HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI vs. NVIDIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI vs. NVIDIA

#701 Felhasználó inaktív   killi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 01. 11:01

Idézet

Idézet

Nem vitatkozom . A gamer oldalak pedig számomra nem igazán képviselnek minőséget ilyen tekintetben...sem...bocs..sokan még az általános iskolai magyar helyesírási tananyagon sincsenek túl pedig már 20 évesek..erről ennyit. Egyébként olvass utána a proci kérdésnek. Lehet elméleteket gyártani, meg okoskodni, de mindíg a gyakorlat igazol. pá pá :Đ
http://www.pcworld.h...php?showforum=8
no. elárulom, hogy mitől gamer psu egy "gamer" psu. (nem gamer oldalak szerint, hanem nagykerek, gyártók szerint is. vagy a gyártók mind hülyék, és te tudod a frankót? :-D)
attól gamer psu egy psu, hogy a felesleges hülyeségekkel van felcicomázva, mint pl fénycső. szerinted, egy gamer lelkületű emberen kívül ki nézi azt, hogy az a szerencsétlen táp rendelkezik-e fénycsővel, vagy sem? felesleges optikai tunning, ami mostanában (jó pár éve) igen dívik, legyen az a fránya pc egy karácsonyfa jelmondattal. abban igazad van, hogy teljesítményben, fogyasztásban stb (lényegi adataiban) nincs semmi, ami miatt az gamer psu lenne. az ilyen apróságok teszik azzá (ami szerintem ráadásul teljesen felesleges)

proci kérdés. te állítod, hogy hülyeséget írtam, neked kéne akkor érvelned amellett, hogy miért, nem nekem :) (tudod egy normális társalgás így folyik, bár az oviban nem, ott tényleg nem).
attól, hogy te azt hiszed, hogy a core kezelés úgy zajlik, ahogy azt te elképzelted, az nem úgy lesz (task managert megnézted már, ahogy kértem? onnan már kapásból rájöhetnél, hogy nem akkor lép be a 2. core, amint az első loadja 100% :)
vagy esetleg ajánlanám a terheléseloszlás fogalmának tanulmányozását.
egy magyar nyelvű olvasmány, melyből kapásból kiderül, hogy hülyeséget beszélsz (core megosztással kapcsolatban):
http://nonstopuzlet....y.php?sid=10794

ha nem szeretsz olvasni, az sem baj, az első kép önmagáért beszél :)
Látod? Na. Ez már valami. Küldtél linket. El is olvastam. Hát erről beszélek.
1,>>Ha figyelmesen elolvasod, láthatod hogy itt az 1 magos procit vetik össze a 2 v.4 magossal és nem a 2 magosat a 4 magossal. Hiszen arról szól a cikk.

2>> Ha figyelmesen elolvasod, láthatod hogy itt szó nincs játék szoftverről. Ezzel kezdtem a mondókámat, ha emlékszel.
A 4 mag nem játékra van kitaláva, hanem :

"Megtehetjük például, hogy több mag kezelésére is képes WinRAR tömörítőnk futtatását csak és kizárólag az egyik magra bízzuk, az összes többi programot pedig a másikra - így bökkenőmentesen dolgozhatunk tömörítés közben."

3,>>"Ha két mag áll rendelkezésünkre egy feladat végrehajtásához - példának okáért mindkettő 2 gigahertzes sebességen - az nem jelenti automatikusan azt, hogy 4 gigahertznyi tiszta számítási teljesítménnyel gazdálkodhatunk."

Ez igaz a 4 magosra is. És itt az ellentmondás, mert te úgy számoltál hogy "melyik a több? 2x3GHz v. 4x2GHz?
Nyilván a 4x2, csakhogy itt a bibi, hogy nem így kell számolni. Mert sokkal fontosabb szerepe van az FSB-nak mint a magok számának, ami ráadásul az E8400-ban magasabb mint mondjuk a Q6600-ban, ráadásul az egyenkénti magok száma is nagyobb, következésképp kényelmesen el tudja végezni a rászabott feladatot.
Játék tekintetében a 2 magos nyerő a 4 magos pedig akkor jön jól, ha egyszerre végzel tömörítést, eközben vidót editálsz,+zenét szerkesztesz, közben ránézel a netre és letöltesz egy 5GB-os filmet,mialatt csillagászati számításokat végzel Kép,és még egy kávét is vígan megfőzne a Q. Node játékra?Kép
ÉS ITT JÖN AZ HOGY:
4,>>"hogy az általunk használt programok rendelkeznek-e SMP (Symmetric MultiProcessing) képességgel, és ha igen, milyen szintig."
A játékok ezért nem tudják kihasználni a 4 magot. Mert nem arra van optimalizálva.(egyenlőre)
de majd biztos lesznek olyan játékok amik tudják kezelni...ennyi.
De most nincsenek és hidd el hogy az E8400-at most nem igazán űbereli semmi játékok tekintetében.
PEACE

#702 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 10. 01. 12:00

Idézet

Idézet

nem mellesleg, könnyen osztod az észt más pénztárcájával. a srácnak azt mondtad, hogy menni fog neki az sli, amennyiben az alaplat támogatja. kétlem.
ha a válaszodra hagyatkozva megveszi a kártyát, majd rájön, hogy biza a 9600-al a 9800 nem fog menni, akkor kifizeted neki a 9800-at? gondolom, hogy nem.
Minden fórumon van egy ügyeletes kötekedő majom?Kép
1, Ha jól megfigyelted én az alaplaphoz tudtam tanácsot adni és egy szót nem szóltam a VGA-ról, azt majd te megmondod. Jó? Vagy megnézzük a Google-ben.
2, Oda kéne figyelni a stílusodra! Nem szeretem ha valaki ok nélkül piszkálódik. Lehet véleményed, de akkor mond azt, hogy te máshogy tudod, vagy máshogy gondolod, de NE célozgass...
3,A magyarról még csak annyit, hogy aki ilyeneket írogat, hogy>>"még nem lesz must have a ddr3"<<, meg hogy>>"vagy lesz szopóka, mint állat" ..szóval aki ilyen és ehez hasonló külvárosi suttyó stílusban ír, az nekem magyarázzon!
Még erre válaszolj(mert úgysem bírod ki, hogy ne..) és utána örökre felejts el. Nézd a Szar Parkot, az neked való.
Köszi. pá pá Kép

1 azt írtad neki, hogy a lapnak kell támogatnia. ergo, ha a lap támogatja, akkor menni fog neki a 9600+9800.
2 igazad van, elnézést. még nem ismersz. sajnos van egy stílusom, ez van. de miattad és a törékeny kis lelkivilágod miatt nem fogok megváltozni :Đ
3 a nyelvtan és a szelng qrvára nem ua, remélem ez tiszta :-D
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#703 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 01. 12:04

Idézet

Idézet

Killi,te egy kicsit túlléptél a célon,Dareal érti a dolgát,szinte ő ért legjobban az ilyen dolgokhoz(eddig az ő hozzászólásait láttam a legjobbnak)Szerintem nyugisan beszéljétek meg,mert nem jó az ilyen agressziv hozzáállás.

Ja és Dareal bácsi az egyik modi ittKép
Leszarom hogy ki ő itt. Aki paraszt az paraszt. Ezt hozza ki belőlem. Majd bannnnol.De akkor sem szeretem a kötekedő embereket, és elégkínos, hogy pont a "moderátor"-nak van ilyen stílusa...Kép
az csúf lenne, ha bármiféle nézeteltérés miatt bannolnék (modi ilyet nem tud, bár nem is tenném :Đ), moderálnék valakit. nem vagyok én politikus, ott ezt megengedhetném magamnak (bár akkor sem tennék, ergo rossz politikus lennék :-D)
ha téged az zavar, ha kijavítanak, akkor bocsi (főleg olyan témában, ami másik pénztárcáját érinti)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#704 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 01. 12:18

Idézet

Látod? Na. Ez már valami. Küldtél linket. El is olvastam. Hát erről beszélek.
1,>>Ha figyelmesen elolvasod, láthatod hogy itt az 1 magos procit vetik össze a 2 v.4 magossal és nem a 2 magosat a 4 magossal. Hiszen arról szól a cikk.

2>> Ha figyelmesen elolvasod, láthatod hogy itt szó nincs játék szoftverről. Ezzel kezdtem a mondókámat, ha emlékszel.
A 4 mag nem játékra van kitaláva, hanem :

"Megtehetjük például, hogy több mag kezelésére is képes WinRAR tömörítőnk futtatását csak és kizárólag az egyik magra bízzuk, az összes többi programot pedig a másikra - így bökkenőmentesen dolgozhatunk tömörítés közben."

3,>>"Ha két mag áll rendelkezésünkre egy feladat végrehajtásához - példának okáért mindkettő 2 gigahertzes sebességen - az nem jelenti automatikusan azt, hogy 4 gigahertznyi tiszta számítási teljesítménnyel gazdálkodhatunk."

Ez igaz a 4 magosra is. És itt az ellentmondás, mert te úgy számoltál hogy "melyik a több? 2x3GHz v. 4x2GHz?
Nyilván a 4x2, csakhogy itt a bibi, hogy nem így kell számolni. Mert sokkal fontosabb szerepe van az FSB-nak mint a magok számának, ami ráadásul az E8400-ban magasabb mint mondjuk a Q6600-ban, ráadásul az egyenkénti magok száma is nagyobb, következésképp kényelmesen el tudja végezni a rászabott feladatot.
Játék tekintetében a 2 magos nyerő a 4 magos pedig akkor jön jól, ha egyszerre végzel tömörítést, eközben vidót editálsz,+zenét szerkesztesz, közben ránézel a netre és letöltesz egy 5GB-os filmet,mialatt csillagászati számításokat végzel Kép,és még egy kávét is vígan megfőzne a Q. Node játékra?Kép
ÉS ITT JÖN AZ HOGY:
4,>>"hogy az általunk használt programok rendelkeznek-e SMP (Symmetric MultiProcessing) képességgel, és ha igen, milyen szintig."
A játékok ezért nem tudják kihasználni a 4 magot. Mert nem arra van optimalizálva.(egyenlőre)
De most nincsenek és hidd el hogy az E8400-at most nem igazán űbereli semmi játékok tekintetében.
PEACE

mellébeszélés az megy :Đ
nem azért írtam, illetve linkeltem, mert a 1 vs 2 vs 4 vs X témát akartam kivesézni, hanem rámutatni (szövegértelmezésed kula, lévén a szövegből kiderül, hogy miért írtam és linkeltem :-D), hogy a core-ok kezelése (kb ezt is írtam szó szerint!) nem úgy megy, ahogy azt te megálmodtad. pl a terhelésmegosztásnak utánanéztél? tudom, nem.

kapásból kezdjük ott, hogy egyik proci sem játékra lett kitalálva (vagy akkor most szerinted mégis létezik a "gamer kategória"? nem érzed ezt egy picit öngólnak?)
a cikket meg nem olvastad el imho, max felületesen. miért? mert a cikk is kifejti, hogy a megahertz már kevésbbé fontos, mint inkább a feldolgozó egységek száma (gyk core) a szorzati példám poén volt, bocsánat, ha túl magasra tettem a lécet vele :)

konkrét példát írtam a 4 magos procikra (fsx), amit ráadásul ms fsx dev ajánl. persze, ma még nem kell, de ahogy írtam, inkább 4 mag, mint ddr3 (ahogy írtam, pár éve már pár hozzád hasonuló kolléga lehülyézett, hogy minek ddr3, pár hónap és a kutyának sem kell, érdekes, mai napig a ddr2 fogy jobban, ill a brand gépek is még mai napig azzal érkeznek (kivétel biztos van).

magad ellen beszélsz:

Idézet

mit is írtam? vagy single core, vagy multi core. ennyi a lényeg (mc esetében smp az jelen van), nincs itt szó optimalizálásról (persze minimális szinten igen).

megsúgjam egyébként, hogy a több magos rendszert használó alkalmazások miért nem terjedtek még el annyira?
egyszerű. míg egy 1 magra írt szoftver fut több magos gépen - ám csak 1 magot használ - , addig egy több magra írt szoftver a büdös életben nem indul el 1 magos rendszeren. ennyi. idővel ez változni fog.

egyébként tehetsz egy próbát. szedd le az fsx demóját, ha van rá eshetőséged, nézd meg egy 2 és egy 4 magos gépen. ég és föld (mint írtam, direkt kiemelve, az teljesen igaz, hogy kevés esetben szükséges, ám azért már akad olyan stuff, aminek kifejezetten jót tesz, ha több magon üzemelhet).

bocsánat, de ennyi, picit kapkodtam, de meló van. a fél ország hálózata leállt, most tipli reszelni....

#705 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 01. 12:35

no, szerencsére a kollégák orvosolták a hibát, már vagyok.

Killi:
eleve ott csúszott félre a beszélgetésünk, hogy te kioktatának vélted. nem annak szántam. amit írtam, azt sem úgy kell venni, hogy minden szava 100%-ig igaz és ezek a valós tények, de gondoltam, hogy az tiszta lesz, hogy ez az én véleményem, illetve legjobb tudámásom szerint tükrözi a dolgokat.
azt továbbra is tartom, hogy az egy hatalmas baromság, hogy ha a core 1 eléri a 100% loadot, akkor lép be a 2. mag. ez hülyeség. a megfogalmazás lehet, hogy nem tetszik, de nem fogok mindenkinek a kedve, hangulata szerint írni.
közöltem, hogy az egy baromság, ezen kár felhúzni magadat (én pl szívesen fogadom, ha írok egy baromságot és azt kijavítják, a stílus kevésbbé érdekel. bár ez én vagyok, kinek a pap, kinek a papné)
konkrét esetet említettem, hogy azért a 4 vagy több mag bizony már igen hasznos tud lenni, ha egy játék nem csak a grafikát számolja gőzerővel, illetve a fizika nem physix alapú (fsx esetében nem a fizika a lényeg, hanem az a pár ezer levegőben lévő járat (konkrétan az összes tavalyi járat úgy repül nálam, ahogy a valóságban repült, minden járat akkor és oda indul, ahova annak idején a valóságban tette, ezt folyamatosan mozgatni (persze területre osztva, nem az egész bolygó 1xe) és számolni komoly teher a procinak (példámban írtam, hogy az AI járművek 0-ra húzva jól mennek a 2 magos gépen, viszont ezeket felhúzva már szaggat, 4 magon meg nem), jármű, minimális szinten a gép fizikája (fsx fizikája kula, abban az xplane verhetetlen) mind-mind a procira hárul)

Dcrysis2: az, hogy modi vagyok, nem jelenti azt, hogy igazam van, illetve, hogy más nem lehet más véleményen, illetve ha nézeteltérésünk van, akkor rettegnie kellene. sőt, ha ilyenre bármikor sor kerülne - azaz egy hangyapikulányit is visszaélnék ezzel -, azonnal, kérés nélkül kellene törölni az accountomat. nem csak jogot elvenni, hanem az egészet bannolni.

#706 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 10. 01. 12:47

Na erre mondom én hogy IPPON. Vagy hogy MATT. :Đ
Ennyire száraz, és emellett korrekt és kielégítő választ ritkán hallani. Grat dareal. Ezekután igen tisztelt killi júzer már csak tényleg sebeit nyalogathatja, s a nyers stílusod kifogásolhatja. Szakmailag ezen bő válaszaid után, felesleges lenne vitatkoznia. Remélem nem húzza fel az orrát, s elfogadja hozzáértésed. Stílusod meg megszokja majd idővel. Ahogy én is tettem anno :-D

Kép
Kép
Kép

#707 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 01. 13:07

Idézet

Dcrysis2: az, hogy modi vagyok, nem jelenti azt, hogy igazam van, illetve, hogy más nem lehet más véleményen, illetve ha nézeteltérésünk van, akkor rettegnie kellene. sőt, ha ilyenre bármikor sor kerülne - azaz egy hangyapikulányit is visszaélnék ezzel -, azonnal, kérés nélkül kellene törölni az accountomat. nem csak jogot elvenni, hanem az egészet bannolni.
Kedves Dareal,elnézést ha te vagy Killi félreértettétek azt a mondatomat vagy ha bárhogy is utaltam arra hogy ő neki félnie kellene tőled,vagy hogy te bármi módon is visszaélnél a Moderátori posztoddal.Nem állt szándékomban.Lásd én sem beszélek veled máshogy mint a többi felhasználóval,csak tudom hogy te sokkal jobban értessz az ide leirt dolgokhoz igy nem is nagyon tudnék beleszólni a vitába,nemhogy ellentmondani neked/tek.Viszont szerintem érdemes tudnia az embernek hogy kivel beszél.Mert ha az oldal vezetői megbiztak benned és alkalmaztak,akkor nem hinném hogy egy hozzá nem értő,vagy esetleg felelőtlen,vitás ember lennél.Felegyi is fiatalabb nálam,de néha olyanokat mondd hogy csak tátom a szám.És ezért tisztelem is.Jobban ért a számitógépes dolgokhoz mint én.És ha néha kijavit,hát ez van.Csak ezért szóltam Killi-nek hogy ne viszonyuljon ennyire agresszivan a témához.

#708 Felhasználó inaktív   killi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 15:43

Képhehhee Hát ez már tényleg vicces...lehet hogy folyamatosan 2 malomban örlünk. De mostmár egyszerűen nem veszem a fáradságot hogy kifejtsem. Kvázi lyukat beszétél a hasamba. MINDENT MEG LEHET MAGYARÁZNI, MINDENT MEG IS SZOKTÁL,(úgy fest ez itt valami presztizs kérdés)a stílusod pedig nem nyers, hanem egyszerűen nincs.Kép
Úgyhogy játssz akkor 4 magos processzoron a nemlétező 4 magra írt programjaiddal és a nyálaskodó,s.ggnyaló,kielégült csatlósaiddal.
Abszolút összeillő társaság...a gy.kér moderát-orr, (aki épp csak azt nem mondja: "hi all"-persze y-nal, meg "privi üzi", meg "köszcsi") -mint nyelv újító...és a s.ggnyaló "elit", aki már megszokta az alázást és hogy koppanásig benne van a nyelve a kiskakas se.ggében, úgy szakmailag,mind emberileg.Kép

Drága user. Fékezd magad, mert ez a stílus itt nem kívánatos! A s.eggnyaló

(aki nem mellesleg maga is moderátorKép)

#709 Felhasználó inaktív   killi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 16:21

Idézet

Képhehhee Hát ez már tényleg vicces...lehet hogy folyamatosan 2 malomban örlünk. De mostmár egyszerűen nem veszem a fáradságot hogy kifejtsem. Kvázi lyukat beszétél a hasamba. MINDENT MEG LEHET MAGYARÁZNI, MINDENT MEG IS SZOKTÁL,(úgy fest ez itt valami presztizs kérdés)a stílusod pedig nem nyers, hanem egyszerűen nincs.Kép
Úgyhogy játssz akkor 4 magos processzoron a nemlétező 4 magra írt programjaiddal és a nyálaskodó,s.ggnyaló,kielégült csatlósaiddal.
Abszolút összeillő társaság...a gy.kér moderát-orr, (aki épp csak azt nem mondja: "hi all"-persze y-nal, meg "privi üzi", meg "köszcsi") -mint nyelv újító...és a s.ggnyaló "elit", aki már megszokta az alázást és hogy koppanásig benne van a nyelve a kiskakas se.ggében, úgy szakmailag,mind emberileg.Kép

Drága user. Fékezd magad, mert ez a stílus itt nem kívánatos! A s.eggnyaló

Na ez a stílus már zavar mi? Csak a sunyi paraszt beszólogatás nem szúr szemetKép...

Semmi sértőt nem mondott személyednek, csak száraz volt a stílusa. Ezért ennyire nem kéne eleresztened magad. Kérlek próbáld meg saját magad moderálni, mindkettőnk érdekében, és fejezd be a beszólogatósdit. Én különösen nem mondtam rád semmit, de voltam én már a s.ggnyalótól kezdve gy.kér, nyálaskodó és kielégült. Ezt egy ideig lehet tűrni, de kérlek, ne húzd ki a gyufát. Köszi.

tjames

#710 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 10. 01. 16:26

Idézet

Idézet

Na ez a stílus már zavar mi? Csak a sunyi paraszt beszólogatás nem szúr szemetKép...
Te tényleg nem hagyod abba?
Szerintem ez egy normális vitának indult amiből talán a felek tanulhattak volna ,de sajnos nem az lett belőle!

#711 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 01. 16:39

Idézet

Kedves Dareal,elnézést ha te vagy Killi félreértettétek azt a mondatomat vagy ha bárhogy is utaltam arra hogy ő neki félnie kellene tőled,vagy hogy te bármi módon is visszaélnél a Moderátori posztoddal.Nem állt szándékomban.Lásd én sem beszélek veled máshogy mint a többi felhasználóval,csak tudom hogy te sokkal jobban értessz az ide leirt dolgokhoz igy nem is nagyon tudnék beleszólni a vitába,nemhogy ellentmondani neked/tek.Viszont szerintem érdemes tudnia az embernek hogy kivel beszél.Mert ha az oldal vezetői megbiztak benned és alkalmaztak,akkor nem hinném hogy egy hozzá nem értő,vagy esetleg felelőtlen,vitás ember lennél.Felegyi is fiatalabb nálam,de néha olyanokat mondd hogy csak tátom a szám.És ezért tisztelem is.Jobban ért a számitógépes dolgokhoz mint én.És ha néha kijavit,hát ez van.Csak ezért szóltam Killi-nek hogy ne viszonyuljon ennyire agresszivan a témához.

tudom, sőt, igazából nem is konkrétan neked kellett volna címezni, hanem csak úgy megemlíteni. tudom jól, hogy ezzel te tisztában vagy, sőt, a hozzászólásaid is mind-mind azt bizonyítják, hogy nem teszel különbséget a felhasználók között.
ha hülyeséget írok, akkor továbbra is fentartom, hogy szívesen veszem a korrigálást, jöhet bármilyen stílusban :-D
csak ne mellébeszélés legyen, meg terelés, konkrét érvelésekkel alátámasztott szemléletváltás (hangnem engem addig nem érdekel, míg nem kocsmai és egymás felmenőit és érzéseit direkt módon támadó (bár ez utóbbi igen széles skálán mozog, ez igaz))

Killi:

az említett microsoft-os fejlesztő, név szerint phil taylor microsoft-os blogja. innen kiindulva eléred azt, amiről beszéltem neked, mely szerinted (egyébként csak és kizárólag szerinted, no de mind1 (google-t vettem az alapnak)) hülyeség.

jó olvasgatást (igen, ez nem konkrétan az, de a linkekről oda jutsz. nekem ez van lementve könyvjelzőnek, a feladat a tiéd, hogy az adott infót megleld (ösztökélés a tanulásra :Đ)

de lásd kivel van dolgod (az fsx-be az sp1-el került be a multi core támogatás).
a microsoftos fejlesztő bizonyos, hogy szintén hülye, gyökér, hozzá nem értő. ez alap.

Idézet

The latest version of Microsoft Flight Simulator* X, Service Pack One (SP1), due out later this month, is a great match for the extreme multi-core processing delivered by the new Intel Core 2 Extreme quad-core processor

“Flight Sim X SP1 greatly increases multicore utilization and will scale as more threads are available leading to reduced load times as well as frame rate improvements and greater visual complexity during flight. The Flight Simulator team at Microsoft is pleased to work with Intel to provide our end users with a great gaming experience."

#712 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 01. 16:51

Idézet

Na most akkor menni fog vagy nem mert ahogy olvasom ellentmondásokba keveredtek egymással és nekem kellene a válasz nehogy potyára menjek!
legjobb tudomásom szerint, csak akkor fog menni, ha 2x9600 (abból is azonos típus, sőt, lehet, hogy még a gyártó is számít (adott esetben biztos, mert pl az inno3d saját bios-t gyárt a kártyáihoz, ergo egy inno3d és mondjuk egy msi/asus stb teljesen más bios-al rendelkezik!)), vagy 2x9800 kártyát használsz. az alaplapon annyi múlik, hogy az sli-t magát támogatja, vagy sem.

#713 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 01. 17:00

Idézet

Na erre mondom én hogy IPPON. Vagy hogy MATT. :-D
Ennyire száraz, és emellett korrekt és kielégítő választ ritkán hallani. Grat dareal. Ezekután igen tisztelt killi júzer már csak tényleg sebeit nyalogathatja, s a nyers stílusod kifogásolhatja. Szakmailag ezen bő válaszaid után, felesleges lenne vitatkoznia. Remélem nem húzza fel az orrát, s elfogadja hozzáértésed. Stílusod meg megszokja majd idővel. Ahogy én is tettem anno :)

naja, voltak parázs vitáink, illetve inkább nézeteltéréseink. de miután azokat jól kitárgyaltuk (érdekes, de mi valahogy el tudtuk kerülni az anyázást. biztos bennünk van a hiba, nem a felnövekvő degenerációban :Đ), továbbléptünk és folytattuk az addigi életünket. attól, hogy adott dolgokat máshogy gondolunk, nem tartalak (tudom, te sem :)) ilyen-olyan alaknak. kiálltál a véleményed mellett, ahogy én is, érveltél mellette, megbeszéltük, oszt folyt. köv. azért mert más véleményen vagy, nem lettél büdös seggű a szememben, sőt, inkább tisztellek azért, amiért emberi módon ki tudtál állni a saját nézeteid mellett.
de kár ezt feszegetni, párszor ezt szintén megbeszéltük, kb hasonló helyzetek mellett :) Kép

#714 Felhasználó inaktív   killi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 17:05

Idézet

Idézet

Killi:

az említett microsoft-os fejlesztő, név szerint phil taylor microsoft-os blogja. innen kiindulva eléred azt, amiről beszéltem neked, mely szerinted (egyébként csak és kizárólag szerinted, no de mind1 (google-t vettem az alapnak)) hülyeség.

jó olvasgatást (igen, ez nem konkrétan az, de a linkekről oda jutsz. nekem ez van lementve könyvjelzőnek, a feladat a tiéd, hogy az adott infót megleld (ösztökélés a tanulásra :Đ)

de lásd kivel van dolgod (az fsx-be az sp1-el került be a multi core támogatás).
a microsoftos fejlesztő bizonyos, hogy szintén hülye, gyökér, hozzá nem értő. ez alap.

Idézet

The latest version of Microsoft Flight Simulator* X, Service Pack One (SP1), due out later this month, is a great match for the extreme multi-core processing delivered by the new Intel Core 2 Extreme quad-core processor

“Flight Sim X SP1 greatly increases multicore utilization and will scale as more threads are available leading to reduced load times as well as frame rate improvements and greater visual complexity during flight. The Flight Simulator team at Microsoft is pleased to work with Intel to provide our end users with a great gaming experience."

Mondom. Akkor játssz 4 magossal, aztán majd rájössz hogy amit papíron bizonygatsz, az a gyakorlatban máshogy van.
Egyébként a Microsoft pont az ilyen konzumidiótákon gazdagodott meg mint amilyen te is vagy, meg a hülye haverjaid.
Mert hogy nem végesztél számítás technikai iskolát az biztos.Kép

#715 Felhasználó inaktív   killi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 17:10

Idézet

Idézet

Semmi sértőt nem mondott személyednek, csak száraz volt a stílusa. Ezért ennyire nem kéne eleresztened magad. Kérlek próbáld meg saját magad moderálni, mindkettőnk érdekében, és fejezd be a beszólogatósdit. Én különösen nem mondtam rád semmit, de voltam én már a s.ggnyalótól kezdve gy.kér, nyálaskodó és kielégült. Ezt egy ideig lehet tűrni, de kérlek, ne húzd ki a gyufát. Köszi.

tjames

Az előbb valahogy te is más hangot ütöttél meg öreg. Ezzel igazoltad a nyálaskodó alakoskodó sunyi köpönyegforgató mivoltodat.
"Ne húzd ki a gyufáááát????? Mi van? Ki vagy te? A matektanárom? Vagy mi? S*ggfej.Kép

persze nem mondtál rám semmi rosszat, csak éppen ne beszélj 1 szám 3. szmélyben rólam. Gusztustalan. Ha mondandd van nyálaskodj nekem.

nagyon gyorsan fejezd be, vagy vegyél egy gyors búcsút. amit te csinálsz, az kötekedés, provokálás, ékes példája egy korrekt szegénységi bizonyítványnak. szídni senki sem szídott, James is szívesen eldiskurál veled, abban biztos vagyok. de nem ilyen hangnemben...

-dareal

3

#716 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 01. 17:27

Idézet

Mondom. Akkor játssz 4 magossal, aztán majd rájössz hogy amit papíron bizonygatsz, az a gyakorlatban máshogy van.
Egyébként a Microsoft pont az ilyen konzumidiótákon gazdagodott meg mint amilyen te is vagy, meg a hülye haverjaid.
Mert hogy nem végesztél számítás technikai iskolát az biztos.Kép

ez nagyon mellé ment :) konkrétan rendszermérnök államvizsgám van, illetve a mai napig vizsgázok (mcse, cisco, ericsson, 3com) ha mond vlmit :-D), illetve az ország egyik legkritikusabb (honvédelem, de további konkrétumot nem mondhatok :Đ) hálózatát tartom karban, pár kollégámmal :) ami honvédelemmel kapcsolatos és a híradóban hallod, azt én már napok óta tudom :) (sőőőt, olyat is, ami a büdös életbe nem kerülhet ki :)) valószínűleg azért, mert közöm nincs hozzá :D

ezzel kapcsolatosan egy poénos sztori: pár hónappal ezelőtt az egyik ilyen állami létesítményben helyettesítettem. a kolléga a ki szabira ment, nem adta le a nevem, hogy én jövök. első nap megyek, mindenféle átvizsgálás, szokásos procedura. a paripa mondja, hogy akkor most játszunk egy kártyajátékot. ezt nem tudtam mire vélni, kb egy "tessék?" volt a reakcióm. ezt követően mondja a paripa, hogy kártyajáték 2 kártyával, személyi és lakcím. jah, mondom ok. ha ilyen humoros vagy, akkor én is humorizálok. mondtam neki, hogy oké, de ezt a játékot én 3 kártyával játszom. nézett nagy bután. szép lassan letettem a személyit, a lakcímkártyát, majd a jokert. ugyanis van egy olyan jogosítványom, mely állandó belépést biztosít minden rendvédelmi szerv épületébe, az összes helyiségbe. no ezt letettem, majd kb ezt mondta: "jaaaaa, miért nem mondtad, hogy neked ilyened is van" :D há' mondom, te kezdted, én csak leütöttem a magas lasztit :)

Idézet

Akkor játssz 4 magossal, aztán majd rájössz hogy amit papíron bizonygatsz, az a gyakorlatban máshogy van.
mondtam már, van demója. szedd le és próbáld ki. ill igen, valószínüleg, aki 2 magról váltott 4 magra (ill az igazán megborult flight simmerek 2x4 magon tolják), az mind hülye és vak. persze. hozzád csak gratulálni tudok, de komolyan :(
az ms-nek meg valószínüleg igen komoly szerepe van abban, hogy az intel, amd, stb mikor milyen procit gyárt, ill biztosan komoly részét kapják a haszonnak :) gratulálok, inkább maradj csendben, okosabbnak tűnsz úgy :)

#717 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 10. 01. 17:34

Idézet

Idézet

Idézet

tjames

Az előbb valahogy te is más hangot ütöttél meg öreg. Ezzel igazoltad a nyálaskodó alakoskodó sunyi köpönyegforgató mivoltodat.
"Ne húzd ki a gyufáááát????? Mi van? Ki vagy te? A matektanárom? Vagy mi? S*ggfej.Kép

persze nem mondtál rám semmi rosszat, csak éppen ne beszélj 1 szám 3. szmélyben rólam. Gusztustalan. Ha mondandd van nyálaskodj nekem.

nagyon gyorsan fejezd be, vagy vegyél egy gyors búcsút. amit te csinálsz, az kötekedés, provokálás, ékes példája egy korrekt szegénységi bizonyítványnak. szídni senki sem szídott, James is szívesen eldiskurál veled, abban biztos vagyok. de nem ilyen hangnemben...

-dareal

3

Így van, megpróbáltam elbeszélgetni. De én is eljutottam a 3-ig fejszámolásban. Ezennel levettem a kezem a gyerekről. Innentől úgy purgálom majd hogy csak úgy zörög. Elérte az ingerküszöböm.

Dareal: bocs ha túl mélyre nyaltam. Kép

Kép
Kép
Kép

#718 Felhasználó inaktív   Aramisz93 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 01. 17:42

Szerintem ki kéne törölni az összes ilyen jellegű hozzászólást...még most.

Amugy killi vagy ki a f*sz: Most miért nem beszélhet ugy ahogy akar? Szerinted? Magyar tanár vagy vagy micsoda? Minden ilyen jellegű retardáltnak ajánlanám a www.gamestar.hu-t ott vannak hasonló attitűdű emberek.Kép

Egyáltalán miért regisztráltál ide ha képtelen vagy normális viselkedési formát felvenni? Tényleg ott van a Gamestar. Veszekedni ott is tudsz, csak ott még találsz magadnak pár hasonló beállítottságú egyént.

#719 Felhasználó inaktív   killi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 22:03

Idézet

Szerintem ki kéne törölni az összes ilyen jellegű hozzászólást...még most.

Amugy killi vagy ki a f*sz: Most miért nem beszélhet ugy ahogy akar? Szerinted? Magyar tanár vagy vagy micsoda? Minden ilyen jellegű retardáltnak ajánlanám a www.gamestar.hu-t ott vannak hasonló attitűdű emberek.Kép

Egyáltalán miért regisztráltál ide ha képtelen vagy normális viselkedési formát felvenni? Tényleg ott van a Gamestar. Veszekedni ott is tudsz, csak ott még találsz magadnak pár hasonló beállítottságú egyént.

Egyébkén meg ráhibáztál , mert magyar történelem szakon végeztem a tanítóképzőn.Kép

#720 Felhasználó inaktív   killi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 22:03

pá pá Kép

Téma megosztása:

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35