Idézet: klemid - Dátum: 2010. 11. 17. 22:29
Milyen TV-d van? Sajnos azzal lesz a gond. Az 1080i az szinte ugyan az mint az 576p, elméletileg csak a képeknél szebb.
Ahoz nem tudok hozzászólni hogy az 1080i megegyezik e az 576p-vel, mert nem láttam még egyás mellett..bár a menü sokkal szebb, és ugye az animált. Na mindegy is...nem ez a lényeg...csak az időt húzom...mert elkeseredtem...most hogy mondtad hogy a TV lesz a ludas...gyorsan előkutattam a papirokat, és a tipusszám alapján (Samsung LE40B530) megtaláltam a neten a technikai leírását...amiből az derül ki, hogy az egy éve full HD-ként vásárolt TV-nk HD ready. (most egy icipicit csalódott és mérges vagyok...már voltam edzeni is...de nem vagyok nyugodtabb)
A dolog csak azért fura, mert a TV elején, egészen pontosan a zongoralakk alatt, ott virít a felirat:
HD TV 1080p
A neten az adatok között meg ezt találom:
Magasság talppal: 68,6 cm ,
Mélység talppal: 26 cm ,
Képátló: 101 cm ,
Kontrasztarány: 50000 :1 ,
Felbontás: 1920x1080,
Tunerek száma: 1,
Tárolható oldalak száma: 1000,
Hangszóró: 20 W,
Scart csatlakozó: 1,
HDMI csatlakozó: 3,
Energiafogyasztás: 130 W,
Képátló: 95-107 cm,
Max. fényerő: 50-240 cd/m2,
Válaszidő: 4 ms,
Digitális tuner: DVB-T,
Típus: LCD
Egyéb: HD Ready, Full HD
(itt az utolsó sort már érteni sem akarom...mi az hogy
"HD Ready, Full HD"??? Namost melyik???
Nem akarok ide linkelni, (nem tudom szabad-e illik-e) aki akarja beírja a tipust a gugliba és láthatja a 2. találatként a "kirakat" oldalán. Alább egy részletes leírás is található, ahol mint egy opció látható a HD ready. Ez ki van pipálva.
Akkor mit keres, hogyan kerülhet a TV előlapjára a "HD TV 1080p" felirat???
Megmondom őszintén ez most igen földhözvert, így már értem hogy miért pixeles a DVD, vagy miért érzem "darabosnak" a BluRay filmet...
De most komolyan...ez hogy lehet...ááá...na mindegy...elnézést mindenkitől hogy itt forrongok...
Mindettől függetlenül, én magam alá vizeltem a 720p-s grafikáktól is, (a PS-t a Dirt2-vel és az Uncharted2-velé vettem egy csomagban) ugyanis soha életemben nem volt oylan erős PC-m, amin full graffal (vagy akár közepessel is) akadásmentesen ment volna az adott játék uh. a GT5 még vár egy jódarabig, a többi gammát meg majd újra végigtolom 1080p-ben is ha odajutunk egyszer. :0)