Idézet
Idézet
Idézet

Annyi lenne a különbség, ha dél Tirolból tengerpartra vágynék, akkor CSAK 150-200km, és ottvagyok Szóval szinte egy helyen minden!
Persze csökkentett módban itthon is adott nekem, mert 15km Eplény (ami valljuk be nem kis dolog, mert egész jó a pályarendszere, csak mütyür a Dolomitihez képest) és 10km-re a Balcsi (ami ugyan szintén nem tenger....de nem legyünk nagyravágyók)
Szóval mondhatom: megvan itthon is minden! kicsit más, de azért ízelítőnek okés.
Fateromnak van egy osztrák haverja. Kb. Bécs és Graz között lakik félúton. (Sommerberg) Nagyon tuti kis hely, de a lényeg, hogy ha halat akar enni, akkor beül a kocsiba és lemegy a Szlovén tengerpartra. Ha gulyást, átjön hozzánk...stb.Kemény mi? Így élnek ők és így élünk mi. Hazajöttem és a kis "közértben" kapásból azt láttam, hogy hitelre vették az ennivalót. Majdnem sírógörcsöt kaptam, ahhoz képest, hogy egy zűdtiroli paraszt embernek mi az életszínvonala. Szerintem a többségünk azért az átlagos életvitelt megüti, de hozzá képest mi fényévekre vagyunk...Egy "egyszerű" tiroli paraszttól...