Idézet
Idézet
http://www.pcworld.h...php?showforum=8
attól gamer psu egy psu, hogy a felesleges hülyeségekkel van felcicomázva, mint pl fénycső. szerinted, egy gamer lelkületű emberen kívül ki nézi azt, hogy az a szerencsétlen táp rendelkezik-e fénycsővel, vagy sem? felesleges optikai tunning, ami mostanában (jó pár éve) igen dívik, legyen az a fránya pc egy karácsonyfa jelmondattal. abban igazad van, hogy teljesítményben, fogyasztásban stb (lényegi adataiban) nincs semmi, ami miatt az gamer psu lenne. az ilyen apróságok teszik azzá (ami szerintem ráadásul teljesen felesleges)
proci kérdés. te állítod, hogy hülyeséget írtam, neked kéne akkor érvelned amellett, hogy miért, nem nekem
attól, hogy te azt hiszed, hogy a core kezelés úgy zajlik, ahogy azt te elképzelted, az nem úgy lesz (task managert megnézted már, ahogy kértem? onnan már kapásból rájöhetnél, hogy nem akkor lép be a 2. core, amint az első loadja 100%
vagy esetleg ajánlanám a terheléseloszlás fogalmának tanulmányozását.
egy magyar nyelvű olvasmány, melyből kapásból kiderül, hogy hülyeséget beszélsz (core megosztással kapcsolatban):
http://nonstopuzlet....y.php?sid=10794
ha nem szeretsz olvasni, az sem baj, az első kép önmagáért beszél
1,>>Ha figyelmesen elolvasod, láthatod hogy itt az 1 magos procit vetik össze a 2 v.4 magossal és nem a 2 magosat a 4 magossal. Hiszen arról szól a cikk.
2>> Ha figyelmesen elolvasod, láthatod hogy itt szó nincs játék szoftverről. Ezzel kezdtem a mondókámat, ha emlékszel.
A 4 mag nem játékra van kitaláva, hanem :
"Megtehetjük például, hogy több mag kezelésére is képes WinRAR tömörítőnk futtatását csak és kizárólag az egyik magra bízzuk, az összes többi programot pedig a másikra - így bökkenőmentesen dolgozhatunk tömörítés közben."
3,>>"Ha két mag áll rendelkezésünkre egy feladat végrehajtásához - példának okáért mindkettő 2 gigahertzes sebességen - az nem jelenti automatikusan azt, hogy 4 gigahertznyi tiszta számítási teljesítménnyel gazdálkodhatunk."
Ez igaz a 4 magosra is. És itt az ellentmondás, mert te úgy számoltál hogy "melyik a több? 2x3GHz v. 4x2GHz?
Nyilván a 4x2, csakhogy itt a bibi, hogy nem így kell számolni. Mert sokkal fontosabb szerepe van az FSB-nak mint a magok számának, ami ráadásul az E8400-ban magasabb mint mondjuk a Q6600-ban, ráadásul az egyenkénti magok száma is nagyobb, következésképp kényelmesen el tudja végezni a rászabott feladatot.
Játék tekintetében a 2 magos nyerő a 4 magos pedig akkor jön jól, ha egyszerre végzel tömörítést, eközben vidót editálsz,+zenét szerkesztesz, közben ránézel a netre és letöltesz egy 5GB-os filmet,mialatt csillagászati számításokat végzel
ÉS ITT JÖN AZ HOGY:
4,>>"hogy az általunk használt programok rendelkeznek-e SMP (Symmetric MultiProcessing) képességgel, és ha igen, milyen szintig."
A játékok ezért nem tudják kihasználni a 4 magot. Mert nem arra van optimalizálva.(egyenlőre)de majd biztos lesznek olyan játékok amik tudják kezelni...ennyi.
De most nincsenek és hidd el hogy az E8400-at most nem igazán űbereli semmi játékok tekintetében.
PEACE

Súgó
A téma zárva.