HWSW Informatikai Kerekasztal: UFC 2009 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UFC 2009

#241 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 06. 22. 21:09

Idézet

Idézet

Idézet

Ez a sok harcos ember miért nincs liveon??? mert mikor próbáltam valakivel bunyózni egy jót akkor senki nem jelentkezett?!?!?!
Hidd el ha tehetném játszanék
Mi gátol meg benne?

Héten leverhetsz barátom. Úgy látom nagyon ütni akarsz. Hát gyere! Várok rád a LIVE-on....főként ha nem tudok csütörtökön FN4-hez jutni :Đ

Kép
Kép
Kép

#242 Felhasználó inaktív   SLi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 22. 21:13

Mivel többen írták jó lenne egy fordítás a fight skillekkel kapcsolatban, gondoltam megpróbálok segíteni. Az írás az mma-ban járatosaknak sok ujdonságot nemfog nyujtani, leginkább az angolul kevésbé tudoknak illetve az mma-ban újoncoknak szól. Igyekeztem könnyen érthetően fogalmazni, ezért néhol furának tűnthet, de én se vagyok se profi se szakértő, csak kedvelem a sportágat.

A Striking az mma-ban az álló harcra értendő vagyis ha valaki jó Striker akkor erős ütései és rugásai vannak leginkább KO-val nyer,
A Grappling alatt leginkább földharcot értenek pontosabban annak azt a részét amikor minél jobb fogást, poziciót próbálnak találni egymáson egy fojtáshoz, karfeszítéshez stb.
A játékban a fight skillek két részre oszthatók: Az álló harchoz illetve a földharchoz kötödő skillek

Állóharc (Striking):

standing strikes offense - Álló helyzetben ütés/könyöklés
standing strikes defense - Álló helyzetben ütés/könyöklés védése
standing kicks offense - Álló helyzetben rúgás/ térdelés
standing kicks defense - Álló helyzetben rúgás/ térdelés védése

Clinchnek azt hívják amikor allóhelyzetben összekapaszkodnak, itt is van striking és grappling. Ez esetben a Strikingba az ütés és a rúgás( leginkább térdelés) is beletartozik, fejre és testre egyaránt lehet lehet támadni. Leginkább a Muay Thai harcosoknak kedvez, van egy külön Muay Thai clinch amikor az ellénfél tarkóját megfogva nagyon nagyot sebző térdeléseket lehet elérni fejre és testre egyaránt.
Clinch helyzetben is van grappling vagyis fogás keresés, ezáltal még kedvezőbb pozíciót lehet elérni, akár védekezés akár támadás közben.Továbbá Clinch helyzetből akár földre vitelt is el lehet érni.

clinch striking offense - Clinch helyzetben ütés/térdelés
clinch striking defense - Clinch helyzetben ütés/térdelés védése
clinch grapple offense - Clinch helyzetben grappling( fogás keresés)
clinch grapple defense - Clinch helyzetben grappling( fogás keresés) védése

Földharc (Grappling):

Földharc során ugyanúgy van striking és grappling mint a Clinchnél. A grappling lényege hogy minél jobb pozicóba kerüljön a támadó, a védekezőnek meg pont ezt kell megakadályoznia, adott helyzetben akára saját előnyére is fodíthatja a támadó mozgását, lényegében mindkét fél a saját akaratát akarja a másikra erőltetni.

Takedown offense - Földrevitel
Takedown defense - Földrevitel védése

Ground Striking offense - földharc közbeni ütés/ térdelés
Ground Striking defense - földharc közbeni ütés/ térdelés védése

ground graple offense - Földharc közbeni grappling (pozíció, fogás keresés)
ground graple defense - Földharc közbeni grappling (pozíció, fogás keresés) védése

Submission leginkább földharc közben az ellenfél feladásra kényszerítése, fojtással, végtag feszítéssel.

submission offense - submission
submission defense - submission védése

Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Victoria Concordia Crescit
http://www.last.fm/user/faszomatazt
"Nem hallgatok Aurórát, mert bassza az aurámat"
én ráébresztelek arra, hogy mit sem ér a bagázsod
ha este haza térve látod, hogy felkúrva a lakásod
én ebbe nőttem fel, de azt hittem hogy tiszta

#243 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 06. 22. 21:14

Idézet

Idézet

Idézet

Ez a sok harcos ember miért nincs liveon??? mert mikor próbáltam valakivel bunyózni egy jót akkor senki nem jelentkezett?!?!?!
Hidd el ha tehetném játszanék
Mi gátol meg benne?
Fingom nincs mit meg hogy kössek rá az xboxra.
Meg nem vagyok olyan anyagi helyzetbe hogy eredeti játékokat tudjak vásárolni szóval ki van flashalve. Ez a 2 dolog de ha valami ismerősömnél lesz rá alkalmam megkereslek ha ennyire harcolni szeretnél.

#244 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 22. 22:05

Idézet

Mivel többen írták jó lenne egy fordítás a fight skillekkel kapcsolatban, gondoltam megpróbálok segíteni. Az írás az mma-ban járatosaknak sok ujdonságot nemfog nyujtani, leginkább az angolul kevésbé tudoknak illetve az mma-ban újoncoknak szól. Igyekeztem könnyen érthetően fogalmazni, ezért néhol furának tűnthet, de én se vagyok se profi se szakértő, csak kedvelem a sportágat.

A Striking az mma-ban az álló harcra értendő vagyis ha valaki jó Striker akkor erős ütései és rugásai vannak leginkább KO-val nyer,
A Grappling alatt leginkább földharcot értenek pontosabban annak azt a részét amikor minél jobb fogást, poziciót próbálnak találni egymáson egy fojtáshoz, karfeszítéshez stb.
A játékban a fight skillek két részre oszthatók: Az álló harchoz illetve a földharchoz kötödő skillek

Állóharc (Striking):

standing strikes offense - Álló helyzetben ütés/könyöklés
standing strikes defense - Álló helyzetben ütés/könyöklés védése
standing kicks offense - Álló helyzetben rúgás/ térdelés
standing kicks defense - Álló helyzetben rúgás/ térdelés védése

Clinchnek azt hívják amikor allóhelyzetben összekapaszkodnak, itt is van striking és grappling. Ez esetben a Strikingba az ütés és a rúgás( leginkább térdelés) is beletartozik, fejre és testre egyaránt lehet lehet támadni. Leginkább a Muay Thai harcosoknak kedvez, van egy külön Muay Thai clinch amikor az ellénfél tarkóját megfogva nagyon nagyot sebző térdeléseket lehet elérni fejre és testre egyaránt.
Clinch helyzetben is van grappling vagyis  fogás  keresés, ezáltal még kedvezőbb pozíciót lehet elérni, akár védekezés akár támadás közben.Továbbá Clinch helyzetből akár földre vitelt  is el lehet érni.

clinch striking offense - Clinch helyzetben ütés/térdelés
clinch striking defense - Clinch helyzetben ütés/térdelés védése
clinch grapple offense - Clinch helyzetben grappling( fogás keresés)
clinch grapple defense - Clinch helyzetben grappling( fogás keresés) védése

Földharc (Grappling):

Földharc során ugyanúgy van striking és grappling mint a Clinchnél. A grappling lényege hogy minél jobb pozicóba kerüljön a támadó, a védekezőnek meg pont ezt kell megakadályoznia, adott helyzetben akára saját előnyére is fodíthatja a támadó mozgását, lényegében mindkét fél a saját akaratát akarja a másikra erőltetni.

Takedown offense - Földrevitel
Takedown defense - Földrevitel védése

Ground Striking offense - földharc közbeni ütés/ térdelés
Ground Striking defense - földharc közbeni ütés/ térdelés védése

ground graple offense - Földharc közbeni grappling (pozíció, fogás keresés)
ground graple defense - Földharc közbeni grappling (pozíció, fogás keresés) védése

Submission leginkább földharc közben az ellenfél feladásra kényszerítése, fojtással, végtag feszítéssel.

submission offense - submission
submission defense - submission védése

Remélem tudtam valamennyit segíteni.

Egy isten vagy a szememben!!!!!Kép Köszi szépen a leírást. Már nyomtatom is ki!!! Ez is tuti segít nekem!!!Kép

#245 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 22:07

Én nyomnám livén, de lejárt a free gold-om. Maradt a silver. Azzal pedig úgy tudom nem lehet játszani. Pedig valamelyikőtökkel ha játszanék, akkor tudnátok segíteni nekem egy-két dologban...bár Dave barátunk tuti nem segítene, csak a szart taposná belőlünk!!Kép

#246 Felhasználó inaktív   ddek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 10:15

Daveout majd én kitaposnám a beled isKép

#247 Guest__*

Elküldve: 2009. 06. 24. 13:31

Idézet

Daveout majd én kitaposnám a beled isKép
miért csak kitaposnád?

#248 Felhasználó inaktív   ddek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 18:59

Mert nem mer kiállniKép

#249 Felhasználó inaktív   m.sanyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 22:49

sziasztok már világbajnoki cimért mennék de nem birok elverni egy manust. nagydarab és a hasára ilyen kard van tetoválva meg a háta is szét van varva a nevét nemtudom majd megnézem....... mindig leteper azt szétüt:(((( hogy lehet elverni??? kinek sikerült?:Đ

#250 Felhasználó inaktív   SLi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 22:57

Idézet

sziasztok már világbajnoki cimért mennék de nem birok elverni egy manust. nagydarab és a hasára ilyen kard van tetoválva meg a háta is szét van varva a nevét nemtudom majd megnézem....... mindig leteper azt szétüt:(((( hogy lehet elverni??? kinek sikerült?:Đ
Szerintem Brock Lesnar-ra gondolsz

#251 Guest__*

Elküldve: 2009. 06. 27. 14:49

Idézet

Idézet

Több mint valószínű. Ezt így nehéz megmondani mert nem tudom milyen képessségekre mentél. De mivel a harc stílusa boxing-wrestling szerintem ne menj hozzá közel és rugdoss...

#252 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 16:24

Idézet

Idézet

Idézet

Több mint valószínű. Ezt így nehéz megmondani mert nem tudom milyen képessségekre mentél. De mivel a harc stílusa boxing-wrestling szerintem ne menj hozzá közel és rugdoss...
Brock Lesnar-nak van a legerősebb ütése szóval az öklét kerüld!Kép

#253 Felhasználó inaktív   m.sanyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 18:45

azaz brock lesnar a köcsög:) egyszerűen nem birok vele:((( az első 3 támadást háritom de a 4ik et már nem leteper és onnan végem:(((( vagy mit nyomogassak amikor leteper??? mert nem akar elengedni:( eddig az volt a taktikám hogy lerohantam és csak ütöttem:) most akkor kicsit távol maradok tőle hátha leverem...

#254 Felhasználó inaktív   m.sanyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 18:47

muay-tai- bjj-s vagyok.....

#255 Felhasználó inaktív   m.sanyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 19:26

ja és mégegy dolog nekem hiányzik belőle a kedvencem: Malvin Menhoaf

#256 Felhasználó inaktív   SLi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 19:29

Idézet

Hányas szintű a muay thai ?
3. szintnél kapsz egy mozdulatsort amivel blokkolni tudod egy térdeléssel a földrevitelt. Ha a jobb kart az ellentétes irányba húzod akkor is ki tudod védeni de ez függ attól milyen magas a takedown defensed.
muay thai-nál érdemes a rugásokat fejleszteni , és ien nagyobb ellenfeleknél testre és lábra rúgni amitől egyre fáradtabb lesz és távol is tudod tartani. Pár head kick is mehet, hiszen azt is távolabbról tudod használni így nem érnek el annyira az ütései .

#257 Felhasználó inaktív   m.sanyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 19:59

Idézet

Idézet

3. szintnél kapsz egy mozdulatsort amivel blokkolni tudod egy térdeléssel a földrevitelt. Ha a jobb kart az ellentétes irányba húzod akkor is ki tudod védeni de ez függ attól milyen magas a takedown defensed.
muay thai-nál érdemes a rugásokat fejleszteni , és ien nagyobb ellenfeleknél testre és lábra rúgni amitől egyre fáradtabb lesz és távol is tudod tartani. Pár head kick is mehet, hiszen azt is távolabbról tudod használni így nem érnek el annyira az ütései .
nemvágom hogy hol kell megnézni hanyas szintű muay- tai vagyok:) sparringon meg kevés pontokat kapok nem vágom mi a lényege szét kell ütni az edzőtársamat minél jobban?:

#258 Felhasználó inaktív   SLi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 11:16

Idézet

Idézet

Idézet

nemvágom hogy hol kell megnézni hanyas szintű muay- tai vagyok:) sparringon meg kevés pontokat kapok nem vágom mi a lényege szét kell ütni az edzőtársamat minél jobban?:
Calendar---> Status---> Status: itt pedig olyat keress h Striking Style és ott irja h hányas szintű. ha alacsony akkor fejleszteni kell.

#259 Felhasználó inaktív   m.sanyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 11:58

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Calendar---> Status---> Status: itt pedig olyat keress h Striking Style és ott irja h hányas szintű. ha alacsony akkor fejleszteni kell.
1-es szintű hogy fejlesszem?

#260 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 12:15

Nah, végre sikerült az, amiről eddig csak álmodtam.. Hosszú órák után végre a magasba emelték a kezemet, mint a nehézsúlyú bajnokot!! YeeeeKép

Nem gondoltam volna, hogy ebben a játékban eljutok idáig. Az egészet úgy nyertem végig, hogy egyszer sem sikerült subbmissiont csináljak. Viszont a védekezés szinte tökéletes lett ellene. A döntő meccset Fabricio Werdummal játszottam. Fabricio-val eddig 3x játszottam. Minden alkalommal másodpercek alatt befogott és submissonnal nyert. A döntö előtt megpróbáltam azt, amiről itt beszélgettünk. Igyekeztem combosokkal és fejütésekkel távol tartani és fárasztani. A földreviteli próbálkozásait sikeresen tudtam hárítani. Amikor az első menet végén az életcsíkja max barna volt, az enyém meg szinte teljesen zöld, akkor éreztem "valamit"...

Elkezdődött a 2. menet. Az életcsíkja nem nőtt túl sokat, ezért elkezdtem azt, amit eddig. Combosok, fejütés-rúgás...Lement sárgává. Egy óvatlan pillanatomban sikerült levigyen a földre és elkezdett sorozni. Sikerült felálljak. Amikor felállt bevittem egy jobb fejrúgást...K.OOOOOOO!!!! I'm the CHAMPION!!!!Kép

A következő meccsen viszont elbuktam a címet. De a lényeg, hogy egyszer már sikerült és mostmár tudom, hogy nem lehetetlen!! Köszi a segítséget!!Kép

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó