HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#841 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 12. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 04. 12. 08:30

A lakóhelyemen (Kazincbarcika, és panel lakás) csak kábeles t-home és upc közül lehet választani. Melyiknek jobb a képminősége?
Nyáron váltok szolgáltatót, ezért kérdezem (parisattal nem vagyok megelégedve) és sajnos a digi még nálunk nem érhető el, kiépítés alatt van, ennek nemtudom milyen a képe a másik kettőhöz képest.

UPC: analógot már nem igazán kapsz, csak valami nagyon csumpi csomagot. Digitálisnál pedig, hát khm... az UPC topic ennek a "szolgáltatásnak" a gyalázásáról szól évek óta. Szar a box (fagy, sokat eszik, lassú, hangos), szar az epg (már a tartalom), sávszélhiányosan van kódolva egy csomó csatorna (bár ennél jobban csak a tihóm iptv-t szidják), HD kínálat jelképes, cserébe drága. Bár azt pletykálja a nép, hogy hamarosan lesz CI+ kártyás téma náluk, ezzel legalább a boxos sirámokat ki lehet kerülni, ha megfelelő TV-d van.
Tihómhoz nem tudok hozzászólni, a digiről pedig nem tudok rosszat mondani, családban és haveroknál több helyen is van, ár/érték arányban verhetetlen, a minőségét fórumokon szokták szidni, de én az analóg és digitális UPC után nem láttam különbséget (persze más volt a TV is).

#842 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 20:17

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 04. 12. 20:22

UPC: analógot már nem igazán kapsz, csak valami nagyon csumpi csomagot. Digitálisnál pedig, hát khm... az UPC topic ennek a "szolgáltatásnak" a gyalázásáról szól évek óta.
... (bár ennél jobban csak a tihóm iptv-t szidják),
Tihómhoz nem tudok hozzászólni, a digiről pedig nem tudok rosszat mondani

Digitális érdekel persze, de passz hogy akkor melyiket válasszam a kettő közül. Van még nálunk Parisat, de az olyan boxot ad, hogy 1-2 óránként boot-ol a berendezése, és több kütyü is járt nálam, már alig várom hogy válthassak.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#843 Felhasználó inaktív   moxaj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 12. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 04. 12. 13:06

Ja, bocs. Nem te írtad a ps3+100Hz-et.
Akkor biztos jó a plazma.

Én írtam a ps3-at...nagyon filózom most, mert a 150-be beleférne egy 46os (akár 50es) pana plazma vagy 100hz-es lcd, de az csak 42es samsung...

nagyrészt tv/film menne rajta, játék sem egésznaposan, max néha pár órát....

hajlok nagyon a plazma felé, mert távolság viszont megvan 3 méter és szeretem nagyon a hd filmeket, vagy digi adásokat...

vélemény?:) megszívom a pana plazmával?

#844 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 22:18

megneztem a tvt. ez beza 50 hz-s. a manualban a 100 hzra azt irjak bizonyos tipusoknal. a menuben nekem nincs az a natural motion meg a 100 hz. bahh... mindegy, attol meg elegedett vagyok vele, csak zavar az ilyen durva aprobetuzesz hogy a dobozan meg a honlapon is igy reklamozzak.

topeti, megneztem. szemre kb nincs kulonbseg, talan ici picivel jobb 1080p-ben. nagyon remelem a hetvegen mar megnezhetem jo kabellel.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#845 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 00:16

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 04. 12. 12:51

Szia, most ráértem, visszaolvastam 5 oldalt a topikban, és azt hiszem elírtad az 50" 2D-s tv tipusát: TX-P50U50 nincs, viszont van TX-P50U30
2D-s tv-t veszek, a 3D-t még egyelőre hanyagolom, viszont az új tesztekre vevő lennék.
Van-e már FullHD 2D-s plazma összehasolnító teszt pl. P42UX30, P42U30, P42S30, P42G30, P50U30, P42UT30, P42X50E .... ?
Árban alig van különbség, viszont képminőségben bizonyára annál több.

Szia!

- Amikor azt írtam, azt az új 2012-es modellekre vonatkozóan írtam, és akkor még csak előzetes infók álltak rendelkezésre. Másrészt kicsit kevered a modelleket.
- Az általad felsorolt listából mindegyik tavalyi 2011-es modell, azaz a U30, UX30, S30, G30, U30 és UT30, az mind 2011-es modell. Egyedül az X50-es ami 2012-es modell.
- A 2012-es modellekről még nem nagyon vannak tesztek szerintem, nagyon újak, sőt még nem is kapni. Az X50-es is árazás alatt van a Panashop-ban.
- 2D-3D témával kapcsolatban azt kell tudni, hogy 2012-es modellek közül már nem is tudsz venni csak 3D-set, kivéve az X50-est, ami 2D-s, de azok csak HD-Ready felbontásúak. FullHD-ból csak 3D-s modell elérhető 2012-ben.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#846 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 00:20

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 04. 12. 13:02

Médiába jártál már? Két tipust tetszett, az egyik HD-Ready volt (talán P42C3 sajna elfelejtettem a tipust), a másik a FullHD-s (P42S30) .
Azt hallottam csak fullhd-sekre adtak 5 év garit, igy ezekre koncentrálok, hátha a focivb alatt megint előrukkolnak az 5 év garanciával.

Nem jártam mostanában sehol, nincs rá időm....

Ami szerintem most oltári módon megéri az TX-P42U30 (2011-es típus), amit az Euronicsban 100eFt utánad dobnak, ha jól tudom, és FullHD! Én is gondolkoztam rajta csak nem akarom most ezzel idegelni magam.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#847 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 10:40

HDMI kabelbol mit ajanlotok? Nem kell hosszulegyen, szerintem a masfel meteres is eleg, max 2 meter. A TV mellett van a box, ahhoz kene. Es persze tul draga se legyen, igazsag szerint azt se tudom milyen arban mennek ezek, de mondjuk 10 ezer forintnal tobbet nemigen van kedvem kifizetni csak a "proba" kedveert, hatha az jobb.

#848 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 11:08

Na, ceges IT-s supporttol kertem valami bika HDMI kabelt. Aranyozott csatlakozos, vastag kabel. Meglassuk, hogy mire megyek ezzel. Azt mondtak, ha ezzel nem jo, akkor felesleges durva kabelt vegyek. Ok ezzel hajtjak meg a screeninges 60colos sharpokat.

#849 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 04. 12. 20:17

Digitális érdekel persze, de passz hogy akkor melyiket válasszam a kettő közül. Van még nálunk Parisat, de az olyan boxot ad, hogy 1-2 óránként boot-ol a berendezése, és több kütyü is járt nálam, már alig várom hogy válthassak.

A box gyenge pontja az UPC-nek is. Nálam 1 évet volt, egyszer cseréltettem, és kb. 3x kellett újra beléptetni. Bár havernak HD DVR van, neki semmi baja vele.
Az EPG néha elég érdekes, és pl. a rögzítést is ez befolyásolja, szóval ez a része is lehet szopó. Egyébként annyira nem rossz, de szerintem a minőségéhez képest drága.

#850 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 14:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 04. 13. 10:40

HDMI kabelbol mit ajanlotok? Nem kell hosszulegyen, szerintem a masfel meteres is eleg, max 2 meter. A TV mellett van a box, ahhoz kene. Es persze tul draga se legyen, igazsag szerint azt se tudom milyen arban mennek ezek, de mondjuk 10 ezer forintnal tobbet nemigen van kedvem kifizetni csak a "proba" kedveert, hatha az jobb.

Kb. a legolcsóbb, ami kapható.

#851 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 04. 13. 01:20

Nem jártam mostanában sehol, nincs rá időm....

Ami szerintem most oltári módon megéri az TX-P42U30 (2011-es típus), amit az Euronicsban 100eFt utánad dobnak, ha jól tudom, és FullHD! Én is gondolkoztam rajta csak nem akarom most ezzel idegelni magam.

Ha jól emlékszek ez az a fullHD-s aminek nem tetszett a képe, kb annyiba került mint a HD-Ready C3-as, de a C3 képe szép, az U30-asé meg nem. (az S30 képe viszont szép)
A felbontás nem mérvadó, én láttam élőben 3 Pana tipust és azért is mondom hogy meg kell nézni boltban, mert bizony meglepődtem nem kicsit hogy fullHD és nem tetszik amit látok...
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#852 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 04. 13. 18:15

Ha jól emlékszek ez az a fullHD-s aminek nem tetszett a képe, kb annyiba került mint a HD-Ready C3-as, de a C3 képe szép, az U30-asé meg nem. (az S30 képe viszont szép)
A felbontás nem mérvadó, én láttam élőben 3 Pana tipust és azért is mondom hogy meg kell nézni boltban, mert bizony meglepődtem nem kicsit hogy fullHD és nem tetszik amit látok...

Na ez mondjuk jó hír....
Én az 42X50-re apellálok, ami szintén HD Ready. Most olvasom a másik fórumon, hogy beárazták! A 42X50-es 140eFt:
http://panashop.hu/i...lazmatelevizio/

Mindenesetre, ha valakinek Pana FullHD kell, és ha nem vesz 2011-es modellt, csak 2012-est, akkor kezdjen el gyűjteni, mert valahogy az az érzésem hogy 200eFt alatt nem lesz elérhető, de ne legyen igazam.

#853 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 20:00

Csilivili HDMI kábel nem jött be. Csont ugyan olyan a kép, nem látok különbséget. Ennyit tudhat a box. 40 colhoz amúgy papírforma szerint milyen messze kell ülni? Lehet mi túl közelről nézzük, monitorként tekintünk rá. Úgy 1-1.5 méterről. 3 méter fölött már nem tűnik fel a hiba.

#854 Felhasználó inaktív   moxaj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 13. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 04. 13. 20:00

Csilivili HDMI kábel nem jött be. Csont ugyan olyan a kép, nem látok különbséget. Ennyit tudhat a box. 40 colhoz amúgy papírforma szerint milyen messze kell ülni? Lehet mi túl közelről nézzük, monitorként tekintünk rá. Úgy 1-1.5 méterről. 3 méter fölött már nem tűnik fel a hiba.

Azért nem tűnhet fel, mert 3m-re már 50"+, amit írnak ált. 40 colhoz jól ülsz, azért is láthatod a hibákat, ha nem tévedek...

150-es kategóriában egy legalább 46-os tv, mit ajánlanátok? ps3 kicsit, hd filmek nagyrészt

köszi.

Szerkesztette: moxaj 2012. 04. 13. 20:53 -kor

#855 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 21:55

sziasztok,

Érdeklődnék, hogy melyik szolgáltatónak jobb digitális képminősége:
t-home vagy upc?
Ezekre tudok előfizetni és olyan csomagot ( boxot ) választanék, amin van HDMI kimenet.

Forma1 kapcsán írták néhányan hogy bizony van különbség a két szolgáltató minősége közt, de nem tudom már melyik volt a jobb.
Most arra kérlek bennetek, hogy segítsetek választani.

Sajnos nálunk még nincs idig... Kép

Kíváncsian várom a válaszaitokat.

#856 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 04. 13. 21:55

t-home vagy upc?

lehet, hogy hülye kérdés, de mindigtv extra? Én most nézegetem, vettem egy majdnem legolcsóbb erősítős beltéri antennát (a TV-ben van DVB-T tuner), és tökéletes. A csatornakínálatból pár nézhető csatorna hiányzik analóg UPC-hez képest (bár van amiben ez a jobb), de árban a töredéke. Persze kérdés még a modul, de elgondolkodtam a váltáson.

#857 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 04. 15. 12:23

lehet, hogy hülye kérdés, de mindigtv extra? Én most nézegetem, vettem egy majdnem legolcsóbb erősítős beltéri antennát (a TV-ben van DVB-T tuner), és tökéletes. A csatornakínálatból pár nézhető csatorna hiányzik analóg UPC-hez képest (bár van amiben ez a jobb), de árban a töredéke. Persze kérdés még a modul, de elgondolkodtam a váltáson.

szia!
Van néhány csatorna ami hiányozna, úgyhogy maradok egyelőre a kábeles választéknál. Kösz a tippet, ha még felkerülne 5-6 csatorna a listába, akkor lehet váltnanék, de még nem.

#858 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 04. 15. 12:23

Nekem Samu ue40d5500 -ban van Strong Conax modul, benne a kártya. Nagyon szép, tökéletes képe van!
Ugye itt nincs külön doboz, nincs külön távirányító - nálunk ez is szempont volt.

#859 Felhasználó inaktív   C+H2O 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 16. 14:31

Végülis ilyen lett, 100k-ért...
http://www.sharp-cee...2LE510E&cat=111

#860 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 16. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2012. 04. 15. 16:02

Nekem Samu ue40d5500 -ban van Strong Conax modul, benne a kártya. Nagyon szép, tökéletes képe van!
Ugye itt nincs külön doboz, nincs külön távirányító - nálunk ez is szempont volt.

Ja, én a tőlük occsóért vehető conax modult fogom megvenni asszem. Van köztük különbség? Érdemes inkább mást, drágábbat venni?

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.