Idézet
Az a problémám,hogy nem igazán tudom az utolsó hadjárat 3-dik küldetését megoldani.Ha lemegyek Godrikért akkor is 20-22 fekete sárkánnyal vagy 40-50 lovaggal törnek rám amint elfoglalom a kastélyt.Ha nem megyek le Godrikért kevés az egység akkár milyen frankon varázsolok is,kicsinál az alap sereg.Szoval,hogy a francba csináljam????Volt már szivatos map,de megoldottam.A cél elött szopok?.!

Valaki valami tippet...../Ja és első probára áttáltak a kapunál lévö emberek,gondolom Godrik jelenléte miatt,de amikor újra kezdtem akkor nem,pedig ott volt Godrik. ??????????/

ha még nem késő

egy "hivatalos végigjátszása az általad említett küldetésnek:
A pálya beillene a Haven kampány hatodik pályájának is. Nem csak azért, mert Godric visszatér, hanem azért is, mivel a négy vár közül amit szerezhetsz, 3 vár Haven, és mindegyik teljesen fejleszthető. Emiatt valószínűleg Haven egységekkel fogsz szaladgálni a pályán, ami valljuk be, elég fura dolog az Academy hadjárat közepén. A pálya nem könnyű, úgyhogy javaslom, hogy ne nagyon térj el a végigjátszástól!
Kezdésként indulj el a helyőrség felé (1). Útközben vedd fel a 66 Parasztot. A térkép egyik elsődleges célja, hogy kiszabadítsd Godricot. A helyőrség úgy lett megcsinálva, hogy legyőzhetetlennek tűnjön a kezdőcsapatod számára, de Főnix Idézése (Conjure Phoenix) és a Rögtön utazás (Instant Travel) varázslattal megoldható a dolog.
Miután leértél a föld alá, egyenesen menj keletnek és közbe foglald el a bányákat. A 2-es pontnál találsz egy jelzést, ami Godric börtönére utal. Északra találod a börtönt (3). Szabadítsd ki és add neki a parasztokat, küld nyugatra, hogy elfoglalja a Haven lénytermelőket (4). Zehirrel szedd össze az alvilágban található összes cuccot. A ládákból pénzt válassz, tapasztalati pontot majd máshonnan is szerezhetsz. Godric-kal menj a felszínre, vegyél fel parasztokat, és menj be a Helyőrségbe (Garrison). Itt (utoljára) még minden Haven egység csatlakozik hozzád. Most kezdődik csak igazán a pálya.
Godric-kal foglald el a várat az 5-ös pontnál, ezalatt Zehir még jön fölfelé az alvilágból. Mostantól nem kell kapkodni, lehetőséged van teljesíteni a dolgokat a saját tempódban. Arra figyelmeztetnélek, hogy erős hiányt tapasztalsz majd nyersanyagok terén, ezért ne építsd fel nagyon a 5-ös és 9-es várakat. Találsz egy Kereskedőhelyet (Trading Post) az 5-ös vár mellett, ahol cserélgetheted a fölösleges nyersanyagokat.
Ezután én azt csináltam, hogy elküldtem Godricot a 7-es pont felé, míg Zehirt a 10-eshez. Útközben látogasd meg Sylanna Vénjét (Tree of Knowledge). Godric utána a 9-es pont felé vette az irányt, közben áthaladt a 8-as területen, ahol nincs semmi. Ezalatt Zehirrel elfoglaltam a 10-es várat, és meglátogattam a Vörösfa obszervatóriumot (11), ezért megkapod Findan jelenetét. Lesz egy harmadik hősöd, Findan személyében, aki sajnos nem tud érdemlegesen hozzászólni a pályához. Később egy meglehetősen kemény csatában kell majd részt vennie, ezért helyezd el őt egy várban (10-es vár a legalkalmasabb erre a célra), és lásd el megfelelő mennyiségű sereggel.
Erre a pontra valószínűleg az idézett Főnix lesz a legkedvesebb társad, nem is alaptalanul.
Egy jó felállás a csatákra: az Inkvizítorokkal (Inquisitor) állj a sarokba és vedd körbe Parasztokkal és Fegyvernökökkel (Squire), egy Tűzfal (Firewall) eléjük plusz egy Főnix és semmi sem halad át a falon.
Miután Godric megszerezte a 9-es várat, küld a 12-es hajóba, a parton egy Sylanna Vénje, egy Magaslati erőd (Hill fort) és egy Aranybánya vár. Zehirrel foglald el a Nekropolisz várat (13), ami teljesen használhatatlan, de pénz és a varázslatok szempontjából jelenthet valamit. A 14-es pontnál egy újabb Sylanna Vénje van, ha esetleg még nem érted volna el a szintkorlátot. Látogass meg minden képzettség növelő helyet és gondoskodj róla, hogy minden hősöd elérje a max szintet. Ezután készülj fel a végső csatára a 15-ös pontnál, ami egy három felvonásos támadás. Zehir és Godric a nyílt terepen harcol Markallal, míg Findan a várban veszi fel vele a harcot. A harcokhoz nem kell mást tenned, mint elindulni a 15-ös vár felé. Azonban ha nem rendelkezel mind a három, hőssel akkor nem tudod megcsinálni a pályát!
A főcsata nem annyira nehéz, ha figyelsz pár dologra. Markal előszeretettel használ Bábjátékos (Puppet Master) varázslatot, ajánlott felvértezned magad mágiavédelmi tárgyakkal. Godricnak add át a teljes Haven sereged, az Ellencsapás (Training) képesség hasznos lehet. Findannak elég lesz pár Arkangyal és Paplovag, meg a kezdeti Sylvan serege. Zehirnek meg nem lehet gond a főnixnek köszönhetően a végső csata. Minden csatában az a lényeg, hogy a kezdeti sereget leverd, ne törődj az idézett szellemekkel. Ha esetleg nem sikerülne elsőre, csak várjál egy-két hetet és nem lehet gond.
a számok egy térképen való elhelyezkedésre utalnak,de nekem nincs meg a leíráshoz tartozó térkép!
"Ha van megoldás nincs miért aggódnunk,ha nincs megoldás az aggódás sem segít!" Én (1975-?)