HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD vs. Intel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD vs. Intel

#221 Felhasználó inaktív   Rexor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 03. 21:35

AMD64 RuleZ!

#222 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 22:02

jóhogy Intel, AMD -t spuriknak gyártják, Intel meg jön a core-okkal dual core, stb... sztem ennyi elég is magyarázatnak...

#223 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 04. 04. 09:38

Idézet

jóhogy Intel, AMD -t spuriknak gyártják, Intel meg jön a core-okkal dual core, stb... sztem ennyi elég is magyarázatnak...
Így van. Nyakunkon a quad core. Az AMD meg valami szánalmas kétprocis próbálkozással próbálta pótolni a négymagos processzorok hiányát. Hát a két kétmagos proci ellenére a tesztek során sok helyen alulmaradt az AMD. És a sok alatt sok játékot értek. Ráadásul közel sem fogyasztanak az Intel processzorai annyit, mint az AMD csodái. Ergo szinte alig melegszenek. De ezt már lejjebb megírtam.

#224 Felhasználó inaktív   CULO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 10:05

Idézet

Hello mindenki!
Érdekelne h kinek mi a véleménye h melyik jobb proci tipus az intel v az amd?
De most tényleg vmi normális vélemény érdekelne némi kis indoklással de sztem ezzel nem csak én vok egyedül. Nemtudom, hogy ki hogy van vele de ezek a válaszok h sztem jobb ez, sztem meg a másik ez nem eléggé kielégítő, végeredményben ha van valakinek egy normális véleménye indokokkal!! akkor az legyen szives ossza meg velem/velünk akik olvassuk thx
Megmondom a frankót, hogy az AMD jobb! 2 oldalról mondom el, hogy miért! Az egyik a tapasztalataim....nekem volt intelem is és most AMD-m van! Sokkal jobb!
A másik meg az, hogy az Intel drága és nagyot akar mondani az órajelével. Itt egy példa....az AMD-nek volt a Barton magos processzorai....iszonyatosan jó volt csak beszüntették a gyártását mert drága volt! Úgy gondold el, hogy egy 2500+-os proci fasza kis hüttővel 3-3200-n simán futott! Abszolult nem volt drága! Ha megnézed az árkategóriákat akkor az AMD viszi a pálmát! Nem akarom leoltani az Intelt! De sokan azt mondják, hogy az Intel a gazdag embereknek lett kitalálva....no comment!
Most utálhattok Intelesek! De kérlek benneteket, hogy ne haragúdjatok rám! Én ezt/ezeket tapasztaltam és tapasztalom!
www.clubwave.hu --------> Enjoy

#225 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 11:27

Idézet

Idézet

Hello mindenki!
De most tényleg vmi normális vélemény érdekelne némi kis indoklással de sztem ezzel nem csak én vok egyedül. Nemtudom, hogy ki hogy van vele de ezek a válaszok h sztem jobb ez, sztem meg a másik ez nem eléggé kielégítő, végeredményben ha van valakinek egy normális véleménye indokokkal!! akkor az legyen szives ossza meg velem/velünk akik olvassuk thx
Megmondom a frankót, hogy az AMD jobb! 2 oldalról mondom el, hogy miért! Az egyik a tapasztalataim....nekem volt intelem is és most AMD-m van! Sokkal jobb!
A másik meg az, hogy az Intel drága és nagyot akar mondani az órajelével. Itt egy példa....az AMD-nek volt a Barton magos processzorai....iszonyatosan jó volt csak beszüntették a gyártását mert drága volt! Úgy gondold el, hogy egy 2500+-os proci fasza kis hüttővel 3-3200-n simán futott! Abszolult nem volt drága! Ha megnézed az árkategóriákat akkor az AMD viszi a pálmát! Nem akarom leoltani az Intelt! De sokan azt mondják, hogy az Intel a gazdag embereknek lett kitalálva....no comment!
Most utálhattok Intelesek! De kérlek benneteket, hogy ne haragúdjatok rám! Én ezt/ezeket tapasztaltam és tapasztalom!
köszönjük hogy elmondtad hogy utálod az intelt mert nincs pénzed rá, ok ez válasz volt....Kép

#226 Guest__*

Elküldve: 2007. 04. 04. 11:41

tehát elmondhatjuk, hogy mindkét gyártó termékei teljesen megfelelően működnek. Azt vesz az ember, amire hagyja magát rábeszélni. És persze amit a pénztárcája enged. De ha már az áraknál tartunk, akkor elmondanám, hogy mindkét gyártó csökkenteni fogja az árait. Az Intel 20-40%-kal csökkenti a kettő illetve 4 magos processzorok árát, míg az AMD nagyjából 30%-ot emleget.

#227 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 12:02

Idézet

tehát elmondhatjuk, hogy mindkét gyártó termékei teljesen megfelelően működnek. Azt vesz az ember, amire hagyja magát rábeszélni. És persze amit a pénztárcája enged. De ha már az áraknál tartunk, akkor elmondanám, hogy mindkét gyártó csökkenteni fogja az árait. Az Intel 20-40%-kal csökkenti a kettő illetve 4 magos processzorok árát, míg az AMD nagyjából 30%-ot emleget.
Tudsz olyan honlapot adni ahol Intel 4 magos procijait lehet rendelni? illetve megvásárolni

#228 Felhasználó inaktív   jedajkh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 12:47

Idézet

Idézet

Tudsz olyan honlapot adni ahol Intel 4 magos procijait lehet rendelni? illetve megvásárolni
Ennyi sok vitatkozó embert !!!!!! Nézzetek meg pár árlistát. Mit is láthattok benne ????????????????????????
Azt, hogy egy AMD-s kezdő játékgépet 90.000 Ft-ér össze lehet hozni ( igény szerinti dvd író és ház ami növelheti az árat, 1 gb 800 mhz/ddr2 memória, 3200+ AM2-es proci, 80 gb SATA II vinyó, és ASUS M2N-MX alaplap, [rohadt nagy előnye, hogy van rajta integrált vga, nem egy brutális gép, de elvileg a STALKER:Shadow of Chernobil) is elfut rajta, ha rosszúl tudom írjátok meg ] ). Össze lehet hozni ezt Intellel ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
25.000-30.000 Ft a processzor, ugyanennyi az alaplap is, de kell egy videókártya is ami legalább 30.000 Ft. Mennyi is ez. Annyi mint az AMD-s teljes gép. Hozzá kell tennem, hogy ez a proci még nem is Core 2 Duo-s csak egyszerű sima 775-ös. Nem ártana néha átgondolni, hogy az emberek mit írnak egymásnak. Igaz ez az AMD-s gép csak belépő szintű játékgép,de megadja azt amit az Intel nem: időt ad az embernek, hogy ne egyszerre adjon ki 150.000 Ft-ot hanem mondjuk 3-4-5 hónap alatt. Egyet vegyen figyelembe mindenki, mindenféle előítélet nélkül: ha valaki megteheti vegyen inteles cuccot (ezt tenném én is, de havi 61.000 Ft-ból nem lehet), aki pedig olyan mint én az ne is gondoljon AMD-n kívül másra.

#229 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 12:54

1 szó mint 100 azt lehet kivenni belőle:
Akinek nincs pénze inteles procira az vegyen AMD-t és örüljön a fejének hogy vett AMD-t olcsón..........

#230 Felhasználó inaktív   Pekferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 13:05

Idézet

Akinek nincs pénze inteles procira az vegyen AMD-t és örüljön a fejének hogy vett AMD-t olcsón..........
kussolj!Kép multkor nekem azt mondtad h te is AMD-t akarsz venni csak az alaplapod Inteles és azt h az AMD jobbKépKépKép

#231 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 13:11

Idézet

Idézet

kussolj!Kép multkor nekem azt mondtad h te is AMD-t akarsz venni csak az alaplapod Inteles és azt h az AMD jobbKépKépKép
azé gondolj már bele, amit előbb leírt 90 ezer forintért AMD -gépet azt én Intelből akár a pcx.hu-n is összelehet rakni... 3ghz-s procival 1 giga rammal GF 7300gs-el minimum 80GB hdd és egy 20 ezer ft-s alaplap.
és INTEL PÁRTI VOK!

#232 Felhasználó inaktív   CULO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 14:57

Idézet

Idézet

Idézet

Hello mindenki!
köszönjük hogy elmondtad hogy utálod az intelt mert nincs pénzed rá, ok ez válasz volt....Kép
Nem azt mondom, hogy utálom az Intelt mert nincs rá pénzem!!!!!!!!!!!!!! Nekem volt Intel gépem! Ezért váltottam AMD-re! Azért a pénzért amit az Intel adja a cuccokat, azért mát lehet venni egy jobb AMD-t!!!! Az én gépemet 160-ból raktam össze, monitor nélkül....elhiheted nekem, hogy ennyi pénzel nem játszok és jól meggondoltam, hogy mit veszek!Kép De vedd csak meg az Intelt...nyugottan!!!! Jól jársz vele!Kép pfff....lol
www.clubwave.hu --------> Enjoy

#233 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 15:47

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Hello mindenki!
Nem azt mondom, hogy utálom az Intelt mert nincs rá pénzem!!!!!!!!!!!!!! Nekem volt Intel gépem! Ezért váltottam AMD-re! Azért a pénzért amit az Intel adja a cuccokat, azért mát lehet venni egy jobb AMD-t!!!! Az én gépemet 160-ból raktam össze, monitor nélkül....elhiheted nekem, hogy ennyi pénzel nem játszok és jól meggondoltam, hogy mit veszek!Kép De vedd csak meg az Intelt...nyugottan!!!! Jól jársz vele!Kép pfff....lol
160ból én is enyémet másfél éve. olvas lentebb.

#234 Felhasználó inaktív   Pekferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:11

Idézet

hol írtad ezt, mert én nem találom??

#235 Guest__*

Elküldve: 2007. 04. 04. 17:09

A Barton korszak az csúcs volt, béke poraira de már elhagytuk.. Azokba az időkbe Intelnek esélyese volt ellenfelet felállítani ellenük.

Most az Intel olyan szinten legyakta a AMD-t, hogy még most is cseng a fülem.. A Core 2 Duo-k ÁR/TELJESÍTMÉNY alapján jobbak, mint a K7 széria bármely tagja. Bevallom anno P3 1ghz-val nyomultam de az volt az utolsó Intel procim. A P3-mat követően 1600+ AMD-re váltottam. Természetesen mondanom sem kell, hogy classisokkal jobb volt az AMD. Most jelenleg 4200+ X2 masinával küldöm és ott van a szeren. NINCS olyan játék amihez ne lenne elég.. Ezért felteszem a költői kérdést : Minek vegyek Intelt ha 20 000 ft + ÁFA-ért hozzámvágnak egy olyan procit amit akár egy jobbfalyta hűtéssel is húzhatok, igaz nem érek el vele 4,5 ghz-eket mint a Core 2 Douval de hát mi a ráknak kéne nekem ekkora teljesítmény, hogyha nem az a célom, hogy űbereljek a teljesítményével. Játékok miatt kell nekem a teljesítmény.

Szóval: Aki gépet vesz az nézzem meg, hogy mire akarja használni. Ha tuningolni akar, akkor Intel Cor 2 Dou-t ajánlom EGYENLŐRE. Ha meg jáccani, és hasonlók, akkor meg AMD. Mivel az AMD olcsó és finom mint a danon.

Amúgy AMD FAN vaok.Kép

#236 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 17:28

Idézet

Idézet

hol írtad ezt, mert én nem találom??
a megjegyzésem v mim

#237 Felhasználó inaktív   jedajkh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 17:59

Idézet

Idézet

Idézet

azé gondolj már bele, amit előbb leírt 90 ezer forintért AMD -gépet azt én Intelből akár a pcx.hu-n is összelehet rakni... 3ghz-s procival 1 giga rammal GF 7300gs-el minimum 80GB hdd és egy 20 ezer ft-s alaplap.
és INTEL PÁRTI VOK!
Nekem semmi bajom az Intel pártiakkal. Az Intel egyébként is jobb az AMD-nél, már Core 2 Duo nélkül is. Jóval kisebb, kevesebbet fogyaszt, kisebb hűtés kell rá ezért hangtalanabb is. Egyébként internetről hozatni cuccot elég rizikós dolog, szerintem. Pl.: mi van akkor, ha valami csütörtököt mond, elromlik. Futhatsz a garanciával Pestre (ha pesti vagy rohadt mázlid van). Tény olcsóbb is innen összehozni. Az az alaplap gondolom pci x-es, támogatja a 800 mhz-ramot, van rajta 4 serial ata csatlakozó, és 8 usb 2.0-ás port. Egyébként a 90.000 Ft hozzávetőleges adat (nekem elvileg 68-ért hozzák ezt a gépet) Rulez-ben számolva kb ennyi, pcx.hu-n lehet, hogy 10.000 Ft-al olcsóbb. Erre mi a válaszod ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

#238 Guest__*

Elküldve: 2007. 04. 04. 19:46

Idézet

Nem tudsz kifogni rajtam.Kép Gógle a barátom, és azt mondta, hogy jónéhány helyen kapható a négymagos kicsike, be is linkelek egyet: http://shop.senorg.h...ks&subcat_id=19

Amúgy meg 90ezer Ft-ból összetákolt gépen nem hiszem, hogy menne a Stalker. Vagy ha mégis, akkor olyan szarul, hogy inkább elővennék, valami mást (amúgy is tele van bugokkal a játék). Ennyiért teljesen fölösleges konfigot venni, mert aztán meg azt mondja az ember 1 év múlva, hogy szart sem ér az egész. Hacsak nem a múltban élsz, és olyan játékokat játszol, amik elfutnak akármin. Jobban jársz, ha inkább elteszed a pénzed, és vársz még legalább nyár végéig. Addig is gyűlik még valamennyi, és sokkal jobb gépet tudsz venni a pénzedből.

#239 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 20:15

Idézet

Idézet

Nem tudsz kifogni rajtam.Kép Gógle a barátom, és azt mondta, hogy jónéhány helyen kapható a négymagos kicsike, be is linkelek egyet: http://shop.senorg.h...ks&subcat_id=19

Amúgy meg 90ezer Ft-ból összetákolt gépen nem hiszem, hogy menne a Stalker. Vagy ha mégis, akkor olyan szarul, hogy inkább elővennék, valami mást (amúgy is tele van bugokkal a játék). Ennyiért teljesen fölösleges konfigot venni, mert aztán meg azt mondja az ember 1 év múlva, hogy szart sem ér az egész. Hacsak nem a múltban élsz, és olyan játékokat játszol, amik elfutnak akármin. Jobban jársz, ha inkább elteszed a pénzed, és vársz még legalább nyár végéig. Addig is gyűlik még valamennyi, és sokkal jobb gépet tudsz venni a pénzedből.

kösz a linket, hát ott a kis 2,4ghz 70 ezerért, igazi csoda, várok rá KépKép amúgy egyetértek veled

#240 Felhasználó inaktív   jedajkh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 07:51

Idézet

Idézet

Idézet

kösz a linket, hát ott a kis 2,4ghz 70 ezerért, igazi csoda, várok rá KépKép amúgy egyetértek veled
A STALKER s mostani gépemen elfut: ASROCK P4I45D+ alaplap. 2 ghz-es Celeron 478-as processzor, 768 mb-nyi memória (amit az alaplap 133 mhz-n ismer fel, egyébként 400 mhz-ek), 6200 geforce 128 mb-s videókártya, a többi a cullang( 2 dvd író, 4 vinyó (összesen 420 gigányi kapacitással)), egyébként nem élek a múltban, csak nem szeretem ezeket a divat játékokat amiket újabban játszotok, Call of duty 2, Medál of honor játékok, NFS underground 1-2, Most wanted, Carbon, Commandos strike force Panzer elite ezek a játékok érdekelnek.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.