HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 vs. Xbox 360 vs. Wii - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (189 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 vs. Xbox 360 vs. Wii

#721 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 17. 11:09

Idézet

Szerintem mindegyik rossz és Pc forever!!Kép Indoklás: Mert aranyosan zúg és Cd-t is elfogad Kép

"Gamekapocs Fórum » Konzol központ
Playstation 3 vs. Xbox 360 vs. Wii"

asszem innen no comment...
max off topic :Đ
(a pc zúgással azért egyet értek... tényleg szeretem én is.És közel se hasonlít a konzolok hangjára.)

#722 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 12:49

Sziasztok

Olvasom a kommenteket és szerintem túl sokat foglalkoztok a gépek egyéb szolgálttatásaival, holott a gépeket a játék miatt alkották meg. Szerintem az elsődleges szempont az összehasonlításkor a látvány és a mozgáskultúra. Utobbi közel ugyanazt nyujtja, a látvány hát az már egészen más. Az X360 kontúrozottabb és élesebb, mig a PS3 "mosottsága" filmszerübb.

#723 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 12:54

Igazából..
mindenkinek más fontos, szubjektív teljesen a dolog...
Van aki máig ps2 fan.

Értem úgy, hogy pl a Wii grafika nem igen mondható... korszerűnek.
De maga a gép rendkívül szórakoztató.
Aki exklúzív játék élményre vágyik, annak a Wii igenis jobb mint a többi...

Ez egyénfüggő...
Ha csak a grafika, és a grafikus motorok döntenének, akkor nem lenne létjogosultsága sok konzolnak..

#724 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 13:11

Idézet

Igazából..
mindenkinek más fontos, szubjektív teljesen a dolog...
Van aki máig ps2 fan.

Értem úgy, hogy pl a Wii grafika nem igen mondható... korszerűnek.
De maga a gép rendkívül szórakoztató.
Aki exklúzív játék élményre vágyik, annak a Wii igenis jobb mint a többi...

Ez egyénfüggő...
Ha csak a grafika, és a grafikus motorok döntenének, akkor nem lenne létjogosultsága sok konzolnak..

Amiről te beszél az maga a játék bár soha nem játszottam Wii -vel nem tudom mit nyújt, de ha a játék nem jó akkor nem élvezem legyen ez bármilyen konzol.

Másrésről a fejlesztések a realisztikus megjelenitésekről szolnak 80%-ban.

Bárhol olvasok egy játék leírást ez döntő befojással bír.

#725 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 18:19

CSak oda kívántam kilyukadni, hogy önmagában a grafika és az animálás minősége nem mérvadó egy játék megítélésében.
Példának hoztam fel a Wiitm hardweresen ő a leggyengébb, jó esélyel a másik két nextgen konzol szebb grafikával rendelkezik.

És mégis, a Wii nagyon sikeres. A játékok, amiket kiadnak rá szórakoztatóak.
Remekül kihasználják a gyroszkópost joyt, ami más konzolhoz nincsen.

A wii hardweres tervezése sosem kívánta sem a ps3 sem az xbox360 nyers erejével felvenni a harcot.
Mégis rengeteg Wii fogy.

Első a játékélmény.
A grafikai és a többi másodlagos szempont.
Lehet egy játék nagyon szépen megcsinálva full hd , akármilyen jó tuti modellezés, és így tovább, ha nem tud olyan élményt adni ami tetszik.
A wii csak azért jött szóba, mert igazi uniqum.
A Gyroszkópos technikát nemigen használja más konzol, sem pedíg a pc sem.
Meg... azonkívül is, elsősorban szórakoztató játékok készülnek Wii re.
Xbox360 és ps3 most erősen versenyez melyik todja jobban kiaknázni a HD felbontás, és a brutális hardwer erő lehetőségeit.

Ha gondolod nézz videókat, hogy milyen grafikát csinálnak ezek a konzolok.
Fel fog tűnni hogy nem a Wii a vezető.
Aztán nézd meg a gépek eladási adatait.
Melyikből mennyit adtak el mondjuk múlthéten.

Igazán..
Én szeretem ha egy játék szép, és jól van animálva...
De attól még nem jó játék.
(pc világból nézd meg a diablo 1 és 2 őt... A korhoz képpest nemigen szép játékok, mégis népszerű mind a mai napig.
De csak az élmény miatt.)

#726 Felhasználó inaktív   huszti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 18. 00:03

Edge-nek igaza van. Én is hozok fel nektek 1 példát: A The Godfather....A grafikája miylen szép, és a játékélmény mennyire pocsék, ez hihetetlen párosítás. Nomeg, itt lesz majd a Portal nevű játék. Annyira a grafikájára gyúrnak, hogy a 9 GB-os lemezből 8Gb csak grafika, a maradék pedig a játék többi része...és csak 4 óra lesz...

#727 Felhasználó inaktív   huszti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 00:04

Idézet

Edge-nek igaza van. Én is hozok fel nektek 1 példát: A The Godfather....A grafikája miylen szép, és a játékélmény mennyire pocsék, ez hihetetlen párosítás. Nomeg, itt lesz majd a Portal nevű játék. Annyira a grafikájára gyúrnak, hogy a 9 GB-os lemezből 8Gb csak grafika, a maradék pedig a játék többi része...és csak 4 óra lesz...
Persze, nem biztos hogy az utobbi állításoban minden igaz, de tényleg manapság csak a grafikára gyúrnak..

#728 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 03. 18. 07:50

Azért vannak kivételek is...persze lehet hogy ezek erősítik az alapigazságot.

S.T.A.L.K.E.R. -nél például szebb grafikát is láttunk már, mégis hatalmas játékélménye lesz!

Fight Night Round 3 - Szerintem marha jó grafikája van és haverral játszva mindent odaver a játékélmény is!!!!!!

Vagy GoW co-op -ban. Bár ezen lehet vitatkozni fogunk, de szerintem frenetikus élmény, főleg nehéz fokozaton, mert ott igencsak kombózni kell, odafigyelve egymásra.

De szerintem Army of Two is állati lesz! Graf nagyon ott van, és co-op ban az is lealáz majd mindet....

NBA Street Homecourt....

Szal vannak szép graf-os játékok jó játékélménnyel! Bár tényleg sok a cukormázas egykaptafás tömegjáték...(NFSC pl)

Kép
Kép
Kép

#729 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 15:02

Amiről ti beszéltek az a játékok nyujtotta játékélmény és nem a konzolé. Nekem van PC ill. PS2-es játékaim mindegyik mástól jó. De nézzétek meg egy adott sorozat fejlödését.

Pédául GTR-GTR2 vagy Cal of Duty, Ghost recon sorozat, szerintetek miben változtak, mitől lettek jobbak, a szimulációs módtól vagy a sztori lett más egy frászt. Ami igazán nagyot dobott rajtuk az a realisztikus megjelenés és mozgás.

Én nem vitatom, hogy a önmagában a grafika és az animálás nem elég, de a konzolok miben tudak javitani ha nem ezen.

Mint mondtam nem játszottam a Wii-vel igy nem tudom véleményezni, de a másik két konzol óriás igenis ezen versenyez. Különben nem lenne létjogosultsága a X360, PS3 -nak. A PS2-höz le kell rontani a játék minőséget. PL: SC Duble agent PC-n zsir, PS2-n kiábránditó.

Végül egy kérdés, ti milyen szempontok szerint valasztotok konzolt, kezelhetőség vagy a gép fomája, színe? ugye nem.

#730 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 20:37

Idézet

Amiről ti beszéltek az a játékok nyujtotta játékélmény és nem a konzolé. Nekem van PC ill. PS2-es játékaim mindegyik mástól jó. De nézzétek meg egy adott sorozat fejlödését.

Pédául GTR-GTR2 vagy Cal of Duty, Ghost recon sorozat, szerintetek miben változtak, mitől lettek jobbak, a szimulációs módtól vagy a sztori lett más egy frászt. Ami igazán nagyot dobott rajtuk az a realisztikus megjelenés és mozgás.

Én nem vitatom, hogy a önmagában a grafika és az animálás nem elég, de a konzolok miben tudak javitani ha nem ezen.

Mint mondtam nem játszottam a Wii-vel igy nem tudom véleményezni, de a másik két konzol óriás igenis ezen versenyez. Különben nem lenne létjogosultsága a X360, PS3 -nak. A PS2-höz le kell rontani a játék minőséget. PL: SC Duble agent PC-n zsir, PS2-n kiábránditó.

Végül egy kérdés, ti milyen szempontok szerint valasztotok konzolt, kezelhetőség vagy a gép fomája, színe? ugye nem.

, de a konzolok miben tudak javitani ha nem ezen.

erre tudok válaszolni.
Nézz meg olyan Wii bemutatót, ahol kihasználják a gyroszkópos kontrollert.
Azt máson nem lehet.
Mivel nincsen ilyen kontroller máshoz.

Végül egy kérdés, ti milyen szempontok szerint valasztotok konzolt, kezelhetőség vagy a gép fomája, színe?
leginkább a megjelenő játékok minősége.
Ami nem csak grafika és animálás.
mivel akkor a wii meghalna.

#731 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 22:34

Edge mi elbeszélünk egymás mellett, bár a Wii-t ezek után ki fogom próbálni.

Azt mondod a megjelenő játékok minősége, hagyjuk most a gyroszkopot és a Wii-t. Egy játéknak mit adhat a konzol, a kezelhetőségen, grafikán, animáláson kivül? A játékok szempontjából miben jobb a PS3-PS2-nél vagy az X360-XBOX-nál?

Mégvalami beszéltél az eladásokról, nem hiszem hogy a Wii valamikor is lenyomja a PS-t ,XBOX-t. A PS2 önmagában egy sikertörténet, a Sony ill. Microsoft pedig túl nagyok ahoz hogy egy ekkera piacot veszni haggyanak, Szerintem az eladásokról majd 1 év múlva lesz értelme beszélni. Más szóval ha az eladások növeléséhez gyroszkópos kontroler kell akkor lesz mind a kettőhöz ebben biztos vagyok.

#732 Felhasználó inaktív   Madd Dogg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 22:55

hihi, nem. a wii vezeti 3hete az eladási listákat amerikában, ahol pedig meg tudnák venni lazán a ps3-at is, pénz nekik nem gond. jó biztosan az, de nem anniyra mint itt Mo-on. az élményre pedig rágyúrok egy frankó példát: GTA SA. a ps2-n fele a látótávolság, nincs vonalsimítás, mégis olyan története van, hogy a pc-sek 1évi harc után megkapták felturbózva. és mindenki frenetikusan örült egy olyan játéknak, aminek a grafikája javítva is idejemúlt volt már, a motor 600 éves, csak már 4.1.2.3 változat. nem ez volt a lényeg. senkit nem érdekelt cj egy négyzetre megrajzolt keze, vagy a szó szerint kozka karja. úgyhogy amellett hogy grafra gyúrnak, amiben igazad van, az ilyen "nagy durranás" játékok sohasem lesznek etalonok, klasszikusak. kicsit félek, hogy a gta4 is elmerül a süllyesztőben...
PC-n tolom :)

#733 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 22:58

Konzoloknál fontos a start is szvsz. És eddig mind az x360-at, mind a ps3-at lenyomja a wii eladásokban...
Egyébként az igazi potenciál a wiinek az árában van. Egész egyszerűen olcsó (tekintsünk el Japántól). Az átlag játékosnak aki nem naprakész annak pedig nem biztos hogy a grafika a lényeg, hanem a jó szórakozás csoportosan, amit egyelőre a wii ad meg legjobban. Az a kérdés, hogy meddig bírja...
"Let's take our sanity, let's take compassion, and be responsible for every action!"

#734 Felhasználó inaktív   Madd Dogg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 22:58

sőt, a wii annak ellenére vezet, hogy brutálisan elszúrták a marketingesek a névadást, a Wii angolul pisit jelent. komoly. am. egyáltalán nem jön be, de mulatságos, hogy létjogosultsága van ma egy ilyen piacon.
PC-n tolom :)

#735 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 23:09

Idézet

sőt, a wii annak ellenére vezet, hogy brutálisan elszúrták a marketingesek a névadást, a Wii angolul pisit jelent. komoly. am. egyáltalán nem jön be, de mulatságos, hogy létjogosultsága van ma egy ilyen piacon.
Ezt honnan veszed?
"Let's take our sanity, let's take compassion, and be responsible for every action!"

#736 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 23:49

Srácok itt most nem a Commodor64 vs. PS3 ról van szó, hanem a jelenkori konzolok közti külöbségeken. Lehet hogy én vagyok csőlátású de nem hinném hogy X360-ra fognak kiadni GTA SA. szintű játékot.

A 3 hetes eladási statisztika meg nem mérvadó, ha tényleg az ára miatt veszik akkor az jelethet jót is rosszat is. Ha a gép gyenge és emiatt olcsó akkor rossz, ha viszont igy akarnak fix vásárlóközönséget létrehozni akkor jó.

Ez a Wii egyre jobban érdekel, hol lehet róla valami infót kapni esetleg videót?

#737 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 00:20

Élvezetes kis csevegés.
de tényleg.

Régóta nem volt olyan téma amit ilyen gyakran néztem volna.
Sosem hittem volna hogy ilyen kis semmiség ekkora port kavar.. De tetszik.
Őszintén szólva régebben is említettem itt a fórumon valahol hogy nincsen kizárva hogy a Wii lessz a konzol háború nyertese.
Aki nem hiszi, az keresse meg a hozzászólást.

Kicsit témát váltok...
Az a kérdés, mire lessz több cím...
A wii egyszerű mint a fakocka.. (jó értelemben)
Biztosan könnyebb rá fejleszteni mint a többiekre.. (nextgen ből)
És elég sok Wii fogy el..
Meglehetősen sok.

Most pusztán fikcionálok...
Ha fejlesztő lennék jó ötlettel, akkor lehet hogy mérlegelném...
egy olcsó, és népszerű gépre írjak e játékot, amire mellesleg könyebben tudom az ötletem kivitelezni, vagy..
valamelyik nextgenre? xbox360 nem stabil hardwer. Nem titok hogy túl sok a hibás köztük.
talán írtunk is róla.
Wii ről... ilyet nem hallok.
A ps3 drága is, meghát szintén szenved ilyesmitől.. késett is európából...
Azontúl nagyon bonyolult lehet fejleszteni rá. (optimalizálni)

Fel..merül hogy ha kemény hardwer áll rendelkezésre, akkor azt ki is kell aknázni...
Ez növeli a fejlesztés költségeit..
Ez egyben azt is jelentheti hogy nagyobbat lehet rajta bukni.
Van egy sanda gyanúm hogy a nintendo hihetetlenül taktikázott...

Úgy kíváncsi lennék mit szóltok ehhez.
Nem tényeket mondtam (van benne az is, de nem minden helytálló)
csak úgy.. belegondoltam más szemszögből.

Wii kontra ps3&xbox360 alias@ Dávid és Góliát?

csaknem... de látok benne potenciált. I

tt kapcsolódik az előző pár hozzászólás..
Egy jó játéknak nem feltétele a kiváló grafika.
régi motorosoknak említeném a "csöves" fantázianevű játékot ,aki ismeri az tudja hogy mire gondolok..
Sok..nagy játék van, ami ma is népszerű, pedíg... se grafikailag, sem animálásban sehol nincsen az elérhető csúcstól.. Sőt.. elég sok best seller nem feltétlen volt nagy igényű pc-n sem. sem szép.
Igen, egy ötletes konzol kínálhat egyedi lehetőségeket.
Most megint szegény Wii t veszem elő.
De ... tagadhatatlan hogy.. kínál olyasmit amit eggyik másik konzol sem..
és a gyroszkópos joyt levédették.
Szóval..
ha lessz is másik konzolhoz, akkor piszok drága lessz.

Persze- vannak ellenpéldák is..
Gears of War...
Az alá kell a hardwer.. nem mindennapi a kinézet.
DE a játékmenet sem, végülis nem nézelődés céljából rakja be az ember a lemezt.
IGen, fontosnak tartom hogy JÓL nézzen ki.. Realisztikus legyen...
(mint a hullák a GOW ban :Đ semmi sújuk... kibasz...t realisztikus...)
szóval nemtudom..
a végeredménybe beleszámít a grafika is, az animálás is..
De csak a végeredmény dönt...
Egy psp játék nemigen mondható sem grafika, sem realisztikusság szempontjából jónak. De mégis vannak rá tökyó játékok. Amit a konzol tesz hozzá ..
az a mobilitás.

Ez nem éppen a legjobb példa, de mutatja hogy a platform amire készül sokat számít..
Nemcsak az ereje miatt...
Hiszen az csak EGY dolog.
Kérdés tud e olyat kínálni ami egyedi játék élményt ad.
Speciel az autóversenyes játékok sztorija vagy játékmenete nemsokat változott, erről lentebb van szó.
Hibátlan meglátás.
A verseny verseny marad, azt kell nézni mennyire élethű, realisztikus, milyen szép, mert a lényeg ugyanaz...
Nyomni a gázt.

Ugyanez áll motor játékoknál is.
DE elképzelem Wii n, ahogy a joy al döntöm a motort, akkor máris a hardwer olyan élményt ad, ami realisztikusabbá teszi, ráadásul exklúzív, mivel más konzolon egyenlőre ilyen nincsen.

Remélem úgy.. érthető mire célzok.
Hozzáteszem nem vagyok Wii fan.
Nem akarok Wii t.
ÉN nem favorizálom a többivel szemben.

Csak elgondolkodom a lehetőségein, és biza' azt látom hogy van létjogosultsága egy ilyen kis.. lófütty hardwernek.
Ötletes kis gép. Ezt azért tartom fontosnak, mert mostanában sok az egykaptafa játék.. Mondjuk mint a medal of honor. Először nagyon tetszetős volt, meg a call of duty is, meg a többi "klón".
Ami egy játéknak kiugrási lehetőség manapság, az az egyediség, a nyújtott lehetőségek, és az élmény.
A Need For Speed sorozat is.. onnan vált érdekessé, hogy lehetett benne autót tuningolni.. Akkora ötlet..
Meg a verseny módok is..
Amikor kijött uniqum volt. Manapság már közhely. igazából már mindent kitaláltak amit csak ki lehet. Nincsennek új műfajok. Nehéz egyediségre törekedni.

Maradt:
grafika és fizikai motor
sztori
élmény.

ebben a sorrendben.
Legkönyebb a grafikai motor.
Nem igényel tehetséget.
Eladható. Nincsen nagy kockázata, ha nem jön be az eredeti játékkal, még a motort licencelni lehet attól.
Kicsi anyagi kockázat van.

A sztori már kreatívabb dolog..
Eladni ugyanazt a sztorit... ha jó sztori és sikeres, azért nehéz, ha nemjó sztori, akkor meg szinte lehetetlen... De kétségkívül a legjobb grafikai motorral készült játék is szar ha nemjó az alapötlet...

sok játék leírásban, bemutatóban lehet találkozni a "szokásos " sztorival... És a gonosz elnyeri büntetését....
Filmekben is előfordul hogy előre lehet tudni a végét, és megse nézi az ember végig.. Nincsen értelme..

Az élmény viszont más. Az a legösszetettebb dolog.
A nintendo hardwer ehhez tesz hozzá. Új lehetőségeket nyit.

Pár posztal előrébb írtam ezt, csak sokkal rövidebben.
Ahhoz képpest szépen kikerekedett a dolog.. :-D
Szerintem most eleget írtam. és sikerült úgy hogy nem mentem át technikai síkra.
(felírom valahova, ritka dolog.)
Remélem senkinek se szálka ez a kilóméteres post a szemében. De azt is remélem hogy
**ÉRTELMES**
vita tárgyát képezheti.
Elvileg erre vannak a fórumok.
Akinek volt türelme végigolvasni, annak köszönöm.

#738 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 03. 19. 09:45

Vol 360-am, most Wii-m van( ami mellesleg nem pisit jelent, az a pee). És jó. Végignyomtam már rajta néhány játékot, köztük a Splinter Cellt. És az irányítás miatt sokkal jobban tetszett, mint 360-on. Csilli-villi grafika ide vagy oda. Nem vagyok valami nagy mestere a kontrolleres FPS-eknek. De a Nintendo új gépével simán végignyomtam a játékot. Úgy osztottam a fejlövéseket, hogy magam is alig hittem a szememnek. :Đ

#739 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 16:27

Fity,de jó neked!!!Én is egy Wii-t szeretnék a legjobban.Megvan neked a Rayman:Raving Rabbids?Ja és még valami:a Carbont milyen a Wii-vel nyomni?

#740 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 03. 19. 16:49

Idézet

Fity,de jó neked!!!Én is egy Wii-t szeretnék a legjobban.Megvan neked a Rayman:Raving Rabbids?Ja és még valami:a Carbont milyen a Wii-vel nyomni?
Azzal még nem játszottam

Téma megosztása:

• (189 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.