HWSW Informatikai Kerekasztal: Botrányos! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Botrányos!

#941 Felhasználó inaktív   Oliver S96 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 12. 19:51

Idézet

Azért ez az ingatlanadó is elég botrányos, nem?

Mi az, hogy >30 milliónál házakra ugyanakkora mennyiségű adó van ki szabva. Mi egy 30-40 millió közti házban élünk. Most akinek 80 milliós és még futná 3 másikra, az ugyanannyit fizessen, mint mi?

Ez azért egy elég érdekes dolog.KépKépKép

IGEN! Feri, ezt megcsináltad Kép

#942 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 05. 12. 19:51

Idézet

Mi az, hogy >30 milliónál házakra ugyanakkora mennyiségű adó van ki szabva. Mi egy 30-40 millió közti házban élünk. Most akinek 80 milliós és még futná 3 másikra, az ugyanannyit fizessen, mint mi?

Na és azt hallotad, h ha örökölsz pl egy 20 miliós házat, akkor visszamaradólag ki kell fizetni az adótartózást, na ez mekkora szemétség márKép

#943 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 12. 19:53

Idézet

Hát sztem pont ez a lényeg a megszorító csomagnak,hogy csak azokat az embereket ,,szivatja'' meg akik szűkösen vagy jól,de nem a legjobban élnek vagyis megszivatja a középkategóriás háztartásokat és a gazdagok az ilyeneket megse érzik...KépKépKép

First Aye :Ez eddig is ígyvolt,de viszont az a szemtség ha valakinek a nagymuterja megtudná hogy rákban 1 hét mulva meghal és felvesz párszázezer FT-os hitelt és elmegy Hawai-ra nyaralani,aztán kipurcan és a hitelt fizethetik életük végéig Kép

#944 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 12. 19:55

Idézet

Idézet

Hát sztem pont ez a lényeg a megszorító csomagnak,hogy csak azokat az embereket ,,szivatja'' meg akik szűkösen vagy jól,de nem a legjobban élnek vagyis megszivatja a középkategóriás háztartásokat és a gazddagok az ilyeneket megse érzik...KépKépKép
Nem hát... pedig pont az ilyen buzikból kellene kihúzni a pénzt.

#945 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 12. 20:01

Idézet

Érdekes, valóban... Én nem állnék neki politizálni, csak annyit mondanák, hogy ez tényleg a mai Magyarország... "Mindenki letérdel, csak mi nem" és társai...
Ennek ellenére nem hiszem, hogy bele fogunk halni. Egyszerű emberként nem sokat fogunk fel a válságból, és sajnos a legtöbben azt sem, hogy az ellenzék sem tud varázsolni, a sz_r az sz_r, akárhogy tálaljuk. A legfontosabb most mindenképp az, hogy az állam valamennyire talpraálljon, és ha ehhez ez kell, akkor ez kell.

Hangsúlyoznám, hogy mindez az én szubjektív véleményem... Nem vagyok MSZPs, se Fideszes, sőt, megától a politikától is tartózkodom legtöbbször, főleg azért, mert nem értek hozzá. Lehet, hogy amit leírtam, f_szság, de én, mint olyan, aki a Híradóból informálódik, nincsenek kapcsolatai felfelé, ráadásul még jólszituáltan sz_rik is az egészre, így gondolom. Lehet engem megdobálni, ha esetleg f_szságot mondtam.

#946 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 12. 20:08

Idézet

Idézet

Érdekes, valóban... Én nem állnék neki politizálni, csak annyit mondanák, hogy ez tényleg a mai Magyarország... "Mindenki letérdel, csak mi nem" és társai...
Ennek ellenére nem hiszem, hogy bele fogunk halni. Egyszerű emberként nem sokat fogunk fel a válságból, és sajnos a legtöbben azt sem, hogy az ellenzék sem tud varázsolni, a sz_r az sz_r, akárhogy tálaljuk. A legfontosabb most mindenképp az, hogy az állam valamennyire talpraálljon, és ha ehhez ez kell, akkor ez kell.

Hangsúlyoznám, hogy mindez az én szubjektív véleményem... Nem vagyok MSZPs, se Fideszes, sőt, megától a politikától is tartózkodom legtöbbször, főleg azért, mert nem értek hozzá. Lehet, hogy amit leírtam, f_szság, de én, mint olyan, aki a Híradóból informálódik, nincsenek kapcsolatai felfelé, ráadásul még jólszituáltan sz_rik is az egészre, így gondolom. Lehet engem megdobálni, ha esetleg f_szságot mondtam.
Ezzel csak 1 gond van hogy amit leadnak a híradóba abba elsőnek a CNN jól belevág,ha az nem teccik,vagy erősen az USA ellen szól.És aztán adja közzé a híreket,természetesen ami nem az amcsikról szól azt nem érdekli.Szóval inkább interneten kell tájékozódni azt a hírközlést nem lehet megvágni,eltitkolni...

#947 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 05. 12. 20:19

Ingatlanadóról annyit: &@##&@ák meg!!!

Mi is úgy vagyunk, hogy mikor megvettük a telket, még szaré-húgyá adták, mert cigó részen volt. Aztán felépület rá egy ház, ami azóta is épülget (szauna, medence ...) Közben a dzsipókat kitelepítették, a környék felkapott lett, a házunk értéke (és most nem viccelek) megháromszorozódott. Na most hova sz.rjak? Ezért fizessünk most közel 100ropit évente? Bezzeg akkor nem adtak támogatást, mikor ideköltöztünk a vadnyugatra...
De láttam hírekben egy öreg bácsikát a II.kerületből. Az is amióta az eszét tudja ott lakik...még a szülei építettét azt a kis házatcsakát, ami ma 100MFt-ot ér. Az öreg majdnem sírt... Egyértelmű: el kell adnia. Hát hogy a holló vájja ki a szemét annak aki ezt így ebben a formájában kitalálta. Mert amúgy egyet kell értsek ezzel az egésszel, de nem 30M-ós határt kellett volna húzni, hanem 50M-ósat. Vagy még nagyobbat. Rengeteg emernek van olyan sokat érő háza!!! És akkor tényleg luxusadó lenne. De ma már nem nagy kunszt 30M-ós házat építeni. Egy sima ki ház kis telekkel átlagos helyen...egy-két év alatt beépülő környékkel....sz simán ennyire értékelődik fel. Gondoljtaok bele, egy 3+félszobás panellakás is 15-20-25MFt!!! Akkor ezekszerint akinek sorházrésze, vagy háza van, az tejel! REMEK!

Kép
Kép
Kép

#948 Felhasználó inaktív   Aramisz93 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 20:25

Ingatlandó helyett sok mindent lehetne csinálni. Volt a híradóban, hogy egy faluban a segélyeket közmunkához kötik. Ezt simán be lehetne vezetni országos szinten is. Vagy nem?

Ma reggel a rádióban meg valami kendermagos dumált, hogy a mariska legalizálásból és országba való beengedésével mennyi pénzt hozhatna az állam a kasszába. Azért szerintem ez így egy kicsit cinkes.

(Ennyi erővel azt kéne csinálni amit ALI G csinált a filmben. )

#949 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 12. 20:32

Idézet

Ingatlandó helyett sok mindent lehetne csinálni. Volt a híradóban, hogy egy faluban a segélyeket közmunkához kötik. Ezt simán be lehetne vezetni országos szinten is. Vagy nem?
Nemnagyon mivel a közmunkából az államnak jóval kevesebb haszna van,mint aaz ingatlanadóból beszett pénzből,képzeld el 1 kis faluban kb 10 ezer lakos vanvagy kevesebb,abból legyen kb 1000 közmunkán,ez nemsok,de ha országosan nézed kb 10 millióból hányan lennének akk közmunkán?KépKép.

#950 Felhasználó inaktív   Aramisz93 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 20:35

Idézet

Idézet

Nemnagyon mivel a közmunkából az államnak jóval kevesebb haszna van,mint aaz ingatlanadóból beszett pénzből,képzeld el 1 kis faluban kb 10 ezer lakos vanvagy kevesebb,abból legyen kb 1000 közmunkán,ez nemsok,de ha országosan nézed kb 10 millióból hányan lennének akk közmunkán?KépKép.
Jo akkor mellette. De hogyha más hogy húzták volna meg ah atárokat pénzük is több lenne. Hülyék ezek? 30-tól húzhatnák 50ig 60tól 80ig stb.

#951 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 12. 20:40

Idézet

Idézet

Idézet

Jo akkor mellette. De hogyha más hogy húzták volna meg ah atárokat pénzük is több lenne. Hülyék ezek? 30-tól húzhatnák 50ig 60tól 80ig stb.
Most erre annyit lehet modnani EZ VAN SPRITE!Nem leeht mit tenni,igazából senki se akar ellene tenni semmit és addig nem is fognak amíg nem látják azt hogy már a középréteg is iszonyat nagy bajban lesz...Mondom én aki 16 éves és még állandó munkahelye sincs és nem rendelkezek költségvetéssel.

#952 Felhasználó inaktív   Aramisz93 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 20:49

Idézet

Idézet

Idézet

Most erre annyit lehet modnani EZ VAN SPRITE!Nem leeht mit tenni,igazából senki se akar ellene tenni semmit és addig nem is fognak amíg nem látják azt hogy már a középréteg is iszonyat nagy bajban lesz...Mondom én aki 16 éves és még állandó munkahelye sincs és nem rendelkezek költségvetéssel.
Erre az egész helyzetre ami most van ( na az a bakancsos is. amiben még talán igazság is volt, de minden fideszes hogy vigyorgott meg röhögött...pedig ezen, hogy odajutottunk, hogy ilyen bakancsokat rakosgatunk egymás asztalaára inkább sírn kéne)

Szóval erre a helyzetre csak annyit tudok mondani amit Bödőcs mondott valamelyik Showder Clubban. " A Parlamentbe elég lenne két ember: " ANYÁD ! " TIÉD ! " Kép

#953 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 13. 16:40

Miért is van versenyhátrányban az AMD?

Szerintem undorító amit csinálnak, nade ezt döntse el mindenki maga.

#954 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 05. 13. 17:35

Idézet

Mi is úgy vagyunk, hogy mikor megvettük a telket, még szaré-húgyá adták, mert cigó részen volt. Aztán felépület rá egy ház, ami azóta is épülget (szauna, medence ...) Közben a dzsipókat kitelepítették, a környék felkapott lett, a házunk értéke (és most nem viccelek) megháromszorozódott. Na most hova sz.rjak? Ezért fizessünk most közel 100ropit évente? Bezzeg akkor nem adtak támogatást, mikor ideköltöztünk a vadnyugatra...
De láttam hírekben egy öreg bácsikát a II.kerületből. Az is amióta az eszét tudja ott lakik...még a szülei építettét azt a kis házatcsakát, ami ma 100MFt-ot ér. Az öreg majdnem sírt... Egyértelmű: el kell adnia. Hát hogy a holló vájja ki a szemét annak aki ezt így ebben a formájában kitalálta. Mert amúgy egyet kell értsek ezzel az egésszel, de nem 30M-ós határt kellett volna húzni, hanem 50M-ósat. Vagy még nagyobbat. Rengeteg emernek van olyan sokat érő háza!!! És akkor tényleg luxusadó lenne. De ma már nem nagy kunszt 30M-ós házat építeni. Egy sima ki ház kis telekkel átlagos helyen...egy-két év alatt beépülő környékkel....sz simán ennyire értékelődik fel. Gondoljtaok bele, egy 3+félszobás panellakás is 15-20-25MFt!!! Akkor ezekszerint akinek sorházrésze, vagy háza van, az tejel! REMEK!

a legnagyobb probléma az e mögé rejtett mutyi mennyország. első körben, minden kecót fel kellene mérni értékbecslővel (ide a bökőt, hogy a rozsadombi villák az alsó kategóriába fognak tartozni, marikanéni 1,5 szobás panel lakása meg majd 25 milla körül mozog), hogy akkor az mennyit is ér. no de, az önkormányzatoknak erre saját erőből nincs lehetősége, így alvállalkozók bevonásával fog történni. no innentől kezdve gondolom nem kell ecsetelnem.

abszurdisztán, 2009

www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#955 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag

Elküldve: 2009. 05. 13. 20:13

BOTRÁNYOS....
fél órán át fogalmaztam és írogattam meg a privimet Ferrarinak erre kiírja, az oldal h nem vok bejelentkezve...De k*rva mérges vok....
RiG:
Mobo: ASUS P5KPL-AM-In-Roem-Si
CPU: Core 2 Quad Q9550 Stock 2.8Ghz 12Mb cache 1333MhZ
VGA: Gigabyte GTX550Ti Oc 1GB GDDR5 + ASUS GTX 260 [Just in Case]
RAM: Kinston 4GB DDR2 800MhZ
HDD: 2TB Samsung & 250GB Maxtor

Kép

#956 Felhasználó inaktív   Ányy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 20:15

Idézet

BOTRÁNYOS....
fél órán át fogalmaztam és írogattam meg a privimet Ferrarinak erre kiírja, az oldal h nem vok bejelentkezve...De k*rva mérges vok....
Sokunkkal előfordult már ilyen. Hosszabb irományok elküldése előtt ajánlott egy ctrl+cKép

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig. <- Én csak facebookon vagyok fent :D

Porch Monkey 4 Life!

#957 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag

Elküldve: 2009. 05. 13. 20:16

Idézet

Idézet

BOTRÁNYOS....
Sokunkkal előfordult már ilyen. Hosszabb irományok elküldése előtt ajánlott egy ctrl+cKép
Persze tudom, de ehhez csak a fórumnál voltam hozzászokva, itt nem....
RiG:
Mobo: ASUS P5KPL-AM-In-Roem-Si
CPU: Core 2 Quad Q9550 Stock 2.8Ghz 12Mb cache 1333MhZ
VGA: Gigabyte GTX550Ti Oc 1GB GDDR5 + ASUS GTX 260 [Just in Case]
RAM: Kinston 4GB DDR2 800MhZ
HDD: 2TB Samsung & 250GB Maxtor

Kép

#958 Felhasználó inaktív   K.G. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 20:47

Idézet

Idézet

a legnagyobb probléma az e mögé rejtett mutyi mennyország. első körben, minden kecót fel kellene mérni értékbecslővel (ide a bökőt, hogy a rozsadombi villák az alsó kategóriába fognak tartozni, marikanéni 1,5 szobás panel lakása meg majd 25 milla körül mozog), hogy akkor az mennyit is ér. no de, az önkormányzatoknak erre saját erőből nincs lehetősége, így alvállalkozók bevonásával fog történni. no innentől kezdve gondolom nem kell ecsetelnem.

abszurdisztán, 2009
Teljesen igazatok van! Én úgy gondoltam, hogy megszorítás igen is kell, hisz tényleg kemény idők járnak és ez csak rosszabb lesz. A mi házunk nem túl nagy. 2 háló és még nincs is kész. A probléma az, hogy Keszthely Balaton közeli részén fekszik így sajnos sokra mérnék fel. Más pedig évi 100 ruppó nagyin sok. Még is mi a faszt gondoltak ezek? Bajnai úgy fogalmazott, hogy Magyarországon túl sok embernek van saját ingatlanja. Ez még igaz is lenne, de a fizetésekből (amik a béka segge alatt vannak) nem lehet egy albérletet fenntartani. Ráadásul ki az, aki nem kölcsönből építkezik? A törlesztőrészlet mellé még fizessek állam bácsinak csak azért, mert a szüleim megpróbáltak egy olyan házat felépíteni ahol még én is élhetnék? Basszák meg. Valóban magasabbra kellene tenni az alsó határt. 100 milla fölé, legalább.
Azt is mondta, hogy a nagyobb ingatlanokat adják el, költözzenek kissebbe. Még is ki a franc venné meg? Válság van vagy mi? Az adó csak még egy indok, hogy ne vegyék meg.
Ezzel csak még egy indokot adnak a felnövekvő ifjuságnak, (nekem is) hogy húzzúnk innen a jó büdösbe. Akkor majd nézhetnek, hogy ki termeli meg a nyugdíjat. Abszurdisztán.

#959 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 28. 04:21

Egy természeti csapás és a korszerű időtöltési szokások akár veszélybe is sodorhatják az ember életét, mint az tavaly az USA-ban bebizonyosodott. Az Ike hurrikán pusztítása után több gyerek kapott szénmonoxid-mérgezést, mert a szüleik a videojáték kedvéért járatták az otthoni generátort.
Teljes cikk ITT

A hülyeségnek nincs határa! :Đ

Kép
Kép
Kép

#960 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 07:27

Idézet

Idézet

Idézet

Teljesen igazatok van! Én úgy gondoltam, hogy megszorítás igen is kell, hisz tényleg kemény idők járnak és ez csak rosszabb lesz. A mi házunk nem túl nagy. 2 háló és még nincs is kész. A probléma az, hogy Keszthely Balaton közeli részén fekszik így sajnos sokra mérnék fel. Más pedig évi 100 ruppó nagyin sok. Még is mi a faszt gondoltak ezek? Bajnai úgy fogalmazott, hogy Magyarországon túl sok embernek van saját ingatlanja. Ez még igaz is lenne, de a fizetésekből (amik a béka segge alatt vannak) nem lehet egy albérletet fenntartani. Ráadásul ki az, aki nem kölcsönből építkezik? A törlesztőrészlet mellé még fizessek állam bácsinak csak azért, mert a szüleim megpróbáltak egy olyan házat felépíteni ahol még én is élhetnék? Basszák meg. Valóban magasabbra kellene tenni az alsó határt. 100 milla fölé, legalább.
Azt is mondta, hogy a nagyobb ingatlanokat adják el, költözzenek kissebbe. Még is ki a franc venné meg? Válság van vagy mi? Az adó csak még egy indok, hogy ne vegyék meg.
Ezzel csak még egy indokot adnak a felnövekvő ifjuságnak, (nekem is) hogy húzzúnk innen a jó büdösbe. Akkor majd nézhetnek, hogy ki termeli meg a nyugdíjat. Abszurdisztán.
Nem kell itt nagyon pattogni az ingatlanadó miatt. Nem érdemes emiatt felnyomni a vérnyomásotokat. Igen valószínű, hogy nem lesz ebből semmi vagy ha lesz is akkor maximum egy év, ha nagyon összekapja magát a kormány és mindent gyorsan összedob és behajt. Lassan itt a következő választás, a narancsosok pedig igen egyértelművé tették, hogy ők ezt az egészet úgy ahogy van kifogják dobni a kukába.

Engem igazából az szokott felbosszanatani, hogy ha valami épp nem úgy megy az országba valami ahogy kellene akkor egyből azt hozzák fel sokan, hogy szedik a sátorfájukat és kimennek inkább dolgozni külföldre, mert ott olyan sok a fizu és olyan kevés az adó, hogy mindenki bwm-vel jár már az oviba is Kép
A tény inkább az, hogyha kimész dolgozni és nem vagy igazi szakember profi nyelvtudással akkor el kell tűrnöd, hogy csak egymegtűrt személy vagy, örülj hogy kaptál ott munkát és egyébként is menj és pucold ki a wc-t, mert az angolok már megint csoportosan körbehányták Kép

Ui: én viszont baromira pattoghatnék, mert azt a fidesz se mondja, hogy ha elveszik a 13. havi fizumat, hogy visszafogják majd adni (nemfogják, tuti). Pedig erre tényleg szükségünk van, mivel egy egyszerű kozalkalmazottnak baromi kevés a fizuja. Egy programozo a versenyszférába 300.000 ft-t keres. Jómagam ennek az egyharmadát a bértábla miatt amitt rendszersen elfelejtetenk emelni a tiszelt kormányok

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.