HWSW Informatikai Kerekasztal: Router-Switch-Hub - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Router-Switch-Hub

#41 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 02. 05. 20:08

Idézet

Sziasztok! Az iránt érdeklődöm, hogy meg lehet-e csinálni, hogy a meglévő asztali gép mellé (ami a fő gép), és laptop mellé, egy másik asztali gépre is menjen a net router-en keresztül?
ez csak attól függ, hogy a router-en hány lan port van.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#42 Felhasználó inaktív   Pingi23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 05. 20:38

Idézet

Idézet

Sziasztok! Az iránt érdeklődöm, hogy meg lehet-e csinálni, hogy a meglévő asztali gép mellé (ami a fő gép), és laptop mellé, egy másik asztali gépre is menjen a net router-en keresztül?
És ha a másik gépbe wifi kártya kerül, akkor ugyanúgy venni fogja a net jelet, mint a laptop? Ez is jó megoldás? Csak mert másik szobában lesz, és az összekotés nem igazán lehetséges.

#43 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 02. 05. 20:45

Idézet

Idézet

Idézet

És ha a másik gépbe wifi kártya kerül, akkor ugyanúgy venni fogja a net jelet, mint a laptop? Ez is jó megoldás? Csak mert másik szobában lesz, és az összekotés nem igazán lehetséges.
természetesen (amennyiben a két szoba közötti fal nem ólomból készült, vagy nem több méter vastag vasbeton :Đ)

www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#44 Felhasználó inaktív   Dari 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 05. 21:26

Idézet

természetesen (amennyiben a két szoba közötti fal nem ólomból készült, vagy nem több méter vastag vasbeton :Đ)

mi si próbáltuk a wifis megoldást de volt hogy gyenge volt a jel vagy nem is látta folyamatosan, ha a 2 gép egymas melett volt rendben volt, de amint athoztuk és bekötöttük, nehézkés volt, a fal nem ólom hanem vályog...Kép

#45 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 02. 05. 23:37

Idézet

Idézet

mi si próbáltuk a wifis megoldást de volt hogy gyenge volt a jel vagy nem is látta folyamatosan, ha a 2 gép egymas melett volt rendben volt, de amint athoztuk és bekötöttük, nehézkés volt, a fal nem ólom hanem vályog...Kép
beállítások sokat segíthetnek, érdemes átnézni. az, hogy a szomszéd szobában nem megy, az gázos, ott vlmi nem ok (vályog nemtom mennyire nyeli el a jeleket, de kötve hiszem, hogy problémás lenne). 2 szomszédnál van wifi, mindkettőt látom (családi házakról van szó) (windows 1-2 jelerősséget mutat)
egyébként nagyban függ a router-től is, ill annak a sugárzási erejétől.

#46 Felhasználó inaktív   Pingi23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 21:08

Tehát akkor jobb a hálózati kábeles megoldás?

#47 Felhasználó inaktív   oliver777 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 08:58

Helló!

Azt hallottam vkitől h aki routert használ (én speciel: LinkSys WRT54G 54Mbps), annak nem kell külön tűzfalat felrakni, mert h a routerekben van vagy mi a szösz:D
Ezzel kapcsolatban nekem az lenne a kérdésem, h ha ez igaz akkor azt h kell beállítani, vagy teszi a dolgát magától??

Köszi előre is a választ!

#48 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag

Elküldve: 2010. 02. 07. 11:08

Dcrysis vagy Dareal vagy valaki!!!!

A Routerem (Desktop Switch) jelszava kellene nekem..... a 192.168.1.1 az nem jön be...A 192.168.1.254 bejön, de ott meg Wireless Access Point-ot tom állítani...Mi a töcs van? Most nem vágom
TP-Link SF-1008d a típusa
RiG:
Mobo: ASUS P5KPL-AM-In-Roem-Si
CPU: Core 2 Quad Q9550 Stock 2.8Ghz 12Mb cache 1333MhZ
VGA: Gigabyte GTX550Ti Oc 1GB GDDR5 + ASUS GTX 260 [Just in Case]
RAM: Kinston 4GB DDR2 800MhZ
HDD: 2TB Samsung & 250GB Maxtor

Kép

#49 Felhasználó inaktív   dokiodon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 14:51

Sziasztok! Nekem egy hülye kérdésem lenne... asszem. :-D Szóval a lényeg, hogy kaptam egy routert, és van egy laptopom. Valamint persze internet is. :) A kérdésem annyi lenne, hogy lehet csinálni így Wifi netet a laptophoz, vagy mindenképpen kell hozzá még egy PC amivel össze van kötve a router zsinórral? :) Köszi a válaszokat előre is. :Đ

#50 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 16:52

Idézet

Sziasztok! Nekem egy hülye kérdésem lenne... asszem. :-D Szóval a lényeg, hogy kaptam egy routert, és van egy laptopom. Valamint persze internet is. :) A kérdésem annyi lenne, hogy lehet csinálni így Wifi netet a laptophoz, vagy mindenképpen kell hozzá még egy PC amivel össze van kötve a router zsinórral? :) Köszi a válaszokat előre is. :Đ
a router beállitásaiban engedélyezni kell a wifit, megadsz egy jelszót (hogy ne lopja a szomszéd a szávszélességet^^), kb ennyi a történet.

#51 Felhasználó inaktív   dokiodon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 19:53

Tehát akkor nem kell még egy gép? :Đ Szuper! Szomszédtól nem félek, itt nincs olyan aki lopná, vagyis gépük sincs. :-D Másik oldalt meg erdő van. :)

Most már csak azt kell kitalálnom hogy kell beállítani a routert, mert nem kaptam semmit hozzá. Se leírást, se telepítő Cd-t, se semmit. Csak a zsinórok, meg maga a gép.... Erről valaki tudna nekem segíteni leírást vagy bármi infót adni? A típusa: D-Link DI-514

#52 Felhasználó inaktív   Dari 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 14:40

Sziasztok!
lenne néhány kérdésem, először is. Ha tegyük fel én routerrel leosztok ADSL netet 3 gépre, és az ebből kijövő egyik kábel végére egy újabb (immáron wi-fis) routert tennék, az működőképes lenne?
Hol tudom megnézni, vagy milyen programmal, hogy milyen wifi adapter van a PC-ben?

#53 Felhasználó inaktív   Dari 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 03. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Dari - Dátum: 2010. 07. 31. 15:40

Sziasztok!
lenne néhány kérdésem, először is. Ha tegyük fel én routerrel leosztok ADSL netet 3 gépre, és az ebből kijövő egyik kábel végére egy újabb (immáron wi-fis) routert tennék, az működőképes lenne?
Hol tudom megnézni, vagy milyen programmal, hogy milyen wifi adapter van a PC-ben?

Tárgytalan, viszont jól jönne egy kis sgitség, wifi halozatot látom de akárhogy kötöm is át netet nem tudok varázsolni a második routerre amit most kötnék be...Valaki?!

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó