HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde Itt lehet arról társalogni, hogy ki milyen tőzsdés progival nyomu

#201 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 18. 11:16

Gondoltam felhozom a témát mert egyik régi kollegám felhívott hogy vegyek facebook részvényt. Náluk lehet előjegyezni bla bla bla.
Ezen kicsit elgondolkodtam hogy lehet hogy tényleg jó biznisz lehet facebook részvényt venni rögtön az elején. Kérdés hogy várható e esés az árfolyamban amint elkezdenek kereskedni vele vagy rögtön emelkedésre lehet számítani?
Mindenhol azt hallani hogy felfele szoktak elindulni ami persze logikus is mert ki akarna nyitó árfolyamnál alacsonyabb áron megszabadulni tőle amikor vélhetőleg azon az árfolyamon vette ő is.

Ezt kezdtem tovább kombinálni hogy ha fölfele indul el akkor célszerű lenne pl a plus500 on nagy tőkeáttéttel venni. Kérdés hogy jól gondolom e hogy valszeg nem lefele fog elindulni az árfolyam? Lehet e már az első perctől a plus500 on kereskedni vele?

Vélemények?
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#202 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 19. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: SATAN - Dátum: 2012. 04. 18. 12:16

Gondoltam felhozom a témát mert egyik régi kollegám felhívott hogy vegyek facebook részvényt. Náluk lehet előjegyezni bla bla bla.
Ezen kicsit elgondolkodtam hogy lehet hogy tényleg jó biznisz lehet facebook részvényt venni rögtön az elején. Kérdés hogy várható e esés az árfolyamban amint elkezdenek kereskedni vele vagy rögtön emelkedésre lehet számítani?
Mindenhol azt hallani hogy felfele szoktak elindulni ami persze logikus is mert ki akarna nyitó árfolyamnál alacsonyabb áron megszabadulni tőle amikor vélhetőleg azon az árfolyamon vette ő is.

Ezt kezdtem tovább kombinálni hogy ha fölfele indul el akkor célszerű lenne pl a plus500 on nagy tőkeáttéttel venni. Kérdés hogy jól gondolom e hogy valszeg nem lefele fog elindulni az árfolyam? Lehet e már az első perctől a plus500 on kereskedni vele?

Vélemények?

Szerintem lufi, ahogy sok más hasonló cég is. Ennélfogva simán lehet, hogy felfújják még jobban. Vagy kipukkan rögtön az elején.
Szóval szerintem tipikusan nem olyan, amire nagy tőkeáttételel kéne lőni.
Ha a tőzsdei normákat veszem alapul akkor inkább fújni fogják... csak mert lehet. :)

#203 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 19. 17:13

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 04. 19. 16:10

Szerintem lufi, ahogy sok más hasonló cég is. Ennélfogva simán lehet, hogy felfújják még jobban. Vagy kipukkan rögtön az elején.
Szóval szerintem tipikusan nem olyan, amire nagy tőkeáttételel kéne lőni.
Ha a tőzsdei normákat veszem alapul akkor inkább fújni fogják... csak mert lehet. :)

Biztos hogy felfújják a dolgot DE:
Ha valaki részvényt akar venni nyitáskor vagy előtte akkor gondolom nyitási árfolyamon kapja meg.
Elvileg mindenki(a shortolók kivételével) úgy tud keresni vele ha drágábban adja el szal felfele kell elmozdulni az árnak mert senki nem fogja olcsóbban eladni mint vette.
Lennének olyan vakmerőek sokan hogy kezdésnél elkezdik shortolni egy ilyen hírnevű cégnek a részvényét rögtön a piacra lépés után????
mert hogy én nem merném megshortolni az hótziher.
Márpedig ha jól sejtem shortolás nélkül semmi oka nincs lejjebb menni az árfolyamnak nyitáskor.

Vagy mi az amire nem gondoltam? Nem tudom hogy szoktak elindulni a részvények a bevezetést követő órákban. Tud valaki egy pár ilyen statsiztikát?

szerk:egyébként szerintem is fújni fogják de az nem biztos hogy rossz annak aki az elején beszáll.vagy igen?

szerk2: Egy dolog jutott eszembe ami még leviheti az árfolyamot de nem tudom hogy ez mennyire lehetséges egyáltalán. Lehet e olyan hogy az ott dolgozók kapnak részvényt amit rögtön eladhatnak a nyitáskor? Elvileg ha ajándékba kapták a részvényt a dolgozók akkor ők eladhatják nyitási árfolyam alatt is. kérdés hogy megtehetik e vagy ki van kötve nekik hogy x ideig nem adhatják el illetve kérdés hogy olyan mennyiségben tudnak e eladni hogy csökkenjen az árfolyam észrevehetően?

egyéb tipp hogy mitől mehet le az árfolyam indulásnál?

Szerkesztette: SATAN 2012. 04. 19. 17:31 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#204 Felhasználó inaktív   Gabi32 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 12. 07. 16:54

A plusz500-zal kinek hogy megy mostanában?

#205 Felhasználó inaktív   aniko91 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 08. 16:14

Sziasztok!
Ha online tőzsdei programot kerestek, próbáljátok ki a Marketprog szoftverét.
Egyszerűen kezelhető, demo funkcióban is használható, csak regisztrációra van szükség, és már bele is vághattok a tőzsdézésbe. :)

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó