HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI vs. NVIDIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI vs. NVIDIA

#741 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 10. 02. 14:12

Idézet

Én inkább elhiszem neki, csak ne kommenteljen többet
jogos :Đ
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#742 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 10. 02. 14:14

Ez az egész Shakespeare-es téma és a magyartanári poszt betöltése és egyéb marhaságok hogy kapcsolódnak az informatikához, azon belül is a két piacvezető videokártya gyártójához? Na, de mindegy!

Olyan kérdésem lenne(szakértőktöl)Kép, hogy érdemes-e az 512-es Inno3D-s 9600GT(nVIDIA) -t lecserélnem 40e-es árkategóriában valamilyen videókártyára??(Ha érdemes írjatok milyenre)

#743 Felhasználó inaktív   szab92 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 02. 15:30

Idézet

Ez az egész Shakespeare-es téma és a magyartanári poszt betöltése és egyéb marhaságok hogy kapcsolódnak az informatikához, azon belül is a két piacvezető videokártya gyártójához? Na, de mindegy!

Olyan kérdésem lenne(szakértőktöl)Kép, hogy érdemes-e az 512-es Inno3D-s 9600GT(nVIDIA) -t lecserélnem 40e-es árkategóriában valamilyen videókártyára??(Ha érdemes írjatok milyenre)

Én nem tudom hogy érdemes lenne e lecserélned de 40e-ből szerintem egy Hd 4850-es jönne ki.
"If I could spend the rest of my life with my people, I would do it over and ove again."

#744 Felhasználó inaktív   pohicop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 19:03

Idézet

Én most sokat keresgettem ebben a témában és ha minden igaz akkor a tesztek szerint a Radeon HD4850 veri az nvidia 9800GT-t. És 33.000 Ft körül van:

http://www.argep.hu/....x=0&image1.y=0

-Alaplap: Gigabyte EP43C-DS3 1600 Fsb 4xDDR2 2xDDR3, -Processzor: Intel Core Duo E8400 2x3,0 Ghz (1333 FSB) Cache:6 Mb, -Videókártya: Sapphire Radeon HD4850 "TOXIC" 512MB/256bit GDDR3, PCIe 2.0 x16,   gpu:675Mhz   Memória:1100Mhz, 2200 Mbps, DirektX 10.1, -Memória Kingmax 2 Gb DDR2 (800 Mhz) + Kingmax 2 Gb DDR2 (800 Mhz), -Gépház: Aerocool Hi-Tech 7 Pro, -HDD: 2x 250 Gb, -DVD író: Pioneer,       Üdv:Pohi

#745 Felhasználó inaktív   streetfighter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 18:12

Hy
Egyet kell értsek az előttem szólóval. Akármilyen tesztet nézel abban látszik hogy a 4850 simán veri a 9800gt-t. De ez még semmi mert a gtxtől is jobb és árban jóval olcsóbb is. Ha a monitorod max felbontása 1280x1024 akkor ettől felesleges jobb kártyát venni, ezen a felbontáson ez minden játékot kihajt maxon! Nekem most 9600gt-m van de tervezem egy ilyen beszerzését, csak még várok hátha esik kicsit az ára!!

#746 Felhasználó inaktív   pohicop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 04. 19:00

Idézet

Hy
Egyet kell értsek az előttem szólóval. Akármilyen tesztet nézel abban látszik hogy a 4850 simán veri a 9800gt-t. De ez még semmi mert a gtxtől is jobb és árban jóval olcsóbb is. Ha a monitorod max felbontása 1280x1024 akkor ettől felesleges jobb kártyát venni, ezen a felbontáson ez minden játékot kihajt maxon! Nekem most 9600gt-m van de tervezem egy ilyen beszerzését, csak még várok hátha esik kicsit az ára!!

És ezt figyeld a Sapphire HD 4850 pci-e 512 Mb "Toxic" verzió memóriaórajele még magasabb és csendesebb jobban hűtő ventillátor van rajta. Az ára 38.000 Ft.

http://www.sapphiret...?gpid=247&grp=3

A sima sapphire HD4850 pci-e 512 Mb:

http://www.sapphiret...?gpid=244&grp=3

Ez pedig 32.000 Ft.

-Alaplap: Gigabyte EP43C-DS3 1600 Fsb 4xDDR2 2xDDR3, -Processzor: Intel Core Duo E8400 2x3,0 Ghz (1333 FSB) Cache:6 Mb, -Videókártya: Sapphire Radeon HD4850 "TOXIC" 512MB/256bit GDDR3, PCIe 2.0 x16,   gpu:675Mhz   Memória:1100Mhz, 2200 Mbps, DirektX 10.1, -Memória Kingmax 2 Gb DDR2 (800 Mhz) + Kingmax 2 Gb DDR2 (800 Mhz), -Gépház: Aerocool Hi-Tech 7 Pro, -HDD: 2x 250 Gb, -DVD író: Pioneer,       Üdv:Pohi

#747 Felhasználó inaktív   pohicop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 04. 19:38

És a gpu is 625 helyett 675-ön dolgozikKép

#748 Felhasználó inaktív   3.14sta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:24

Sziasztok! Van egy ASUS GeForce 9800GT Ultimate 512MB-os vid.kártyám. Az volna a kérdésem hogy ezt össze lehet-e kötni cross-ba? És ha igen, megéri még egy kártyát venni ezért?(Agépet csak játékra használom!) A mostani játékok ki tudják használni ezt a tejesítményt?

#749 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 06. 11:48

Idézet

Sziasztok! Van egy ASUS GeForce 9800GT Ultimate 512MB-os vid.kártyám. Az volna a kérdésem hogy ezt össze lehet-e kötni cross-ba? És ha igen, megéri még egy kártyát venni ezért?(Agépet csak játékra használom!) A mostani játékok ki tudják használni ezt a tejesítményt?
nvidia esetében a két vagy több kártya összekötését SLI módnak nevezik. ahhoz, hogy ez működjön, SLI képes alaplap kell. régen ahhoz, hogy az SLI működjön, 2 teljesen azonos kártya kellett. szerintem ez azóta változatlan.
hogy megéri-e? jó kérdés, van aki azt mondja, hogy igen, van aki azt, hogy nem. anno nekem is SLI-s volt a gép, de nem láttam előnyét (volt persze, de közel sem annyi, mint amennyibe az SLI anyagilag fájt)
régen az SLI leginkább akkor nyújtott látható különbséget, ha az adott alkalmazást nagyon nagy felbontásban használtam, kis felbontásban (ezen esetben még az 1600x1200 is alacsony felbontás, SLI esetében a 2000xY feletti felbontást értem nagy felbontásnak!) egyáltalán nem volt változás (pl fraps fps countere legtöbb esetben halál pontosan ua. eredményt mutatta, se nem kevesebb, se nem több)
ezen cikk szerint sem éri meg igazán (több, mint 1 éves a cikk), ott 2 db 8600 nem ért fel 1 db 8800-at
szerintem a 2 db 9800 ár/teljesítmény aránya nem lehet olyan jó. ha most ne adj isten akad valami, akkor is fog. ha több fps-t szeretnél, valószínűleg lesz javulás, de nem olyan sok, átlag 1-5, nagyon maximum meg 15 körüli értékre saccolnék (nem állandó) ehhez kell egy jó driver is, mert úgy tudom, hogy pl ezen megoldások a driverekben még mindig nem az igaziak)
egyébként az sem árt, ha a driver alapvetően tartalmaz SLI profilt adott játékhoz, ha nincs, az sem baj, csak akkor manuálisan kell azt beállítani.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#750 Felhasználó inaktív   killi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 12:01

Köszönöm a gyors választ és a cikket! üdvKép
a helyesírásra tessék ügyelni pá pá Kép

#751 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 06. 12:11

Idézet

Köszönöm a gyors választ és a cikket! üdvKép
a helyesírásra tessék ügyelni pá pá Kép
nincs mit, helyesírással kapcsolatosan meg azt tudom mondani, hogy igyekszem :-D de ez ne csak egyoldalú legyen, lévén nem csak nekem kell erre figyelnem :Đ

#752 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 10. 06. 12:49

Ez igen! Mennyivel jobb így olvasni a hsz-kat, ha normálisan is lehet kommunikálni! Isten hozott a fórumon killi. Ez az új formád már jobban tetszik, mint a múlt heti. További jó fórumozást tanár úr! :Đ
Kép
Kép
Kép

#753 Felhasználó inaktív   3.14sta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 13:57

Idézet

Idézet

nvidia esetében a két vagy több kártya összekötését SLI módnak nevezik. ahhoz, hogy ez működjön, SLI képes alaplap kell. régen ahhoz, hogy az SLI működjön, 2 teljesen azonos kártya kellett. szerintem ez azóta változatlan.
hogy megéri-e? jó kérdés, van aki azt mondja, hogy igen, van aki azt, hogy nem. anno nekem is SLI-s volt a gép, de nem láttam előnyét (volt persze, de közel sem annyi, mint amennyibe az SLI anyagilag fájt)
régen az SLI leginkább akkor nyújtott látható különbséget, ha az adott alkalmazást nagyon nagy felbontásban használtam, kis felbontásban (ezen esetben még az 1600x1200 is alacsony felbontás, SLI esetében a 2000xY feletti felbontást értem nagy felbontásnak!) egyáltalán nem volt változás (pl fraps fps countere legtöbb esetben halál pontosan ua. eredményt mutatta, se nem kevesebb, se nem több)
ezen cikk szerint sem éri meg igazán (több, mint 1 éves a cikk), ott 2 db 8600 nem ért fel 1 db 8800-at
szerintem a 2 db 9800 ár/teljesítmény aránya nem lehet olyan jó. ha most ne adj isten akad valami, akkor is fog. ha több fps-t szeretnél, valószínűleg lesz javulás, de nem olyan sok, átlag 1-5, nagyon maximum meg 15 körüli értékre saccolnék (nem állandó) ehhez kell egy jó driver is, mert úgy tudom, hogy pl ezen megoldások a driverekben még mindig nem az igaziak)
egyébként az sem árt, ha a driver alapvetően tartalmaz SLI profilt adott játékhoz, ha nincs, az sem baj, csak akkor manuálisan kell azt beállítani.
Köszi, hát ..már beleéltem magam, de hihetően hangzik amit írsz, ezért még átgondolom.

#754 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 06. 14:33

Idézet

Köszi, hát ..már beleéltem magam, de hihetően hangzik amit írsz, ezért még átgondolom.
azért mindenképp nézz utána, vagy kérdezd meg mondjuk a prohardver oldalon. mint írtam, idő közben már lehet, hogy nem úgy fest a dolog, mint amikor én próbáltam. a cikket is több, mint 1 éve írták, bár igaz, olyan nagy mértékű változás nem valószínű, hogy történt.
szigorúan szerintem, az SLI nem éri meg, max ha mindenképp költeni akarsz a gépre, s már nem tudod, hogy mire. :Đ szerintem érdemesebb egy nagyobb tudású kártya vásárlása, az nagyobb teljesítményre lesz képes, mint a mostaniból 2 (úgy tudom, hogy az új gtx 2x0 kutyafüle kártyák egész jók (bár ha csak játékra kell, még az ati 4850 szériában is érdemes lehetne gondolkozni, bár én ati kártyát soha nem vennék (pocsék linux támogatottságuk miatt, ill azért a windowsos driverük is gányabb, mint az nvidia (persze az sem piskóta, egy fokkal azért jobb mint az ati. ill legalább az nvidia linuxos driverek működnek, van 3D támogatás, crash nélkül, de ez már nem a "csak játékra" kategória megjelölés :-D)).
illetve ha az információim nem tévesek, következő év januárjában, februárjában érkeznek az új nvidia gtx kártyák (gondolom kellően kihegyezve a 4850 ellen). azt megvárnám, főleg annak fényében, hogy a 9800 nem gyenge. gondolom nem akasztja meg semmi (ha igen, akkor új kártya helyett inkább nhancer-el nézd meg a beállításokat, csodákra képes! lehet, hogy a beállítások rosszak csak, azért meg felesleges egy új kártyát venni!)
esetlegesen javasolnék még egy teljes driver reinstall-t, a nagy könyvben leírtak szerint (idővel az is bekavarhat, ha a driverek cseréje úgy történik, hogy a meglévő driver fent van, majd a másikra egy sima install. rengeteg szemetet, beállítást hagy ott az előző).
ennek a lépései:

1. driver cleaner pro letölt (ingyenes)
2. új driver letölt (9800-hoz mindenképp forceware beta drivert ajánlanék. azt hiszem, hogy a whql driverekben még nincs benne a physix és az opengl 3 támogatás (bár ez utóbbi nem hiszem, hogy fontos lenne).
3. driver uninstall (mondjuk vezpult/programok telepítése/törlése, vagy hogy is hívják ezt ms-nél)
4. driver végleges uninstall. reboot safe mode-ban, driver cleaner indít. nvidia driver kiválaszt és uninstall. reboot normál módban.
5. normál módban történt indítás után az "új hardver varázsló" nyenyenyunyára "mégsem"
6. újonnan letöltött driver telepítése
7. szokásos reboot és kész

#755 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 06. 14:40

Idézet

Idézet

2. új driver letölt (9800-hoz mindenképp forceware beta drivert ajánlanék. azt hiszem, hogy a whql driverekben még nincs benne a physix és az opengl 3 támogatás (bár ez utóbbi nem hiszem, hogy fontos lenne).
3. driver uninstall (mondjuk vezpult/programok telepítése/törlése, vagy hogy is hívják ezt ms-nél)
4. driver végleges uninstall. reboot safe mode-ban, driver cleaner indít. nvidia driver kiválaszt és uninstall. reboot normál módban.
5. normál módban történt indítás után az "új hardver varázsló" nyenyenyunyára "mégsem"

az előbb linkeltem egy nvidia driverre, ma jött ki. hiba volt. a telepítőbe elfelejtettek 1 fájlt beletenni, így hibás telepítést eredményezett (illetve a telepítés végbe sem ment).
guru3d oldal driver szekcióját ajánlom egyébként, ott a sima forceware drivereket, vagy az egyéb, módosított forceware drivereket (anno a z-tweaked volt nagyon jó, de mióta 9600-am van, nem kellett driver trükkökkel javítani az fps-en, így sima forceware beta driverekkel megelégszem)

#756 Felhasználó inaktív   3.14sta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 15:11

Idézet

Idézet

azért mindenképp nézz utána, vagy kérdezd meg mondjuk a prohardver oldalon. mint írtam, idő közben már lehet, hogy nem úgy fest a dolog, mint amikor én próbáltam. a cikket is több, mint 1 éve írták, bár igaz, olyan nagy mértékű változás nem valószínű, hogy történt.
szigorúan szerintem, az SLI nem éri meg, max ha mindenképp költeni akarsz a gépre, s már nem tudod, hogy mire. :Đ szerintem érdemesebb egy nagyobb tudású kártya vásárlása, az nagyobb teljesítményre lesz képes, mint a mostaniból 2 (úgy tudom, hogy az új gtx 2x0 kutyafüle kártyák egész jók (bár ha csak játékra kell, még az ati 4850 szériában is érdemes lehetne gondolkozni, bár én ati kártyát soha nem vennék (pocsék linux támogatottságuk miatt, ill azért a windowsos driverük is gányabb, mint az nvidia (persze az sem piskóta, egy fokkal azért jobb mint az ati. ill legalább az nvidia linuxos driverek működnek, van 3D támogatás, crash nélkül, de ez már nem a "csak játékra" kategória megjelölés :-D)).
illetve ha az információim nem tévesek, következő év januárjában, februárjában érkeznek az új nvidia gtx kártyák (gondolom kellően kihegyezve a 4850 ellen). azt megvárnám, főleg annak fényében, hogy a 9800 nem gyenge. gondolom nem akasztja meg semmi (ha igen, akkor új kártya helyett inkább nhancer-el nézd meg a beállításokat, csodákra képes! lehet, hogy a beállítások rosszak csak, azért meg felesleges egy új kártyát venni!)
esetlegesen javasolnék még egy teljes driver reinstall-t, a nagy könyvben leírtak szerint (idővel az is bekavarhat, ha a driverek cseréje úgy történik, hogy a meglévő driver fent van, majd a másikra egy sima install. rengeteg szemetet, beállítást hagy ott az előző).
ennek a lépései:

Igazából a gyári drivere van fent, az nem jó? Pont ma néztem hogy van-e fent új de nekem is az a verzió van,ammi az NVIDIA oldalán található. Bár adtak hozzá egy SmartDoctor nevű progit, amivel lehet kicsit húzni az órajelet meg a ventit hogy mennyire hűtsön stb..a beállításokat azért megnézem az általad ajánlott progival. Köszi a tippet.

#757 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 06. 15:44

Idézet

Igazából a gyári drivere van fent, az nem jó? Pont ma néztem hogy van-e fent új de nekem is az a verzió van,ammi az NVIDIA oldalán található. Bár adtak hozzá egy SmartDoctor nevű progit, amivel lehet kicsit húzni az órajelet meg a ventit hogy mennyire hűtsön stb..a beállításokat azért megnézem az általad ajánlott progival. Köszi a tippet.
melyik driver az?
legalább a 178.13 whql legyen, abban már megvan a physx támogatás (bár ahhoz a játéknak is kell támogatnia).
a forceware beta driverek nekem eddig megfeleltek. anno a 6600-on z-tweaked drivert használtam, szemmel nem látható dolgokat lekapcsolta, nem kevés fps növelést lehetett vele elérni (oblivionnál olyan 5-15 fps-el több jelent meg a képernyőmön, ami azért nem gyenge!), kb 1-2 hónap előnyben vannak a már végleges, whql driverekkel szemben (viszont az is igaz, hogy az újabb driver nem feltétlen jobb! sajnos leginkább játékfüggő, hogy melyik drivert szeretik leginkább).
nforce-al adott alkalmazásokra tudod szabni a driveredet. nagyon hasznos program. felülírhatod a játék beállításait, pl hiába támogat vlmi max 2x aa-t, ezzel az összes opciót "ráhúzhatod" (pl ezzel megy az AA és HDR is, együtt. alapból ezt nvidia karival nem lehet megoldani (max szintén egyéb kiegészítőkkel))
fsx-nél pl külön ajánlott a játék AA kezelésének kikapcsolása, ezen beállítás finomhangolását nhancer-el javasolt megtenni, itt konkrétan 10-15 fps eltérés van, nhancer előnyére.

#758 Felhasználó inaktív   3.14sta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 15:45

175.13-as a Driver cd szerint. Ez jó szerinted? Igazából semmi baja a kártyámnak műkszik rendesen. Csak érdekelt ez a SLI dolog.

#759 Felhasználó inaktív   Skull 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 15:52

Lehet, hogy off, de videókártyához tartozik.
Valaki meg tudná mondani, hogy érték/telejsítmény szerint melyik a legjobb videókártya? (Ha lehet, indokokat is kérnék.)
A válaszokat előre is köszönöm!

#760 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 10. 06. 16:21

Idézet

175.13-as a Driver cd szerint. Ez jó szerinted? Igazából semmi baja a kártyámnak műkszik rendesen. Csak érdekelt ez a SLI dolog.
whql driverből a 178.13 a legfrissebb, ez rendelkezik tanusítvánnyal. beta driverekből a 178.15 az új (guru3d-re ma került fel, de mint írtam, 1 file kimaradt belőle (fórumozók szerint), ezért nem is mehet végbe a telepítés)
mindenképp váltanék erre a szériára. igaz, hogy a driver verziószámok közötti eltérés pici, a változtatások miatt viszont szerintem megéri.
nekem még a 177.92 van fent, ez volt az első beta driver amiben az újdonságok szerepeltek. viszont most lépek és nyomok egy driver reinstallt én is :Đ (178.13-ra, mert a 15 hibásnak tűnik)

Téma megosztása:

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.