Idézet
GTA IV
"Welcome to America"
Nico Bellick-kel vagyunk, aki egy hajóval érkezik Amerikába. Testvére, Roman-t folyamatosan verik a rosszarcuak, ráadásul egy Vild nevezetű ember meg kéri tőle a tartozását. Részegen érkezik hozzánk Roman, aki megmutatja a házát, utánna meg elmegy dolgozni. Niko meg még nem volt ebbe a városba. Nincs Ammo- nation, emberek csomagtartójából tudunk fegyvereket venni. A házunk közelébe van ruhabolt. Ezt úgy oldották meg a fejlesztők, hogy odamegyünk a "felakasztott" ruhákhoz, megnyomjuk az LB-t, és felveszi. Ugyanúgy lehet sapit venni, gatyát, cipőt, dzsekit. Van még a közelbe étterem. Ott csak egy hamburgert kezd el enni. Nem, nincs válogatni való, mint a San Andreas-ba. Van Pay 'n Spray, gonolom ezt senkinek se kell bemutatni. Ha játszani van kedvünk, elmehetünk akár Bowlingoz-ni is. Ha pedig jó nőket szeretnénk nézni, elmehetünk strip club-okba. Ha egyik városból át akarunk menni a másikba, meg kell álni a sorompónál és fizetni kell 5$-t, de át is halythatunk a sorompón.
"Nagy városba telefon nélkül semmire sem megyünk"
Roman-tól kapunk majd egy mobilt. A D-pad-en a fel-t kell nyomni és a jobb alsó sarokba felbukkan a kis készülék. Itt vannak az elmentett telefonszámok, de be is üthetünk, pl. ha beírjuk a 911-et, akkor mondják a vonal másik végén: Rendőrség, 1-es gomb. Mentők, 2-es gomb. Tűzóltók, 3-as gomb. Ha beírtuk valamelyik számot, rögtön jönnek, de nem csinálnak semmit, ha csak telefonbetyárkodtunk. Roman-t is felhívhatjuk, dumálhatunk is vele. Taxi-t is, és még amit találunk, vagy hallunk a rádión keresztül, azokat a számokat is beírhatjuk. Olyan ez, mint a Saint's Row-ba. Ez a Phone Book. Itt aktiválhatjuk a Multipalyer-t is, amiról nem tudok adni infót, mert nincs Live!-om. Szoktunk kapni emberektől SMS-t. Van a telefonon olyan opció, hogy Options. Itt be tudjuk állítani, hogy rezegjen a teló, vagy csörögjön, vagy mindkettő. Ha mind a kettő be van állítva, akkor rezeg a joy is. Ha nem tetszik a csengőhang, meg tudjuk változtatni.
"Én most hol vagyok? A játékba? A valóságba?"
Hát...a házunkba tudunk ruhát váltani a szekrénynél. Az ágyon tudunk menteni. Ráfekszik, alszik, és ébreszt a telefon mentés után. Van TV, amit tudunk nézni. Ilyenkor normális adó megy, amit átkapcsolhatunk. Ami tetszett, hogy a TV-re tudunk hangot adni, illetve levenni. Ha az egyik kocsi zárva van, egyszerűen betöri az ablakot a könyökével, utánna meg megbuherálja és el is indul a kocsi. A kocsiba fel tudjuk kapcsolni a reflektort a X folyamatos nyomásával. Idáig minden GTA-ba csak kiszáltunk a kocsiból, de attól még járt a motor. Itt most ki is kapcsolhatjuk az Y folyamatos nyomásával. Kocsiba ki- és beszálni az Y-nal tutdunk. Ha nekiütközünk valaminek, vagy valakinek, hősünk feje belecsapódik a kormányba. Vagy akár kirepül a szélvédőn (akárcsak a Saint's Row-ba). Mint már írtam, lehet enni étterembe, de vehetünk is Hot Dog-ot. A kocsiba a jobb-bal gombokkal tudunk zenét váltogatni. Ha lenyomva tartjuk a balt, kikapcsoljuk a rádiót. Vezetés közbe tudunk telefonálni, ez egy negatívum, hogy ilyenkor csak a szálya mozog meg a feje. Az A-val futunk, ha nyomkodjuk sprinttel.Jobb-ball-lal váltunk fegyvert. Ha felvettünk egy tárgyat a földről-asztalról (amit az LB-vel lehet), ilyenkor a bemérés a LT, és az RT-vel dobjuk el, vagy lövünk. A Back-kel vátoztatjuk a kamera állását. A kocsiba a gáz a lövésgomb, a fékezés a bemérés, a kézifék a sprintgomb. Ha bemérünk egy embert és csak az öklünk vagy ütő-szürófegyverünk van, akkor az A-val védekezünk, az X-el rúgunk, az Y-nal és a B-vel ütünk. Ha nincs bemérve senki, X-el ugrunk, RB-vel fedezzékbe megyünk.
"Végszó"
A garfika gyönyörű, ahogy törik a kocsi zseniális. Az irányítás eleinte picit nehézkes, de meg lehet szokni. A hang hibátlan, amikor leállítjuk a motort lehet hallani ahogy behúzzuk a kéziféket (kocsiknál), a zenék jók, a hangulat TÖ-KÉ-LE-TES!
Igen, a tárgyak csak úgy megjelennek (mint a Saint's Row-ba, igérem töbször nem hasonlítom hozzá), de az csak egy másodperc és már ott is van, tehát nem zavaró. A rendőrök köröznek, ilyenkor a térképen lehet látni őket, meg egy kis területet, ahonnan el kéne menni. Én 100%-ból 95-öt adnék. Nem beszéltem a többi járműről. Metro-t nem lehet irányítani, csak beszálni. Mostorzni is tudunk, meg motorcsónakozni, hajókázni is, de ez nem újdonság. 3 városrész van. Azt hiszem mindent leírtam.

Súgó
A téma zárva.