HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes hírek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes hírek

#1161 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 12. 09. 05:50

Idézet

Közben csak így mellékesként beszúrok egy Tökéletes Katona 3 trailert
No ez faja! Remélem hasonló visszatérés lesz mint a roki, vagy a rambo uccsó része. Zsánklód utóbbi 10 évében ZS kategóriás filmekre szakosodott. PEdig milyen jó is volt anno.... részemről megkapja a "várom ezt a filmet" cimkét. Remélem nem bánom meg.,
Kép
Kép
Kép

#1162 Felhasználó inaktív   Ányy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 09. 07:06

Idézet

az első részt szeretem a második no comment...
hát kiváncsi vagyok, most divat hogy az öregek csinálnak új részt a régi menő sorozataikhoz.
viszont hogy élesztik fel Dolph Lundgrendet? csak mert az első rész végén bedarálja az ágaprító...ez így érdekes lesz
Ha jól emlékszem ezeket a tökéletes katonákat halott katonákból csinálták igaz? Miér olyan elképzelhetetlen, hogy valaki összerakta a csávót, mint egy puzzle-tKépKép

Amúgy énis nagon várom már a filmet, az első részen nőttem fel. Rengetegszer láttam. Másik kedvenc filmjeim a Kickboxer-ek voltak. (szintén Van Damme).

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig. <- Én csak facebookon vagyok fent :D

Porch Monkey 4 Life!

#1163 Felhasználó inaktív   Drat 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 15:01

Idézet

Idézet

Idézet

a könyveket élveztem de a HP filmek már egy ideje nem tudnak leszögezni, bár az utolsó rész elég akciódús (már a könyv alapján)
ezzel szemben a film dög unalmas Kép remélem a 7 jó lesz...:Đ
arról beszéltem...:-D

Nah de ez beint a Harry Potternek Kép
"There's room at the top they're telling you still
But first you must learn how to smile as you kill"

#1164 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 15:06

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

a könyveket élveztem de a HP filmek már egy ideje nem tudnak leszögezni, bár az utolsó rész elég akciódús (már a könyv alapján)

Már a hatban nem tisztázták a cselekményt, egyszerre akarják ránkzúdítani a 7-ben? Ahogy haladunk előre, egyre szánalmasabbak a HP filmek...

#1165 Felhasználó inaktív   Drat 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 15:15

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Már a hatban nem tisztázták a cselekményt, egyszerre akarják ránkzúdítani a 7-ben? Ahogy haladunk előre, egyre szánalmasabbak a HP filmek...
a hét 2 részletben jön
"There's room at the top they're telling you still
But first you must learn how to smile as you kill"

#1166 Felhasználó inaktív   n_csacsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 17:22

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

azta!!Képnagyon nagy film lesz :)

#1167 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 17:43

Vki elmagyarázná mi a különbség az Imax 3D és a sima 3D között?

#1168 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 18:22

Idézet

Utána olvastam és kb. értem bár összehasonlítást nem találtam de egyértelműen jobb az IMAX.
Foglaltam is jegyet dec. 22-re az Avatarra!Kép

#1169 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 10. 18:50

Idézet

Nem igazán gondolom mire gondolsz, de figyu.... a 3D az ember esetében azt jelenti, hogy sztereoszkópikus látás. azaz, a két szemed közt lévő távolság miatt, - mivel a tárgyakat az egyik szemmel kicsit jobbról a másikkal kicsit balról látod - alakul ki 3D hatású térérzékelés. Ezt a hatást monokulár lencsével (azaz egy lencse) nem lehet visszaadni. A 3D hatású képekhez (mozgóképekhez) ezért mindenképp binokulár (két) lencsével kell rögzíteni a képet.
Ennek több lehetősége is van, mindegyik 3D hatást kelt, vagy így vagy úgy. A teljesség igénye nélkül:
Van pl hogy annyi a trükk, hogy két fényképezőgépet egymás mellett rögzítve, azokat egyszerre elsütve rögzítesz. így kapsz két képet, amiket egymás mellé rakva, megfelelő távolságból (köztük elválasztólap, hogy egyik szemed csak az egyiket, másik csak a másik képet lássa) az agy egy képet fog érzékelni 3D-ben.
Kép

Másik lehetőség, hogy ugyanilyesmi technológiával két képet rögzítünk, de az egyik színárnyalataiból kivesszük a pirosat, másikéból a kéket (vagy zöldet), s a megtekintéshez ekkor nem egy a fentihez hasonló keret kell, hanem "csak" egy piros-kék lencsés papírszemüveget. A hatás ebben az esetben is 3D-szerű, csak a színek az összképen "elvesznek". Nem az igazi.
Kép

Harmadik esetben szintén két kamerával rögzítik a képet (filmet) de azt vetítéskor úgy teszik 3D hatásúvá, hogy egy vászonra vetítik a két képet (hasonlóan a piros-kék szemcsis megoldásnál) de a két képanyagot eltérő polaritással. Ezesetben is egy szemüveget kell használni, csak a lencsék itt viztiszták, hisz a rájuk felvitt (lencsénként különböző) polár réteg átlátszó. Vetítéskor az egyik lencsébe az egyik képkocka, másikba a másik képkocka látszik, az agy teszi össze őket egy, immáron 3D hatású képpé. Előnye, hogy a színek tökéletesen megmaradnak. Ez az IMAX technolóhiája.
Kép

Ezenkívül a jövőben lesznek már holografikus képek a térben is (nemcsak matricákon, amit itt jegyzek meg hogy magyar ember talált fel). De a hamarosan (jövőre) a piacot elárasztó 3D képes LED TV-k is az IMAX szerű technológiát fogják alkamlazni.

Remélem segítettem. Gondolom a te általad említett "sima" 3D az a piros-kék lencsésre vonatkozott.....
Kép

Kép
Kép
Kép

#1170 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 19:12

Idézet

Idézet

Nem igazán gondolom mire gondolsz, de figyu....

Arra gondoltam hogy filmeknél van sima, 3D és IMAX 3D.

Kösz az ismertető!Kép

#1171 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 10. 19:19

Idézet

Idézet

Idézet

Kösz az ismertető!Kép

csezmeg mi az hogy SIMA 3D ? ? ? :Đ

Csakis az általam vázoltak közül lehet az egyik, gondolom a piros-kék lencsés a "SIMA" 3D. A karodat tenném rá. :-D

Kép
Kép
Kép

#1172 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 19:24

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Kösz az ismertető!Kép

Csakis az általam vázoltak közül lehet az egyik, gondolom a piros-kék lencsés a "SIMA" 3D. A karodat tenném rá. :-D

Ezt kérdem én is. Pl itt Avatart nézd meg.

#1173 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 10. 19:33

Idézet

Idézet

Idézet

Így már vili... :) Miért nem ezzel kezdted? Itt ugyanarról a technikáról van szó. Mint amit az IMAX-ban is használnak. A különbség nem abban van, hanem a vászon méretében. A "sima" 3d-smozi vásznához képest az IMAX vászon mérete, annak soxorosa. Ebben az a jó, hogy ha előre nézel, akkor a teljes látómeződet kitölti a kép, így 100% 3D hatású teret fogsz érzékelni, mintha benne ülnél, míg a "sima" 3D mozi vászna olyan, mintha egy ablakon át néznéd a képet. Ugyanúgy 3D , ugyanaz a technológia...mégis hatalmas a különbség az érzet miatt.

Bővebben itt:http://www.sfportal....asai-4702.scifi
idezet belőle:
Azonban egy lényeges apróság, amit a korábbi két 3D moziélményem alatt megállapítottam, itt is előjött. Nagy a különbség a sima 3D mozik és az IMAX teljes látóteret lefedő óriásvászna között. Mert a 3D láthatóan az IMAX-ben érvényesül igazán, míg ugyan az átlag 3D mozi is nagyon látványos, de ott megmarad az az érzés, hogy egy „ablakból” nézi az ember az eseményeket, a látótér peremén túl ott a mozifal és a valóság. Az IMAX mindez kiküszöböli, nem véletlenül lett úgy kifejlesztve a vászon s az ülőhelyek is, hogy mindenhonnan csak a vásznat látod. Mintha ott lennél te is.

Kép
Kép
Kép

#1174 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 19:36

Idézet

Idézet

Így már vili... :Đ Miért nem ezzel kezdted? Itt ugyanarról a technikáról van szó. Mint amit az IMAX-ban is használnak. A különbség nem abban van, hanem a vászon méretében. A "sima" 3d-smozi vásznához képest az IMAX vászon mérete, annak soxorosa. Ebben az a jó, hogy ha előre nézel, akkor a teljes látómeződet kitölti a kép, így 100% 3D hatású teret fogsz érzékelni, mintha benne ülnél, míg a "sima" 3D mozi vászna olyan, mintha egy ablakon át néznéd a képet. Ugyanúgy 3D , ugyanaz a technológia...mégis hatalmas a különbség az érzet miatt.

idezet belőle:
Azonban egy lényeges apróság, amit a korábbi két 3D moziélményem alatt megállapítottam, itt is előjött. Nagy a különbség a sima 3D mozik és az IMAX teljes látóteret lefedő óriásvászna között. Mert a 3D láthatóan az IMAX-ben érvényesül igazán, míg ugyan az átlag 3D mozi is nagyon látványos, de ott megmarad az az érzés, hogy egy „ablakból” nézi az ember az eseményeket, a látótér peremén túl ott a mozifal és a valóság. Az IMAX mindez kiküszöböli, nem véletlenül lett úgy kifejlesztve a vászon s az ülőhelyek is, hogy mindenhonnan csak a vásznat látod. Mintha ott lennél te is.

Ezzel kezdtem!Kép:-D Köszönöm a felvilágosítást!KépKép

#1175 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 10. 19:42

Idézet

Idézet

Idézet

Így már vili... :Đ Miért nem ezzel kezdted? Itt ugyanarról a technikáról van szó. Mint amit az IMAX-ban is használnak. A különbség nem abban van, hanem a vászon méretében. A "sima" 3d-smozi vásznához képest az IMAX vászon mérete, annak soxorosa. Ebben az a jó, hogy ha előre nézel, akkor a teljes látómeződet kitölti a kép, így 100% 3D hatású teret fogsz érzékelni, mintha benne ülnél, míg a "sima" 3D mozi vászna olyan, mintha egy ablakon át néznéd a képet. Ugyanúgy 3D , ugyanaz a technológia...mégis hatalmas a különbség az érzet miatt.

idezet belőle:

Ezzel kezdtem!Kép:-D Köszönöm a felvilágosítást!KépKép

Ezzel kezdted???? Mármint volt link? Ha igen akkor bocs.... de azt hogy "SIMA" 3D azt magában nem tudtam értelmezni....

Örülök azonban hogy tudtam segíteni...googli 1sec alatt választ dobott nekem is :) S legalább már én is tudom mit ért a hozzánemértő zsurnaliszta azon hogy "sima" 3D.

Kép
Kép
Kép

#1176 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 19:54

Idézet

Ezzel kezdted???? Mármint volt link? Ha igen akkor bocs.... de azt hogy "SIMA" 3D azt magában nem tudtam értelmezni....

Örülök azonban hogy tudtam segíteni...googli 1sec alatt választ dobott nekem is :Đ S legalább már én is tudom mit ért a hozzánemértő zsurnaliszta azon hogy "sima" 3D.

"Minden új nap új kaland!" :-D

#1177 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 10. 19:55

Idézet

Idézet

Örülök azonban hogy tudtam segíteni...googli 1sec alatt választ dobott nekem is :Đ S legalább már én is tudom mit ért a hozzánemértő zsurnaliszta azon hogy "sima" 3D.

"Minden új nap új kaland!" :-D
Na tessék újabb bizonyíték nem? :)
Kép
Kép
Kép

#1178 Felhasználó inaktív   Drat 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 03:39

Fading of the Cries
- nekem jónak tűnik, egynek tuti jó lesz :Đ