HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI vs. NVIDIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI vs. NVIDIA

#941 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 25. 19:08

Felfigyeltem valami nagyon érdekes dologra az Nvidia oldalán miközben tisztább képet próbáltam szerezni az Nv helyzetéröl és politikájárol. Ugy fest hogy az NV most a Microsftnál nyalja be magát, amivel ha sikerrel jár nagy érvágás lessz az Ati nak. Arra utaló infoot sem kaptam hogy véget ért volna a TWIMTBP prgram ( ha valaki rendelkezik bizonyitékkal kérem szoljon). Namármost ezt a követleztetést én volntam le abból amit Nvidia.com on láttam tehát nem kell ordítani rögtön. Ha igazam van s meggyőzi az NV a microsoft- ot ,hogy a dx 11 et ugy épitsék fel hogy a NV gpuükat támogassa ami már lehet most ugy van mert mág nincs dx 11 es játék akkor megint egy oriási galádsággal a saját oldalára billenti a mérleget.

#942 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 06. 25. 19:17

Nvidia vs ATI
Round 10
Fight !!KépKép

#943 Guest__*

Elküldve: 2009. 06. 25. 19:19

Idézet

A cikkel amit linkeltetek kapcsolatba mondom: Engem páldául nem érdekelt mikor gépet fejlesztettem, hogy pár ezressel olcsobbak az ATI-k EVGA-t akartam ... az lett, viszont sokakat tényleg érdekel az a pár ezres... ez van.
Hát, ha nem is a pár ezres, de az, hogy ezek a kártyák legtöbbször többet tudnak mint drágább NV-s ellenfeleik már számít. Azt a pár ezrest meg be lehet fektetni másba. Amúgy meg, ha nem anyuci veszi majd a gépet számítani fog a pár ezres. Másik hszeddel kapcs.-ban: Enyit ér az NV nyalja magát mindenhova. Ezért nem lehet tisztességesen boldogulni a VGA piacon, ezért nem is vágnak bele új gyártók.

#944 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 19:21

Idézet

Felfigyeltem valami nagyon érdekes dologra az Nvidia oldalán miközben tisztább képet próbáltam szerezni az Nv helyzetéröl és politikájárol. Ugy fest hogy az NV most a Microsftnál nyalja be magát, amivel ha sikerrel jár nagy érvágás lessz az Ati nak. Arra utaló infoot sem kaptam hogy véget ért volna a TWIMTBP prgram ( ha valaki rendelkezik bizonyitékkal kérem szoljon). Namármost ezt a követleztetést én volntam le abból amit Nvidia.com on láttam tehát nem kell ordítani rögtön. Ha igazam van s meggyőzi az NV a microsoft- ot ,hogy a dx 11 et ugy épitsék fel hogy a NV gpuükat támogassa ami már lehet most ugy van mert mág nincs dx 11 es játék akkor megint egy oriási galádsággal a saját oldalára billenti a mérleget.
ezt én nem tudom de ezelött az ATI MS között volt barátság pl XBOX360 (ati vga)

#945 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 25. 19:32

Idézet

Idézet

nem úgy volt hogy a DX11-et az AMD-vel együtt készítették?Ezért került bele a tesszellátor is.Amúgy a DX11 már rég kész van,az eddigi Win7 bétákban is benne volt illetve van befejezett DX11-es engine is(Frostbite).

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#946 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 19:45

Idézet

Idézet

Idézet

nem úgy volt hogy a DX11-et az AMD-vel együtt készítették?Ezért került bele a tesszellátor is.Amúgy a DX11 már rég kész van,az eddigi Win7 bétákban is benne volt illetve van befejezett DX11-es engine is(Frostbite).
azért nézz be az nvidia.com ra s nézd meg a W7 el kapcsolatos reklám szövehet, lehet hogy üres duma de az is lehet hogy van benne valami, na meg ott van még ugye az Nvidiának Cuda meg a Physix ami még számít na meg amt még sosem láttam az Open CL??? semmit nem tudok róla, de arra mindenki mérhet vehet hogy most a nv belead mindent mert muszály neki, eddig vegetáltak most viszont nagyon forr a nagy NV bogrács .. ki tudja mi lessz a vége

#947 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 20:07

Idézet

Hát, ha nem is a pár ezres, de az, hogy ezek a kártyák legtöbbször többet tudnak mint drágább NV-s ellenfeleik már számít. Azt a pár ezrest meg be lehet fektetni másba. Amúgy meg, ha nem anyuci veszi majd a gépet számítani fog a pár ezres.
Amig anyuci fizet addig vidulok.. lessz időm majd bőven lesni hogy mire mennyit.. addig viszont miért is ne?

#948 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 20:21

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

azért nézz be az nvidia.com ra s nézd meg a W7 el kapcsolatos reklám szövehet, lehet hogy üres duma de az is lehet hogy van benne valami, na meg ott van még ugye az Nvidiának Cuda meg a Physix ami még számít na meg amt még sosem láttam az Open CL??? semmit nem tudok róla, de arra mindenki mérhet vehet hogy most a nv belead mindent mert muszály neki, eddig vegetáltak most viszont nagyon forr a nagy NV bogrács .. ki tudja mi lessz a vége
ma pont néztem az oldalát,PhysX driver kellett az egyik játékhoz.Van it Tegra,Tesla,Ion és semmi.A win 7-nél én nem találtam semmi érdemleges infót.Csak a szokásos marketing. OpenCL segítségével lehet elvileg AI-t és fizikát számolni a GPU-n. Volt róla szó hogy a DX11-ben benne lesz. Szeritnem a CUDA max azoknak számít akik munkához használják a gépüket esetleg folyamatosan konvertálgatnak. Akkor lenne a CUDA igazán veszélyes ha nem csak az NV támogatná. Az AMD meg nem hülye hogy elfogadja a cudát az NV-től. PhysXnek meg annyi. Van valahol egy lista az idén érkező játékokről amik GeForce gyosított fizikát használnak.Nem olyan nagy nevek ezek hogy NV karit vegyek miattuk.Ha annyira kellene a PhysX veszek 10K-ért egy 8600GT-t használtan,felrakom a win7-et,becsúsztatom a Radeon mellé és tolom neki.Működik,régen megcsináltam csak azóta rip GT.Hogy mi lesz a cég jövője azt én is szeretném tudni.Ha ez igaz (másik link) akkor igen nagy a baj.Az AMD lépéselőnyben lesz mint annó az NV a G80-al és láttuk már mennyit számít az a pár hónap csúszás.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#949 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 20:43

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

ma pont néztem az oldalát,PhysX driver kellett az egyik játékhoz.Van it Tegra,Tesla,Ion és semmi.A win 7-nél én nem találtam semmi érdemleges infót.Csak a szokásos marketing. OpenCL segítségével lehet elvileg AI-t és fizikát számolni a GPU-n. Volt róla szó hogy a DX11-ben benne lesz. Szeritnem a CUDA max azoknak számít akik munkához használják a gépüket esetleg folyamatosan konvertálgatnak. Akkor lenne a CUDA igazán veszélyes ha nem csak az NV támogatná. Az AMD meg nem hülye hogy elfogadja a cudát az NV-től. PhysXnek meg annyi. Van valahol egy lista az idén érkező játékokről amik GeForce gyosított fizikát használnak.Nem olyan nagy nevek ezek hogy NV karit vegyek miattuk.Ha annyira kellene a PhysX veszek 10K-ért egy 8600GT-t használtan,felrakom a win7-et,becsúsztatom a Radeon mellé és tolom neki.Működik,régen megcsináltam csak azóta rip GT.Hogy mi lesz a cég jövője azt én is szeretném tudni.Ha ez igaz (másik link) akkor igen nagy a baj.Az AMD lépéselőnyben lesz mint annó az NV a G80-al és láttuk már mennyit számít az a pár hónap csúszás.
Kérdéses, hogy itt mi lessz az is lehet, hogy majdnem semmi mivel a felhasználokra is figyelhetnének ..mármint ha ilyen gyorsan jönnek a VGA generációk akkor nem fognak az emberek váltani mert nem lessz pénz. szooval sok sok ?????????????????????

#950 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 21:23

Idézet

Kérdéses, hogy itt mi lessz az is lehet, hogy majdnem semmi mivel a felhasználokra is figyelhetnének ..mármint ha ilyen gyorsan jönnek a VGA generációk akkor nem fognak az emberek váltani mert nem lessz pénz. szooval sok sok ?????????????????????
Szerintem nem jönnek gyorsan,ez mindig így volt.Jóformán évente kijött egy új generáció az elmúlt időszakban ami vagy teljesen új DX-et hozott vagy az előző generáció javított változata volt.Ez már a DX9-megjelenése óta így zajlik (korábban egy DX egy sorozat: GF2=DX7 , GF3=DX8 , GF4=DX8.1 stb.).A következő generáció után még egy fog jönni szerintem aztán szoftver render és átalakul a piac.Az emberek pedig követni fogják a tempót ahogy eddig is tették.Ha nem akkor max nem játszanak vagy visszavesznek a részletességből.Ez a pénzügyi helyzet külföldön nem jelent akkora gondot mint itt nálunk.Vagy igen?

#951 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 16:01

váá emberek ez már röhejes : [LINK] . Beindult a marketing gépezet....

#952 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 18:39

Idézet

váá emberek ez már röhejes : [LINK] . Beindult a marketing gépezet....
próbáloznak ahol tudnak

#953 Felhasználó inaktív   Remik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 10:36

Nem emléxem hogy kimondta,de gondolom azért mert az nv nem támogatta a dx10.1-es API-t, csak reklámfogásnak tekintette.Itt van rá a válasz, hogy nem reklámfogás!Kép

http://prohardver.hu...force_200m.html
"...én osztom az észt. Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind acceptábilisak, dialógusunk kontinuitása így megszakad. Nem jön létre az argumentumok szintézise.
"szal ez azt jelenti h kibaszottkurva okos vagyok,amiket seggbaszó szavakba adom át neked te buzi, de te a kurva anyádat sem érted te foscsicska, ugyhogy a faszom beszélgessen veled gyökér.tehát bazd meg ennek ennyi."xD

#954 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 20:39

Huh ember....ezt a két videót Abu85 linkelte PH!-n. Elég durva , érdemes megnézni. Meet Emily - a csaj végig real-time van renderelve 4db HD4870-en (4 TeraFlopsnyi számítási kapacitás ezért a látványért). 1:30-nál váltanak át az élő szereplőre. Egyedül a pislogása tűnik kicsit furának de ennek ellenére nagyon durva. Are you ready for what's next? - ez pedig összeállítás az eddigi AMD-s techdemókból.A vége az igazán érdekes, az már ray-trancinggel készült (kár hogy a Pong és a skorpiós kimaradt).

Remik: erre nem lehet igazán semmit írni.A kommentek mindent elmondanak.

#955 Felhasználó inaktív   Skull 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 08:10

Szerintetek melyik a jobb videókártya, és miért?
ATI HD 4850 / NVIDIA GeForce 9800GTX+?

#956 Guest__*

Elküldve: 2009. 07. 01. 09:08

Idézet

Egyértelműen a GeForce, de mindjárt jönnek az elvetemültek, oszt telenyomják a topikot megent mindenféle nV gyilkos teszttel...Ne foglalkozz velük, maguk sem tudják, miről irogatnak...:Đ

#957 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 09:15

Idézet

Idézet

Egyértelműen a GeForce, de mindjárt jönnek az elvetemültek, oszt telenyomják a topikot megent mindenféle nV gyilkos teszttel...Ne foglalkozz velük, maguk sem tudják, miről irogatnak...:Đ
Én is ezért nem írok ide mostanában.Félek, hogy minden pozitív Nvidiás üzenetemet csoportosan megerőszakolják az ATI-s felhasználók.:-D

#958 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 10:01

Idézet

Idézet

Egyszer megpróbálhatnád bizonyítani is ezeket a kijelentéseket. Ide és a gépfejlesztés topikba is beírogatsz , azt mondod nincs igazam és ennyi.Próbáld legalább megcáfolni az állításom(állításunk). Magyarázd már el kérlek miért jobb az Nvidia. Én is letudtam írni miért ajánlom a Radeonokat szóval neked sem fog letörni a kezed.... (a sok szokásos hülyeségtől kímélj)

Skull : itt vannak tesztek, döntsd el : PH! , VGASpeed , Techpowerup

itt pedig a fogyasztással kapcsolatban:[LINK] , [LINK]

Ha biztosra akarsz menni itt tedd fel a kérdésedet, szakemberek fognak rá válaszolni.A két kártya között nincs egyértelmű teljesítménybeli különbség ennek ellenére az AMD-t emelném ki mint jobb kártyát (nem beszélve az ár/teljeítmény mutatóról). Már korábban leírtam a gépfejlesztés topiban hogy miért.Ha érdekel olvasd vissza.

#959 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 10:09

Egy kis érdekesség. Kiváncsi vagyok mi lesz a CUDA-val ha nem sikerül meggyőzni a többi gyártót. (AMD nem fogja támogatni, Intel meg miért tenné, ugyan olyan konkurencia csak más piacon)

#960 Guest__*

Elküldve: 2009. 07. 01. 10:12

Idézet

Idézet

Idézet

Egyszer megpróbálhatnád bizonyítani is ezeket a kijelentéseket. Ide és a gépfejlesztés topikba is beírogatsz , azt mondod nincs igazam és ennyi.Próbáld legalább megcáfolni az állításom(állításunk). Magyarázd már el kérlek miért jobb az Nvidia. Én is letudtam írni miért ajánlom a Radeonokat szóval neked sem fog letörni a kezed.... (a sok szokásos hülyeségtől kímélj)

Skull : itt vannak tesztek, döntsd el : PH! , VGASpeed , Techpowerup

itt pedig a fogyasztással kapcsolatban:[LINK] , [LINK]

Ha biztosra akarsz menni itt tedd fel a kérdésedet, szakemberek fognak rá válaszolni.A két kártya között nincs egyértelmű teljesítménybeli különbség ennek ellenére az AMD-t emelném ki mint jobb kártyát (nem beszélve az ár/teljeítmény mutatóról). Már korábban leírtam a gépfejlesztés topiban hogy miért.Ha érdekel olvasd vissza.

Miért akarnék neked bizonygatni bármit is? Korábban már leírtam a véleményemet, kérlek, olvass vissza.
Sajnos nincsen sem időm, (nem vagyok nyári szünetes) sem kedvem ilyenekre fecsérelni az energiáimat...Megkérlek, hogy az ATI-t Istenítő SZAKEMEBEREKKépKépKép helyett nézegess át néha nemzetközi NV-s topikokba is, meg fogsz lepődni, mennyi szenny ragadt rád az ATI imádattól/agymosástól, s, talán egy kis kúltúra is ragad rád, a nagy semmittevős nyári szünetben. PÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍSZZZZZZZZZZZZ!Kép

Téma megosztása:

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.