Idézet
Idézet
Fiziológiailag jó ha világítás van a TV mögött. A szemed sokkal kényelmesebben tud akkomodálódni a sötéthez, ha egy lágy fény "elvezeti" mintha csak úgy az élesen világító TV mellett egyből sötét lenne. Akkor túl nagy a kontrasztarány, ergo a szemnek fárasztó akkomodálódnia. (alkalmazkodási képesség)
Ja és igen, a szoba középpontjában a TV áll, mind térben, mind funkcióban.
Értem, akkor már csak az lenne a kérdésem villanyosmérnökúr, hogy is kell ilyet összehozni?
Egy ilyen gyors how-to-t írhatnál. Köszii
Huh...sokféleképp lehet. Korábban úgy csináltam hogy a mennyezeten voltak kiforgatható spotok,

amiket a TV mögé-fölé irányítottam. Ezeket a Hunilux-tól elég olcsón (fényforrással együtt nincs 2000) be lehet szerezni. Elhelyezni csak álmennyezetben, vagy béléstestes födémben lehet, mivel ezek süllyesztett kivitelűek.
Most átalakítás után az egyik megoldás az lett volna ha fénykábellel oldom meg. Úgyis rendeltem ilyent az Anro oldaláról, amit rejtett világításnak használtam (a képen a fal-mennyezet találkozásánál). Ebből maradt is két méter. De aztán azért nem ez lett, mert hőt ad le. Nem akartam még fűteni a TV-t hátulról, ahol a szerencsétlen épp hülni szeretne. Persze nem nagy hőről van szó, a fénykábel 16W/m teljesítményű, úgyhogy akár ezzel is meg lehetett volna oldani. Sőt mindenbizonnyal fénykábellel lenne a legolcsób.
Ehelyett az IKEA-ban kapható direkt erre a célra világító LED-sor. Ezt egyszerűen kétoldalú ragasztóval lehet a TV hátoldalára ragasztani.
Extra bónuszként úgy alakítottam ki a dugaljat amibe a TV alatt bedugtam, hogy a kanapétól kapcsolható legyen. Így még csak a a seggemet sem kell megemelni hogy fel tudjam kapcsolni. ![]()

Súgó
A téma zárva.