HWSW Informatikai Kerekasztal: Botrányos! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Botrányos!

#961 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 28. 07:36

Vicces. A Portfolio kalkulátora a 8.5 millás lakásunkat 15-nek értékelte. Hely, nem is tudtam, hogy ilyen zsíros úr vagyok Kép

Mondjuk még így se éri el a határt.
Egyébként annyiban egyetértek az előttem szólokkal, hogy alacsonyan van meghúzva az értékhatár.

#962 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 05. 28. 08:17

Örömteli ez a nap, hogy lassan mindenki a magyar politika - a média által csepegtetett - ocsmányságain fröcsög.:Đ Üdv a klubban! Nincs itt gazdasági válság emberek! Ez gazdagsági válság! A bankok több hitelt adtak ki a világban, mint amennyi pénz ténylegesen létezik! Én inkább ipari forradalomnak vagy b@lf@szságnak nevezném, mert a reklámok és a marketing által ránk tukmált sok szarra az embernek nincsen szüksége! Abból a bérből, amit keresel röhögve meg kellene tudnod élned. KELLENE! Nem kell az új telefon, nem kell a plazma TV,nem kell új autó! Dolgozz meg érte, izzadj vért, köpd ki a tüdődet, ne a bankokban lásd a megoldást! Jaaaaaaaaaaaaa, hogy ez nem komfortos?! Miért kellene annak lennie??? Nem azért születtél a világra, hogy hízzál, és a TV kapcsolót nyomogasd! Ne az amerikanizmus és a nyugat kényelmes életvitele legyen az etalon! A Kárpát-medencében élnek a világ legkeményebb népei, akik régebbóta jelen vannak -és meghatározó személyiségei- a világtörténelemnek! Nem-nem Svájc, Izrael vagy az USA a világ mozgatórugója! A megoldást pedig ne a pártpolitikában keresd! A világ változik, és ezt a változást csak a legkémenyebbek fogják túlélni, akiknek erős a vezetésük, akikre az emberek felnéznek és tisztelnek amikor a vezetőjükre tekintenek! Nem! Ők nem a menedzsment tagjai! Korea, Kína, Irán, Szíria fogják a változást szállítani! Akiket mi felsőbbrendű europidok lenézünk a nomád életvitelük miatt! Nem, nem a világbank, nem az IMF, de nem is a marketing vagy a reklám szakmák fogják a világot megváltani! Remélem 5 éven belül ezeket a már csak a múzeumokban fogják mutogatni! 

Huuhhhh, ez olyan volt, mint Josif propaganda eszmefutattása az orosz nép felé, Sztálingrád ostromakkor. :-D

#963 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 05. 28. 08:35

Nagyon mélyen érintett úgy látom, mikor az ilyen hangvételű, de politikával túlfűtött írományaidat "fröcskölés"-nek tituláltam. Mert azok. Politikai szájhabzások.
De ezzel a mostani hsz-ddal 110%-ban egyetértek! ! ! ! ! ! Teljesen igazad van!

Kép
Kép
Kép

#964 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 08:44

Idézet

Örömteli ez a nap, hogy lassan mindenki a magyar politika - a média által csepegtetett - ocsmányságain fröcsög.:Đ Üdv a klubban! Nincs itt gazdasági válság emberek! Ez gazdagsági válság! A bankok több hitelt adtak ki a világban, mint amennyi pénz ténylegesen létezik! Én inkább ipari forradalomnak vagy b@lf@szságnak nevezném, mert a reklámok és a marketing által ránk tukmált sok szarra az embernek nincsen szüksége! Abból a bérből, amit keresel röhögve meg kellene tudnod élned. KELLENE! Nem kell az új telefon, nem kell a plazma TV,nem kell új autó! Dolgozz meg érte, izzadj vért, köpd ki a tüdődet, ne a bankokban lásd a megoldást! Jaaaaaaaaaaaaa, hogy ez nem komfortos?! Miért kellene annak lennie??? Nem azért születtél a világra, hogy hízzál, és a TV kapcsolót nyomogasd! Ne az amerikanizmus és a nyugat kényelmes életvitele legyen az etalon! A Kárpát-medencében élnek a világ legkeményebb népei, akik régebbóta jelen vannak -és meghatározó személyiségei- a világtörténelemnek! Nem-nem Svájc, Izrael vagy az USA a világ mozgatórugója! A megoldást pedig ne a pártpolitikában keresd! A világ változik, és ezt a változást csak a legkémenyebbek fogják túlélni, akiknek erős a vezetésük, akikre az emberek felnéznek és tisztelnek amikor a vezetőjükre tekintenek! Nem! Ők nem a menedzsment tagjai! Korea, Kína, Irán, Szíria fogják a változást szállítani! Akiket mi felsőbbrendű europidok lenézünk a nomád életvitelük miatt! Nem, nem a világbank, nem az IMF, de nem is a marketing vagy a reklám szakmák fogják a világot megváltani! Remélem 5 éven belül ezeket a már csak a múzeumokban fogják mutogatni!

Huuhhhh, ez olyan volt, mint Josif propaganda eszmefutattása az orosz nép felé, Sztálingrád ostromakkor. :-D

Az elejével egyetértek. A végére viszont elvesztettem a fonalat Kép
Bár most nem értem mire fel volt ez a nagy kirohanásod.
Valóban olyan dolgokat hajkurászunk és verjük magunkat hitelbe amire igazából nincs sok szükségünk. A nyugati társadalom arra építkezett be, hogy az emberek költekeznek, sőt, túlköltekeznek. Most, hogy megnézik mire megy a pénz egyből bedőlt egy halom iparág. Főleg ugye az autoipar mivel az emberek most úgy vannak vele, hogy jó lesz még nekem ez a mostani 3 éves kocsi is.
De az ember gyarló, szóval amint megteheti megint költeni fog minden féle felesleges flancra.

Ui: plazma,lcd tv pedig igenis kell. különben min játszunk az xboxxal :)

#965 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 28. 08:57

Idézet

Nagyon mélyen érintett úgy látom, mikor az ilyen hangvételű, de politikával túlfűtött írományaidat "fröcskölés"-nek tituláltam. Mert azok. Politikai szájhabzások.
De ezzel a mostani hsz-ddal 110%-ban egyetértek! ! ! ! ! ! Teljesen igazad van!
El sem tudod képzelni mennyire mélyen...Kép

#966 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 28. 09:07

Idézet

Az elejével egyetértek. A végére viszont elvesztettem a fonalat Kép

Valóban olyan dolgokat hajkurászunk és verjük magunkat hitelbe amire igazából nincs sok szükségünk. A nyugati társadalom arra építkezett be, hogy az emberek költekeznek, sőt, túlköltekeznek. Most, hogy megnézik mire megy a pénz egyből bedőlt egy halom iparág. Főleg ugye az autoipar mivel az emberek most úgy vannak vele, hogy jó lesz még nekem ez a mostani 3 éves kocsi is.
De az ember gyarló, szóval amint megteheti megint költeni fog minden féle felesleges flancra.

Ui: plazma,lcd tv pedig igenis kell. különben min játszunk az xboxxal :Đ

Az elejére vonatkozóan, kb. arra gondoltam, amit leírtál, természetesen kirohanás mentesen. A vérnyomásom olyan, hogy mindjárt leesik a fejem és kifolyik a nyálam a notebookra.Kép

A második részével kapcsolatban: mi jut eszedbe kapásból, ha azt mondom, Irán?

#967 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 05. 28. 09:32

a legnagyobb problémát abban látom, hogy anno éltünk egy világban, melyben sok dolgunk nem volt, csak élni.
idővel teremtettünk magunkak egy olyan világot, amiben meg kell tanulni élni, amiben azért élsz, hogy élhess. azért dolgozol, gürizel, teszed a kis dolgaidat, hogy életképes legyél. (persze a hétköznapi kis emberek, mint mi)
persze, ez a fejlődés törvényszerűsége, de ilyen szinten? lehet, hogy én vagyok a balek, de én úgy látom, hogy átestünk a ló túloldalára, sőt, már többszörösen átfordultunk rajta, mondhatni ringlispilt játszunk a lovon.

igazából - mindezt bármiféle politológiai ismeret nélkül, csak mint szerény észrevétel - a jelenlegi "-izmust" (szocializmus, kapitalizmus, and so on :Đ) kéne átlépnünk, igazából az én véleményem az, hogy egy globalizált megoldás lenne elfogadható, no persze nem a jelenlegi globalista elképzelés szerint. japán maradhatna japán, magyarország magyarország, a föld 1-1 régiója, saját értékével és kultúrájával. kérem, mind emerek vagyunk, személy szerint a szememben nem más valaki azért, mert spanyol, orosz, német, angol, namíb, arab stb. fehér népnél is sok a köcsög, barnánál is, bűnöző és bűnöző közt semmilyen formában nem szabad különbséget tenni, legyen az akár politikus, sztár, vagy egy hétköznapi dokkmunkás. hmmm, igen, ez az utópia :-D (azt pl hallottátok, hogy most vlmi egyiptomi politikus gazdag májert végeznek ki? megöletett vlmi arab énekesnő. támogatom! nálunk sem kevés ember kerülhetne efféle sorsra (politikusok, vállalkozók, "megélhetési bűnözők" (hogy ez elfogadott, na az több mint felháborító!!!), másokat megnyomorítanak, tönkretesznek, élősködnek. ez elfogadott, normális, nem szabad róla beszélni, még téged zsuppolnak be, ha szólni mersz ez ellen....

a recesszióval kapcsolatosan amit nagyon nem értek: miért azokhoz kell ismét dollár (száz) milliárdokat tolni, akik elszabták az egészet? miért nem azoknak, akiket megszivattak és viszik a házát, lakását, kocsiját, pelenkáját. ha azokhoz menne a pénz, visszakerülne a tolvaj brigádhoz a kintlévőség, de csak annyi, nem több, nem kevesebb. így nem vernének el ismét több száz milliárdnyi dollárt/euro-t/fabatkát.

egyébként picit kapcsolódik a témához a southpark azon epizódja, amikor a srácok zenéket töltenek le, oszt elkapják őket a kommandósok, majd megmutatják nekik, hogy mit ártanak ezzel a sztároknak, britney pl le kell, hogy cserélje a citiation x gépét egy learjet-re, szerencsétlen.

az elhalgatott, eltusolt felfedezések, gyógyászati megoldások (pl nem egy magyar készülék van, ami különféle daganatos megbetegedések orvoslására képes gyógyszeres és chemoterápisás kezelés nélkül, csak épp ez nem érdeke a gyógyszeriparnak, kedves, nem?) mind a gerjesztett igények és azokat megfejő brigád ellenérdekét szolgálják, leszarják, hogy másnak mi és hogy jó, hogy azt esetleg képes megfizetni, így életben maradni, csak a sajátos, csökönyös, gusztustalan érdeke, leszarva a közös érdeket (ez a legnagyobb probléma, de ez úgy az egész emberiségre vonatkozóan).

hirtelen ennyi a kirohanásom, biztos, hogy sok badarság van benne, de ismétlem, nem értek ehhez nagyon, csak mint kívülálló, fenéket, csak mint ezt átélő ember írom le a véleményem és észrevételeimet. ami természetesen lehet blődség és egy nagy tévedés is.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#968 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 05. 28. 09:37

Idézet

Idézet

Az elejére vonatkozóan, kb. arra gondoltam, amit leírtál, természetesen kirohanás mentesen. A vérnyomásom olyan, hogy mindjárt leesik a fejem és kifolyik a nyálam a notebookra.Kép

személy szeirnt nekem az, hogy van egy faint vezetőjük, aki 2 kézzel mutat be a cionista világnak, közben még a seggét is az arcukba riszálja :Đ
az mekkora lépés volt, amikor még bush papa meghívta az egyetemeikre, ő el is ment. viszonzásul Mahmoud is visszahívta, de bush papának nem volt vér a pucájában :-D

de ha csak a médiából érkező infókat veszem alapul, akkor egy világra szóló fenyegetés.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#969 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 28. 09:43

Idézet

...

Idézet

az elhalgatott, eltusolt felfedezések, gyógyászati megoldások (pl nem egy magyar készülék van, ami különféle daganatos megbetegedések orvoslására képes gyógyszeres és chemoterápisás kezelés nélkül, csak épp ez nem érdeke a gyógyszeriparnak, kedves, nem?) mind a gerjesztett igények és azokat megfejő brigád ellenérdekét szolgálják, leszarják, hogy másnak mi és hogy jó, hogy azt esetleg képes megfizetni, így életben maradni, csak a sajátos, csökönyös, gusztustalan érdeke, leszarva a közös érdeket (ez a legnagyobb probléma, de ez úgy az egész emberiségre vonatkozóan).
Nincs DEJAVU-d norb? Pont erről (is) beszélgettünk múltkor! :Đ Mi is így látjuk!!!!!
Kép
Kép
Kép

#970 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 28. 10:08

Idézet

Idézet

...

Idézet

Nincs DEJAVU-d norb? Pont erről (is) beszélgettünk múltkor! :Đ Mi is így látjuk!!!!!

Sokszor az van. Dareal mester is leírta a frankótutit.:-D Én már azon is agyaltam, hogy ez a mexikoi H1N1 vírus is lehet mesterséges. Lehet, hogy az USA piaca már kevés, és kell nekik ez is, egy -majdnem- világjárványt létrehozva, miközben valaki ezt precízen irányítja és a virtuális bankszámláját skubizza.Arról nem is beszélve, mi pénz egy ilyet kitenyészteni és kordába tartani. Az bosszant a legjobban, hogy hogyan lehet embereknek ekkora hatalma...Nem intelligensebb, mint mi, lehet, hogy sokkal sutább, a farka is kisebb és mégis. Akkora légüres terek alakulnak ki ember és ember között, hogy az hihetetlen.

#971 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 10:20

Idézet

Idézet

Az elejével egyetértek. A végére viszont elvesztettem a fonalat Kép

Ui: plazma,lcd tv pedig igenis kell. különben min játszunk az xboxxal :Đ

Irán kapásból:
Arab ország nagy mázlival, mivel egy halom kőolajon és gázon csücsül. Van egy paprikajancsi vezetője aki ott int be a nyugatnak ahol csak, menőzik az atomjával,az űrprogjamjával és az országával miközben otthon nagy náluk a szegénység és a tudatlanság ráadásul korlátozza a szabadságjogokat (Kín után ott a legerősebb a netescenzúra).
Nem hiszem, hogy kitaláltak volna valami olyasmit ami megválltja a világot.

Kína az más tészta. Ott valamit jól csinálnak mostanában, de megjósolom, hogy előbb utóbb be fog dőlni. Nem a gazdaságuk hanem a társadalmuk. Túl nagy és gyors a fejlődés. Nehéz követi az embereknek. Egyre nagyobb lesz a szakadék, ráadásul minél jobban megy az átlagembernek annál inkább vágyni fognak az nyugati tipusú szabadság után (coca-cola, meki, zászlóégetés a főtéren, stb :-D ) Egy pár generáció után a vezetőség se lesz már ilyen kemény.

Mivel a szovjetek elég durván mutatták meg azt hogy milyen a szocidiktatúra ezért nem látok rá esély a közeljövőben, hogy bármelyik demokratikus állam áttérne rá jószántából.

#972 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 28. 10:29

Na meg az is durva, hogy tavalyhoz képest 88.000-el nőtt a munkanélküliek száma. Tavaly - ha jól számoltam - 257 munkanap volt, az azt jelenti, hogy naponta (átlagban) 342 munkavállaló helye szünt meg. Több, mint ÜBERBRUTÁLIS! Jelenleg 412.000 munkanélküli van az országban. Kép

#973 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 10:32

Idézet

Na meg az is durva, hogy tavalyhoz képest 88.000-el nőtt a munkanélküliek száma. Tavaly - ha jól számoltam - 257 munkanap volt, az azt jelenti, hogy naponta (átlagban) 342 munkavállaló helye szünt meg. Több, mint ÜBERBRUTÁLIS! Jelenleg 412.000 munkanélküli van az országban. Kép
Uh. Durva adat. Főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy magyarországon milyen kevés aktív dolgozó tartja el a nagytöbbséget.
Legutóbb a gyes miatt hoztak fel egy ilyesmi adatot. Aszem azt mondták, hogy 30 dolgozó tart el 100 embert.

#974 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 28. 10:32

Idézet

Irán kapásból:
Arab ország nagy mázlival, mivel egy halom kőolajon és gázon csücsül. Van egy paprikajancsi vezetője aki ott int be a nyugatnak ahol csak, menőzik az atomjával,az űrprogjamjával és az országával miközben otthon nagy náluk a szegénység és a tudatlanság ráadásul korlátozza a szabadságjogokat (Kín után ott a legerősebb a netescenzúra).

3-as. :Đ

És ha azt mondom, hogy Svájc?

#975 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 28. 10:34

Idézet

Idézet

Uh. Durva adat. Főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy magyarországon milyen kevés aktív dolgozó tartja el a nagytöbbséget.
Legutóbb a gyes miatt hoztak fel egy ilyesmi adatot. Aszem azt mondták, hogy 30 dolgozó tart el 100 embert.
Na, az aktív dolgozókról nem találtam semmi infót a gúgliban. Pedig ahhoz akartam viszonyítani, de lehet jobb is, hogy nem találtam meg/nem teszik közzé.

#976 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 10:42

Idézet

Idézet

Irán kapásból:

3-as. :Đ

És ha azt mondom, hogy Svájc?

az asszociációs szoba nem máshol van? :-D
Szóval Svájc: Gazdag bank ország. Sok a hegy. jó a csokijuk, meg az órájuk. Gondolom unalmas belpolitikával és külpolitikával. Azzal nem igen szokott foglalkozni, hogy a pénz honnan jön, amit sok rohadék gazdag ki is használ.

Na jó. Ezek voltak az én véleményeim. Te hogy látod? Biztos nem véletleünl ezt a két országot mondtad.

Bevallom, hogy ezekről az országokról nagyjából csak annyit tudok amit a média megmutat. Pedig az értelmesebb emberek közé szoktam sorolni magam.

Mondjuk hozzátenném, hogy amíg nincs tömegpusztító fegyvere addig nem nagyon érdekel, hogy ki kakaskodik a kisebb országokban. Csak adják ócsón a züzemagyagot Kép

#977 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 10:52

Idézetek:

Ha így folytatódik a változás, márpedig minden jel erre mutat egyenlőre, akkor 2010.-re kétszer annyi nyugdíjas lesz mint 14 éven aluli gyerek. Na és persze 2012. után, fele annyi aktív dolgozója lesz az országnak, mint nyugdíjasa! ha csökken az aktív dolgozók száma, akkor valahonnan pótolni kell a meg nem termelt, kifizetendő nyugdíjakat! Ez pedig egyértelműen növeli az államháztartási hiányt.
http://209.85.129.132/search?q=cache:GpVIk452jzoJ:www.shp.hu/hpc/userfiles/cfp-gsz/nyugdij_kilatasok_2012_utan.rtf+aktív+dolgozók+száma&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Végezetül még egy megjegyzés: a szakirodalom széles körben használja az egy keresőre jutó eltartottak számát annak illusztrálására, milyen gondot jelent a társadalom elöregedése, vagy az inaktivitás. Augusztinovits (2006) például megállapítja, hogy ha a 80-as évekre jellemző aktivitási szint lenne Magyarországon, akkor sokkal kevesebb eltartott jutna egy főre. Pedig ez a szám önmagában nem mond semmit. A termelékenység emelkedésével egy munkaóra alatt mind több (használati) értéket lehet létrehozni, így egy órai munka, vagy egy aktív dolgozó mind több ember ellátására képes. Jelenleg például Magyarországon 100 dolgozóra a ténylegesen dolgozókat tekintve 213, csak a legálisan dolgozókat tekintve 256 eltartott jut, az összes 20-62 évesekre számolva pedig 158. De ez önmagában nem jellemzi egy társadalom általános jólétét. Adott esetben akár feleannyi ember is el tud tartani ennyit. De ma a termékeket megtermelik, a megtermelt GDP egyre nő, vele pedig a munkanélküliség és a szegénység. A kérdés tehát nem a dolgozókra jutó eltartottak száma, hanem a dolgozóknak az általuk létrehozott termékekből jutó hányad.

#978 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 28. 11:25

Most írok ide először és a gondolatom azt hiszem pont ide vág! Ma véletlenül belecsöppentem a Szomszédok adásának ezredik ismétlésébe. De az érdekes számomra nem ez volt, hanem a mondani való. Ezen részt szerintem a rendszerváltás előtti 1-2 évben forgathatták. Egy szakszervezeti összefogásról beszéltek. A lényeg az volt, hogy 4 000 000 fős a szakszervezet, ami az akkori magyarország dolgozóiból állt!!!!!!!!!!!! 4 000 000 fő!!!!!!!!! És ezek csak szakszervezeti dolgozók voltak!! Akkor a lakosság száma szerintem 8-9 milliós lehetett! Tehát majdnem a fele lakosság biztosan dolgozott. Most vagyunk kb. 10 millióan és 20 évvel később. Most max. 2 millió dolgozó adja mindazt, amit akkor 4 millió adott!! Én "sajnos" ebbe a 2 millió, adózó közé tartozom. Én maximálisan megérzem azt, hogy az én fizetésem (ami nem sok) nem csak az enyém, hanem 3-4 kissebbségi családé és kb. 1 politikusunkké!!! Mondhatják rám azt, hogy rasszista vagyok, vagy lázító! De aki ezt el tudja fogadni, az egy állat!! A szomorú pedig csak az, ha nem fogadjuk el, ahogy én sem....semmi nem változik! És ez vérlázítóbb mint bármi más!!!

#979 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 05. 28. 11:34

Idézet

Most írok ide először és a gondolatom azt hiszem pont ide vág! Ma véletlenül belecsöppentem a Szomszédok adásának ezredik ismétlésébe. De az érdekes számomra nem ez volt, hanem a mondani való. Ezen részt szerintem a rendszerváltás előtti 1-2 évben forgathatták. Egy szakszervezeti összefogásról beszéltek. A lényeg az volt, hogy 4 000 000 fős a szakszervezet, ami az akkori magyarország dolgozóiból állt!!!!!!!!!!!! 4 000 000 fő!!!!!!!!! És ezek csak szakszervezeti dolgozók voltak!! Akkor a lakosság száma szerintem 8-9 milliós lehetett! Tehát majdnem a fele lakosság biztosan dolgozott. Most vagyunk kb. 10 millióan és 20 évvel később. Most max. 2 millió dolgozó adja mindazt, amit akkor 4 millió adott!! Én "sajnos" ebbe a 2 millió, adózó közé tartozom. Én maximálisan megérzem azt, hogy az én fizetésem (ami nem sok) nem csak az enyém, hanem 3-4 kissebbségi családé és kb. 1 politikusunkké!!! Mondhatják rám azt, hogy rasszista vagyok, vagy lázító! De aki ezt el tudja fogadni, az egy állat!! A szomorú pedig csak az, ha nem fogadjuk el, ahogy én sem....semmi nem változik! És ez vérlázítóbb mint bármi más!!!
vigyázat, hiába volt anno annyi dolgozó ember, nagyon sokan csak bejártak dolgozni, egész nap nem történt semmi sem (vagy lustaság, vagy egyszerűen nem volt meló, már amit el kellett végezni).
igazából nyugat felé kellett nagyon jó eredményeket felhozni, erről szólt az egész, prezentálni kellett egy jó statisztikát. milyen jó a kommunizmus, mindenki dolgozik. jah, csak veszteséges az egész, hiába dolgozik mindenki, ha nem termeli ki a fizetését + stb, akkor veszteséges az egész. nem kevés tartozást nyögünk még emiatt.
egyébként ne mondja senki, hogy most nincs munka. főleg a segélyezetteknek. nincs munka? hozzanak ide egy brigádot, annyi melót adok nekik, hogy összeszarják magukat. itt folyik egy patak, annak a partját úgy rendbe kéne hozni, mint az állat (rákos patak, dunába ölmlik, az egész partot rendbe kéne hozni). nem egy park van a közelben, amit gondozni kéne, nem kevés lom, szemét van az utakon, erdőkben, egyéb helyszíneken. azt is össze tudják szedni (ha kivinni kitudták...), az ilyen területeken amúgy is elég otthonosan érzik magukat.
kell ehhez bármiféle iskola? nem. rendbe kell(ene) rakni? igen. dolgozni akarás kell hozzá? igen. akarnak dolgozni? nem. ez a probléma, illetve az, hogy az ilyen kis segílykékből, ilyen olyan juttatásokból és támogatásokból jobban élnek, mint a dolgozó átlag.

#980 Felhasználó inaktív   Gery8 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 28. 20:54

dareal - van abban valami amit mondasz, megjegyzem a közveszályes munkakerülőket üldözték, ami azért nem volt olyan nagy probléma, most a helyzet más, hiszen támogatják őket... lehet, hogy négy portás volt, de azt az állam fizette, egy céget nem tudtál rákényszeríteni, hogy vegyen fel még 2 titkárnőt v. pizzafutárt; és az ő keresetük pedig a magánembereket gazdagította. a kisebbség meg radikális változáson megy keresztül, akárhogy, de meg kell oldani ezt a problémát, különben később (talán már most is) az emberölésért is a másik lesz a bűnös, eddig nem szándékozom eljutni!

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.