A szerintem nagyon érdekes téma és Scorsese (aki az egyik kedvenc rendezőm)miatt nagyin kíváncsi voltam erre a filmre és hát nem is csalódtam. A film a 14. Dalai Láma életének 1937-1959-ig terjedő részét mutatja be, gyerekkorától kezdve. A film első fele a Láma fiatalkorát mutatja be elég részletesen, hogyan lesz egy egyszerű kisgyerekből egy ország lelki vezetője. Szerintem nagyon jól sikerült bemutatni mennyire más a tibeti kultúra bármely más országéhoz hasonlítva. A film második fele a Kínai megszállásról szól, és ez a film igazán zseniális része, ahogy a kínaiak rá erőltetik a kommunista eszméket az egyszerű tibetiekre akiknek fogalmuk sincs az "imperialistákról" vagy a "reakciósokról", azt a látszatot keltve h csupán békés módon,segíteni akarnak a nekik és a Láma eleinte el is hiszi nekik. Egészen addig amíg Pekingbe nem utazik tárgyalni Mao-val, egyértelműen ez a film csúcspontja, ez a rész tényleg zseniális lett. Mivel ez egy történelmi-életrajzi film így elég lassú folyású bár számomra a 2 óra elég hamar eltelt, egy pillanatig sem untam. A Láma élete mellet tehát elég részletesen bemutatja a kommunista diktatúrát is, nálam ez megy a kedvencek közé 9/10.

Súgó
A téma zárva.