HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD vs. Intel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD vs. Intel

#341 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 02. 08. 18:04

Mégis sikerül valami nagyot alkotni az AMD-nek??? Én szurkolok nekik!

#342 Felhasználó inaktív   ferrari123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 08. 18:20

Idézet

Mégis sikerül valami nagyot alkotni az AMD-nek??? Én szurkolok nekik!
En is!
Online ID:Ferrari012345
Logitech

#343 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 15:09

hogyan lehet CPU-t tuingolni a biosban?

#344 Felhasználó inaktív   PSfanboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 19. 10:04

Sziasztok!

Nem nagyon értek a PC-hez, és szeretnék a közeljövőben összerakni egy új PC-t, amit főként Studiózásra, filmek vágására használnák! Kérlek segítsetek! Milyen CPU-t vegyek? Intel vagy AMD. Ha jól tudom mindkettőnek van 4 magos CPUja! Intel Core 2 Qvad Q9650 (3 GHZx4) és az AMD Phenom 2 X4 940 (3 GHZx4)? Melyiket válasszam, és miért?
Csak a teljesítmény érdekel, melyik az erősebb CPU?

A PCland.hu-n 53 000 Ft az AMD, az Intel CPU-ja 85 500 Ft! Az ár egyenesarányosan kifejezi a teljesítményt a két CPU között?

#345 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 16:25

Idézet

Sziasztok!

Nem nagyon értek a PC-hez, és szeretnék a közeljövőben összerakni egy új PC-t, amit főként Studiózásra, filmek vágására használnák! Kérlek segítsetek! Milyen CPU-t vegyek? Intel vagy AMD. Ha jól tudom mindkettőnek van 4 magos CPUja! Intel Core 2 Qvad Q9650 (3 GHZx4) és az AMD Phenom 2 X4 940 (3 GHZx4)? Melyiket válasszam, és miért?
Csak a teljesítmény érdekel, melyik az erősebb CPU?

A PCland.hu-n 53 000 Ft az AMD, az Intel CPU-ja 85 500 Ft! Az ár egyenesarányosan kifejezi a teljesítményt a két CPU között?

http://prohardver.hu...i_bevezeto.html

ez a teszt segít a választásban

http://prohardver.hu...ielezodhet.html

de ez is jól jöhet jó olvasást

#346 Felhasználó inaktív   JesusEnergy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 06:04

Mi a véleményetek erről a prociról?AMD Phenom x3 8650+ triple core

#347 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 16:35

Idézet

Mi a véleményetek erről a prociról?AMD Phenom x3 8650+ triple core
gondolom játékra kell akkor inkább egy erősebb kétmagosat vagy phenom 2 eset 3 maggal

#348 Felhasználó inaktív   PSfanboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 17:23

Sziasztok!

Az Intel Core 2 Quad le tudja kezelni a DDR3-as Ramot (Q9650)? Vagy csak az i5-ös/i7-esek tudják? Többen is válaszoljatok, előre is thx!

Nem tudtam hol kérdezzem ezt meg, remélem jó helyen vagyok!

#349 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 17:42

Idézet

Sziasztok!

Az Intel Core 2 Quad le tudja kezelni a DDR3-as Ramot (Q9650)? Vagy csak az i5-ös/i7-esek tudják? Többen is válaszoljatok, előre is thx!

Nem tudtam hol kérdezzem ezt meg, remélem jó helyen vagyok!
A DDR3-as ram kezelése Quadnál nem a procin hanem a chipkészleten/alaplapon múlik mivel az északi hídban van a memória vezérlő ami az alaplapon található. Ezért lehet Quad mellé rakni mind DDR2-es mind DDR3-as ramot. i5 és 7 esetében a memóriavezérlő a processzorba került ( IMC ) AMD-s mintára. Azok csak DDR3-as ramokat kezelnek.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#350 Felhasználó inaktív   PSfanboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 18:19

Köszönöm szépen!

#351 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 12. 07. 19:26

valaki nem tud esetleg egy tesztet -vagy személyes tapasztalatot- a Q8300-as prociról? (az lenne a legfajinabb, ha az E8400-el össze lehetne hasonlítani) sehol nem találok ilyet...elvileg gyorsabb, de azt nem értem, hogy miért olcsóbb...

#352 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 20:14

Idézet

valaki nem tud esetleg egy tesztet -vagy személyes tapasztalatot- a Q8300-as prociról? (az lenne a legfajinabb, ha az E8400-el össze lehetne hasonlítani) sehol nem találok ilyet...elvileg gyorsabb, de azt nem értem, hogy miért olcsóbb...
itt a teszt, azért olcsóbb mert alacsonyabb órajelen megy és a másodszintü gyorsítótára csak 4Mb
és gyorsabb mert amelyik programban ki lehet használni a több magot abban jó de amiben nem(főleg játékok, de már azok is kezdik) ott az órajel számít, ezen tuningal lehet segíteni

#353 Felhasználó inaktív   PSfanboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 11:59

Melyik CPU jobb?
AMD Phenom X4 vs. Intel i7?
Intel i5 vs. Intel i7?
Az Intel i7-ben az L2-es cache miért csak 1 MB? Az nem kevés kicsit? A Phenom X4-ben a L2-es cache 2 MB, akkor az jobb az Intelnél?

THX!

#354 Felhasználó inaktív   MayerKingZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 14:04

Idézet

Melyik CPU jobb?
Intel i5 vs. Intel i7?
Az Intel i7-ben az L2-es cache miért csak 1 MB? Az nem kevés kicsit? A Phenom X4-ben a L2-es cache 2 MB, akkor az jobb az Intelnél?

THX!
nekem pl phenom x4esem van de nem a phenom II , ami sokkal jobbKép,de nekem ezzel sincs bajom, egy éve vettem és minden játék elfut maxon!Kép Pl dirt2 full beálításokkal 65FPS-t produkál ami nem rossz!!!!Kép
Én csak ajánlani tudom a phenom x4et, még a korábbiakat is.
Amúgy játéknál sokkal fontosabb a jó videókártya, szóval az a kis külömbség, ami az intel és amd között van teljesítmányben azt úgy is kiegyensúlyozza egy videókar pl ati4870 1gb!Kép
Szerintem ha vásárláson gondolkozol, vegyél AMD-t mindenből, és akkor olcsóbban jössz ki és a géped is fasza leszKép
Az élet egy szar játék de a grafikája nagyon ott van!

#355 Felhasználó inaktív   MayerKingZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 14:06

Idézet

Idézet

Melyik CPU jobb?
Intel i5 vs. Intel i7?

THX!
nekem pl phenom x4esem van de nem a phenom II , ami sokkal jobbKép,de nekem ezzel sincs bajom, egy éve vettem és minden játék elfut maxon!Kép Pl dirt2 full beálításokkal 65FPS-t produkál ami nem rossz!!!!Kép
Én csak ajánlani tudom a phenom x4et, még a korábbiakat is.
Amúgy játéknál sokkal fontosabb a jó videókártya, szóval az a kis külömbség, ami az intel és amd között van teljesítmányben azt úgy is kiegyensúlyozza egy videókar pl ati4870 1gb!Kép
Szerintem ha vásárláson gondolkozol, vegyél AMD-t mindenből, és akkor olcsóbban jössz ki és a géped is fasza leszKép
jah és persze hogy az intel i7 jobb, de NÉZD MEG AZ ÁRÁTKép,ráadásul játékokban tök fölösleges oylan marha erős cpu!
Az élet egy szar játék de a grafikája nagyon ott van!

#356 Felhasználó inaktív   PSfanboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 16:41

Sziasztok!

Ma adtam le a rendelést, és Intel Core i7 860-ast rendeltem, négy magos; 2,8 GHZ. Szerintem tök olcsó volt! Az alaplapom Asus P7P55D, ami 2200 MHZ-es DDR3-as ramot futtat!

Hol lehet 2200 Mhz-es Ramot venni? Előre is thx!

#357 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 16:49

Idézet

Sziasztok!

Ma adtam le a rendelést, és Intel Core i7 860-ast rendeltem, négy magos; 2,8 GHZ. Szerintem tök olcsó volt! Az alaplapom Asus P7P55D, ami 2200 MHZ-es DDR3-as ramot futtat!

Hol lehet 2200 Mhz-es Ramot venni? Előre is thx!

kb sehol. Nagyon ritkák egyenlőre, legalábbis nem sok gyártótól hallottam hogy bejelentett volna 2200-as modulokat. Vegyél nyugodtan lassabb 1600-ast de valami komolyabb CL7 -es időzítésüt. DDR3 úgyis az időzítésen veszít sokat a DDR2-vel szemben, ezt hivatott kompenzálni a magas órajel ld. DDR vs DDR2. ( persze ha megengedheted magadnak nyugodtan kereshetsz 1800, 2000-es modulokat is )

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#358 Felhasználó inaktív   PSfanboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 19:51

Nagyon szépen köszi!

Már találtam is egy céget, aki 2200 MHZ-es DDR Ramot gyárt le, és forgalmazza! Persze eleinte húztam a számat, mert kib*szott drága, de mindegy, ez kell!

#359 Felhasználó inaktív   mmokus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 20:02

hello tud nekem valaki segiteni proceszor ügyben az alaplapom asus p4s800d-x és nagyon drága hozzá a procceszor(2magos)ha esetlek tudnátok valamit ajánlani megköszönném.amugy gta 4hez kellene

#360 Felhasználó inaktív   mmokus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 20:04

ja üziket pmbe létszi

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17