward ATi Radeon HD 4650 1024 MB Direct X 10
RAM: 4 GB Kingston 800MHz
Processor: AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core Processor 4400+ 2.29GHz

Xfire: darknessboyy

#2732 Felhasználó inaktív   17XxX17 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 17:13

Helló,én azt szeretném kérdezni,hogy ha szeretnék egy gépet,és azt szeretném,hogy a játékok akármilyen jók is,de ne akadozzanak,akkor nekem a számítógép melyik részét kell figyelembe vennem,vagy mi a felelős a játékok akadozásában.A proci?

#2733 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 17:16

Idézet

Helló,én azt szeretném kérdezni,hogy ha szeretnék egy gépet,és azt szeretném,hogy a játékok akármilyen jók is,de ne akadozzanak,akkor nekem a számítógép melyik részét kell figyelembe vennem,vagy mi a felelős a játékok akadozásában.A proci?
mindent figyelembe kell venned /gépház nem számít/

#2734 Felhasználó inaktív   17XxX17 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 17:18

Idézet

Idézet

Na és te mit ajánlanál?Milyen rendszert?

#2735 Felhasználó inaktív   peterpal7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 17:19

Idézet

Háát.. a videókártya a grafikai megjelenítésért (crysis), a proci az AI számításért (pl startégiánál ahol sok egység van) és a fizikáért, a RAM hogy gyorsabban töltsön (ez nem biztos) de abból is minél több annál jobb :Đ. Alaplapból azért kell jó hogy bírja a proci, vidikártya terhelését, tápegység meg hogy kapjon áramot (geforce gt260 meg intem ittomén milyen négymagos proci zabál:)). Szóval szerintem annak van értelme ha minden "egyensúlyban" van. Jártam már úgy hogy az alaplap nem volt elég jó a processzorhoz...

#2736 Felhasználó inaktív   17XxX17 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 17:21

Idézet

Idézet

Idézet

Csak mert a mostani gép,olyan béna,hogy még a NFS Carbon is csak akadozva tud menni.Akkor mit szólna ez a gép a GTA IV-hez?Kép

#2737 Felhasználó inaktív   17XxX17 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 17:23

Akkor köszi szépen,sokat segítettél.:Đ

#2738 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 08. 17:33

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Csak mert a mostani gép,olyan béna,hogy még a NFS Carbon is csak akadozva tud menni.Akkor mit szólna ez a gép a GTA IV-hez?Kép
Géped tulajdonságai? Az is bekavarhat, hogy nem a legfrisebb driver van fennt. Egyébként, a legfontosabbak a RAM, a videókártya, és a proci.

#2739 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 17:41

bocs, nem ülök egész nap a gépnél.... hát mondj egy összeget, és összerakok neked 2 konfigot, ház is kell hozzá, egy teljesen uj gép? vagy csak a bele?

#2740 Felhasználó inaktív   17XxX17 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 18:03

Idézet

bocs, nem ülök egész nap a gépnél.... hát mondj egy összeget, és összerakok neked 2 konfigot, ház is kell hozzá, egy teljesen uj gép? vagy csak a bele?
Hát egy 50 000-re gondoltam,de tudom,hogy az nem elég sokra,de nekem csak a játékok miatt kellenek,meg hogy legyen egy saját gépem.A játékoknál sem a legújabb a PC zabáló játékokra gondoltam,hanem régi jó játékokra,mint a San Andreas.De jöhetne új játék is.De laptopban nem érné meg jobban?Csak mert a monitor is plussz pénz.

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.