A játék egy mmorpg csak az eddigi béna elfek és orkok után most harckocsival kell a II. világháború keleti hadszínterein különféle harckocsi csatákban részt vennünk. Legalábbis a bétában csak a szovjet és német harckocsikat lehet használni, de szeptember végére igérik az amerikai harckocsikat. Úgyhogy a Shermann nem játszik. Az angol harckocsik közül egyenlőre csak a Matildát láttam, de az is szovjet festéssel van ellátva. Amennyire hallottam a játéknak nem nagyon lesz Singleplayer része.
És hogy miért RPG? Nos azért, mert a kezdetben kapott harckocsit kell nekünk fejlesztgetnünk. 3 féle "pénz", pont van a játékban az egyik az experience, amit a csatákban való részvétel után kapunk, ezzel tudjuk a különféle technikai eszközöket kifejleszteni. Az másik a gold, amit valószínűleg irl pénzért lehet majd megvásárolni és azt át lehet konvertálni creditre. A credittel lehet a már kifejlesztett eszközöket a harckocsinkra tenni.
Maga a játék pedig egy shooter. Irányítani kell a harckocsit, célozni, lőni. Az irányítás jó, gyorsan reagál. A grafika nagyon gyenge, de valószínűleg nem fogja érdekelni azokat, akik ezzel fognak játszani.
A játék célja az ellenséges csapat valamennyi járművét megsemmisíteni, vagy az ellenséges bázist elfoglalni. A teljes játékban feltehetőleg lesznek majd egyéb játékmódok is. Egyetlen probléma talán, amit a játékban észleltem az az, hogy az elején még nagyon gyenge harckocsit kapunk, tkp. egy traktort, amire ráraktak egy löveget, ami természetesen meg sem karcolja azokat a harckocsikat, amik ellen harcolnom kellene.
Nem csak harckocsikkal lehet játszani, de önjáró lövegeket , valamint tüzérségi önjáró lövegeket is ki lehet fejleszteni
Összességében jó játéknak ígérkezik, főleg azért, mert ilyen témájú játékból nincs dömping. Screenshotokat nem rakok be, mindenki látogasson el az oldalra: http://www.worldoftanks.com/ Ahol egyébként a bétára is lehet jelentkezni.
Amúgy én a Suchka (szuka) becenevű Su-76-ost céloztam meg kifejlesztésre.

Aztán majd idővel a Su-100-as fog következni.
Na ehhez a topichoz se fog hozzászólni senki sem.