Hmm picit úgy érzem elbasztam ezt az upgrade-et, és q9400 után nem feltétlen volt jó választás az i5-2500k nekem.
Persze gyorsabb, szebb, jobb kb mindenben, DE ami eléggé fontos mostanság nekem, ott nem érzem a különbséget.
Sajnos egy elég egyszerű, nem túl optimalizált programról van szó, ami 1 magon fut . 4 példányban indítva tud 4 magon futni, eddig is így használtam. Így task manager szerint 100%-ban kihasználja a procit. (
Gondoltam, hogy a plusz órajel (3,6 ghz helyett 4,5 ghz) és fejlettebb architektúra sokat segít majd, de minimális a javulás.
Ami tuti sokat segítene rajtam, az több mag lenne, de 6 magos i7 qrvadrága. 6/8 magos AMD nem lenne drága, de valahogy nem szimpatikus (bár lehet ez lenne a megoldás, és néha gondolkozok rajta)
A legolcsóbb, és egyszerűbb upgrade az i7 2600k, ott a HT-vel látszólag 8 magom lenne.
Kérdés, hogy vajon ettől gyorsul-e a dolog? Most is tudok 8 példányt futtatni, és elég szépen elosztja, kap mindegyik 12.5% körüli prociidőt (tehát 1 magon osztozik 2 kliens). HT-vel viszont 1 virtuális magra 1 kliens jutna...
Szerintetek érdemes? arn?
Metatrader 4 - tőzsdei kereskedő software, amin lehet automatizált cuccokat futtatni, és ezek tesztelése múltbéli adatokon qrvasok idő
Ram nem kell neki sok (kliensenként 25 mega) szóval nem számít, ram sávszél emelés nem hiszem hogy segít, hisz upgradenél DDR2-800ból lett DDR3-1600. késleltetést jelentősen csökkenteni nem lehet
SSD-ről fut, szóval az se hiszem hogy korlátolná.
Szerkesztette: WiZARD 2012. 01. 25. 13:28 -kor
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.