HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI vs. NVIDIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI vs. NVIDIA

#861 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 02. 14. 16:01

Idézet

Idézet

lenne egy kérdésem tuningolni szeretném a videókártyát az atitoolt használom beállítom az értékrt set clock , mentem ilyenkor jó de miután kikapcsolom a gépet és ujra be elveszik érték elveszik és visszaáll az alapra helpKép
A Driver Sweepernél csak kattints az ikonra és a felugrott ablakban jelöld ki az ATI display-t/drivert és nyomj egy Clean-t.A Tuningolásnál én az EVGA Precision-t használom mert Geforce kártyám van,de itt is külön be kell jelölni az "Apply at windows startup" opciót hogy megtartsa a beállított dolgokat újraindítás után is.Keress te is ilyesmit.Biztos van a progiban olyan opció.
Kérdeznék vmit...nekem egy 9600GT-m van...ÉS már egyszer tuningoltam...Fasza is volt...De egyszer megunta és kilépett...Azóta nem mertem húzni...Te mennyire húztad ki?
RiG:
Mobo: ASUS P5KPL-AM-In-Roem-Si
CPU: Core 2 Quad Q9550 Stock 2.8Ghz 12Mb cache 1333MhZ
VGA: Gigabyte GTX550Ti Oc 1GB GDDR5 + ASUS GTX 260 [Just in Case]
RAM: Kinston 4GB DDR2 800MhZ
HDD: 2TB Samsung & 250GB Maxtor

Kép

#862 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 14. 19:46

Idézet

Idézet

lenne egy kérdésem tuningolni szeretném a videókártyát az atitoolt használom beállítom az értékrt set clock , mentem ilyenkor jó de miután kikapcsolom a gépet és ujra be elveszik érték elveszik és visszaáll az alapra helpKép
A Driver Sweepernél csak kattints az ikonra és a felugrott ablakban jelöld ki az ATI display-t/drivert és nyomj egy Clean-t.A Tuningolásnál én az EVGA Precision-t használom mert Geforce kártyám van,de itt is külön be kell jelölni az "Apply at windows startup" opciót hogy megtartsa a beállított dolgokat újraindítás után is.Keress te is ilyesmit.Biztos van a progiban olyan opció.
köszi Isten vagy

#863 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 02. 14. 22:28

Idézet

Idézet

Hogy én is beleszóljak a témába: egy dzsíforsz XFX 9600GT-m van, és teljesen megvagyok vele elégedve, kétlem bármelyik kk-s ati kártya verné. 28 vagy 32k volt, már n is tom pontosan... Nem: 24900 Ft volt. Kishíján veri a 8800 GT-t, szóval ennyiért mondjatok nekem jobb ATI kártyát Kép.

HD 4830
4830?? Én ahogy tudom a 850et simán veri, és a 4870 is csak ATI optimalizált, csekély számú játékban tudja leverni, 10 játékból 8-ban a 9600 viszi a pálmát. Szal NEM 4830 Kép

#864 Guest__*

Elküldve: 2009. 02. 15. 08:05

Idézet

Idézet

Idézet

Hogy én is beleszóljak a témába: egy dzsíforsz XFX 9600GT-m van, és teljesen megvagyok vele elégedve, kétlem bármelyik kk-s ati kártya verné. 28 vagy 32k volt, már n is tom pontosan... Nem: 24900 Ft volt. Kishíján veri a 8800 GT-t, szóval ennyiért mondjatok nekem jobb ATI kártyát Kép.

HD 4830
4830?? Én ahogy tudom a 850et simán veri, és a 4870 is csak ATI optimalizált, csekély számú játékban tudja leverni, 10 játékból 8-ban a 9600 viszi a pálmát. Szal NEM 4830 Kép
Ezt honnan veszed? a 850-et sosem veri. 9600GT-m van nekem is szerintem 29-et nem ért meg!

#865 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 10:16

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

HD 4830
Ezt honnan veszed? a 850-et sosem veri. 9600GT-m van nekem is szerintem 29-et nem ért meg!
9600 sosem veri 4830-t külömben is a 4830-nak az ellenfele 9800GT. 4850-nek az ellenfele pedig 9800GTX
Nem reklámozom az oldalt de itt a bizonyíték http://prohardver.hu...abb_aduasz.html

#866 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 22:07

Tudja valaki hogy az Nvidia.com-on a Driver választásnál miért van az,hogy ha kiválasztom a 8-as szériát akkor már miért nem tudok pontos kártyatipust választani?Csak 8-as széria,nyelv,és ennyi.Már egybevonták az egészet netán?

#867 Guest__*

Elküldve: 2009. 02. 17. 23:08

Idézet

Tudja valaki hogy az Nvidia.com-on a Driver választásnál miért van az,hogy ha kiválasztom a 8-as szériát akkor már miért nem tudok pontos kártyatipust választani?Csak 8-as széria,nyelv,és ennyi.Már egybevonták az egészet netán?
Lehet hogy az a Driver a 8-as széria összes kártyájához müködik! De csak tipp.

#868 Felhasználó inaktív   Famous 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 06. 20:15

A 182.50-es verziószámú, WHQL tanúsítvánnyal ellátott meghajtócsomag lényegében egyetlen újítást tartalmaz, ez pedig nem más, mint a GTX 275 támogatása. Továbbá a következő kártyákat támogatja: GeForce 6, 7, 8, 9, 100, 200.

Letöltés: ITT

Egy béta meghajtócsomag is elérhetővé vált, ami számos játékszoftver esetében teljesítményjavulást eredményez:

Call of Duty: World at War: akár 11 %
Company of Heroes: Opposing Fronts: akár 5 %
Cyrsis Warhead: akár 22 % (élsimítás bekapcsolásakor)
Fallout 3: akár 11 % (élsimítás bekapcsolásakor)
Far Cry 2: akár 14 %
Mirror's Edge: akár 45 % (élsimítás bekapcsolásakor)

A 185.65-ös verziószámot viselő meghajtó kizárólag 9000-es, 100-as és 200-as sorozatú GeForce-okhoz használható.

Letöltés: ITT

#869 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 11:03

Idézet

Egy béta meghajtócsomag is elérhetővé vált, ami számos játékszoftver esetében teljesítményjavulást eredményez:

Call of Duty: World at War: akár 11 %
Company of Heroes: Opposing Fronts: akár 5 %
Cyrsis Warhead: akár 22 % (élsimítás bekapcsolásakor)
Fallout 3: akár 11 % (élsimítás bekapcsolásakor)
Far Cry 2: akár 14 %
Mirror's Edge: akár 45 % (élsimítás bekapcsolásakor)
hogy ezt hányszor mondják, kár hogy nem igaz

#870 Felhasználó inaktív   PSfanboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 10:20

Sziasztok!

Nemsokára veszek egy új PC-t, és Nvidia kártyát szeretnék bele. A Geforce 8800 GTS, esetelg GTX; vagy még jobbat! 50-60 000 Ft-ért milyen Geforcot tudnék venni, ami ár-érték arányban jó, és játszani is lehet vele? Köszönöm.

#871 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 10:44

Idézet

Sziasztok!

Nemsokára veszek egy új PC-t, és Nvidia kártyát szeretnék bele. A Geforce 8800 GTS, esetelg GTX; vagy még jobbat! 50-60 000 Ft-ért milyen Geforcot tudnék venni, ami ár-érték arányban jó, és játszani is lehet vele? Köszönöm.
Én ezt a kártyát ajánlom neked 55 körül.Nagyon jó, én is egy ilyet akarok majd beszerezni, gyárilag húzott.Sokkal jobb mint a GTX.Nyugodtan írd be a googleba a kártya nevét és keress benchmarkot, szerintem remekül teljesít.

#872 Felhasználó inaktív   PSfanboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 14:23

Hello!

Előszőr is köszönöm az információt! Majd privátban beszélhetünk róla!

#873 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 16:33

Idézet

Hello!

az ATI/AMD nak most sokkal jobb ár/teljesítmény -ü kártyái vannak de eyg olcsóbbal sokkal jobban járnál

mert a kártyák úgy is gyorsan elavulnak 1-2 év és hamarosan jön a Direckt X 11 és az a kari amit ajálottak neked ezt nem tamogatja ( a jelenlegi ATI kártyák támogatják a DX10.1 et amit már egy két játék ki tud használni)

#874 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 16:55

Idézet

Idézet

Hello!

az ATI/AMD nak most sokkal jobb ár/teljesítmény -ü kártyái vannak de eyg olcsóbbal sokkal jobban járnál

mert a kártyák úgy is gyorsan elavulnak 1-2 év és hamarosan jön a Direckt X 11 és az a kari amit ajálottak neked ezt nem tamogatja ( a jelenlegi ATI kártyák támogatják a DX10.1 et amit már egy két játék ki tud használni)

Hát egy-két biztos.Kapásból most nem is tudok mondani egynél(Assassins Creed)több, és lényegesebb játékot ami támogatja a DX10.1-et.De ugyanúgy mint a DX10, a DX10.1-es kártya sem hoz valami sok új dolgot a képbe.De igaz, ha nem sürgős várd meg míg felfedik a GT300-as szériát, úgy tudom most év vége felé már debütálni fog.Az ATI kártyák viszont (még) nem támogatják a PhysX funkciót, ami már nem egy játékban van.És kíméli a procit.

#875 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 17:24

Idézet

Idézet

Idézet

Hello!

Hát egy-két biztos.Kapásból most nem is tudok mondani egynél(Assassins Creed)több, és lényegesebb játékot ami támogatja a DX10.1-et.De ugyanúgy mint a DX10, a DX10.1-es kártya sem hoz valami sok új dolgot a képbe.De igaz, ha nem sürgős várd meg míg felfedik a GT300-as szériát, úgy tudom most év vége felé már debütálni fog.Az ATI kártyák viszont (még) nem támogatják a PhysX funkciót, ami már nem egy játékban van.És kíméli a procit.
DX10.1 et többet ér minta a physix és a CUBA-t nem támogatja semmilyen játék . de abban egyetértek ha nem sürgős meg kell várni a következő vga generációt (látni fogjuk hogy keni el az AMD az nvidia száját Kép Lil Dragon 4ever)

#876 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 19. 17:48

Idézet

Idézet

Idézet

Az ATI kártyák NEM fogják támogatni a Fizikszet, ahhoz külön chip kell, az meg az eNVídiáé! DX 10.1 meg senkinek nem kell, nincs még DX 10-es játék se (Crysisben is a "DX10" effektek 90%át elő lehet hívni egy moddal XPn...), szal ne magyarázzatok már a 11ről... A CUDA meg a Physics jobban megéri, a kiszemelt kártyádat meg csak ajánlani tudom, jobban jársz vele :Đ

Ui.: Akkor most várjon 1-2 évet új kártyára, vagy mivan (fentebb)??

#877 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 17:54

GT300-at nem érdemes várni.A hírek szerint ugyanolyan monolitikus GPGPU lesz tesszellátort pedig csak emulálni tud(a Frostbite engineben már használni fogják).Úgy néz ki hogy az nv inkább a Larrabee ellen gyúr.Grafikára sokkal jobbnak igérkezik az RV870.Ha pedig mindenképpen most vesz valaki kártyát és azt huzamosabb ideig szeretné használni ténylegesen megfontolandó a DX10.1 és a tesszellátor hiánya a jövőben,hiszen az év végén nyakunkba zuhan a DX11 és mint tudjuk a DX10-es karik esetében nem valószínü hogy a DX11-es játékok normális sebességgel fognak futni míg DX10.1 esetében 1-2 effektről kell csak lemondani viszont a sebesség egyáltalán vagy csak nagyon kicsit romlik.A PhysX meg egy nagy kalap kaki.Ameddig az AMD és az Intel nem támogatja addig nincs értelme(mármint a CUDA-t nem támogatja).Ott lesz helyette az OpenCL.Az meg hogy egy játék PhysX-et támogat:nem mindegy hogy használ-e GeForceon gyorsított fizikát is vagy ugyanúgy cpu-n számoltat.(PhysXes húzócímek sem igazán lesznek idén,talán csak a Terminator).

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#878 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 18:26

egyetértek Cootermain nal. Azt a hülyeséget meg ki írta hogy nincs DX10 es játék.

#879 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 05. 19. 18:32

Idézet

egyetértek Cootermain nal. Azt a hülyeséget meg ki írta hogy nincs DX10 es játék.
Egyáltalán nem hülyeség...DX9-el is előverázsolom neked a Crysis-t ugyanúgy mintha DX10 lenne:)
De ez csak egy példa volt....
RiG:
Mobo: ASUS P5KPL-AM-In-Roem-Si
CPU: Core 2 Quad Q9550 Stock 2.8Ghz 12Mb cache 1333MhZ
VGA: Gigabyte GTX550Ti Oc 1GB GDDR5 + ASUS GTX 260 [Just in Case]
RAM: Kinston 4GB DDR2 800MhZ
HDD: 2TB Samsung & 250GB Maxtor

Kép

#880 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 18:47

Idézet

Idézet

Az ATI kártyák NEM fogják támogatni a Fizikszet, ahhoz külön chip kell, az meg az eNVídiáé! DX 10.1 meg senkinek nem kell, nincs még DX 10-es játék se (Crysisben is a "DX10" effektek 90%át elő lehet hívni egy moddal XPn...), szal ne magyarázzatok már a 11ről... A CUDA meg a Physics jobban megéri, a kiszemelt kártyádat meg csak ajánlani tudom, jobban jársz vele :Đ

Ui.: Akkor most várjon 1-2 évet új kártyára, vagy mivan (fentebb)??

Dolgoznak rajta.Olvass utána, azt hiszem tavaly hivatalosan is rábólintott az Nvidia hogy a Radeon kártyákra is lehessen PhysX program.(bár nem tudom hogy teljesen ugyanaz a program lesz e)
Ki magyarázott a DX11-ről?Most mondtam hogy szerintem a DX10 meg 10.1-es kártyák nem sok újat hoznak a képbe.Itt most a Warheadre gondoltam speciel.A DX10-ben csak annyit látok hogy könnyebben tudnak vele dolgozni, meg hogy egyedül az a verzió(meg a 10.1)támogatja az élsimítást ha a fejlesztők az új deferred módszert alkalmazzák.

Téma megosztása:

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.