HWSW Informatikai Kerekasztal: Forza Motorsport 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forza Motorsport 3

#121 Felhasználó inaktív   InGen 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 09. 28. 19:02

Idézet

Tessék baszki, így kell 58-as időt menni porséval! Beszarás ! ! !
Hát baze, ehhez tényleg kell a kormány! A két nagyobb balos kanyarban, bárhogy megyek be, optimális féktávval, ideális íven, sokszor alulkormányzott lesz a kanyar végére, nem tudom miért. Mondjuk lehet még mindig sokkal gyorsabban megyek be, mint kéne, de ez után a videó után valahogy nem vágom Kép

#122 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 29. 06:37

Na ma reggel sikerült pár tiszta kört mennem, de még így is csak 1:03:706 a legjobb időm. Mondjuk belátom, hogy van benne mondjuk 3 sec, mert eleve szerintem kicsit több gázzal is kezdhetném a kört, másrészt, a nagybalosban kicsit óvatos vagyok, csakúgy mint az utolsó élesbalosban. De hogy a legjobbhoz képest 5 seccel legyek szarabb????? :Đ
Ezek tényleg ufók!
Viszont ez az eredmény is elég volt ahhoz, hogy a top 3%-ba küzdjem magam a 407.000 user közül.
Szóval azért nem rossz eredmény, én büszke vagyok magamra. Mindezt kipörgésgátló, ABS, fékasszisztens nélkül, manuális váltással, belső nézetből.

Kép
Kép
Kép

#123 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 09. 29. 07:37

Idézet

Na ma reggel sikerült pár tiszta kört mennem, de még így is csak 1:03:706 a legjobb időm. Mondjuk belátom, hogy van benne mondjuk 3 sec, mert eleve szerintem kicsit több gázzal is kezdhetném a kört, másrészt, a nagybalosban kicsit óvatos vagyok, csakúgy mint az utolsó élesbalosban. De hogy a legjobbhoz képest 5 seccel legyek szarabb????? :Đ
Ezek tényleg ufók!
Viszont ez az eredmény is elég volt ahhoz, hogy a top 3%-ba küzdjem magam a 407.000 user közül.
Szóval azért nem rossz eredmény, én büszke vagyok magamra. Mindezt kipörgésgátló, ABS, fékasszisztens nélkül, manuális váltással, belső nézetből.

csütörtökön bászki...csütörtökön! Kép

szerk: forzát nem ismerem, de általában nem az a gyors amiről te azt hiszed, illetve úgy érzed. a gyors pilóták mindig abnormális dolgokat művelnek, ezért hívják határon autózásnak. próbáld ki, hogy nem nyomod ki a lelkét az autónak, csak úgy menj, hogy biztonságosan végig tudj menni a pályán...így próbálgass különböző íveket, féktávokat, kigyorsításokat. pl kigyorsításnál nem mindig jó ha 2-esben maxra pörgeted a verdát, lehet, hogy alacsonyabb fordulaton - magasabb sebesség fokozatban - jobban tudsz kigyorsítani. (stabilabb az autó alacsony RPM-en és magasabb seb.fokozatban) próbálj ki olyan íveket, amire az ember agya már azt mondja, hogy: ezt nem! DE! általában az a gyors, amitől az ember agya alapállapotban már blokkol. :-D

a lényeg, hogy lassan, ne nyomd. aztán magától ez rögződni fog, te meg gyorsulni. Kép

valamint lassabb tempóban próbálgasd a setupokat, főként az áttételt, felfüggesztést, fékerőeloszlást, és -talán- a legfontosabbat a diffi beállításokat. (márha lehet őket bütykölni):)

#124 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 29. 08:17

Idézet

Idézet

Ezek tényleg ufók!

csütörtökön bászki...csütörtökön! Kép

szerk: forzát nem ismerem, de általában nem az a gyors amiről te azt hiszed, illetve úgy érzed. a gyors pilóták mindig abnormális dolgokat művelnek, ezért hívják határon autózásnak. próbáld ki, hogy nem nyomod ki a lelkét az autónak, csak úgy menj, hogy biztonságosan végig tudj menni a pályán...így próbálgass különböző íveket, féktávokat, kigyorsításokat. pl kigyorsításnál nem mindig jó ha 2-esben maxra pörgeted a verdát, lehet, hogy alacsonyabb fordulaton - magasabb sebesség fokozatban - jobban tudsz kigyorsítani. (stabilabb az autó alacsony RPM-en és magasabb seb.fokozatban) próbálj ki olyan íveket, amire az ember agya már azt mondja, hogy: ezt nem! DE! általában az a gyors, amitől az ember agya alapállapotban már blokkol. :-D

a lényeg, hogy lassan, ne nyomd. aztán magától ez rögződni fog, te meg gyorsulni. Kép

valamint lassabb tempóban próbálgasd a setupokat, főként az áttételt, felfüggesztést, fékerőeloszlást, és -talán- a legfontosabbat a diffi beállításokat. (márha lehet őket bütykölni):)

Csütörtök még NEM biztos!
Kanyarokban én is a magasabb fokozat-alacsonyabb fordulatot díjazom, pláne, mivel sem blokkolásgátlót, sem kipörgésgátlót nem használok.
Határon autózástól messze vagyok a tegnap linkelt videó alapján
Demoban szerintem nincs benne a részletes állítgatási rendszer...de ezt nem is néztem. Fő funkciókat állítottam csak.
Közel 410.00 emberből az első 3%-ban végezni szerintem az sem szar eredmény. A durva az, hogy a 13% és a 3% közt van nem egész 2 másodperc, a 3% és az első helyezett között meg 5 másodperc ! ! !
Tehát egyszer cska van egy szakadás. Én a saját vezetési stílusomat látva azt mondom hogy az 1:00:00-át meg fogom tudni közelíteni....de azt még nem látom, hogy lehet annak alámenni, sőőőt alámenni 2 másodperccel....nemtom.....lehetetlen....

Kép
Kép
Kép

#125 Guest__*

Elküldve: 2009. 09. 29. 08:21

még valami. azzal legyetek tisztában, hogy, ha az atlétikában 100 m-en pl. a 8.76s illetve a 8.84s között a dopping dominál, akkor az autósportban a fékek. egyenesben mindenki tud gyorsan menni (na jó, nem mindenki :Đ) viszont fékezni kevésbé. a "megszokott" féktávodat felejtsd el, told előrébb 10-20-30 m-el és próbálj megállni. elsőre nem fog menni, de meg lehet csinálni, ha a diffi beállításokat lehet használni. (és a váltó áttételek is tökéletesek) 240-es tempóról, 6. seb. fokozatból az előrébb tolt féktávodon pillanatok alatt csapd vissza 2-esbe és ha nem indul el az autó hátulja és megállsz, akkor már tudsz valamit.(motorfék használata) (először azért a fékerőeloszlást állítsd be és ne nyomd tövig a pedált) fékezni először hirtelen kell, majd szépen lassan engeded fel a pedált. furcsa, de gyakorlatilag bele kell rúgni a fékbe. kigyorsításnál ugyan így, ha érzed, hogy elpörög a kerék, ne nyomd padlóra, mert sokkal lassabb leszel.

a váltó nagyon fontos, mivel ez határozza meg a sebességedet. (+ leszorítóerő - hasmagasság, kanyarban + futómű, kerékbeállítások-stabilizátorok-csillapítók, de nem tudom a forza mit enged) ezt úgy célszerű beállítani, hogy megnézed a pálya leggyorsabb pontját, mennyire gyorsul fel az autó. a legutolsó fokozatot ebbe a sebesség tartományba állítsd. ezután keresd meg a pálya leglassabb kanyarját, és az 1-es fokozatot (vagy 2-est, kinek-mi) pedig ehhez állítsd be, lehetőleg úgy, hogy ne essen le a fordulatszám és az apexet elhagyva kigyorsításkor ne kelljen a kanyarban felfelé kapcsolnod, max már ha majdnem kijöttél a kanyarból. a váltóáttételek beállításánál nem csak a sebességre kell figyelni, hanem a diagrammot függőlegesen is kell figyelni. ez határozza meg a fordulatszámot ( ez is!). -vertikális, alacsonyabb RPM, nyomatékosabb autó. + vertikális: magassabb RPM, kevésbé nyomatékos autó. értelemszerűen a lassabb, kanyargósabb pályákhoz nem kell bődületesen nagy végsebesség, így inkább a nyomatékot használjátok ki, ahol sok a lassú kanyar és a kigyorsításon sok múlik. ebből adódóan a másik beállítás a hosszú, gyors egyenesekkel tarkított pályákra való, mint pl. monza, spa, suzuka, valencia, oschersleben, nürburg, pau...stb.

na jó, abbahagyom, mert nem ismerem a forza setupjait, egyébként meg kisregényt lehet a setupolásról írni. inkább kérdezzetek ha nem megy valami. :-D

#126 Guest__*

Elküldve: 2009. 09. 29. 08:27

Idézet

Csütörtök még NEM biztos!
Kanyarokban én is a magasabb fokozat-alacsonyabb fordulatot díjazom, pláne, mivel sem blokkolásgátlót, sem kipörgésgátlót nem használok.
Határon autózástól messze vagyok a tegnap linkelt videó alapján
Demoban szerintem nincs benne a részletes állítgatási rendszer...de ezt nem is néztem. Fő funkciókat állítottam csak.
Közel 410.00 emberből az első 3%-ban végezni szerintem az sem szar eredmény. A durva az, hogy a 13% és a 3% közt van nem egész 2 másodperc, a 3% és az első helyezett között meg 5 másodperc ! ! !
Tehát egyszer cska van egy szakadás. Én a saját vezetési stílusomat látva azt mondom hogy az 1:00:00-át meg fogom tudni közelíteni....de azt még nem látom, hogy lehet annak alámenni, sőőőt alámenni 2 másodperccel....nemtom.....lehetetlen....

ok, akkor csütörtök! :Đ

amire te azt mondod, hogy lehetetlen, az már a "setup rejtelmei" kategória. :-D bele kell mélyülni és te is gyorsulni fogsz. állítsd úgy ahogy akarod, a lényeg, próbáld ki a setupokat szélsőséges beállítások között, hogy érezd miként hatnak az autóra, illetve mi-mire való. utána tudni fogod, mikor mihez kell nyúlni.

#127 Felhasználó inaktív   InGen 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:33

Szerintem jó sok kérdésem lesz majd Norb, bár nem tudom, kontrollerrel mennyi értelme van egyáltalán ilyenekben gondolkodni.

Mondjuk fater meg autóvillamossági technikus + közlekedésmérnök + 15 évig volt autószerelő, úgyhogy első körben majd őt kérdezem ki, ha megjelenik a végleges játék Kép

#128 Guest__*

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:59

Idézet

Szerintem jó sok kérdésem lesz majd Norb, bár nem tudom, kontrollerrel mennyi értelme van egyáltalán ilyenekben gondolkodni.

Mondjuk fater meg autóvillamossági technikus + közlekedésmérnök + 15 évig volt autószerelő, úgyhogy első körben majd őt kérdezem ki, ha megjelenik a végleges játék Kép

de szimulátorozni nem szokott! Kép

szerintem fogadd meg a tanácsom: egy közlekedésmérnöknek ne mutasd meg, hogyan közlekedsz. Kép

#129 Felhasználó inaktív   InGen 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 09. 29. 11:03

Idézet

Idézet

Az igaz, de az én drága aranyos kis leendő M5-öm minden porcikáját ismeri Kép

#130 Guest__*

Elküldve: 2009. 09. 29. 11:05

Idézet

Idézet

Idézet

hogy-hogy leendő??? bömbölőt fogsz venni, vagy csak a játékbeli bömbölőre gondoltál? :Đ nem mindegy! :-D

#131 Guest__*

Elküldve: 2009. 09. 29. 11:25

kötelező olvasmány!

#132 Felhasználó inaktív   InGen 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 09. 29. 11:30

Idézet

Idézet

hogy-hogy leendő??? bömbölőt fogsz venni, vagy csak a játékbeli bömbölőre gondoltál? :Đ nem mindegy! :-D
Sajnos csak játékban tervezem majd megvenni Kép

Illetve tervezni tervezem az életben is, de az egy eléggé khm... hosszú távú terv,
ha érted mire gondolok KépKép KépKép

#133 Guest__*

Elküldve: 2009. 09. 29. 12:01

Idézet

Idézet

Idézet

Sajnos csak játékban tervezem majd megvenni Kép

Illetve tervezni tervezem az életben is, de az egy eléggé khm... hosszú távú terv,
ha érted mire gondolok KépKép KépKép

persze, már az elejétől fogva képben vagyok. :) csak érdeklődtem...:)

kb. én is ugyan így vagyok, a Subaru Impreza WRX STi-vel. (itt veszprémben 13. 990. 000 Ft-ért "dobálják")Kép

egyik haverom kb. 1 éve vett egy m5 bömbölőt, amit most éppen árul. kérdeztem tőle a minap, hogy mégis miért, hisz ez volt élete álma...azt mondta, hogy túlzás ez az autó. (nem konkréten a bmw, hanem egyszerűen nem magyarnak való ez a kategória) amíg egy alsókategóriás golfnak, astrának a nagyszervíze 120.000 Ft, akkor mi lehet a bmw-nél? millió? (és ezek csak a kopó-mozgó alkatrészek, sok embernek a havi fizuja nem takarja be :))

#134 Felhasználó inaktív   InGen 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 09. 29. 13:39

Idézet

persze, már az elejétől fogva képben vagyok. :Đ csak érdeklődtem...:-D

kb. én is ugyan így vagyok, a Subaru Impreza WRX STi-vel. (itt veszprémben 13. 990. 000 Ft-ért "dobálják")Kép

egyik haverom kb. 1 éve vett egy m5 bömbölőt, amit most éppen árul. kérdeztem tőle a minap, hogy mégis miért, hisz ez volt élete álma...azt mondta, hogy túlzás ez az autó. (nem konkréten a bmw, hanem egyszerűen nem magyarnak való ez a kategória) amíg egy alsókategóriás golfnak, astrának a nagyszervíze 120.000 Ft, akkor mi lehet a bmw-nél? millió? (és ezek csak a kopó-mozgó alkatrészek, sok embernek a havi fizuja nem takarja be :))

Nos igen, sajnos mindenki ugyanezt mondja.

Német életszínvonalhoz tervezték ezeket a gépeket :)

#135 Felhasználó inaktív   InGen 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 09. 29. 19:34

http://www.e39.hu/mo...=article&sid=62

Kép

#136 Felhasználó inaktív   Batri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 29. 19:55

Idézet

uhh...ez egy szörnyeteg o.O

#137 Felhasználó inaktív   First Aye 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 19:57

Idézet

Idézet

uhh...ez egy szörnyeteg o.O
Milyen hangja lehet neki wáááá, bele sem merek gondolniKép
"Ha az élet egy játék, akkor gyűjtsünk achievementeket!"

#138 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 04. 19:06

http://www.flickr.co...57619027010873/
Kép
Kép
Kép

#139 Felhasználó inaktív   damien!!! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 20:56

Nah tegnap végre kiprobáltam a Forza 3 demoját. És szerintem KIBASZOTT JÓ!!!! Sokkal jobban bejön mint a 2. Abba asszem nincs is belső nézet. Ebbe pedig nagyon király a belső nézet. Csak kár hogy nem lehet közben a kocsiba körbenézni mint a nfs: shit-ben. A grafika nagyon jól néz ki és irányitani is tök jó. Én is segítségek nélkül nyomom de én automata váltoval és időt még nem néztem. Majd holnapKép

#140 Felhasználó inaktív   X360_FaNbOy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 21:09

Idézet

jaja...szép képek....szerintetek a teljes játékban a grafika ilyen lessz?? vagy javulhat még a demoban látottakhoz képest Kép
Kép

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.