HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7

#261 Felhasználó inaktív   Balukka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 27. 13:17

Idézet

Idézet

Idézet

Én szombaton raktam fel a Win7-et,és mindent felismert magától,nem kellett semmilyen drivert letöltenem! Szóval driverek miatt ne aggódj:)
én azért ajánlanám a driverek telepítését, minimum egy alaplap /chipset, hang, lan, stb/ - vga drivereket. lehet hogy a win7 is felrak valami drivert, de a gyári az mégiscsak gyári
a Win 7 OEM startjára kellett minden gyártónak küldeni a cuccaikhoz WHQL drivert. Ez Augusztusban volt szóval elvileg augusztusi meghajtókat használ alapból a win 7 a kompatibilis cuccokhoz.
az érdekes..mert én már mindent próbáltam sehogy sincs semmi hang..egész nap eezel szarakodok..vki pls help..
asus az alaplapom,realtek a hangkari ..egyik driver se segit .. semmi. vki vmi???

#262 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 13:26

Idézet

az érdekes..mert én már mindent próbáltam sehogy sincs semmi hang..egész nap eezel szarakodok..vki pls help..
asus az alaplapom,realtek a hangkari ..egyik driver se segit .. semmi. vki vmi???

írd le az alaplap pontos típusát mert ez hogy asus és realtek semmit nem segít, szinte minden alaplapon realtek hangkeltő van de abból is van vagy 50 féle. így látatlanban annyit tudnék mondani hogy próbálj meg keresni Windows Update-vel, ha van kompatibilis driver akkor találnia kell.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#263 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 30. 20:31

Mit jelent a csomag nevében az OEM? Pl: Windows 7 Home Premium OEM

#264 Felhasználó inaktív   First Aye 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 20:32

Idézet

úúú most én nem tudom leírni, de ha picit visszaolvasol a Sürgős segítségre szor..... topicba ott volt egy kis beszélgetés rólaKép
"Ha az élet egy játék, akkor gyűjtsünk achievementeket!"

#265 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 20:34

Idézet

Idézet

úúú most én nem tudom leírni, de ha picit visszaolvasol a Sürgős segítségre szor..... topicba ott volt egy kis beszélgetés rólaKép
Kösz, megnézem!Kép

#266 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 20:36

Idézet

Idézet

Idézet

Kösz, megnézem!Kép
Várj itt van
Az OEM előtelepített szoftver jó sok tudni való van róla de itta lényeg "röviden"

"

Az OEM (Original Equipment Manufacturer) licence rendszerépítő másnéven számítógép összeszerelő illetve gyártó partnereink forgalmazási igényei szerint létrehozott Licenc konstrukció.

Az eredeti hardvergyártók (más néven OEM-gyártók) új számítógép vásárlásakor különféle szoftvereket, például a Microsoft Windows asztali operációs rendszert előtelepítve biztosítják az ügyfél részére. Az OEM-szoftver új számítógép vásárlása esetén a számítógépre előtelepített szoftvert jelent.

Néhány alapvetően fontos tudnivaló:

[*]Azok az ügyfelek, akik ún. „csupasz” (operációs rendszer nélküli) számítógépeket vásárolnak, ám később Windows ügyfél-operációs rendszert szeretnének használni ezeken a gépeken, vállalatuknál a Microsoft licencelési szabályainak megsértését kockáztathatják.
    [*]A Windows ügyfél-operációs rendszer frissítésének alapjául szolgáló licenc beszerzésének legegyszerűbb és leggazdaságosabb módja az OEM/rendszerépítő által új számítógépen előtelepített rendszer megvásárlása.
    [*]A mennyiségi licencszerződések keretében – ideértve az oktatási ügyfeleknek szóló mennyiségi licencprogramokat is – a Microsoft Windows operációs rendszer teljes licence nem érhető el; ezek a konstrukciók kizárólag a frissítések és a frissítési jogosultság tekintetében nyújtanak rugalmasságot.
    [*]Ha ügyfeleink tudomására jut, hogy nem felelnek meg a Windows operációs rendszerekre vonatkozó licencfeltételeknek, a szükséges Windows-licenceket a teljes dobozos termékeknél jóval kedvezőbb áron szerezhetik be a megfelelő OEM-gyártótól vagy rendszerépítőtől.
    [/list]"
    Kép
gfdgsb432flodensjgfds
PSN ID : Ludens665

#267 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 20:47

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Kösz, megnézem!Kép
Várj itt van
Az OEM előtelepített szoftver jó sok tudni való van róla de itta lényeg "röviden"

"

Az OEM (Original Equipment Manufacturer) licence rendszerépítő másnéven számítógép összeszerelő illetve gyártó partnereink forgalmazási igényei szerint létrehozott Licenc konstrukció.

Az eredeti hardvergyártók (más néven OEM-gyártók) új számítógép vásárlásakor különféle szoftvereket, például a Microsoft Windows asztali operációs rendszert előtelepítve biztosítják az ügyfél részére. Az OEM-szoftver új számítógép vásárlása esetén a számítógépre előtelepített szoftvert jelent.

Néhány alapvetően fontos tudnivaló:

[*]Azok az ügyfelek, akik ún. „csupasz” (operációs rendszer nélküli) számítógépeket vásárolnak, ám később Windows ügyfél-operációs rendszert szeretnének használni ezeken a gépeken, vállalatuknál a Microsoft licencelési szabályainak megsértését kockáztathatják.
    [*]A Windows ügyfél-operációs rendszer frissítésének alapjául szolgáló licenc beszerzésének legegyszerűbb és leggazdaságosabb módja az OEM/rendszerépítő által új számítógépen előtelepített rendszer megvásárlása.
    [*]A mennyiségi licencszerződések keretében – ideértve az oktatási ügyfeleknek szóló mennyiségi licencprogramokat is – a Microsoft Windows operációs rendszer teljes licence nem érhető el; ezek a konstrukciók kizárólag a frissítések és a frissítési jogosultság tekintetében nyújtanak rugalmasságot.
    [*]Ha ügyfeleink tudomására jut, hogy nem felelnek meg a Windows operációs rendszerekre vonatkozó licencfeltételeknek, a szükséges Windows-licenceket a teljes dobozos termékeknél jóval kedvezőbb áron szerezhetik be a megfelelő OEM-gyártótól vagy rendszerépítőtől.
    [/list]"
    Kép
Köszi!Kép Azt nem mondanám hogy teljesen értem de majd még utána olvasgatok a topicban.Kép

#268 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 10. 30. 21:35

hello. Nekem a windows 7 a laposon van fent. Eddig xp-t használtam és az akumlátora bírta akár 3 óráig is minimum fényerővel. Most hogy váltottam a win7 re az aksi ugyan ilyen feltételek mellett csak 1:45 ig bírja. Azt szeretném kérdezni hogy lehet e a fogyasztását valhogy manipulálni vagy ez a win7 vele járója?

#269 Felhasználó inaktív   First Aye 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 21:38

Idézet

hello. Nekem a windows 7 a laposon van fent. Eddig xp-t használtam és az akumlátora bírta akár 3 óráig is minimum fényerővel. Most hogy váltottam a win7 re az aksi ugyan ilyen feltételek mellett csak 1:45 ig bírja. Azt szeretném kérdezni hogy lehet e a fogyasztását valhogy manipulálni vagy ez a win7 vele járója?
pedig én láttam valami tesztet, és ott megegyezett az üzemidő xp-vel és win 7-tel is.

#270 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 21:46

Idézet

Idézet

pedig én láttam valami tesztet, és ott megegyezett az üzemidő xp-vel és win 7-tel is.
Hát az elég kamu teszt lehetett.Legalábbis én nehezen tudom elképzelni mivel a Win7 nek alapból nagyobb a rendszer igénye nagyobb rendszer igény nagyobb éhhség. Ez a win7 velejárója akár mit csinálsz jobban pörgeti a gépet + nem tudom milyen laptopra teted fel , de az is lehetséges még hogy a laptop power safe programja nem kompatibilis a Win7 el és mivel így nem tud dolgozni a gépt többet fogyaszt.
gfdgsb432flodensjgfds

#271 Guest__*

Elküldve: 2009. 10. 30. 21:54

Idézet

Hát az elég kamu teszt lehetett.Legalábbis én nehezen tudom elképzelni mivel a Win7 nek alapból nagyobb a rendszer igénye nagyobb rendszer igény nagyobb éhhség. Ez a win7 velejárója akár mit csinálsz jobban pörgeti a gépet + nem tudom milyen laptopra teted fel , de az is lehetséges még hogy a laptop power safe programja nem kompatibilis a Win7 el és mivel így nem tud dolgozni a gépt többet fogyaszt.
ez egy dell inspiron 1525. elméletileg kompatibilisnek kell lennie. én is gondoltam rá hogy nagyobb gépigény nagyobb energia fogyasztás.. de kicsit sokallottam azt a több mint egy órát.

#272 Felhasználó inaktív   First Aye 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 21:58

Idézet

Idézet

ez egy dell inspiron 1525. elméletileg kompatibilisnek kell lennie. én is gondoltam rá hogy nagyobb gépigény nagyobb energia fogyasztás.. de kicsit sokallottam azt a több mint egy órát.
Én ezt olvastam el, ebbe írták, hogy ugyan úgy teljesítKép
http://index.hu/tech..._windows_7-tel/

#273 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 22:01

Idézet

Idézet

Én ezt olvastam el, ebbe írták, hogy ugyan úgy teljesítKép
http://index.hu/tech..._windows_7-tel/
Persze én elhiszem nem is téged kérdőjeleztelek meg hanem a tesztet. Az indexre pedig nem nagyon szabad feltétel nélkül halgatni.
gfdgsb432flodensjgfds

#274 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 10. 30. 22:10

Melyiket a kettő közül? Home, vagy Pro????

Látom mik vanna leírva különbségnek...de mit is jelentenek ezek pontosan????

Kép

Kép
Kép
Kép

#275 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 22:17

Idézet

Pro mert állítólag az autómatikus biztonsági mentés hasonlóra sikeredett mint a Mac OS Time Machine - ami nagyon hasznos tud ám lenni főleg egy Windows esetében, de egyébként is nagyon jó kényelmes és megnyugtató dolog. Az XP- mód meg megóv az esetleg kompatibilitási hibáktól de arról még nem hallotam szinte semmit.
gfdgsb432flodensjgfds

#276 Guest__*

Elküldve: 2009. 10. 30. 22:17

Idézet

igazából fingom sincs :Đ én személy szerint pro-t használok...

#277 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 30. 22:18

Idézet

Idézet

tört vagy veted? Ha vetted OEM, vagy dobozos? És 32 v 64 bites?
Kép
Kép
Kép

#278 Guest__*

Elküldve: 2009. 10. 30. 22:21

Idézet

Idézet

Idézet

tört vagy veted? Ha vetted OEM, vagy dobozos? És 32 v 64 bites?
természetesen jogtiszta. az egyetemen keresztül le lehetett tölteni az msdna-ról. és 32 bites. mindenki ezt ajánlotta... mert hogy előfordulhatnak kompatibilitási problémák a 64 bitesnél.. bár haver eddig még nem panaszkodott.

#279 Felhasználó inaktív   csery8 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 20:02

Lehet hogy beszerzek egy eredeti Win7-et, 35€-t megér:) Annyiért megkapnám a Home PremiumotKép HP Windows7 Upgrade "akció"ban

#280 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 02. 20:40

Nos asszem hosszú vajjúdásom végére értem. Dobozos Windows 7 PRO-t fogok venni, plussz Office 2007 oktatási csomagot (Outlook nélkül. azt majd használom a meglévő 2003-ast)
Így összesen 88+17=105eFt-ba fog fájni. Ennyit fordít a cégem idén szoftverfejelsztésre :Đ
Kép
Kép
Kép

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16