Idézet: didyman - Dátum: 2013. 08. 25. 20:55
Idézet: didyman - Dátum: 2013. 08. 25. 20:55
Ismerősnél volt egy Sharp Aquos és egy basznagy, csilivili felső kategóriás samu. A samun nem lehetett tisztességes színeket összehozni, emberi bőr egy rakás szarság volt, a menüben a szokásos képopciók. Az Aquosban csak egy opcióval volt több (ami jól jönne minden LCD-hez szerintem), a hue (színezet?). Gyárilag is eleve jól volt betekergetve közép köré, nagyon nem is kellett piszkálni, döbbenetesen jó képe van, percek alatt be lett lőve. Nem mai darab, semmit nem tudok róla, de le volt szarva a nagy samu, a kis aquost néztem, amíg ott laktam. 

Előző cégemnél volt a rendelhető legmagasabb kategóriás 60 colos Sharp Aquos. 2 nap után vissza lett vive, mondván ez nálunk melóra használhatatlan. Filmes VFX meló, költséghatékonyság miatt a kisebb mozi termeket akarták volna leváltani, azért próbálkoztak. Végigpróbálták a legtöbb jónak mondott LCD-t. Volt ott az előbb említett Sharp, 60 colos NEC és 47 colos EIZO (tudnám honnan szerváltak olyat...), és az EIZO volt a legkevésbé rossz. Igazán egyik se volt jó színű csak kevésbé gáz. Persze egy kalibrált 2k mozi vetítőhöz képest semmi se jó... meg mi Eizo CG24X és 27X monitorokon dolgoztunk, szóval ahhoz mérni nem fair bármilyen TV-t.

Félreértés ne essék, nem flamenek szánom. TV-k között tényleg király (ha nem az egyik legjobb amivel valaha találkoztam). Örömmel hazavittem volna, de a jó színtől nagyon nagyon messze volt.
Ami hiányzik, az a gamma állíthatósága színenként, a blacklevel (nem tökéletes szürke a fekete, hanem színezett. gondolom a háttérvilágítás miatt).
Amúgy a hue állítása jó szemmel megoldható úgy is, ha a green-hez nem nyúlsz, és minden mást állítasz. Papírforma szerint azzal hasonló eredményt lehet elérni, én azt csináltam a Philipsnél is. Nem mondom, hogy nem kell hozzá idő (meg jó szem, párom már az első 5 perc után nem értette, hogy minek lépegetek még ideoda, plusz a 100-as skála túl nagy lépésekben állítható), de meg lehet csinálni elfogadhatóra.
Hehh... na ez hosszúra és unalmasra sikeredett. Sorry. Hátha volt benne valami infó is.