HWSW Informatikai Kerekasztal: Router-Switch-Hub - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Router-Switch-Hub

#21 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 18:16

Hát ez érdekes. És ha a routert újraindítod?
Egyébként ez valszleg windóz lesz, az szokott ilyeneket csinálni. Sajnos csak a reinstall segít rajta.

#22 Felhasználó inaktív   Spangi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 20:08

Hát a router újra indítása sem segít a dolgon. Kép

Godolod, hogy  1 Win' újra telepítés megoldja a gondot? Ha lehet ezt inkább kihagynám, és tulajdonképpen egy majdnem friss telepítés van fennt.

--------------------- Spangi

#23 Felhasználó inaktív   Finger256 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 09:34

Sziasztok. Lenne egy kérdésem.Nem igazán vagyok otthon a router témában, ezért kérem a segítségeteket. Van itthon 2 számítógép. Kábeles nettel. Az egyik gépen van a kábelmodem USB-n keresztül, és erre a gépre van rákötve a másik gép UTP-vel. Megy a net mindkettőn, de ugyebár ahhoz hogy a másikon menjen a net, be kell lennie kapcsolva a modemes gépnek. A kérdésem az lenne, hogy egy routerrel ez megoldható lenne? Mármint h a modemes gép ha ki van kapcsolva akkor is menjen a net a másikon?Előre is köszönöm a válaszotokat.

#24 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 02. 08:17

Sziasztok!(még új vagyok itt)

Édesapámnak szeretnék karácsonyra venni egy ilyen úgynevezett internetlopó usb-t wifin keresztül!Nahmost rákeresek googlen csak hülyeségeket hoz ki megtudná mondani valaki ennek az eszköznek a pontos nevét nagyon nagy segítség lenne!És még egy " ez a wifin keresztüli lopás" csak azt jelenti hogy a wifi jelet fogja?Tehát mondjuk a szomszéd gyerekét vagy a sajátunkat nem!VÁLASZOTOKAT ELŐRE IS KÖSZI!Kép

#25 Guest__*

Elküldve: 2007. 12. 02. 11:20

Az interneten bukkantam erre:

LINKSYS WUSBF54G Wireless-G USB adapter + Wi-Fi kereső (17 ezer forint)

Nahmost ez azt írja hogy: Észlel minden hatósugárban lévõ 802.11b és 802.11g berendezést, legyen az wireless router, acces point, vagy hotspot. Ez azt jelenti hogy mondjuk az én modememet nem tudja észlelni ugye?!Csak mondjuk ha vennék egy routert vagy ha a szomszédba lenne egy router csak azt érzékeli?Vagy hogy van ez?LÉCCI MAGYARÁZZA el valami hozzáértő!

#26 Felhasználó inaktív   juhaszroli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 10:41

Azt szeretném kérdezni, hogy : vettem egy vezetékes routert, a modem hálókábelét átdugtam, és külön hálózati kábellel összekötöttem a routert a modemmel. Azt írja a kézikönyv, hogy írjam be az explorerbe : 192.168.2.1
Beírom, de a lap nem jeleníthető meg. IP cím és DNS automatikusra van állítva.
Előre is köszönöm a segítséget.
Playstation 3 60 GB

PSN ID : juhaszroli

#27 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 05. 07. 11:28

Idézet

Azt szeretném kérdezni, hogy : vettem egy vezetékes routert, a modem hálókábelét átdugtam, és külön hálózati kábellel összekötöttem a routert a modemmel. Azt írja a kézikönyv, hogy írjam be az explorerbe : 192.168.2.1
modem hálókábelét dugd a router wan portjára, a gépből jövő kábelt meg bármelyik LAN x (x=szám) porta.
a routered alap ip címe a 192.168.2.1, ha nem vagy vele egy alhálózaton, vagy teljesen más tartományban vagy, akkor nem látod a routert.
start menü->futtatás->cmd és enter
parancssorban írd be, hogy ipconfig, így megkapod a lan ip címed (lehet, hogy többet is, kérdés, hogy hány aktív kártya van)
gyanítom, hogy más hálózaton vagy, nem 192.x.x.x-en.
start->vezérlőpult->hálózati kapcsolatok->helyi hálózat x->jobb gomb->tulajdonságok. lesz egy lista, keresd meg a tcp/ip(v4) (zárójeles (v4) rész lehet, hogy nem lesz) protokollt (általában alul), 2x katt rá. ott fogod látni a jelenlegi ip cím beállításodat. ez lehet dinamikus vagy statikus (nem hiszem, hogy dinamikus, lévén a routerek alapból úgy kerülnek a polcra, hogy osszanak ip címet). írd át az ip címet (mondjuk 10.0.0.123 a jelenlegid, írd át 192.168.2.10-re), az alhálózati maskot hagyjad, átjárónak, illetve alúl dns-nek add meg a router (192.168.2.1) címét.

ezek után már mehetsz a routerre, bár a windows lehet, hogy sikítani fog egy rebootért.
ha több gép is van otthon, ami használja az internetet, akkor érdemes a router ip címét megváltoztatni, hogy azonos hálózaton legyen a többi géppel. (különben minden egyes gépen ugyan így meg kéne változtatgatni az ip címeket)

ha a géped ip címe 192.168.1.X, akkor nem kell ez a buherálás, elég, ha az ip cím helyett az alhálózati maszkot írod át 255.255.0.0-ra.

remélem, hogy segített :Đ
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#28 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 05. 07. 11:36

Idézet

Az interneten bukkantam erre:

LINKSYS WUSBF54G Wireless-G USB adapter + Wi-Fi kereső (17 ezer forint)

Nahmost ez azt írja hogy: Észlel minden hatósugárban lévõ 802.11b és 802.11g berendezést, legyen az wireless router, acces point, vagy hotspot. Ez azt jelenti hogy mondjuk az én modememet nem tudja észlelni ugye?!Csak mondjuk ha vennék egy routert vagy ha a szomszédba lenne egy router csak azt érzékeli?Vagy hogy van ez?LÉCCI MAGYARÁZZA el valami hozzáértő!

picit régi, de azért válaszolok. először is, wi-fi kereső, lol.
na, szal ha sima modemed van, nem wifi router, ill más gépen nincs továbbosztva a net wifi kártyával, akkor no para (egyébként sem gáz, lévén "wifi keresést" minden wifi képes gép tud :-D)
wifi keresés nem csinál mást, mint átnyalja az étert és kilistázza, hogy milyen hálózatokat talált. alapesetben a routerek broadcastolják az ssid-t, ami a hálózat nevét, azonosítását takarja (név szerint).
ezt ki lehet kapcsolni, ilyenkor egy kezdő, vagy egy alap készülék maximum annyit talál, hogy unknown/ismeretlen vezeték nélküli hálózat, így nem is enged hozzá csatlakozni (vagy kéri, hogy add meg a hálózat nevét, annak hiányában meg nem enged tovább). vannak ugyan szoftverek, amik az ilyen wifi kapcsolatok pontos felderítésére hivatottak, de aki csak hotspotokat keres, az nem szórakázik ilyenekkel (általában).
az ssid küldésének letiltása nem titkosítás, azzal nem keverendő.
egyébként én azt szoktam javasolni, hogy az ssid broadcast-ot kapcsolják ki, titkosítás nem kell (mindjárt írom, hogy miért), használjanak mac address filteringet. titkosítást azért nem szeretem, mert a wep-et ugyan támogatja szinte minden eszköz, de kb 10 másodperc alatt törhető, wpa/wpa2-t nem tudja minden eszköz, ill hibásan kezelik sok esetben (ráadásul a proci számol, pda-t ezt jól lefogja, szívja az akksit). mac filtering az elég biztos, persze a mac address-t is át lehet írni, de ahhoz azt is kéne tudni, hogy mire írja át a kolléga.
ez otthoni felhasználásra már biztonságosnak mondható (szerintem), vállalati szinten gyenge (ott már inkább ipsec+radius a javasolt :Đ)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#29 Felhasználó inaktív   juhaszroli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 11:46

Idézet

Idézet

modem hálókábelét dugd a router wan portjára, a gépből jövő kábelt meg bármelyik LAN x (x=szám) porta.
a routered alap ip címe a 192.168.2.1, ha nem vagy vele egy alhálózaton, vagy teljesen más tartományban vagy, akkor nem látod a routert.
parancssorban írd be, hogy ipconfig, így megkapod a lan ip címed (lehet, hogy többet is, kérdés, hogy hány aktív kártya van)
start->vezérlőpult->hálózati kapcsolatok->helyi hálózat x->jobb gomb->tulajdonságok. lesz egy lista, keresd meg a tcp/ip(v4) (zárójeles (v4) rész lehet, hogy nem lesz) protokollt (általában alul), 2x katt rá. ott fogod látni a jelenlegi ip cím beállításodat. ez lehet dinamikus vagy statikus (nem hiszem, hogy dinamikus, lévén a routerek alapból úgy kerülnek a polcra, hogy osszanak ip címet). írd át az ip címet (mondjuk 10.0.0.123 a jelenlegid, írd át 192.168.2.10-re), az alhálózati maskot hagyjad, átjárónak, illetve alúl dns-nek add meg a router (192.168.2.1) címét.

ezek után már mehetsz a routerre, bár a windows lehet, hogy sikítani fog egy rebootért.
ha több gép is van otthon, ami használja az internetet, akkor érdemes a router ip címét megváltoztatni, hogy azonos hálózaton legyen a többi géppel. (különben minden egyes gépen ugyan így meg kéne változtatgatni az ip címeket)

ha a géped ip címe 192.168.1.X, akkor nem kell ez a buherálás, elég, ha az ip cím helyett az alhálózati maszkot írod át 255.255.0.0-ra.

Ami a gépből jött kábel, átdugtam a routerbe a mondemből, és egy új hálókábellel kötöttem össze a routert a modemmel. Így jól csináltam?
Köszi a segítséget :-D
Playstation 3 60 GB

#30 Felhasználó inaktív   juhaszroli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 11:59

Idézet

Idézet

Úgy csináltam mindent, ahogy mondtad, átírtam az IP címet, meg a DNS-t is, de így sem jön be az az oldal. Mi lehet a gond?Kép
Playstation 3 60 GB

#31 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 05. 07. 12:03

nem lehet, hogy az egyik kábeled fordított kábel (cross link) és nem sima patch kábel (bár nem hiszem, mert a modem és a gép közé is sima kell)
a leírtaknak mennie kéne, abszolút.

#32 Felhasználó inaktív   juhaszroli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 12:06

Idézet

nem lehet, hogy az egyik kábeled fordított kábel (cross link) és nem sima patch kábel (bár nem hiszem, mert a modem és a gép közé is sima kell)
Ami a gépből jön hálókábel, az ment a WAN-ba a routerbe, és vettem külön hálókábelt, azt pedig a routert 1-be dugtam, és a modembe. De nem hozza be ezt a http://192.168.2.1 -etKép
Azt írja, a lap nem jeleníthető meg...Kép
Playstation 3 60 GB

#33 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 05. 07. 12:22

Idézet

Idézet

Ami a gépből jön hálókábel, az ment a WAN-ba a routerbe, és vettem külön hálókábelt, azt pedig a routert 1-be dugtam, és a modembe. De nem hozza be ezt a http://192.168.2.1 -etKép
ehj, nem olvasol elég figyelmesen :Đ
a router WAN portjára a MODEM-ből jövő kábelt dugd. a lan 1 portra (routeren) meg a gépre.
(WAN = wide area network, pl internet, LAN = local area network, pl helyi hálózat)

#34 Felhasználó inaktív   juhaszroli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 12:33

Idézet

Idézet

Idézet

ehj, nem olvasol elég figyelmesen :Đ
a router WAN portjára a MODEM-ből jövő kábelt dugd. a lan 1 portra (routeren) meg a gépre.
(WAN = wide area network, pl internet, LAN = local area network, pl helyi hálózat)
Na most összezavartál :-D WAN meg LAN tudom mit jelentenek, helyi hálózat. De ami a gépből jön, és átdugom a modemből a routerbe, akkor mit dugjak a modembe? :) Mert vettem hozzá külön hálókábelt.

Akkor ami megy a modembe, azt a routerbe, és a másik végét hagyjam a gépbe?
Playstation 3 60 GB

#35 Felhasználó inaktív   juhaszroli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 12:43

Annyit kérhetek még, hogy leírd onnan a dolgokat, hogy a modemről megy a net, és mit húzzak ki, mit dugjak be, mit írjak át...stb...Előre is köszönöm :Đ
Playstation 3 60 GB

#36 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 12:44

Idézet

Na most összezavartál :Đ WAN meg LAN tudom mit jelentenek, helyi hálózat. De ami a gépből jön, és átdugom a modemből a routerbe, akkor mit dugjak a modembe? :-D Mert vettem hozzá külön hálókábelt.

na figyelj: van a gép, azt csak a routerrel kötöt össze. van a modem, az is a routerbe megy, de az a wan nevezetü "lukba":) a gépet máshova nem kell kötni, simán a routerbe, általában számozott rész... ha nem megy go msn:P

#37 Felhasználó inaktív   juhaszroli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 12:44

Idézet

Idézet

Na most összezavartál :Đ WAN meg LAN tudom mit jelentenek, helyi hálózat. De ami a gépből jön, és átdugom a modemből a routerbe, akkor mit dugjak a modembe? :-D Mert vettem hozzá külön hálókábelt.

na figyelj: van a gép, azt csak a routerrel kötöt össze. van a modem, az is a routerbe megy, de az a wan nevezetü "lukba":) a gépet máshova nem kell kötni, simán a routerbe, általában számozott rész...
Ezt értem. :)
Playstation 3 60 GB

#38 Felhasználó inaktív   sts999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 18:57

Sziasztok!
Lenne egy problémám és nagyon hálás volnék, ha tudnátok benne segíteni!
Egy Edimax BR-6214K routerem van és nem tudom, hogy kell passzívból aktívra állítani. Tudnátok nekem ebben segíteni?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Cpl. TomCat,  itt sts999

#39 Guest__*

Elküldve: 2009. 01. 22. 19:04

Idézet

Sziasztok!
Lenne egy problémám és nagyon hálás volnék, ha tudnátok benne segíteni!
Egy Edimax BR-6214K routerem van és nem tudom, hogy kell passzívból aktívra állítani. Tudnátok nekem ebben segíteni?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Port forwardolnod kell

#40 Felhasználó inaktív   Pingi23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 19:57

Sziasztok!Az iránt érdeklődöm, hogy meg lehet-e csinálni, hogy a meglévő asztali gép mellé (ami a fő gép), és laptop mellé, egy másik asztali gépre is menjen a net router-en keresztül?

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó