HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#881 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 02. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: gábor0 - Dátum: 2013. 03. 29. 19:41

Milyen legyen a TV? Az enyém egy ORION PT-32S LCD TV, 82cm-es.HD Ready, mp3/jpeg/avi lejátszása USB-n keresztül.60000 Ft volt másfél évvel ezelőtt! +8800 Ft felárért 5 év kiterjesztett garancia! :) Azt hiszem nem támogatja a digitális földfelszíni vételt, de ugyanakkor van olyan akinem kábelen vagy műholdon keresztül nézi az adást?! :) A full HD adás meg vicc! Max. hány csatornát is sugároznak az egyes szolgáltatók full HD-ben és vajon mennyiért?! :)

aki fullhd-s tv-t vesz, az többnyire nem a barátokköztöt meg a híradót akarja fullhádében lesni.

-C0pp3rM!n3-

#882 Felhasználó inaktív   gábor0 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2013. 04. 02. 14:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2013. 04. 02. 13:08

aki fullhd-s tv-t vesz, az többnyire nem a barátokköztöt meg a híradót akarja fullhádében lesni.

-C0pp3rM!n3-

Tudom, az blue-ray lejátszót meg lemezt vesz vagy egy 2000 GB-os külső HDD-t és telenyomja BDRIP-pel az ncore-ról! :)

#883 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 20. 15:17

Hi

32" TV-t szeretnék venni, eredetileg 100e körüli összeget szántam rá, de nézve a tudást és árat 110e körüli összeget is adnák érte.
A következő típusokra szűkítettem a lehetőségeket:
LG 32LN575S
Philips 32PFL4258H
Samsung UE32F6400AW

Lenne még ez a samsung, árban tetszene, de úgy néztem tudásban kevesebb mint a többiek.
Samsung UE32F6100AW

Ár - tudás alapján nekem az LG modellje az első számú befutó.
Kérdésem mi a véleményetek a kiválasztott típusokról.
Melyik az ajánlott?
Mi az amire nem figyeltem?
Van e még valami ajánlat ebben a méret-ár-tudás kategóriában?
Köszönöm előre is. Kép

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#884 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 20. 22:17

Mindenképpen nézd meg élőben is őket (bár Philipset nem igazán láttam boltban, mondjuk soha nem is volt Philips tévém), mert az LG khm... erősen túlszaturált, túlszínezett tévéiről ismert (magyarul nem az európai ízlésvilághoz van szabva). Én a Samsungot venném, nagyon jó a támogatása, elterjedt, jó a szervizháttér, stb.

A méretet az anyagiak határolják be vagy a szoba mérete? Mert ilyen kicsit én max. hálószobába tudnék elképzelni.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#885 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 08. 21. 06:55

Üzenet megtekintéseIdézet: zako - Dátum: 2013. 08. 20. 23:17

Mindenképpen nézd meg élőben is őket (bár Philipset nem igazán láttam boltban, mondjuk soha nem is volt Philips tévém), mert az LG khm... erősen túlszaturált, túlszínezett tévéiről ismert (magyarul nem az európai ízlésvilághoz van szabva). Én a Samsungot venném, nagyon jó a támogatása, elterjedt, jó a szervizháttér, stb.

A méretet az anyagiak határolják be vagy a szoba mérete? Mert ilyen kicsit én max. hálószobába tudnék elképzelni.

Jó, de ez csak beállogatás kérdése, ne ez legyen már döntő érv. Mondjuk ettől még szar az LG is, Samsung is, én Sharp alá nem merészkednék, de hát kinek mik a lehetőségei. A Fülöppel is az a gond, hogy nem tudni, hogy valami dzsunka belet raktak-e bele, vagy a kevés házon belüli termék egyike-valamiért nem valószínű az utóbbi.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#886 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 08. 21. 07:55

Jó, de ez csak beállogatás kérdése, ne ez legyen már döntő érv.

A beállítás csak bizonyos határok között lehetséges, én még nem láttam olyan LG-t, amelyiknek tetszett volna a képe. Persze kinek a pap, kinek a lánya... Olvastam már olyat is fórumban, hogy neki pont azért tetszik az LG, mert színesebb mint a kinti világ...

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 08. 21. 07:55

Mondjuk ettől még szar az LG is, Samsung is, én Sharp alá nem merészkednék, de hát kinek mik a lehetőségei. A Fülöppel is az a gond, hogy nem tudni, hogy valami dzsunka belet raktak-e bele, vagy a kevés házon belüli termék egyike-valamiért nem valószínű az utóbbi.

Persze hogy szar mindegyik, mondjuk ilyen kis méret esetén annyira nem feltűnő. Én Panasonic fan voltam, aztán egy kihagyhatatlan ajánlat miatt váltottam Samsungra, és nem bántam meg. Mondjuk ez már nem az alja kategória (UE46ES6560SXXH), de persze mindig talál az ember szebbet és jobbat.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#887 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 21. 09:17

Zakó, a szaturációt akár nullára is le lehet venni, azaz FF kép lesz rajta. :-) Más kérdés, hogy ettől még a bőr tónusa szar marad.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#888 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 10:25

Sziasztok,

A méret már így is nagyobb mint amire gondoltam, de az ennél kisebbek tudása már nagyon kevés.
Majd még nekifutok egyszer van e valami jó választás olcsóbb 26-29" méretben.
Ahogy mondod ez ilyen második TV lenne ahol a kisebb is bőven elég.

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#889 Felhasználó inaktív   Lendova 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 24. 13:38

Emeberek!

Szeretnénk venni LCD TV, 30-32" méretben, ami nem "okos" TV, de tudomásunk szerint van vmi kütyü, amikkel ezek összekötve okos TV-ként üzemelnek.
Tehát érdekelne, hogy ekkora méretben milyen TV-t érdemes venni és ezekhez milyen fent említett "kütyü szerezhető.
Sajnos sem én sem tesóm nem ért ezekhez, így a guruk segítségére számítunk :p.
<b><span style='color:blue'>Andersen meghalt...Mese nincs...</span></b>

#890 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 24. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Lendova - Dátum: 2013. 08. 24. 14:38

Emeberek!

Szeretnénk venni LCD TV, 30-32" méretben, ami nem "okos" TV, de tudomásunk szerint van vmi kütyü, amikkel ezek összekötve okos TV-ként üzemelnek.
Tehát érdekelne, hogy ekkora méretben milyen TV-t érdemes venni és ezekhez milyen fent említett "kütyü szerezhető.
Sajnos sem én sem tesóm nem ért ezekhez, így a guruk segítségére számítunk :p.

Ilyesmire gondolsz? :think:

#891 Felhasználó inaktív   Lendova 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 24. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 08. 24. 15:01

Ilyesmire gondolsz? :think:

Azt hiszem ez lenne az, amiről tesóm beszélt.
<b><span style='color:blue'>Andersen meghalt...Mese nincs...</span></b>

#892 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 25. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 08. 21. 09:17

Zakó, a szaturációt akár nullára is le lehet venni, azaz FF kép lesz rajta. :-) Más kérdés, hogy ettől még a bőr tónusa szar marad.

Szerintem én voltam a 10ből 1 barom, aki kb 2.5-3 órát ült a TV előtt, és bekalibráltam rendesen (amennyire lehet...). Felsőbb kategóriás Phillipsem volt.

Elég sok időt eltököltem a kalibrációval, és egész jó lett. Nem tökéletes (pláne, hogy grafikus vagyok), de elmegy. Ami miatt szebbnek láttam pl a hasonló samsungok képénél az az volt, hogy mozgásokkor kisebb volt az overshoot effect. Nemtudom pontosan mi a neve... lassú pannoló mozgásnál a világos-sötét határok túlkontrasztosodásáról beszélek. Az olcsóbb tévéknél nagyon zavaró (drágábbak se valami hűde jók mondjuk.)

Most egy középkategóriás Toshiba-m van... visszasírom a Philipset de nagyon, amit szülőknek lepasszoltam amikor kiköltöztem Angliába.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#893 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 25. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2013. 08. 25. 18:01

Szerintem én voltam a 10ből 1 barom, aki kb 2.5-3 órát ült a TV előtt, és bekalibráltam rendesen (amennyire lehet...). Felsőbb kategóriás Phillipsem volt.

Elég sok időt eltököltem a kalibrációval, és egész jó lett. Nem tökéletes (pláne, hogy grafikus vagyok), de elmegy. Ami miatt szebbnek láttam pl a hasonló samsungok képénél az az volt, hogy mozgásokkor kisebb volt az overshoot effect. Nemtudom pontosan mi a neve... lassú pannoló mozgásnál a világos-sötét határok túlkontrasztosodásáról beszélek. Az olcsóbb tévéknél nagyon zavaró (drágábbak se valami hűde jók mondjuk.)

Most egy középkategóriás Toshiba-m van... visszasírom a Philipset de nagyon, amit szülőknek lepasszoltam amikor kiköltöztem Angliába.

Ismerősnél volt egy Sharp Aquos és egy basznagy, csilivili felső kategóriás samu. A samun nem lehetett tisztességes színeket összehozni, emberi bőr egy rakás szarság volt, a menüben a szokásos képopciók. Az Aquosban csak egy opcióval volt több (ami jól jönne minden LCD-hez szerintem), a hue (színezet?). Gyárilag is eleve jól volt betekergetve közép köré, nagyon nem is kellett piszkálni, döbbenetesen jó képe van, percek alatt be lett lőve. Nem mai darab, semmit nem tudok róla, de le volt szarva a nagy samu, a kis aquost néztem, amíg ott laktam. :-)

#894 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 25. 22:22

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 08. 25. 20:55

Ismerősnél volt egy Sharp Aquos és egy basznagy, csilivili felső kategóriás samu. A samun nem lehetett tisztességes színeket összehozni, emberi bőr egy rakás szarság volt, a menüben a szokásos képopciók. Az Aquosban csak egy opcióval volt több (ami jól jönne minden LCD-hez szerintem), a hue (színezet?). Gyárilag is eleve jól volt betekergetve közép köré, nagyon nem is kellett piszkálni, döbbenetesen jó képe van, percek alatt be lett lőve. Nem mai darab, semmit nem tudok róla, de le volt szarva a nagy samu, a kis aquost néztem, amíg ott laktam. :-)

Előző cégemnél volt a rendelhető legmagasabb kategóriás 60 colos Sharp Aquos. 2 nap után vissza lett vive, mondván ez nálunk melóra használhatatlan. Filmes VFX meló, költséghatékonyság miatt a kisebb mozi termeket akarták volna leváltani, azért próbálkoztak. Végigpróbálták a legtöbb jónak mondott LCD-t. Volt ott az előbb említett Sharp, 60 colos NEC és 47 colos EIZO (tudnám honnan szerváltak olyat...), és az EIZO volt a legkevésbé rossz. Igazán egyik se volt jó színű csak kevésbé gáz. Persze egy kalibrált 2k mozi vetítőhöz képest semmi se jó... meg mi Eizo CG24X és 27X monitorokon dolgoztunk, szóval ahhoz mérni nem fair bármilyen TV-t.:)

Félreértés ne essék, nem flamenek szánom. TV-k között tényleg király (ha nem az egyik legjobb amivel valaha találkoztam). Örömmel hazavittem volna, de a jó színtől nagyon nagyon messze volt.

Ami hiányzik, az a gamma állíthatósága színenként, a blacklevel (nem tökéletes szürke a fekete, hanem színezett. gondolom a háttérvilágítás miatt).

Amúgy a hue állítása jó szemmel megoldható úgy is, ha a green-hez nem nyúlsz, és minden mást állítasz. Papírforma szerint azzal hasonló eredményt lehet elérni, én azt csináltam a Philipsnél is. Nem mondom, hogy nem kell hozzá idő (meg jó szem, párom már az első 5 perc után nem értette, hogy minek lépegetek még ideoda, plusz a 100-as skála túl nagy lépésekben állítható), de meg lehet csinálni elfogadhatóra.

Hehh... na ez hosszúra és unalmasra sikeredett. Sorry. Hátha volt benne valami infó is.

#895 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 25. 22:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2013. 08. 25. 23:22

Előző cégemnél volt a rendelhető legmagasabb kategóriás 60 colos Sharp Aquos. 2 nap után vissza lett vive, mondván ez nálunk melóra használhatatlan. Filmes VFX meló, költséghatékonyság miatt a kisebb mozi termeket akarták volna leváltani, azért próbálkoztak. Végigpróbálták a legtöbb jónak mondott LCD-t. Volt ott az előbb említett Sharp, 60 colos NEC és 47 colos EIZO (tudnám honnan szerváltak olyat...), és az EIZO volt a legkevésbé rossz. Igazán egyik se volt jó színű csak kevésbé gáz. Persze egy kalibrált 2k mozi vetítőhöz képest semmi se jó... meg mi Eizo CG24X és 27X monitorokon dolgoztunk, szóval ahhoz mérni nem fair bármilyen TV-t.:)

Félreértés ne essék, nem flamenek szánom. TV-k között tényleg király (ha nem az egyik legjobb amivel valaha találkoztam). Örömmel hazavittem volna, de a jó színtől nagyon nagyon messze volt.

Ami hiányzik, az a gamma állíthatósága színenként, a blacklevel (nem tökéletes szürke a fekete, hanem színezett. gondolom a háttérvilágítás miatt).

Amúgy a hue állítása jó szemmel megoldható úgy is, ha a green-hez nem nyúlsz, és minden mást állítasz. Papírforma szerint azzal hasonló eredményt lehet elérni, én azt csináltam a Philipsnél is. Nem mondom, hogy nem kell hozzá idő (meg jó szem, párom már az első 5 perc után nem értette, hogy minek lépegetek még ideoda, plusz a 100-as skála túl nagy lépésekben állítható), de meg lehet csinálni elfogadhatóra.

Hehh... na ez hosszúra és unalmasra sikeredett. Sorry. Hátha volt benne valami infó is.

...ha lehetne színenként állítani egyáltalán, de nem nagyon lehet. A Thomson Black Pearl (CRT) TV-m szervizmenüjében lehet (vagyis nem potit kell tekergetni cut-off és erősítés témakörében :Đ ) állítgatni jól, pikkpakk belőttem, amit kellett egy színvégfok cseréje után, és úgy érzem, ez is bonyolult, nem véletlenül szervizmenü, de a 15 éves képcsöve klasszisokkal élvezhetőbb egy első piaci LCD-nél.. Fekete a fekete, a szürke gyönyörű, van rendes fehér és bőr színű a bőr. Beltéri felől RGB-t fogad, DVD felől szintén, és szép minden. Plazmára lecserélném, ha lenne kisebb méretű, mert kicsi szobába minek méteres TV, de LCD-re nem-marad, amíg ki nem hull a képcsöve.

#896 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 25. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 08. 25. 22:47

...ha lehetne színenként állítani egyáltalán, de nem nagyon lehet. A Thomson Black Pearl (CRT) TV-m szervizmenüjében lehet (vagyis nem potit kell tekergetni cut-off és erősítés témakörében :Đ ) állítgatni jól, pikkpakk belőttem, amit kellett egy színvégfok cseréje után, és úgy érzem, ez is bonyolult, nem véletlenül szervizmenü, de a 15 éves képcsöve klasszisokkal élvezhetőbb egy első piaci LCD-nél.. Fekete a fekete, a szürke gyönyörű, van rendes fehér és bőr színű a bőr. Beltéri felől RGB-t fogad, DVD felől szintén, és szép minden. Plazmára lecserélném, ha lenne kisebb méretű, mert kicsi szobába minek méteres TV, de LCD-re nem-marad, amíg ki nem hull a képcsöve.

Na, akkor lehet ezért is voltam elégedett a Philipsemmel. Ott lehetett színenként állítani (ami kb egyezik a Hue-val amit mondtál). Az nagyon kell is hozzá, hogy pl a szürke tónusok ne színesek legyenek.

Téma kedvelőinek ajánlom a Calibrize-t. Azzal legalább a brightness-kontraszt valamint az RGB értékeket be lehet állítani. Bőr színe normális lesz, dinamika tartomány is úgyahogy. A progi alap funkciói ingyenesek, ha nincs kéznél Spyder pl, akkor tökéletes. Ajánlom mindenkinek.:)

Szerk. Még a csumpi Toshibamon is van hue állítás, fura, hogy drága csilivili samukon nincs.

Szerkesztette: Boba 2013. 08. 25. 23:31 -kor

#897 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 12. 03:07

Üdv
Az alábbi tv-t vásároltam meg a minap:
http://www.toshiba.h...d/l4/39l4333dg/
Wifi-n keresztül csatlakoztatom hozzá az internetet, megadom a jelszót, csatlakozik, minden rendben is megy ám ha kikapcsolom a tv-t akkor elfelejti a jelszót és újra be kell pötyögnöm, ami azért nem egyszerű. Nem találok olyan beállítási lehetőséget, hogy megjegyezze a jelszót. Van valakinek ilyen tv-je illetve hasonló problémája?
Előre is köszönöm a segítséget

#898 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 20. 14:23

Hy all !

engem az érdekelne nagyon , hogy a csatlakozók miért nem a tv alján vannak tobbnyire......
mert ok , hogy a tv már elég lapos , és a konzol is 20-30 mm -re tolja el a faltol ... ezért a nagy kérdés :
hol lehet venni kéteres hálozati kábelt ami 90 fokban van meghajlítva ? ( hdmi -t , és usb -t az lehet találni ) és ha még esetleg legalább 2,5 méter hosszú is lenne , hogy hosszabító nélkűl elérje a 230 -at.
( "kövérebb" lcd - t cseréltem led-es lcd -re . annak is hátul volt majdnem mindene , de éppenhogy megoldottam a vezeték problémáim )
de , hogy a témához is hozzászoljak : egy tv tudja legalább az alábbiakat : dvb-t/c , 100hz ( vagy több ) , automatikus hangerő kiegyenlítés ( hogy ne ess hanyatt az ijedségtől , ha alszol , és jön a reklám ) , és automatikus fényerő szabályozás , és egy ci+ os foglalat

#899 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 21. 13:17

Mi az a hy? Nem ismerek ilyen szót, semmilyen nyelven.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#900 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 21. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: wferry - Dátum: 2013. 10. 20. 15:23

hol lehet venni kéteres hálozati kábelt ami 90 fokban van meghajlítva ? ( hdmi -t , és usb -t az lehet találni ) és ha még esetleg legalább 2,5 méter hosszú is lenne , hogy hosszabító nélkűl elérje a 230 -at.

Mondjuk elmúlt 2 évben ilyet adtak a TVkhez, de a 2.5 méter elég zűrös lesz.

http://pbcomputer.hu...ipa-dugoval-15m

Úgy keresd, hogy "piskóta tápkábel". Aztán pipa, 90 fok, vagy könyök, vagy hajlított.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.