HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Tanks - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 469
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor

#9401 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 12. 09. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Mcarthur - Dátum: 2014. 12. 09. 14:38

Én ha hamar kiesek akkor majdnem mindig végignézem a battlet.ha lehet akkor olyan szemszögből amilyen gépem nekem is áll a garázsban,hátha tanulok belőle. sajnos nem lehet korhatárhoz kötni a reget egyetlen ilyen játékban,hiszen mégiscsak üzleti vállalkozásról beszélünk.véleményem szerint a fizetős userek 65%-a minimum 18év alatti.akkor mit is várjunk egy ilyen játéktól???? már akkor elmegy sokszor a kedvem amikor betöltés után elkezdenek puffogtatnimindenre és mindenkire,nekem egy szőrös mellkasú, bőrmellényes,büdös mexikói bandita csürhe jut eszembe ilyenkor róluk. RRRRRiváááá.puff,puff.és mire elérik az ellent elesik a felük rögtön mert nincs munició és rendezetlen csürhe. ..gondold el ezeknek egy valódi tankot adnának mint háborús viszonyok között.egyszerűen közveszélyesek!

Szerintem ez a játék az apukák játéka inkább 25+. Főleg a fizetősök. A 18 év alattiaknak nincs lóvéjuk a játékra szerintem. A RRRRivááááá piff-puff-s szövegen behaltam a röhögéstől.:laugh: Napokban láttam a Hét mesterlövész c. filmet... De ez a "csürhe" mentalitás leginkább a lowtier sajátja, tier6 és különösen tier8 felett már azért picit komolyabb csaták mennek.

Amikor előkapom a kis T1E6-omat akkor én is a szoktam RRRRRRivvááááááááá -zni, a 6-os tár erre komoly lehetőséget kínál, ráadásul T1-es löveg miatt ingyér'.

#9402 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 09. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2014. 12. 09. 14:10

Az en gondolotaim a jatekkal kapcsolatban:
- Egy reszt a mai jatekosok hatalmas szazaleka egy olyan generacio gyermeke, akik mar megizleltek a fogyasztoi tarsadalom elonyeit, ezert szinte elvarjak, hogy mindent megoldjanak helyettuk a gepek, eladok, pincerek, stb. Ezen kivul hozza vannak szokva, hogy a mai jatekok 90% baromira le van egyszerusitve jatekmenet es komplexitas szempontbol. ERGO: A csapattarsaid nagy szazaleka egy balfasz, aki megszokta, hogy auto-aimel a jatek, linearis a jatekmenet es nem tudsz rossz fele menni, stb.
- Masik problema, hogy mind a felnottek, mind a gyerekek idohianyban kuzdenek es ez foleg igaz a szegenyebb orszagokra. Dolgozol 10 orakat egy nap vagy eppen tanulsz sokat, aztan szeretnel fel orat, orat jatszani, ahol termeszetesen sikerelmenyre vagysz. Ez a sikerelmeny nem jelenik meg, ha vesztesz, igy az elso 2-3 vesztes csata utan frusztralt lesz az ember, szetbassza a billentyuzetet es kikapcsolja a gepet. Aztan latod mindenhol, hogy mekkora szar, pay-to-win ez a jatek. Azonban ez a jatek nem a "casual gamer" kategoriat tartja celcsoportjanak, bar teny, hogy a terkepek atalakitasaval kicsit ebbe az iranyba is megy a dolog.
- Sokan vesznek magasabb szintu premium tankot rogton a kezdesnel, persze a jatekmechanizmust nem ertik, de mindenkit lenooboznak azonnal.
- Alapvetoen az emberek nagy szazaleka egyszeruen genetikailag nem kepes sajat hibait felismerni, foleg stresszhelyzetben. Igy amikor kilonek valakit, az azonnal elkuld mindenkit a francba, pedig az esetek nagy szazalekaban sajat hibaja miatt lottek ki, amire talan 10 mp-el kesobb ra is jonne, ha nem ragelne eppen a chatben. <--- en ilyen voltam, aztan rajottem, mennyire sokat lehet tanulni a sajat hulyesegembol es azota minden olyan jatekot, ahol viszonylag koran meghalok megprobalok ujragondolni. A legtobbszor az jon ki, hogy en baxtam el valamit, neha persze csak azert is ugy latom, hogy a tobbiek voltak marhak.
- WN Rating es tarsai miatt ezek a tenyezok meg rosszabbak, mivel a legtobb user statpadderkent mukodik. :p
...es meg sorolhatnam...

Szívemből szóltál :)

Üzenet megtekintéseIdézet: Mcarthur - Dátum: 2014. 12. 09. 16:38

..sajnos nem lehet korhatárhoz kötni a reget egyetlen ilyen játékban,hiszen mégiscsak üzleti vállalkozásról beszélünk.véleményem szerint a fizetős userek 65%-a minimum 18év alatti.akkor mit is várjunk egy ilyen játéktól???? már akkor elmegy sokszor a kedvem amikor betöltés után elkezdenek puffogtatnimindenre és mindenkire,nekem egy szőrös mellkasú, bőrmellényes,büdös mexikói bandita csürhe jut eszembe ilyenkor róluk. RRRRRiváááá.puff,puff.és mire elérik az ellent elesik a felük rögtön mert nincs munició és rendezetlen csürhe...

Te is szívemből szóltál! :)

Nagyjából ugyanígy vagyok ezekkel a dolgokkal én is.

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 12. 09. 18:27

A RRRRivááááá piff-puff-s szövegen behaltam a röhögéstől.:laugh:

Szintén behaltam... :)

Szerkesztette: Sendrov 2014. 12. 09. 16:32 -kor

Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#9403 Felhasználó inaktív   von_Wolf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 09. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2014. 12. 09. 16:27

De ez a "csürhe" mentalitás leginkább a lowtier sajátja, tier6 és különösen tier8 felett már azért picit komolyabb csaták mennek.

Aha, ott az 500 WN8-cas noobfest megy ,10 perc bokorban recskázással és az elmaradhatatlan gold spammal.
IntelŽ Core™ i7-5930K Processor, EVGA X99 FTW, EVGA GTX 980 Classified SLI, Corsair Dominator Platinum DDR4-RAM 16GB PC4 2800MHz, Corsair Force 3 120GB SSD, Samsung EcoGreen F2 1,5TB HDD, Cooler Master V850 850W, NZXT Kraken X60 Water cooler, Cooler Master HAF-922XM Case.

#9404 Felhasználó inaktív   Mcarthur 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 07:31

No,megint én.Apróbb meglátásaimat osztom meg újfent,ezúttal Hetzerről.Azzal kezdem nekem bejön a kis teknős.Jobb szeretem a pak pukkantóját mint a howitzert,legalábbis több pontot adott nekem eddig.Lehet a feljebbi tier td vagy orosz td is jó lesz,de jelen pillanatban emellett az amcsi td-t fejlesztem.most haladok egyik kedvencem felé a M36 Jackson, ami szerintem az egyik legszebb dizájnu(ez olyan mint egy román vezetéknév :p ) járgány volt.Viszont a hetzer méreteit jelentősen ki lehet használni anti völgy esetében( gyk.kedvéért ez a domb), felfelé remekül lehet feltartani vele erősebb tankokat,mert nem tudnak eléggé lefelé lőni,te meg pontosan tudod hasbaszúrni őket, fentről sokszor használtam nem irányított föld-föld rakétaként. Általában mindenki aki felnéz és egy föld fölött 1méterrel zuhanó mocsári teknőst lát a kémlelőablak felé zuhanni,az becsukja a szemét és próbálja kitámasztani magát.Esélytelenül. Ez a metódus nem működik nagyobb tankoknál,de a kisebb vagy td-knél remekül bevált nekem. Néhányszor persze sikerül a delikvens előtt fénysebeséggel elrepülni,ekkor az én csodálkozásom még az övét is felül szokta múlni,főleg mikor a következő pillanatban hátulról oneshotkillel.Hirtelen jutott eszembe :nincs gyűlöletesebb tagja jelen pillanatban számomra a páncélos faunának mint a PIC.(ez most nem képet jelent...) jobban tartok lassan tőlük mint egy kv-től. Kérdés mi számít elfogadható W/L aránynak,amitől már nem kell szégyenkezni,mert olvastam a fórum 2011.09 havi részében :blush: ,hogy a MM figyeli ezt a támpontot is.Tegnap volt egy csata,ahova összesen 5-5 résztvevőt delegált a gép...Most ennyi,a következő komment pedig,lassan jubilálok mint a WOT Jar-Jar Binkse, címet fogja kapni.avagy a leghülyébb,legviccesebb megmozdulásaim rövid szösszenete.

#9405 Felhasználó inaktív   Mcarthur 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 07:32

Szóljatok rám,ha túl sokat írok... :sleep:

#9406 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 09:36

Nincs elfogadható W/L arány, a játék figyeli, de a matchmaking rendszere kb annyiból áll, hogy random kiosztja a que-ban álló játékosokat tier szerint és pont. (persze majd elmondják, hogy neeeem figyel mindent, de a nagy büdös lószart...) Ezen felül még egyetlen változó van a besorolásnál: szopóroller napot oszt neked a game, vagy épp nem. Ezt onnan fogod tudni, hogy pl. teljesen mindegy mit csinálsz mindig vesztesz, vagy mindent megnyersz. A kettő között ált. nincs átmenet.

Rammeléssel szerintem óvatosan, az a gyors heavy-k, medek mókája inkább. A TD-k bokorban sunnyogásról, messziről lődözésről szólnak, egészen addig, amíg el nem jutsz mondjuk a jagdtigerig, na azzal lehet kommandózni (már ha nem gyújtják fel egy lövéssel a motorod épp).
A STUGIII-al lehet még jó dolgokat csinálni, mert gyors és a profilja még kisebb, mint a hetzer, ráadásul, ha jól rémlik arra is van egy nagyobb tierű howlitzer csírkeláb löveg, amivel pl PZIV-et régen oneshotolni lehetett közelről. A HE nerf óta nem tudom ez érvényes-e. Cserébe a menet közben elcsapott legyek is átütik a páncélját.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#9407 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2014. 12. 10. 11:36

A STUGIII-al lehet még jó dolgokat csinálni, mert gyors és a profilja még kisebb, mint a hetzer, ráadásul, ha jól rémlik arra is van egy nagyobb tierű howlitzer csírkeláb löveg, amivel pl PZIV-et régen oneshotolni lehetett közelről. A HE nerf óta nem tudom ez érvényes-e. Cserébe a menet közben elcsapott legyek is átütik a páncélját.

Ja, aztán megtudod milyen a szopóág JGPZ IV-el 😁😁😁

Szerkesztette: Cellular 2014. 12. 10. 11:52 -kor

#9408 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 13:13

jaja, én annyira megtudtam, hogy elkezdtem a Porshe ágat és a ferdinándról előztem az egész hóbelevancot.:laugh:

#9409 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2014. 12. 10. 11:52

Ja, aztán megtudod milyen a szopóág JGPZ IV-el ������

Az tény, JGPZIV-nél talán csak az amcsi T1 heavy rosszabb tank, bár nem tudom, hogy ez lehetséges-e :)

Emlékeim szerint free xp-ből átugrottam a végén.

Szerkesztette: Nevl 2014. 12. 10. 13:26 -kor

#9410 Felhasználó inaktív   Mcarthur 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 14:06

Van jó német td?Várom már mikor lesz lángszórós tank.Emlékeim szerint Shermanok voltak rendszeresítve ilyen equippel bunkerek ellen.Vicces lenne,csak sok értelme nem lenne. De ilyen megközelítésben ,nem ez lenne az egyetlen ebben a játékban.Van még haszontalan cucc benne.

#9411 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Mcarthur - Dátum: 2014. 12. 10. 16:06

Van jó német td?Várom már mikor lesz lángszórós tank.Emlékeim szerint Shermanok voltak rendszeresítve ilyen equippel bunkerek ellen.Vicces lenne,csak sok értelme nem lenne. De ilyen megközelítésben ,nem ez lenne az egyetlen ebben a játékban.Van még haszontalan cucc benne.

Van, Jagdpanther és fölötte. Az már egy nagyon jó TD. Persze ki kell fejleszteni a motort hozzá mert stock rohadt lomha. Osszessegeben a JGPZ IV kivételével minden német TD jó.

#9412 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2014. 12. 10. 15:26

Az tény, JGPZIV-nél talán csak az amcsi T1 heavy rosszabb tank, bár nem tudom, hogy ez lehetséges-e :)

Emlékeim szerint free xp-ből átugrottam a végén.

Jó az a T1, faltoro koskent használva :))) súlya miatt legyalul szinte mindent a saját szintjén, kivéve a KV-t.

#9413 Felhasználó inaktív   Myrsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 14:36

T1-et én csak a beta-ban toltam, a végelegesben kerültem a JumboSherman-el :)
STUG, JagdPanther jó, Ferdit nem kedveltem, így nkább átléptem a JP2-re, mindenesetre jól jelzi a JPZIV használhatóságát, a győzelmi rátám vele: Stug(58%), JpzIV(49%), JP(63%).
A legnagyobb nyűgje az, hogy nincsen rá rendes ágyú, ami a tierjében megfelelő lenne. Anno amikor toltam, akkor a 75mm-esnek az átütése is csak 136 volt, ez azóta felment 150-re, így talán most jobban teljesítenék vele, de annyira mazochista nem vagyok, hogy visszavegyem :)

Amúgy összességében sem tudok túl sok érdemi információval szolgálni az alacsonyabb tier-ű tankokról, mert volt egy pár módosítási hullám amióta játszottam velük. Egyedül a japán/kínai ágról tudok vannak naprakészebb információim Tier6 alatt (a japán szívás, a kínai élhető).

#9414 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 14:42

Kezdőként nagyon utáltam a JPz IV-et, de lehet hogy ha a mostani tudásommal előszedném, akkor egészen használható tanknak bizonyulna.
A Panzerjäger is meg tudott lepni, hogy jó legénységgel és felszereléssel (ami mondjuk sokszorosa volt a tank értékének) + a tízezer csatányi tapasztalattal milyen gyilkos dögöt lehet csinálni belőle.
WoT nick: Atti77

#9415 Felhasználó inaktív   Myrsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 14:53

Na igen, ezzel a tudással visszamenve alacsony tierbe egy jó tankba beülve csúnya mészárlásokat tud végezni az ember :)

#9416 Felhasználó inaktív   Mcarthur 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 15:39

Nem jeltétek,hogy rátelepednék a fórumra,úgyhogy ez benzin volt a parázsra :rolleyes: ! Igen,mondjuk a hetzerrel is voltak furcsa pillanatok,amik nem adtak hozzá a maximális életkorom eléréséhez.Sivatagi pálya,utolsó előtti voltam,kivételesen mozgalmas jövőképpel...Figyelgetek egy csalitos mögött,amikor látom,hogy 3 piros pötty jön a mellettem levő úton, a bázisunk felé,ahol 1 arty volt.Gondosan behúzódtam a csalitos mögött levő domb árnyékába,és tőlem totálisan távoli megoldásal megvártam amig elhaladnak 12km/h-val, ekkor láttam,hogy eljött a nagy pillanatom és hős lehetek. Maxi gázzal kivágódtam az útra és pont a hátukba kerültem.Látom,hogy 2 vk akármi,és végén 1 nashorn.Felrémlett nagy elődöm hősi cselekedete és megértettem,hogy ez az én személyes Villers-Bockag-om.Becéloztam a Nashornt és tüzeltem 7,5pak ágyuval.És semmi.Pont így érezhette magát a Kelly hőseiben Csodabogár,mikor hátbalőtte a Tigrist egy pestékpatronnal.Szóval a stratégiai visszavonulásomon ténykedtem,miközben szaporán csapkodtam a lövészem fejét a sapkámmal,amikor a nashorn nagyjából 2x2cm-es kockákra robbantott,ezzel rövid, ám dicstelen véget vetve nagyívű és szép reményű karrieremnek a csata 3.percében.Tölgyfalombokat most sem sikerült megszerezni...

Szerkesztette: Mcarthur 2014. 12. 10. 15:42 -kor

#9417 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 16:11

Nashorn hátáról lepattanni érdekes fenomén...
Örökzöld történetem a tier IX Vk45 ausf B maxos lövegével grille-ről pattanás (akkoriban talán tier III arty?). Ha jól rémlik pont az hiányzott a 6 killhez szal nem kicsit anyáztam.

#9418 Felhasználó inaktív   Mcarthur 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 16:57

Ki milyen modot javasol letölteni,ami stabil és hasznos is? pl.célkereszt?

#9419 Felhasználó inaktív   Myrsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 17:24

Amiket én használok: J1mbo célkereszt (nekem ez tetszett leginkább), server cross (látod, hogy a szerver szerint hova célzol - nagyjából...), minimap mod (9.5-ben bekerülnek a leghasznosabb funkciói), max zoom out (sarokharcnál jól jön, hogy messzebb ki tudsz zoomolni, és látod, hogy éppen merre néz/lő-e másra az ellenfél)
Kényelmi modok: 2 soros tankválasztó a menüben (sok tanknál lesz majd hasznos), hitlog (látod mennyit sebeztél), damage panel (látod hány sebzést/lepattanót/stb kaptál be), óra a garázsba

Amúgy az aslain.com-ról szoktam leszedni a telepítős mókát, ott a telepítéskor tudod bepipálgatni mi kell neked, és folyamatosan jön ki hozzá frissítés. Egy pár hónapja volt már itt a fórumon erről szó, keress rá a hozzászólásaimnál (hogy gyorsabban megtaláld, mivel szinte csak ide írogatok).

#9420 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 10. 17:55

Tier 6 csatában a Hetzerrel érdemes hátul maradni, és onnan csipegetni az ellenfelet, mert nem vagy túl fürge, nincs túl sok életed, és nem is látsz valami messzire, ez pedig egyenes út a gyors elhalálozáshoz.

Modok:
- OverCross célkereszt, az új nézettel, azért szeretem, mert elég látványosan jelezi az újratöltést
- Locastan minimap, a HD felbontású térképek nélkül, nagyon hasznos, mert tudod hogy milyen tankok merre mozognak, nem csak az látszik hogy nehéz tank... Még fontosabb hogy kijelzi a látótávolságod határát is, és azt is, hogy a felderített, de később eltűnt ellenséges tankot hol látták utoljára.
- SafeShot meggátolja, hogy csapattársba lőj (nem 100% a működése), vagy ha éppen kilőtt tankba lőnél, ez lassan töltő ágyúknál elég hasznos tud lenni, és még kreditet is spórol. Az oldalon lévő egyébként nem működik, én valami orosz oldalon találtam egy jót.
- Locastan session stats az egyszerűbb változat, csak a statbuzulás miatt, gyakorlati haszna nincs
WoT nick: Atti77

Téma megosztása:

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 469
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.