Idézet

Elküldve: 2009. 09. 28. 19:02
Idézet
Elküldve: 2009. 09. 29. 06:37
Elküldve: 2009. 09. 29. 07:37
Idézet
csütörtökön bászki...csütörtökön!
szerk: forzát nem ismerem, de általában nem az a gyors amiről te azt hiszed, illetve úgy érzed. a gyors pilóták mindig abnormális dolgokat művelnek, ezért hívják határon autózásnak. próbáld ki, hogy nem nyomod ki a lelkét az autónak, csak úgy menj, hogy biztonságosan végig tudj menni a pályán...így próbálgass különböző íveket, féktávokat, kigyorsításokat. pl kigyorsításnál nem mindig jó ha 2-esben maxra pörgeted a verdát, lehet, hogy alacsonyabb fordulaton - magasabb sebesség fokozatban - jobban tudsz kigyorsítani. (stabilabb az autó alacsony RPM-en és magasabb seb.fokozatban) próbálj ki olyan íveket, amire az ember agya már azt mondja, hogy: ezt nem! DE! általában az a gyors, amitől az ember agya alapállapotban már blokkol.
a lényeg, hogy lassan, ne nyomd. aztán magától ez rögződni fog, te meg gyorsulni.
valamint lassabb tempóban próbálgasd a setupokat, főként az áttételt, felfüggesztést, fékerőeloszlást, és -talán- a legfontosabbat a diffi beállításokat. (márha lehet őket bütykölni)
Elküldve: 2009. 09. 29. 08:17
Idézet
Idézet
csütörtökön bászki...csütörtökön!
szerk: forzát nem ismerem, de általában nem az a gyors amiről te azt hiszed, illetve úgy érzed. a gyors pilóták mindig abnormális dolgokat művelnek, ezért hívják határon autózásnak. próbáld ki, hogy nem nyomod ki a lelkét az autónak, csak úgy menj, hogy biztonságosan végig tudj menni a pályán...így próbálgass különböző íveket, féktávokat, kigyorsításokat. pl kigyorsításnál nem mindig jó ha 2-esben maxra pörgeted a verdát, lehet, hogy alacsonyabb fordulaton - magasabb sebesség fokozatban - jobban tudsz kigyorsítani. (stabilabb az autó alacsony RPM-en és magasabb seb.fokozatban) próbálj ki olyan íveket, amire az ember agya már azt mondja, hogy: ezt nem! DE! általában az a gyors, amitől az ember agya alapállapotban már blokkol.
a lényeg, hogy lassan, ne nyomd. aztán magától ez rögződni fog, te meg gyorsulni.
valamint lassabb tempóban próbálgasd a setupokat, főként az áttételt, felfüggesztést, fékerőeloszlást, és -talán- a legfontosabbat a diffi beállításokat. (márha lehet őket bütykölni)
Elküldve: 2009. 09. 29. 08:21
még valami. azzal legyetek tisztában, hogy, ha az atlétikában 100 m-en pl. a 8.76s illetve a 8.84s között a dopping dominál, akkor az autósportban a fékek. egyenesben mindenki tud gyorsan menni (na jó, nem mindenki ) viszont fékezni kevésbé. a "megszokott" féktávodat felejtsd el, told előrébb 10-20-30 m-el és próbálj megállni. elsőre nem fog menni, de meg lehet csinálni, ha a diffi beállításokat lehet használni. (és a váltó áttételek is tökéletesek) 240-es tempóról, 6. seb. fokozatból az előrébb tolt féktávodon pillanatok alatt csapd vissza 2-esbe és ha nem indul el az autó hátulja és megállsz, akkor már tudsz valamit.(motorfék használata) (először azért a fékerőeloszlást állítsd be és ne nyomd tövig a pedált) fékezni először hirtelen kell, majd szépen lassan engeded fel a pedált. furcsa, de gyakorlatilag bele kell rúgni a fékbe. kigyorsításnál ugyan így, ha érzed, hogy elpörög a kerék, ne nyomd padlóra, mert sokkal lassabb leszel.
a váltó nagyon fontos, mivel ez határozza meg a sebességedet. (+ leszorítóerő - hasmagasság, kanyarban + futómű, kerékbeállítások-stabilizátorok-csillapítók, de nem tudom a forza mit enged) ezt úgy célszerű beállítani, hogy megnézed a pálya leggyorsabb pontját, mennyire gyorsul fel az autó. a legutolsó fokozatot ebbe a sebesség tartományba állítsd. ezután keresd meg a pálya leglassabb kanyarját, és az 1-es fokozatot (vagy 2-est, kinek-mi) pedig ehhez állítsd be, lehetőleg úgy, hogy ne essen le a fordulatszám és az apexet elhagyva kigyorsításkor ne kelljen a kanyarban felfelé kapcsolnod, max már ha majdnem kijöttél a kanyarból. a váltóáttételek beállításánál nem csak a sebességre kell figyelni, hanem a diagrammot függőlegesen is kell figyelni. ez határozza meg a fordulatszámot ( ez is!). -vertikális, alacsonyabb RPM, nyomatékosabb autó. + vertikális: magassabb RPM, kevésbé nyomatékos autó. értelemszerűen a lassabb, kanyargósabb pályákhoz nem kell bődületesen nagy végsebesség, így inkább a nyomatékot használjátok ki, ahol sok a lassú kanyar és a kigyorsításon sok múlik. ebből adódóan a másik beállítás a hosszú, gyors egyenesekkel tarkított pályákra való, mint pl. monza, spa, suzuka, valencia, oschersleben, nürburg, pau...stb.
na jó, abbahagyom, mert nem ismerem a forza setupjait, egyébként meg kisregényt lehet a setupolásról írni. inkább kérdezzetek ha nem megy valami.
Elküldve: 2009. 09. 29. 08:27
Idézet
ok, akkor csütörtök!
amire te azt mondod, hogy lehetetlen, az már a "setup rejtelmei" kategória. bele kell mélyülni és te is gyorsulni fogsz. állítsd úgy ahogy akarod, a lényeg, próbáld ki a setupokat szélsőséges beállítások között, hogy érezd miként hatnak az autóra, illetve mi-mire való. utána tudni fogod, mikor mihez kell nyúlni.
Elküldve: 2009. 09. 29. 10:33
Elküldve: 2009. 09. 29. 10:59
Idézet
de szimulátorozni nem szokott!
szerintem fogadd meg a tanácsom: egy közlekedésmérnöknek ne mutasd meg, hogyan közlekedsz.
Elküldve: 2009. 09. 29. 11:03
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 09. 29. 11:05
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 09. 29. 11:30
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 09. 29. 12:01
Idézet
Idézet
Idézet
persze, már az elejétől fogva képben vagyok. csak érdeklődtem...
kb. én is ugyan így vagyok, a Subaru Impreza WRX STi-vel. (itt veszprémben 13. 990. 000 Ft-ért "dobálják")
egyik haverom kb. 1 éve vett egy m5 bömbölőt, amit most éppen árul. kérdeztem tőle a minap, hogy mégis miért, hisz ez volt élete álma...azt mondta, hogy túlzás ez az autó. (nem konkréten a bmw, hanem egyszerűen nem magyarnak való ez a kategória) amíg egy alsókategóriás golfnak, astrának a nagyszervíze 120.000 Ft, akkor mi lehet a bmw-nél? millió? (és ezek csak a kopó-mozgó alkatrészek, sok embernek a havi fizuja nem takarja be )
Elküldve: 2009. 09. 29. 13:39
Idézet
persze, már az elejétől fogva képben vagyok. csak érdeklődtem...
kb. én is ugyan így vagyok, a Subaru Impreza WRX STi-vel. (itt veszprémben 13. 990. 000 Ft-ért "dobálják")
egyik haverom kb. 1 éve vett egy m5 bömbölőt, amit most éppen árul. kérdeztem tőle a minap, hogy mégis miért, hisz ez volt élete álma...azt mondta, hogy túlzás ez az autó. (nem konkréten a bmw, hanem egyszerűen nem magyarnak való ez a kategória) amíg egy alsókategóriás golfnak, astrának a nagyszervíze 120.000 Ft, akkor mi lehet a bmw-nél? millió? (és ezek csak a kopó-mozgó alkatrészek, sok embernek a havi fizuja nem takarja be )
Elküldve: 2009. 09. 29. 19:57
Idézet
Idézet
uhh...ez egy szörnyeteg o.OElküldve: 2009. 10. 04. 20:56
Elküldve: 2009. 10. 04. 21:09
Idézet
jaja...szép képek....szerintetek a teljes játékban a grafika ilyen lessz?? vagy javulhat még a demoban látottakhoz képest