HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#2781 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 19. 10:22

Idézet

A táp olyan fontos? Mert nem biztos az hogy vissza tudom tenni a házat...
Találtam:
- KINGMAX TinyBGA 2048MB DDR2 800Mhz
- SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 LITE PCIE
- AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 BOX
- Asrock A770DE+
Ezek jók, kompatibilisek egymással...meg minden?
persze hogy fontos. Ha "elszáll" magával ránthatja az egész gépet. A táp pont az a részegység amin egy forintot sem szabad spórolni. Maga összeállítás jó ( alaplap sem olyan rossz ebben az árkategóriában ), a processzor viszont harmatgyenge. Helyette jobb lenne egy Athlon II X2 240-es 15K-ért. Sokkal gyorsabb az 5200+ -nál.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#2782 Felhasználó inaktív   bukov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 19. 10:28

Idézet

Idézet

A táp olyan fontos? Mert nem biztos az hogy vissza tudom tenni a házat...
Találtam:
- KINGMAX TinyBGA 2048MB DDR2 800Mhz
- SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 LITE PCIE
- AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 BOX
- Asrock A770DE+
Ezek jók, kompatibilisek egymással...meg minden?
persze hogy fontos. Ha "elszáll" magával ránthatja az egész gépet. A táp pont az a részegység amin egy forintot sem szabad spórolni. Maga összeállítás jó ( alaplap sem olyan rossz ebben az árkategóriában ), a processzor viszont harmatgyenge. Helyette jobb lenne egy Athlon II X2 240-es 15K-ért. Sokkal gyorsabb az 5200+ -nál.
OK...kerestem de olyat nem találtam semmilyen általam ismert boltban, áruházban...
Megnézem a tápot...
Kép

#2783 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 10:40

Idézet

OK...kerestem de olyat nem találtam semmilyen általam ismert boltban, áruházban...
Megnézem a tápot...

van Iponban és Aqua-ban is. A házhozszállítás nem kerül egetrengetően sokba. Semmiképpen nem szabad új gépbe sima X2-est venni, eljárt felette az idő.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#2784 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 09. 19. 11:42

Idézet

Idézet

Megnézem a tápot...

van Iponban és Aqua-ban is. A házhozszállítás nem kerül egetrengetően sokba. Semmiképpen nem szabad új gépbe sima X2-est venni, eljárt felette az idő.
x2? Az AMD 6000+ X2 is ilyen? Csakmert személyes tapasztalatom van vele és nem volt olyan játék ami gondot okozott volna neki:) Annyira nem is drága és mondom mindent zúz...De egyébként szerintem INTEL-ben is gondolkodhatna:)
Persze nem szólok bele, de egy tippet adok:)
WoxComputer !!! Nagyon olcsó és a házhozszállítás is nagyon alacsony áron megy:) Nézz szét, ha gondolod!
RiG:
Mobo: ASUS P5KPL-AM-In-Roem-Si
CPU: Core 2 Quad Q9550 Stock 2.8Ghz 12Mb cache 1333MhZ
VGA: Gigabyte GTX550Ti Oc 1GB GDDR5 + ASUS GTX 260 [Just in Case]
RAM: Kinston 4GB DDR2 800MhZ
HDD: 2TB Samsung & 250GB Maxtor

Kép

#2785 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 11:56

Idézet

Idézet

x2? Az AMD 6000+ X2 is ilyen? Csakmert személyes tapasztalatom van vele és nem volt olyan játék ami gondot okozott volna neki:) Annyira nem is drága és mondom mindent zúz...De egyébként szerintem INTEL-ben is gondolkodhatna:)
WoxComputer !!! Nagyon olcsó és a házhozszállítás is nagyon alacsony áron megy:) Nézz szét, ha gondolod!
sajnos az is. Oké lehet vele játszani, én is egy húzott 4400+ -al tolom ( már csak 2 hétig ) de ha most vesz gépet akkor gondolom nem akar fél év múlva procit cserélni mert azok a címek már nem fognak normálisan futni. Arról nem is beszélve hogy procilimites lenne a gép a 4850-el. Intelben alternatíva lehet egy E5200 hozzá pedig egy P35/P45-ös lap.

#2786 Felhasználó inaktív   Csacso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 15:18

Én Most egy intel Core 2 duo E7500 2.93Ghz-t Fogok venni az mondják elég jó....Kép
Sam "Serious" Stone

#2787 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 19:50

egy AMD BE s proci elveszti a garanciáját ha a szorzót emelik?

#2788 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 21:04

Idézet

egy AMD BE s proci elveszti a garanciáját ha a szorzót emelik?
Tuningnak minősül úgyhogy igen. Nem mintha nagy probléma lenne, ameddig nem teszed tönkre. Amúgy sem hiszem hogy egyáltalán ki lehetne deríteni hogy piszkáltad, max a feszültségemelést lehetne észrevenni ha az miatt megy tönkre.

#2789 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag

Elküldve: 2009. 09. 19. 21:22

Idézet

Idézet

Idézet

sajnos az is. Oké lehet vele játszani, én is egy húzott 4400+ -al tolom ( már csak 2 hétig ) de ha most vesz gépet akkor gondolom nem akar fél év múlva procit cserélni mert azok a címek már nem fognak normálisan futni. Arról nem is beszélve hogy procilimites lenne a gép a 4850-el. Intelben alternatíva lehet egy E5200 hozzá pedig egy P35/P45-ös lap.
Én az E7400-at vagy az E8*** szériát ajánlom...Ha pedig nagyon erős kell akkor Q9400-ig érdemes...Mert olcsó és nagy teljesítményt kapsz:) VGA-ban ATi-t sosem vennék, de ez szubjektív...
RiG:

Kép

#2790 Felhasználó inaktív   Remik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 21:28

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Én az E7400-at vagy az E8*** szériát ajánlom...Ha pedig nagyon erős kell akkor Q9400-ig érdemes...Mert olcsó és nagy teljesítményt kapsz:) VGA-ban ATi-t sosem vennék, de ez szubjektív...
Én meg nem ajánlom az E7*** és a E 8***, mert ott van rá a phenom 2 710/720/740 ami többmaos és ez a jövöben sokkal jobbak lesznek a több magnak hála és + még olcsobb is.Hát nem kell sok azt akk már semmilyen karit nem veszel ha nv elhagyja az asztali GPU piacot.
"...én osztom az észt. Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind acceptábilisak, dialógusunk kontinuitása így megszakad. Nem jön létre az argumentumok szintézise.
"szal ez azt jelenti h kibaszottkurva okos vagyok,amiket seggbaszó szavakba adom át neked te buzi, de te a kurva anyádat sem érted te foscsicska, ugyhogy a faszom beszélgessen veled gyökér.tehát bazd meg ennek ennyi."xD

#2791 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag

Elküldve: 2009. 09. 19. 21:33

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

4850-el. Intelben alternatíva lehet egy E5200 hozzá pedig egy P35/P45-ös lap.
Én meg nem ajánlom az E7*** és a E 8***, mert ott van rá a phenom 2 710/720/740 ami többmaos és ez a jövöben sokkal jobbak lesznek a több magnak hála és + még olcsobb is.Hát nem kell sok azt akk már semmilyen karit nem veszel ha nv elhagyja az asztali GPU piacot.
Nem azért de amiket mondtam többmagosak és erősebbek az AMD-knél...De ha te most Temeted az NV-t akkor magadt is kéne:) meg a forrásod:)
RiG:

Kép

#2792 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 21:42

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

4850-el. Intelben alternatíva lehet egy E5200 hozzá pedig egy P35/P45-ös lap.
Nem azért de amiket mondtam többmagosak és erősebbek az AMD-knél...De ha te most Temeted az NV-t akkor magadt is kéne:) meg a forrásod:)
Szerintetek hogyha eleve egy olcsó 5200+ -ban gondolkozott lesz pénze 30-40K-s processzorokra? Pont ezért mondtam az E5200-at. Relatíve olcsó ( 15-16K ) és nagy a tuningpotenciálja. Emellett alapórajelen is van benne kraft. Amúgy nem kell leírni a Phenomokat, a sima Athlon II X4 is partiban van a Q8200-al ahogy a teljes értékü Phenomok a nagyobb Quadokkal. Az i5 -nek és i7-nek nincs jelenleg ellenfele de meg is látszik az árán.

#2793 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 18:11

Idézet

Amúgy nem kell leírni a Phenomokat, a sima Athlon II X4 is partiban van a Q8200-al ahogy a teljes értékü Phenomok a nagyobb Quadokkal. Az i5 -nek és i7-nek nincs jelenleg ellenfele de meg is látszik az árán.
de ha kijön a phenom 965 és a 975 kevesebbet fogyasztó változatia akkor megfogják az i5 öt azért tényleg rohadjon meg az intel hogy az lga1156 ös foglalat sz*rra se lesz jó a jövőben fejlesztés szempontból

#2794 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 15:14

Szerintetek európa eme keleti szegletében mikor lesznek elérhetőek az IONos netbookok?

#2795 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 17:15

Nos emberek a segítségeteket szeretném kérni. Adott két alaplap és két processzor ezek közül kellene választani. Az alaplapok: Gigabyte GA-MA790X-UD3P és Sapphire PURE CrossFireX PC-AM2RS790G. Procik pedig : Athlon II X2 240 vagy Phenom X3 8750. Szívem szerint a Sapphire lapot venném de nem vagyok biztos a gyártóban ( nem sokat hallottam a lapjaikról ). Procik közül pedig teljesen tanácstalan vagyok. A 240 megy 3,7-3,8GHz-et de cserébe 2 magos a másik 3 körül de 3 magos. A cucc legalább fél évre lenne és valszeg 2 hónapon belül egy 3870X2 kerülne a mostani mellé. Jelenleg sajnos többet nem tudok a procira költeni a régi meg édeskevés már. Melyiket válasszam?

bledzer: ez engem is érdekelne.

#2796 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 09. 24. 17:22

Idézet

Szerintetek európa eme keleti szegletében mikor lesznek elérhetőek az IONos netbookok?
Amint boltokba kerülnek.Kép

#2797 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 17:54

Idézet

Nos emberek a segítségeteket szeretném kérni. Adott két alaplap és két processzor ezek közül kellene választani. Az alaplapok: Gigabyte GA-MA790X-UD3P és Sapphire PURE CrossFireX PC-AM2RS790G. Procik pedig : Athlon II X2 240 vagy Phenom X3 8750. Szívem szerint a Sapphire lapot venném de nem vagyok biztos a gyártóban ( nem sokat hallottam a lapjaikról ). Procik közül pedig teljesen tanácstalan vagyok. A 240 megy 3,7-3,8GHz-et de cserébe 2 magos a másik 3 körül de 3 magos. A cucc legalább fél évre lenne és valszeg 2 hónapon belül egy 3870X2 kerülne a mostani mellé. Jelenleg sajnos többet nem tudok a procira költeni a régi meg édeskevés már. Melyiket válasszam?

bledzer: ez engem is érdekelne.

hát én nemszórakoznék sapphirével, a vga-m mondjuk az, de az mástészta. mindenképp a gigabyte, viszont esetleg ez?
nekem GA-MA770T-UD3P-m van, kb annyi a 790 és ez között, hogy ez nem tudja a cf-et, és 770es a chipsetje, ami tesztek alapján semmit se jelent, kb nulla a kettő közti teljesitménykülönbség. viszont a fenti a kettő lap közt lehet, 785?-ös chipset, és tudja a cf-et, 22k-ért cserébe. így esetleg már tudnál x3 720at venni. a 8750et viszont tutira nem vennék a helyedbe, sőt, a sima phenomokat messziről kerülném, inkább a kétmagos 240
mondjuk azt furcsállom, hogy te kérsz helpet:)

#2798 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 18:31

Idézet

Idézet

hát én nemszórakoznék sapphirével, a vga-m mondjuk az, de az mástészta. mindenképp a gigabyte, viszont esetleg ez?
nekem GA-MA770T-UD3P-m van, kb annyi a 790 és ez között, hogy ez nem tudja a cf-et, és 770es a chipsetje, ami tesztek alapján semmit se jelent, kb nulla a kettő közti teljesitménykülönbség. viszont a fenti a kettő lap közt lehet, 785?-ös chipset, és tudja a cf-et, 22k-ért cserébe. így esetleg már tudnál x3 720at venni. a 8750et viszont tutira nem vennék a helyedbe, sőt, a sima phenomokat messziről kerülném, inkább a kétmagos 240
mondjuk azt furcsállom, hogy te kérsz helpet:)

ezzel az a baj hogy DDR3-ra egyenlőre nem cserélnék, nem látom értelmét teljes platformcserének. Azt hiszem igazad van marad a Gigabyte. X3 csak az ára miatt került szóba, tudnék szerezni OEM-et 14K-ért és ott figyel a +1 mag és L3 cache. Nagyjából ennyi az X2 is. Jó lenne egy teszt ami alapján elindulhatnék de nem találok a két procival. Alaplapon meg nem szeretnék spórolni, korábban már szívtam miatta.

szerk: összehasonlítottam pár régebbi eredményt és úgy néz ki tuninggal az X2 a nyerő szóval egyenlőre az lesz. Később majd egy Deneb addig meg kinyomom az X2 szemét. ( nem is emlékeztem rá hogy az Agena ennyire gyenge )

#2799 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 18:46

jaaa, én nem is figyeltem, hogy ddr2, sőt, nem is nagyon tudtam róla, hogy vannak am3-as lapok ddr2es foglalattal, anno amikor összeraktam a gépem, még nem volt ilyen.

#2800 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 22:53

Idézet

Idézet

Amint boltokba kerülnek.Kép
Háát ez óriási... Nagyon elgondolkoztál?Kép

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »