HWSW Informatikai Kerekasztal: Alkatrészek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alkatrészek

#101 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 27. 13:33

Idézet

Idézet

Ki milyen grafikus kártyát ajánlana 30.000,- körüli összegből? (max 40eFt!)
Attól függ mire kellene. Irodai, otthoni vagy vmi játékszerűség futattására?

Irodai alakalmazáshoz elég 5e Ft-os VGA is. Sőt még az se kell, az alaplapon rajta van. Videóvágásra proci és memo kell, szal kizárásos alapon játékra kell neked is, mint milliónyi embernek. Kép
A kérdés: ATI v. Nvidia?
ATI esetében: Asus Radeon EAX1650XT 256MB DDR3 (574 Mhz, PCIe, 32e Ft)
Nvidia esetében: Asus GeForce EN8600GT 256MB (675 Mhz, PCIe, 35e Ft)
Mindkettő jó kártyának mondható, de mivel a játékok 80%-a Nvidiára készülnek és ebben az esetben a GPU-ja is gyorsabb, ezért szvsz ezt érdemesebb megvenni, még ha 3e Ft-al is drágább.
[ZeneTárs] - A zene Mindenkié!

#102 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 27. 15:43

Idézet

Idézet

Idézet

Irodai alakalmazáshoz elég 5e Ft-os VGA is. Sőt még az se kell, az alaplapon rajta van. Videóvágásra proci és memo kell, szal kizárásos alapon játékra kell neked is, mint milliónyi embernek. Kép
Mindkettő jó kártyának mondható, de mivel a játékok 80%-a Nvidiára készülnek és ebben az esetben a GPU-ja is gyorsabb, ezért szvsz ezt érdemesebb megvenni, még ha 3e Ft-al is drágább.
ez baromsag h a jatekok 80%-a nvidiara van, neztem teszteket, epp ezt teszteltek, volt ojan h az nvidias game ati-n jobban ment, ugyh ez csak reklam. amugy mindenkepp 8600gt-t vegyel, mer az ugye mar dx10-es

#103 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 05. 27. 15:46

Idézet

Idézet

Idézet

Köszi! Nem gondoltam hogy meg kell adnom milyen célra kell a videokártya :Đ Mert ugye irodai alkalmazásokra tényleg minek?? (hacsaknem 3D-vel dolgoznék) Otthoni célra nem is tudom ez alatt mit értesz?? Szal egyértelműnek gondoltam hogy játékra kell, mivel a játékok használják ki leginkább. Videószerkesztés vagy komolyabb 3D-smunkákra meg nem biztos hogy 30eFt-ból akarnék vásárolni :-D Ennyire Láma nem vok :D

Viszont Asus GeForce EN8600GT 256MB -t én is néztem, de hol kapható 35eFt-ért? Bruttó???

Kép
Kép
Kép

#104 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 16:29

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

ez baromsag h a jatekok 80%-a nvidiara van, neztem teszteket, epp ezt teszteltek, volt ojan h az nvidias game ati-n jobban ment, ugyh ez csak reklam. amugy mindenkepp 8600gt-t vegyel, mer az ugye mar dx10-es

Ezt nem tudom mennyire igaz, de az oldal ahol néztem az árakat, ott DX9-et írtak rá. Lehet elírás, mert hisz már a 8500-as széria is kezeli. A másik, h nekem mindkettő vga típusom volt, és bizony az nVidia jobban támogatva van. Az ATI-t inkább a kisebb vállalatok támogatják, de ezzel sincs semmi gond, sőt..

#105 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 00:20

Tjamesnek van X360-a, ezért is kérdeztem, hogy akkor most hogy. És egyébként otthoni dolgoknál Vista alá már kellhet videókártya ha Aerot akarsz meg mindent.
Meg mondjuk lehet hogy láma kérdésnek tűnik, de agp vagy pci-e csatolású kell? :Đ
Nem vagyok képben amúgy jelenlegi árak terén, de a lentebb említett kártyák nem tűnnek rossznak.
"Let's take our sanity, let's take compassion, and be responsible for every action!"

#106 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 00:49

Idézet

Tjamesnek van X360-a, ezért is kérdeztem, hogy akkor most hogy. És egyébként otthoni dolgoknál Vista alá már kellhet videókártya ha Aerot akarsz meg mindent.
Meg mondjuk lehet hogy láma kérdésnek tűnik, de agp vagy pci-e csatolású kell? :Đ
Nem vagyok képben amúgy jelenlegi árak terén, de a lentebb említett kártyák nem tűnnek rossznak.

Attól, h az embernek van konzolja, attól ugyanúgy játszhat PC-n is, vagy nem? A Vistának azért nem kell nagy vas az aero-hoz. Egy 300 Mhz-es, 256 mb-os kari bőven megteszi neki. AGP-set most már semmi esetre se vegyünk; kifutó darab.

#107 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 28. 06:55

Köszi minden választ! Természetesen PCI-os kell. És főként játékra. Mármint a PC-n nem játszok, (csak hébahóba) dehát ne a videokari legyen a gyenge láncszem ha netán mégis...

Geforce 8600GT-re amúgy DX9-et olvastam mindenhol...hol írják hogy DX10?

Kép
Kép
Kép

#108 Felhasználó inaktív   CULO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 11:40

Idézet

Köszi minden választ! Természetesen PCI-os kell. És főként játékra. Mármint a PC-n nem játszok, (csak hébahóba) dehát ne a videokari legyen a gyenge láncszem ha netán mégis...

Itt találtam neked...lejjebb olvashatod!
www.clubwave.hu --------> Enjoy

#109 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 28. 12:46

Idézet

Idézet

THX! Persze közben én is olvasgattam utána, de akkor hirtelen nem találam.

Szal ha mind azt monjátok, hogy ez egy jó kari, akkor THX a segítséget :Đ I think I'll buy...

Kép
Kép
Kép

#110 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 12:47

Idézet

Idézet

Igazad lehet, mert az nVidia oldalán is hasonló adat áll.

#111 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 13:48

meg azert 8as seria. minden seria ugyanazokat tudja, minden kartyatipusba, csak kisebb orajellel, memoriaval, stb....

#112 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 28. 21:11

Mi a különbség PCI-os és AGP-s videokarik között?

(most nem a foglalat kinézetére gondolok hanem a teljesítményre azonos típus esetén!)

Kép
Kép
Kép

#113 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 21:22

Idézet

(most nem a foglalat kinézetére gondolok hanem a teljesítményre azonos típus esetén!)

Az AGP-ből 8x átvitel sebesség facsarható ki maximum az alaplap között, míg a PCI express-ből 16x.. de ezt csak tippeltem.. lehet nagy baromságot mondtam.. Kép

#114 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 21:44

Idézet

Idézet

Az AGP-ből 8x átvitel sebesség facsarható ki maximum az alaplap között, míg a PCI express-ből 16x.. de ezt csak tippeltem.. lehet nagy baromságot mondtam.. Kép
nem dupla ojan joh, pontosan en se tom h mennyire, de a pci-osnak nagyobb a teljesitmenye, nem duplaja, de rendesen meg lehet erezni

#115 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 29. 07:33

Na még egy kérdés az alőzőekhez kapcsolódóan, ozt leszállok a témáról :Đ

Szerintetetk mennyire éri meg most DX10-es karit venni? Nem lenne érdemesebb várni őszig? Vagy nagy változás nem lesz? (árban, kínálatban, Vista stabilságában stb...)

Kép
Kép
Kép

#116 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:20

Én csak azt tudom, hogy szeptemberig, októberig várok a vásárlással, mert 1: jelenleg DX10-et használó játék nincs a piacon. 2: A Vista, ami kell az ilyen kártyák mellé még eléggé kiforratlan. Úgyhogy én azt tanácsolnám, hogy várj még néhány hónapot. Jön még addig jónéhány folt az új Windowshoz is, és a videókártyaárak is csökkenek még.

#117 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:46

Idézet

Én csak azt tudom, hogy szeptemberig, októberig várok a vásárlással, mert 1: jelenleg DX10-et használó játék nincs a piacon. 2: A Vista, ami kell az ilyen kártyák mellé még eléggé kiforratlan. Úgyhogy én azt tanácsolnám, hogy várj még néhány hónapot. Jön még addig jónéhány folt az új Windowshoz is, és a videókártyaárak is csökkenek még.
Hát ilyesmire gondoltam én is...
Kép
Kép
Kép

#118 Felhasználó inaktív   ossian88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 12:23

SzevasztokEmberek sürgősen tanácsra lenne szügségem. Van egy régebbi fajta gépem, ami történetesen: AMD Athlon XP 2200, 1 Gb DDR memória, és eddíg volt egy GeForce 6200 -as kertyám ami rendkívül gyengén muzsikált. Állítólag valami butított változat volt az eladó szerint. Most szeretnék egy új kártyát venni de az lenne a kérdésem hogy MILYET ajánlotok. Kb 20 ezer forintot szeretnék rászánni a dologra. Kikőtésem az lenne hogy sima AGP csatlakozójút szeretnék vásárolni, és nem PCI-e -t, ugyanis az én alaplapom azt nem tartalmazza. Tehát ami AGP -s. Igazából ott sokaltam be amikor a F.E.A.R -el próbáltam játszani és a csodás videókártyámnak köszönhetően úgy nézett ki a grafikája mint ha a quake 2-vel játszottam volna. Egy darab speckó effektet sem láttam benne, pedíg állítólag nagyon szép grafikájú játék. TEhát srácok. KÉRLEK SEGÍTSETEK!

#119 Felhasználó inaktív   Domasi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 12:33

Idézet

Szevasztok Emberek sürgősen tanácsra lenne szügségem. Van egy régebbi fajta gépem, ami történetesen: AMD Athlon XP 2200, 1 Gb DDR memória, és eddíg volt egy GeForce 6200 -as kertyám ami rendkívül gyengén muzsikált. Állítólag valami butított változat volt az eladó szerint. Most szeretnék egy új kártyát venni de az lenne a kérdésem hogy MILYET ajánlotok. Kb 20 ezer forintot szeretnék rászánni a dologra. Kikőtésem az lenne hogy sima AGP csatlakozójút szeretnék vásárolni, és nem PCI-e -t, ugyanis az én alaplapom azt nem tartalmazza. Tehát ami AGP -s. Igazából ott sokaltam be amikor a F.E.A.R -el próbáltam játszani és a csodás videókártyámnak köszönhetően úgy nézett ki a grafikája mint ha a quake 2-vel játszottam volna. Egy darab speckó effektet sem láttam benne, pedíg állítólag nagyon szép grafikájú játék. TEhát srácok. KÉRLEK SEGÍTSETEK!
hát, a én gépem is hasonlóan összeállított.
én neked (hamár geforce-nál járunk) akkor egy 7300GT ajánlok. bár azt nem tudom hogy egy ilyesfajta gép mennyire fogja vissza ezt a karit, inkább majd a profiktól kell megtudakolni (felegyi gyereKép)
ez a kártya pl. a Depóban 20000HUF alatt van rádaásul Zalmanos hűtővel.
  Tsar bomba legyen velünk.

Lebegés a sötétségben.
Tudat a fergetegben. Halál a félelemben

#120 Felhasználó inaktív   ossian88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 12:42

Idézet

Idézet

KÖSZI SZÉPEN. :Đ Mástól is várom a tanácsot :-D
hát, a én gépem is hasonlóan összeállított.
én neked (hamár geforce-nál járunk) akkor egy 7300GT ajánlok. bár azt nem tudom hogy egy ilyesfajta gép mennyire fogja vissza ezt a karit, inkább majd a profiktól kell megtudakolni (felegyi gyereKép)
ez a kártya pl. a Depóban 20000HUF alatt van rádaásul Zalmanos hűtővel.

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.