Elküldve: 2010. 07. 07. 16:12
Nem nagyon írtam eddig a topikba, pedig nagy focis vagyok, de most úgy látom eljött az ideje!
Nálam a torna favoritjai mindenképpen a Brazilok voltak ( legalábbis az elején ), de a csoportmeccsek alatt nem győztek meg, nem lepett meg a kiesésük! A hollandok mindenképp a VB meglepetései számomra, mivel nem szokásuk a nagy világversenyeken ilyen meszzire jutni, ráadásul a formájuk is messze elmaradt a 2008-as EB-n látottaktól!
Argentína méretes zakója nem volt meglepetés számomra ( noha kedvenc válogatottam )! Maradona kinevezése nem jött be! Addig OK, hogy lelki pluszt ad a játékosainak, akik az ideálukért játszhattak, de amikor az edzői erényeit kellett volna csillogatatni, felmodnta a szolgálatot ( gyakorlatilag a csapat az egész tortnán szinte taktika és szervezettség nélkül játszott. Mondhatni ösztönből. Ebben jó Maradona, de egy idő után az akarat már nem elég).
Németország szereplése viszont nem volt meglepő, mivel mindig is tornacsapat volt. Az más kérdés, hogy a döntőre/elődöntőre rendre elfogyott a lendülat, vagy épp a szívet és az akarást legyőzte a technika ( ez történt 2002-ben, és két éve, az EB-n is ). Kíváncsi vagyok, ez most is így lesz-e, vagy ez a fiatal társaság már nem áll meg a cél előtt, és megynerik a kupát! Semmi sem lehetetlen!
A spanyoloktól nem vártam/várok végső győzelmet! Arra számítottam, hogy az EB után kiismerik a játékukat ( meghát nehéz két évig a csúcson lenni ). Ez részben be is igazolódott, bár még mindig látni szép momentumokat a spanyolok játékában, véleményem szerint messze elmarad a EB-hez képest ( ráadásul akkor az egész keret szinte csúcsformában volt, különösen Xavi ).
Anglia búcsúja sem volt meglepetés, nem is vártam tőlük semmit ezen a VB-n! Ismét bebizonyosodott, hogy az angolok futballjában semmi olyan pusz nincs, ami hozzásegíthetné őket egy tornagyőzelemhez. Mondhatni, fafejűek a sikerhez! Ezen egy olyan edző sem tud változtatni, mint Capello!
A komment elején azt találtam mondani, hogy Hollandia eddig a VB meglepetése. Hogy miért nem Uruguay? Nos azért, mert az Uruk véleményem szerint a legkönyebb ágon jutottak el az elődöntőig, ahol végig azonos szintű csapatokkal kellett küzdeniük, nem pedig "nagyokkal". Ezzel együtt persze óriási meglepetés, hogy idáig jutottak, de ebben számos egyéb dolog mellett a szerencse is közrejátszott, elég erősen.
Nagyon kíváncsi leszek a mai meccsre, mivel a technikás focit játszó csapatok rendre megállították a németeket a végállomás közelében, de eme átok megtörésére ennek a fiatal német csapatnak van a legnagyobb esélye, az utóbbi éveket nézve! De ami szerintem biztos: a spanyol-német párharc győztese fogja megnyerni a VB-t, szvsz!
Visca el Barça!
PS3: dgabor6243