HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Tanks - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor

#421 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 30. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 11. 30. 09:49

Kíváncsiságból megvettem a PZIV-et.
Mivel már minden alkatrész megvolt hozzá más járművekből, így a lánctalpat és a tornyot kivéve fullos járgánnyal kezdtem.
Rettenetesen vacak...
El sem merem képzelni, milyen lenne alap kivitelben.
Ami nagyon gáz benne, hogy nem fordul meg helyben.
Csak úgy tud fordulni, ha mindkét lánctalp előre forog.
Így pl. fedezékben képtelenség anélkül fordulni. hogy ki ne menjek mögüle.
Iszonyat lassú is az egész.
Nagyot csalódtam a PZIV-ben.

Eddig azt hittem, hogy a legvacakabb közepes tank a játékban a a PZIII/IV. De nem. Ugyanaz a tornya, fegyverzete, mint a PZIV-esnek, csak ferde a homlokpáncélzata és sokkal gyorsabb, fordulékonyabb.
Igaz, a PZIII/IV sem tud helyben megfordulni, de legalább gyorsabban fordul.

Ha majd meglesz a nagy, nehéz ormótlan torony a PZIV-hez, valószínű még lassabb lesz, mint most.
Pedig már most is vállalhatatlanul lomha.

Elképesztő nagy hiányosság a helyben fordulás hiánya egy harckocsinál.
Pláne szűkös városi utcákon.
A sokkal nagyobb, hosszabb VK3001(P)-vel egész szűk helyeken tudok viszonylag gyorsan forogni, manőverezni.
A sokkal kisebb PZIV-el meg 2 perc és 2Y manőver volt, mire megfordultam egy szűk utcában....Botrányos :omg:

Szerintem teljesen jó a Pz4, kell hozzá a Panther torony, meg a fejlettebb löveg az biztos.

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 30. 12:50

jókor mondod. :) én "holtidőben" (mikor kilőnek és nem akarok várni) vettem egy PZIII-at, gondoltam elindulok a Panther felé, német vonalon. a PZIII light tank ellenére egyszerűen pocsék. egyenesen megy, mint a meszes, de olyan nehézkesen fordul...az 5 cm-es ágyújával puffogtatni max a karácsonyfaégőt érdemes, másra nem jó. :) komolyan, a szovjetek ezen vonala sokkal szerethetőbb. szerintem. :)

Igen, mert a Bt7-es az a csúcs... :rolleyes:

#422 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 30. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 11. 30. 16:19

Igen, mert a Bt7-es az a csúcs... :rolleyes:

néddmán! :) BT-7-el szétkapom a SU-dat! :):):) (ez persze csak pojén :cool2: )

#423 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 12. 01. 08:47

megvan a T-34-85. elsőre kicsit lassabb, mint a T-34 és nehezebben fordul,(ugrade hiánya :)) de az ágyúja üt. érdekes, hogy az alap 85-ös változattal szembemehetek a T1 hvy-vel vagy bármelyik KV-val, meglepően jól állja a sarat, úgy hogy a tankom hátulját lőtték egyszerre ketten és csak "karcolgattak". a Tigris-nek is neki mehetek vele, igaz, ha leállok kempelni én húzom a rövidebbet, de ha folyamatosan mozgok nem nagyon tehetnek kárt a 85-ben.
azért a fullos TigerII-nek, a JPanternek, IS-4/7-nek még mindig csak egy lövés a tankom, de akkor sincs kedvem még mindig a heavy vonalat tovább vinni. :) (+ állítólag december közepén soft reset lesz...:s)
kipörgetem a tankot és meglátjuk mire képes a 100mm-es ágyúval. :)

Szerkesztette: norb 2010. 12. 01. 08:50 -kor

#424 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 30. 14:50

jókor mondod. :) én "holtidőben" (mikor kilőnek és nem akarok várni) vettem egy PZIII-at, gondoltam elindulok a Panther felé, német vonalon. a PZIII light tank ellenére egyszerűen pocsék. egyenesen megy, mint a meszes, de olyan nehézkesen fordul...az 5 cm-es ágyújával puffogtatni max a karácsonyfaégőt érdemes, másra nem jó. :) komolyan, a szovjetek ezen vonala sokkal szerethetőbb. szerintem. :)

A német Panther felé vivő vonal (PZIII - PZIII/IV - VK3001(P) - VK3002(DB) - Panther) nem olyan gáz szerintem.

A PZIII: kifejezetten élvezhető járgány, mai napig használom bohóckodni. Igazi kis huszár. Rohan, odadöf, visszarohan. Rengeteg taktikám van már hozzá minden pályára. Persze nem mindig jön be a dolog, mert erősen a nagyokra vagyok utalva, de én szeretem. Rohanni kell vele mindig, kihasználva minden fedezéket, de nem szabad túlságosan elszakadni a nagyoktól. Sokkal jobb vele a nagyok előtti közelfelderítés, mint az esztelen rush az ellen nagyágyúi elé. Ez ráadásul a többikenek is hasznosabb, mint az elfecsérelt kamikáze akció.

PZIII/IV: Agilis, elég gyors járgány ez is. Szemből sokat jelent a döntött homlokpáncélja. Hátránya , hogy nem fordul helyben és hogy a 75mm-es L/48-nál nagyobb ágyút nem lehet hozzá venni. Panther vonalon ezzel szívtam legtöbbet.

VK3001(P): Elején nagy szívás. Nagyméretű agyaggalamb, mindenki céltáblája. Később a fullos motorral, Tigris I toronnyal, 88mm-es löveggel az egyik legjobb német közepes tank. Méretéhez képest gyors, mozgékony szemből tűrhetően bírja a gyűrődést. Egyetlen hátránya a nagy mérete. Ez azért is probléma, mert oldalról nem valami erős a páncélzata. Érdemes olyan fedezékből lövészkedni, ami takarja a törzset és csak a torony lóg ki. A torony a legjobban páncélozott része (100/80/80). Összességében kedvenc járgányom a játékban.

VK3002(DB): Ez még nincs meg, de mivel egy T34 utánzat és még a VK3001(P)-nél is gyorsabb, valószínű ez is jó járgány lehet. Ráadásul ezt már a hosszú csövű 88mm-es löveggel is fel lehet szerelni. Úgy vélem kimaxolva nagyon szerethető, élhető masina lehet ez is.
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#425 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 12. 01. 10:20

a német vonalban számomra van némi kísértés, rokonszenv és ellenszenv is. pontosan nem tudom meghatározni ezt, de nagyon vegyes érzelmeim vannak, úgy, hogy gyakorlatilag egy valamirevaló német tankot sem volt alkalmam kipróbálni. lehet a Hetzer az oka. :)

#426 Felhasználó inaktív   browen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 10:40

Játékbeli forumokról felszdegettem némi infót, gondoltam megosztom veletek, hátha tudok valakinek újat mondani. Egy része ugyan az amit Yep már leírt.

A soft resetnél az arany elvileg megmarad amit felhalmoztunk, a legénységre költött pénz és arany viszont nem jön vissza. Érdemes a legényaségi képzést visszavenni hogy research legyen belőle. Minden járgány kuka, de a ráköltött credit és research visszajár, ez utobbi free formában.

Nagyjából ennyi, a prémium státuszról nincs infóm.
Browen, Nagyfater, Oszeresgazsi, Pszihiaterno, Kikemlelek, Hanzaplaszt, Khenris, Lepofozlak, Amdhasznalo, Elrontalak

#427 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 12. 01. 11:00

kösz. azt lehet tudni, hogy soft reset előtt értesítenek-e, hogy mikor számíthatunk rá, vagy csak egyszerűen PUFFF és kész? :)

Szerkesztette: norb 2010. 12. 01. 11:01 -kor

#428 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 12. 01. 11:00

kösz. azt lehet tudni, hogy soft reset előtt értesítenek-e, hogy mikor számíthatunk rá, vagy csak egyszerűen PUFFF és kész? :)

Szoktak szólni, a mostani patch után is lesz valamikor...talán dec. második fele január eleje. Amikor az új szerverek üzembe állnak.

#429 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 08:11

közben rájötem a nagy igazságra... az ingyenes verzió "majdhogynem játszhatatlan" :)

belőtem tegnpa prémiumra az accot, és jött rögtön az XP normálisan, nem volt anynira frusztráló, mint anélkül (mert egyébként már kezdtem megőrülni...)

szóval most félúton vagyok a merci-pantherhez már :)

#430 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 12. 03. 08:11

közben rájötem a nagy igazságra... az ingyenes verzió "majdhogynem játszhatatlan" :)

belőtem tegnpa prémiumra az accot, és jött rögtön az XP normálisan, nem volt anynira frusztráló, mint anélkül (mert egyébként már kezdtem megőrülni...)

Én most az új patchet tesztelem az oroszoknál...
Vannak új hangok, ez nem nagyon érdekel. Az artyk pontatlanabbak lettek, ez jó hír. Még álló célpontot sem képesek 2x egymás után eltalálni. Csak ritkán. Valószínű, hogy a teszt patch miatt, de csatánként kapok egy csomó pénzt, meg xp-t. ( egy példa: 152.000 pénz, 4570xp egy kör után), A teszt patch időszakára az oroszok adtak nagyvonalúan 7500 aranyat is, így gyorsan felvittem a M41 legénységét 100 %-ra, skilljük: álcázás, körönként 8-10 %-kal növekszik. Eddig csak az egyik új mapot láttam, az olyan ....hát még új, nincs rá megfelelő taktika, búvóhely. A többit meg ma meglátom...

#431 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2010. 12. 03. 08:18

Én most az új patchet tesztelem az oroszoknál...
Vannak új hangok, ez nem nagyon érdekel. Az artyk pontatlanabbak lettek, ez jó hír. Még álló célpontot sem képesek 2x egymás után eltalálni. Csak ritkán. Valószínű, hogy a teszt patch miatt, de csatánként kapok egy csomó pénzt, meg xp-t. ( egy példa: 152.000 pénz, 4570xp egy kör után), A teszt patch időszakára az oroszok adtak nagyvonalúan 7500 aranyat is, így gyorsan felvittem a M41 legénységét 100 %-ra, skilljük: álcázás, körönként 8-10 %-kal növekszik. Eddig csak az egyik új mapot láttam, az olyan ....hát még új, nincs rá megfelelő taktika, búvóhely. A többit meg ma meglátom...

az arty hatékonyságának csökkentésének kifejezetten örülök...

hihetetlen idegesítő volt már néha

#432 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 12. 03. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 12. 03. 07:11

én prémium nélkül nem is nyomatom. :) kínszenvedés úgy összehozni 57.000 xp-t. :)
tegnap meg kaptam a negatív rekord xp mennyiségemet, egy kör után. köszönhetően a tüzérségnek, amikor elindult a meccs, az enemy arty vaktában tüzelt egyet és telibenyomta a szovjet TD-met. :) 10 xp-t kaptam, úgy, hogy gyakorlatilag meg sem mozdultam. :)

Szerkesztette: norb 2010. 12. 03. 14:02 -kor

#433 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 14:42

Aki esetlegesen terveket szövögetne a soft wipe utáni időszakra, annak komoly segítséget fog nyújtani az alábbi táblázat, mely tartalmazza, hogy mely járművekhez mennyi xp szükséges.

Linkjeim

#434 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 15:35

Warton, kösz a linket.

Egyébként már egy jó ideje premium account nélkül játszom.
Minden járgányt eleve 75%-os legénységgel veszek.
A VK3001(P)-vel kb fél úton vagyok a merci-hez, de premium acc nélkül ez olyan lassú folyamat, hogy a legénységem 75%-ról "természetes úton" már 97%-ra fejlődött.
Kép

#435 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 20:31

VK3601-esemre végre sikerült beszerezni a félelmetes 88 mm-es Kwk 36 L/56-os löveget, amit a hírhedt Tigris esetében is használtak. Meg kell, hogy mondjam, nem vagyok tőle elájulva. Én sokkal többre számítottam. Előfordul, hogy lepattannak a lövéseim, igazán a HE lőszer jobbnak tűnik, főleg vastag páncélzatú ellenfelek ellen.

Csatolt fájlként pedig itt van a WOT teljes magyarítása.

Csatolt fájl:

#436 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 12. 07. 22:31

VK3601-esemre végre sikerült beszerezni a félelmetes 88 mm-es Kwk 36 L/56-os löveget, amit a hírhedt Tigris esetében is használtak. Meg kell, hogy mondjam, nem vagyok tőle elájulva. Én sokkal többre számítottam. Előfordul, hogy lepattannak a lövéseim, igazán a HE lőszer jobbnak tűnik, főleg vastag páncélzatú ellenfelek ellen.

Nemtom...én sem vagyok elájulva tőle...HE lőszerrel még pl ki sem próbáltam.
De ha HE-vel sokkal jobb a keményebben páncélozott tankok ellen, akkor ez egy nagy hülyesége a játéknak....
Kép

#437 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 22:31

HE-vel a VK4502-es kerekére célozva tudtam benne károkat okozni 1-2%, míg az AP lepattant róla.

#438 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 18:35

A magyarításhoz elfelejtettem mondani, hogy esetlegesen csináljatok azért egy biztonsági mentést, bár eddig még semmilyen problémát én nem tapasztaltam vele kapcsolatban.

Egyébként meg Sendrov ERRE varjál gombot! Hogy a mókus román k**anyába tudtak felborulni ezzel a "tankkal" egy műúton?

Szerkesztette: Warton 2010. 12. 08. 18:40 -kor

#439 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 07:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 12. 08. 20:35

A magyarításhoz elfelejtettem mondani, hogy esetlegesen csináljatok azért egy biztonsági mentést, bár eddig még semmilyen problémát én nem tapasztaltam vele kapcsolatban.

Egyébként meg Sendrov ERRE varjál gombot! Hogy a mókus román k**anyába tudtak felborulni ezzel a "tankkal" egy műúton?

Ez nagyon jó! :nevet:

Egyébként, ha megnézed az első képen (és még pár képen látszik) a háttérben egy ugyanilyen járgány van, de már egy magas tréleren.
Valószínű ezzel is egy trélerre akartak felállni (vagy inkább lejönni), de kormánymű hiba, vagy csak szimplán a részeg sofőr miatt csak a jobb oldalával mentek fel a rámpán és így az egész bádogdoboz az oldalára fordult, mint valami kaszkadőrsó félugratóján az ezeröcsis lada :D
Egyébként szép múzeális darab.

Szerkesztette: Sendrov 2010. 12. 09. 07:15 -kor

Kép

#440 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 12. 09. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 12. 08. 17:35

LOL.
ksss...erőt, egészséget! Kujbus törzs jelentkezem, ezredes elvtárs...kssss...van egy kis problémánk...kssss...hogy mi?....kssss...azt történt, hogy az egyik SU fejreállt, ezredes elvtárs, mert...kssss...hogy hogyan?...ksss...értettem ezredes elvtárs...ksss...mindent elkövetek ezredes elvtárs...ksss...nem akarok szibériába menni!...ksss...éljen a nagy sztalin ezredes elvtárs!...ksss...

Szerkesztette: norb 2010. 12. 09. 08:40 -kor

Téma megosztása:

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.