Kasy megtaláltam: első olvasásra szemet szúrt, és azt néztem, hogy hibásan irtad direkt, vagy véletlen volt, oktatás közben..
Botrányos!
Elküldve: 2010. 03. 12. 18:00
Kasy megtaláltam: első olvasásra szemet szúrt, és azt néztem, hogy hibásan irtad direkt, vagy véletlen volt, oktatás közben..
Elküldve: 2010. 03. 12. 18:22
Idézet
amit el várok itthon amit megtáltosítok
mégmegbánod biztos az mit kertváros irtott
de ti egy tálbol isztok és ez felháborító
az én fogam nem a colgate herbal-tól csillog
szép ez a kis csaj egyszer pont rám kacsintott
fizetett is érte hidd el nem pár forintot
de ne zavarjál be engem momentán most szívok
Elküldve: 2010. 03. 12. 18:26
Idézet
Azért ha valakit 'oktatok' a helyesírásról csak átolvasom kétszer mit is írtam.
De van twitter is ám!
Elküldve: 2010. 03. 12. 18:28
Idézet
Elküldve: 2010. 03. 16. 07:25
Elküldve: 2010. 03. 16. 07:43
Idézet
A romániai magyaroknak magyarságukra és román állampolgárságukra egyformán büszkének kell lenniük - ez az egyik fő gondolata annak a román elnöki hivatal által hétfőn közzé tett ünnepi nyilatkozatnak, amelyben Traian Basescu román államfő március tizenötödike alkalmából köszöntötte a romániai magyarokat. A dokumentum szerint a romániai magyarok számára sokkal könnyebbé és természetesebbé vált a magyarságukból, valamint a román és az európai állampolgárságukból adódó hármas identitásuk vállalása most, amikor Románia és Magyarország is tagja "a nagy európai családnak", és az állam modernizációjára, valamint a jólét megteremtésére irányuló közös célokkal rendelkeznek.
"Megértem és tisztelem azt a büszkeséget, ami a magyarokat eltölti ezen a rendkívüli napon, ebben osztozom Önökkel" - olvasható a köszöntőben.
Elküldve: 2010. 03. 16. 08:14
Elküldve: 2010. 03. 16. 08:29
Idézet
Egyet értek! A pokerstarson is nem egy Románnal találkoztam akivel tök jól eldumálgattunk igaz hogy sajnos az első pár mondat a Veszprémi gyilkosságról szólt de utána nagyon jól elbeszélgettem a legtöbbel. Úgyhogy innentől kezdve be lehet fejezni a románozást is nyugodtan mert sztem már elmúltak azok az idők amikor kirekesztették a magyarokat. Ezt csak a magyar politikusok akarják sztem meglovagolni hogy lehessen a még a külhoni magyar dumát is belevenni a kampányba.
Elküldve: 2010. 03. 16. 10:26
Idézet
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3
Elküldve: 2010. 03. 16. 10:29
Elküldve: 2010. 03. 16. 12:43
Valóban lehet nem egyet érteni az államfő kijelentésével és a megynilvánulásaival szlovákia irányába, de az se megoldás amit az elmúlt években diplomácia néven műveltek, gyakorlatilag bármit megtehettek a környező országok, mi csak hajlongtunk sőt még mi kértünk bocsánatot. A konfliktus kerülés kényelmes dolog szerintem is de a próblémák így nehezen oldódnak meg. Lehet írni beragadt shiftel h olaj a tűzre de értelmetlen dolog, szlovákia semmiféle gesztust nem tett se MO se a szlovákiai magyarok irányába sőt megerősítette a Benes dekrétumokat, elfogadta a nyelvtörvényt, erre szerintetek semmit nem kell reagálni mert az csak "olaj a tűzre"?. A békés együttéléshez két fél kell, hiába hajlong meg csúszik térden az egyik ha a másik szarba se veszi. Két olyan ország esetében, amelyik tiszteli és egyenrangúként kezeli a másikat esetleg lehet békés együttélésről beszlni.
Szintén lehet beragadt shiftel írni h felvidék az "régóta" szlovákia és el kellene fogadni de azért ez nem olyan egyszerű.
A trianoni békeszerződés idén lesz 90 éves, történelmi szempontból ez nagyon kevés , egy ilyen nemzeti tragédiát feldolgozni szintén nagyon kevés hiszen mégiscsak leszakították az ország kétharmadát, elég álszent dolog szerintem békességet meg nyugalmat követelni (beragadt shiftel természetesen) miközben nem fogadod el h van olyan ember akinek ez még fáj. Szerintem naív dolog azt hinni h valaha is felhőtlen, boldog viszony lesz ezekkel az országokkal, egy kulturált kölcsönös tiszteleten alapuló viszony elképzelhető de ehhez mindkét félről kell hajlandóság, és sok munka. A román példa jó lehet, tényleg enyhülés tapasztalható.
"hogy a saját nyelvüket idegen nyelvként kéne tanulniuk"
ezt azért gondold át szerintem, egy felvidéki magyarnak hol saját nyelve a szlovák?max államnyelv, merhogy ezt csak a magyarokra értette nem a szlovákokra
A szlovákiai magyarok persze mondhatnák amiket írtatok tőlük nem is lenne hiteltelen, csak akkor el kellene dönteniük h kérnek-e az anyaország segítségéből és véleményéből vagy nem.
http://www.last.fm/user/faszomatazt
"Nem hallgatok Aurórát, mert bassza az aurámat"
én ráébresztelek arra, hogy mit sem ér a bagázsod
ha este haza térve látod, hogy felkúrva a lakásod
én ebbe nőttem fel, de azt hittem hogy tiszta
Elküldve: 2010. 03. 16. 12:58
Elküldve: 2010. 03. 16. 13:00
Elküldve: 2010. 03. 16. 13:02
Idézet
Elküldve: 2010. 03. 16. 13:09
Idézet
"hogy a saját nyelvüket idegen nyelvként kéne tanulniuk"
ezt azért gondold át szerintem, egy felvidéki magyarnak hol saját nyelve a szlovák?max államnyelv, merhogy ezt csak a magyarokra értette nem a szlovákokra
A szlovákiai magyarok persze mondhatnák amiket írtatok tőlük nem is lenne hiteltelen, csak akkor el kellene dönteniük h kérnek-e az anyaország segítségéből és véleményéből vagy nem.
Elküldve: 2010. 03. 16. 13:17
Idézet
Idézet
Elküldve: 2010. 03. 16. 13:39
Idézet
nyilván nem, és szerintem is hülyeség ez a nyilatkozat amit Sólyom tett, de enyhén szólva csúsztatás a két otszágot összehasonlítani, MO-n a magyar anyanyelvűek aránya 99% körüli,mígy szlovákiában a szlovák anyanyelvűek aránya 85%, és van egy masszív több mint 500 ezres amgyar kissebség.
Ez a nyilatkozat nyilván nem old meg semmit, nem használ senkinek de folytonos önvád se. Én nagyon meglennék lepve ha az EU a soviniszta intézkedéseket hozó Szlovákiának adna igazat.
Scoo!
Egyet értek veled túl kell lépni trianonon de azt nem tudhatjuk mi lesz 20-30, 100 év múlva, példáúl Lengyelországot több mint 100 évre felosztották, aztán mégiscsak egyesült, trianon meg csak 90 éves lesz.
A szlovák lányok viszont tényleg nagyon szépek:)
http://www.last.fm/user/faszomatazt
"Nem hallgatok Aurórát, mert bassza az aurámat"
én ráébresztelek arra, hogy mit sem ér a bagázsod
ha este haza térve látod, hogy felkúrva a lakásod
én ebbe nőttem fel, de azt hittem hogy tiszta
Elküldve: 2010. 03. 16. 13:46
Elküldve: 2010. 03. 16. 13:54
Idézet
Idézet
Egyet értek veled túl kell lépni trianonon de azt nem tudhatjuk mi lesz 20-30, 100 év múlva, példáúl Lengyelországot több mint 100 évre felosztották, aztán mégiscsak egyesült, trianon meg csak 90 éves lesz.
Elküldve: 2010. 03. 16. 15:33
Idézet
Idézet
Idézet

Súgó
A téma zárva.