DVD írás
Elküldve: 2004. 08. 17. 22:55
DC-n volt egy kis dumapraty a felvetést követöen, hogy "jövöre 50gb-s DVD". Hát mit ne mondjak érdekes. Japcsik már 5 azaz 5 éve csináltak 100 gigás lemezt ami csak egy rétegű volt! Aztán jött a 2 réteg ami már 200 giga. Nem semmi. És erről mit sem tudtunk eddig. Viszont arról is szó esett, hogy a Sony elvileg idén ígérte a 25gigás DVD! Szal ha a jövőre is ilyen jövőre lesz akkor nemjó. Viszont szerintem azt nem lehet megcsinálni, hogy kompatibilis legyen az a DVD, mert ez kb akkora lépés lesz mint a CD -> DVD.
Elküldve: 2004. 08. 17. 23:21
No igen vagy a floppy-cd...érdekes lesz mert akkor ez az új DVD írók bejövetelét is jelentené!
...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you
Friedrich Nietzsche

Elküldve: 2004. 08. 18. 04:56
ott a HD-DVD ami kompatibilis... viszont "csak" 30GB.

Elküldve: 2004. 08. 18. 10:26
20, és azt is csak double layeres írók írják meg. Amit még mindig jeleznék, egyik írón se láttam feltüntetve!
Elküldve: 2004. 08. 18. 12:01
egy réteg 15 meg még egy réteg az barátok között is harminc. a 20 az a RAM.
ezen látsz vmit feltüntetve?
bővebben: ITT

Elküldve: 2004. 08. 18. 13:15
Ja bocs, tényleg, elnéztem. Akkor ezexerint a DL írást kell keresni a paraméterek közt. Szal az enyim nem tudja.
Elküldve: 2004. 09. 07. 15:01
HD-DVD? Blu-Ray Disc? ugyan, már a "kertek alatt" jár a Holografikus lemez is! 1 terabyte adatmennyiség, 1 gigabyte per perc adatátviteli sebességgel!!
A világ első holografikus lemezre rögzített filmje

Elküldve: 2004. 09. 07. 15:21
Hmm érdekes...habár nem tudom, hogy mikora jutunk el oda, hogy ez otthoni használatra is alkalmas legyen...és akkor majd jönnek az új típusú írók meg minden!
...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you
Friedrich Nietzsche

Elküldve: 2004. 09. 07. 23:51
Hát ezek mostmár folyamtosan jönnek. Csak odáig jutnának már el hogy annak a bizonyos korongnak ne kelljene forogni... Pl winchester. Lehetnének oylanok, mint akár egy CF vagy SD kártya, és akkor kevesebb esély van rá, hogy tönkremegy...
Elküldve: 2004. 09. 09. 16:50
hát,egy ideig olyan biztosan nem lesz,mert sokkal többe kerül az előállítása egy olyan izének,mint egy sima lézerlemeznek.tulképpen eg üres cd/dvd előállítása szinte semmibe nem kerül,javítsatok ki ha nem így van.
Elküldve: 2004. 09. 09. 16:59
Én ezeket nem feltétlen a CD/DVD helkyett írtam, hanem inkább a winyó helyett. Az a gyenge pontja gépnek igazából, a winyók miatt nicsn is értelme jobb gépeket kihozni, mert az adatolvasás már nem lesz gyorsabb így sem. Max a játékok igényei, de azokból is látszik, hogy egyre több RAM-ot is követelnek meg, amiből gyorsan ki lehet olvasni az adatot, és tulképp a loading az a winyóból a RAM-ba töltés szerintem... Persze lehet nicsn igazam.
Elküldve: 2004. 09. 09. 17:06
no igen,vinyó az már más helyzet.Nekem sima illesztésű vinyóm van,a híres SCSI winchesterek állítólag már igen gyorsak.De még rengeteget kell fejlődniük,ez biztos.
Elküldve: 2004. 09. 09. 18:34
Hát nekemis, mert az SCSI kb 2x olyan drága, és annyira azért az sem jó, pl több gond van vele. Itt az lesz az áttörés, ha nem lesz benne forgó/mozgó rész. Ezért mondtam a CF kártyát mint példa. De írhattam volna a gépben lévő RAM-ot is, csak az ugye áram nélkül törlődik... Bár ha pl egy DVD lemezre lehet akár 1 terát is feltenni, akkor ez is lehet egy megoldás, mert 1gb/sec az írási sebesség, ami egy kissé gyorsabb bármilyen mostanság használatos cuccnál.
Elküldve: 2004. 09. 12. 00:30
"mert az SCSI kb 2x olyan drága, és annyira azért az sem jó, pl több gond van vele. Itt "
FR! A SCSC eszközökért amikor kiadod a pénzt, akkor ott a gyorsaságot, megbízhatóságot és az élettartamot fizeted ki! Ha van valami, ami megéri a pénzét, akkor az a SCSI cuccok! Annál csodálatosabb eszközök nem igen vannak pc-hez. Gyorsak, mint atom és roppantmód megbízhatóak! Nekem régen egy P2 233 MHz-es gépemben volt egy vacak kis SCSI vezérlő és vinyü, de az is úgy ment, mint atomszerkezet!!!!!! DVD íróból is, ha lehet, érdemes SCSI-t venni!
Elküldve: 2004. 11. 30. 19:55
Megújult a cd.wbteam. Tiudjátok, a tuti hasznos bolt. Az új cím: http://www.itmedia.sk/hu/
SK-ból hozzák be a cuccot, ami gyakorlatilag határváros.
CD 35FT! DVD 55Ft!
Asszem ez nem semmi. No persze kell is rendelni belőle rendesen ilyen árért, de asszem ez a továbbértékesítéshez elég jó ár.
SK-ból hozzák be a cuccot, ami gyakorlatilag határváros.
CD 35FT! DVD 55Ft!
Asszem ez nem semmi. No persze kell is rendelni belőle rendesen ilyen árért, de asszem ez a továbbértékesítéshez elég jó ár.
Elküldve: 2004. 11. 30. 20:17
viszont ha jól látom RW-jük nincsen semmiből.

Elküldve: 2004. 11. 30. 20:41
Majd lesz. Sztem a lebukás után most kezdik újra, azt majd kialakul a dolog.
Egyébként az a vicc, hogy Sahyba szoktunk járni kajálni meg tankolni, szóval mjostmár köthetjük a kellemeset a hasznossal
Egyébként az a vicc, hogy Sahyba szoktunk járni kajálni meg tankolni, szóval mjostmár köthetjük a kellemeset a hasznossal

Elküldve: 2004. 11. 30. 20:57
miért, mi ez, valami maffia szervezet? 

Elküldve: 2004. 11. 30. 21:14
Nem, csak sztem számlát nem nagyon szoktam kapni
De a olti ár hatodáért az se érdekel ha lopott lenne
Bár nem az.

Elküldve: 2004. 12. 01. 00:06
ez az olcsó dvd...hmm...nem is hangzik rosszul...már csak a minősége a kérdéses!